• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oglumun tacize ugradigini soyluyo

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
Kizlar etim cekiliyo bugun eve geldim istanbulda bi semte oturuyorum mahalle babamin dukkanlari var yan bahce var arsa oglumda 3 yasinda
Oglumun sokaktan tanidigi cok sevdigi bi cocuk var 6 yaslarinda
Ust kat komsum ve ayni zamanda amca oglumun esi kapiyi vurdu oglumu cagirdi kimsenin kucagina oturma dedi oglumda annemim oturcam dedi anlamadim bakiyom bon bon
Dediki yan bahcede bugun x seninkini kucagina almis boyle saga sola surtuyodu dedi anlattigi gibi soyluyorum
Sonrada seninkini oturtutu kucagina oturdu zipladi dedi surtuyodu dedi
Evinde tadilat var icerden cagirdilar gittim dondugumde yoklardi dedi
Anneme babama abimlere soylemis onlarda niye hemen soylemedin demisler
Bakin ben anneyim ogluma dehset sevgim var ve o tuo bebek ve cok acilar,cektim cok hirpalandim ona hep sahip ciktim sonucta ben anne olmayi sectim bosandim yapmadigimi birakmadim ogluma aldim gezdirdim yedirdim hepimuz gibi cok cok emek veriyorum bunuda dunya alem bilir simdi bunu gorup susmak icerdem ulan adam degil olum dosegi cagirsa ucmazmiydi yanina ? Belki yalan demiyim yanlis anladi emin olmadan soylenirmi bu cumlelerle benzwtmelerle ? Bu cougu gecen hafta evume aldim oglum cok seviyo onu iki saat oynadilar fakir bi ailenin cocugu kiyamadim yemek yedirdim oyle gonderdim
Ben napim simdi bunu bana soyleyen kisi henyz anne degil ama olmak istiyo uzun senedir bana yazik degilmi o cumleler oylemi soylenir ? Ben ne yapim simdi cocugu yarin eve cagirip doveyimmi gercekten napicam ben

Sinirden yanlis yazmisim once kycagina almis sontada oglumun kucagina oturmus :(((((

bunları yapan altı yaşındaki çocuk mu?

yanlış mı anladım, 6 yaşındaki çocuk sizin 3 yaşındaki oğlunuzu mu taciz etmiş? tacizci 6 yaşında mı yani :53:
Eğer öyleyse komşunuz saçmalamış

Arkadasım sakince bir daha yazarmısın?

Taciz i yapan erkek çocuk mu kaç yaşında ?

Size gelip kapıya bunu söyleyen kişi kim?

Sakin olun, kez okudum anlayamadım ...bir daha sakince insallah yardımcı oluruz ...akıl akıldan üstündür.Çocugun yaşı önemli.Dürtüsel bir şey mi?Pedofili mi? beraber düşünürüz...siz yazın...bnen burdayım okuycam ...

6 yaşındaki çocuğun yapacağı bir şey değildir taciz bence.
Yalnız maruz kaldığı bir şeyi taklit ediyor olabilir.
Sakin olmaya çalışın öncelikle.
Tabiki evlatlarımız en değerli varlıklarımız.
ama böyle bir durum olmayabilir ortada.

Son düzenleme:
Bence o üst komşunuzun dediğini dikkate almalısınız.Bu bana çok uzak bir ihtimal görünmedi.O yaşlardaki çocuklarda o tür bozuk cinsel davranışlar görülebiliyor.İlkokuldaki sınıfımızdaki erkeklerden biliyorum,o yaşta kızlara elle tacizlerde bulunurlardı mesela.Gözünüzle de görmediğiniz için çocuğu sorgu sual etmeden dövmeli mi bilmiyorum ama bu tamamen o üst kat komşunuza ne kadar güvendiğinizle alakalı.Yalan söylemesi için bir sebep yok gibi geldi bana,o çocuk için öyle yalanlar söylese eline ne geçecek ki?Siz de güveniyorsanız eğer çocuğu dövüp,bir daha da oğlunuzun yanına yaklaştırmamak hakkınız..

6 yaşındaki çocuğun yapacağı bir şey değildir taciz bence.
Yalnız maruz kaldığı bir şeyi taklit ediyor olabilir.
Sakin olmaya çalışın öncelikle.
Tabiki evlatlarımız en değerli varlıklarımız.
ama böyle bir durum olmayabilir ortada.

taciz niyetiyle yapmamıştır da dürtüsel olabilir belki. bi yakınımızın kız çocuğu 5-6 yaşlarında kimin kucağına otursa sürtünüyordu. ailesi psi. götürmeyi düşünüyordu. sanırım o yaşlarda cinselliği keşfediyorlar.

6 yaşındaki çocuk bilinçli şekilde taciz etmez o da belkide tacize uğruyordur ya da bir yerlerden görümştür onu taklit etmiş olabilir..ya da görenler yanlış algılamış olabilir.yani çok karışık yazmışsınız kim nasıl görmüş eminler mi bundan onu da pek anlayamadım ama sakin olun.sakin kafayla düşünmek lazım.

ayrıca 6 yaşıbdaki çocuğu mu evinize çağırıp döveceksiniz,bu mu bulunan çözüm :53:

Son düzenleme:
6 yaşındaki bir çocuk o dönemde böyle bir şeyi keşfedebilir yani cinsel organına dokunduğu zaman hoşuna gidebilir bazı çocuklar bunu erken öğreniyorlar o yuzden 6 yaşında olması komşunun saçmaladığı anlamına gelmiyor çocuğunuzu o 6 yaşındakinden uzak tutun ne dövün ne birşey deyin ama kesinlikle birdaha görüştürmeyin.

Ekol Psikolojik ve Pedagojik Danmanlk ve Eitim Merkezi

bu sayfadaki makaleye bakarsanız okul öncesi dönemdeki çocukların bunu keşfettiklerini anlayabilirsiniz.

Bence o üst komşunuzun dediğini dikkate almalısınız.Bu bana çok uzak bir ihtimal görünmedi.O yaşlardaki çocuklarda o tür bozuk cinsel davranışlar görülebiliyor.İlkokuldaki sınıfımızdaki erkeklerden biliyorum,o yaşta kızlara elle tacizlerde bulunurlardı mesela.Gözünüzle de görmediğiniz için çocuğu sorgu sual etmeden dövmeli mi bilmiyorum ama bu tamamen o üst kat komşunuza ne kadar güvendiğinizle alakalı.Yalan söylemesi için bir sebep yok gibi geldi bana,o çocuk için öyle yalanlar söylese eline ne geçecek ki?Siz de güveniyorsanız eğer çocuğu dövüp,bir daha da oğlunuzun yanına yaklaştırmamak hakkınız..

Gören akraba ama ne hikmetse müdahale etmiyor.
Ayrıca çocuk eve çekilip dövülür mü.
Bu iş böyle çözülmez, çocuklardan biri 3 yaşında herşeyi oyun sanıyordur zaten,
taciz ettiği söylenen 6 yaşında.
Eve çekip dövmekle olur mu 6 yaşında çocuğu

6yaşındaki çocuk bu hareketleri ne olduğunu bilerek yapmaz.
Genede siz oğlunuzu bir doktora götürüp herhangi bir tahriş,yaralanma varmı diye baktırın.
Bir dahada çocuğunuzu kendi bahçenize bile siz olmadan göndermeyin lütfen.
O çocuk 6 değil 14 yaşındada olabilirdi.

çocuklar televiziyondan, çevreden o kadar çok edepsizlik görüyo ki.. bilerek anlayarak yaptığını sanmıyorum. sen yine de çocuk evine geldiğinde iyice gözlemle. öyle bir şey varsa mutlaka anlarsın..
hey allahım.. dünya ne hale geldi. neler konuşuyoruz:ssz:

6 yaşında çocuk cinsel kimliğini keşfetme döneminde olduğu için cinsel organını yastık, yorgan, kucak, nereyi bulursa sürter bunu da her anne bilir, büyütecek bişey yok bunda, bu bir taciz bile değil.
Asıl sorun o yaşta 2 çocuğun gözlem altında olmadan bahçede bırakılması, sonuçta o anda ne yaptıklarını kimse görmediyse başlarına bişey gelse bunu da kimse görmeyecekti değil mi?

Son düzenleme:

Evet konu sahibi sordunuzmu akrabaya neden müdehale etmediğini?

taciz etmek için yapmaz da kendi bedenini tanımaya başaldığı için bu tanıma ona zevk duygusunu yaşatabilir o yüzden bu hareketleri yapıyor olabilir.işte bunun yanlış olduğu anlatılmalı o çocuğa..dövmek çare olsaydı dünyada sorunlu insan kalmazdı..

ve ben olsaydım çocuğumu o arkadaşıyla asla yalnız bırakmaz hatta görüştürmezdim.durumu ailesine anlatıp çocuklarıyla ilgilenmelerini isterdim.doğruyu yanlışı bilmiyor belli.

Son düzenleme:
6yaşındaki çocuk bu hareketleri ne olduğunu bilerek yapmaz.
Genede siz oğlunuzu bir doktora götürüp herhangi bir tahriş,yaralanma varmı diye baktırın.
Bir dahada çocuğunuzu kendi bahçenize bile siz olmadan göndermeyin lütfen.
O çocuk 6 değil 14 yaşındada olabilirdi.

evt katılıyorum. ben 4-5 yaşlarındayken mahalleden iki komşu çocuğu beni kaçırıp kötü şeyler yapmaya kalkışmışlardı. onlarda ufaktı bişi yapamadılar ama o korku falan çok kötüydü. ayrıca da uzun süre utanmıştım.

herşey gelebilir çocukların başına. dışarı çıksınlar oynasınlar ama bi gözün hep onları takip etmesi lazım bence.

2-3 yaşındaki çocukları dışarda oynamaya yolluyorlar ben hayret ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sakin kalın,çocugu degil annesini alın karşınıza konusun.Kendi çocugunuz henüz çok küçük.Ne yaşadığını anlatabilirsiniz.Ne kendisini koruması gerektigini ve de nedenini.
Annesi de inkarv edebilir tartışma çıkabilir o yüzden çok dikkatli ve cümlelerinizi seçerek konusun bence.

6 yas DÜRTÜSEL olabilir.Erkek çocuklar bu yaşlardan çok önce çişleri gelince erekte olurlar ve bundan zevk aldıkları için ÇİŞLERİNİ TUTMA YA MEYİLLİ olurlar mesela 3-4 yaşlarında.
Bu tarz bir olay olabilir.

Arkadasımın oğlu bir oyuncagın üstüne çıkıp at biner gibi sürtünüyordu mesela daha 3/4 yaşındaydı.

Şükür ki aklı başında olan yaşta biri degil-- gerçekten cinsel duygularla --pedofili tarzı bir şey yok ortada.

Arkadaşların da dedgi gibi daha önce başına gelmiş kendi de yaşamış olabilir.

Etrafı bundan sonra daha sık ve daha dikkatli gözlemlemek zorundasınız artık.

Hatta tüm apartman sakinlerine anneler anlatın ki herkes takip etsin.Çevrede yaşı müsait olmadıgı halde ufaklıklarla takılan ergen yaşta çocuk varsa,
Yaşca olgun yaşta hatta yaşlı kişiler çocuklarla fazlaca zaman geçiriyor olup olmadık kucaklayıp sevmeye çalışıyorsa,

bakkal,çakkal sebepsiz şeker,sakız ikram edip seven varsa dikkat edin takip edin derim.

Suçlayıcı olmaktan çok gözlemci ve önlem almaya yönelik haraket edin.

oğlunuza anlatın özel yerlerimiz var kim dokunursa bana söyle onlar senin özel yerin kimsenin dokunmasına izin verme gerekirse bağır şikayet et ve yardım iste diye...bundan fazla bilgi vermeyin ama ...fazla gelir ...

Allah ım ne günlere kaldık çocugumuza dokunandan huy kaptıgımız adeta avrupalı oldugumuz yıllar ne kötülük dolusun...

peki komşunuz görünce napmış,izlemiş mi? müdahale etmemiş mi? çünkü olanı baya net görmüş size tüm ayrıntılarıyla da anlatmış.

düşünüyorum da ben olsam gider yavrum napıyosun öyle,bak böyle oyun olmaz vb..şeyler söylerdim sanırım.

Back
X