• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oglumun tacize ugradigini soyluyo

Kizlar biz yanlismi yaptik ya annem kiz soylemese soylemezdi aglattilar kadini uc aylar baslangici diyo

bir tv programına bir anne bağlanmıştı 3,4 yaşlarında bir oğlu varmış
kadın ikinci bebeğine hamile kalmış ,karşı komşunun 13yada 14
tam hatırlamıyorum yaşlarında bir oğlu varmış 3,4 yaşındaki çocuğu bakmak sevmek bahanesi ile hep evlerine istiyormuş
kadında hamileliğin verdiği rehavetle izin veriyor gönderiyormuş
bir süre sonra çocuk koltukta yüz üstü yatıp sürtünmeye başlamış anne olayı irdeleyince anlamışki
komşunun oğluda çocuğun üzerine sürtünüyormuş bu olay beni çok sarsmıştı
annede jeton köşeli 13 14 her ne ise yaşındaki yeni ergen gezmek, top oynamak varken neden dadılık yapsın biraz uyanık olmak gerekiyor Allah iyilerle karşılaştırsın.

Bugun cocukla bir aradaydim cocuk mazlum bi cocuk demistim cok giriskende degil abim bugun onlarla top filan oynadi cunku ne olduguny bilmiyoruz ins oyle bisey yapmamistir veya bir daha hic tekrarlamaz

Boyle iste kizlar

öncelikle oğlunuza yapılan kötü şeyi oğlunuza hissettirmeyin eğer oğlunuzda kötü olduğunu anlarsa işin sonu kötüyerlere gider ve o çocuktan daha masum bir bahaneyle uzaklaştırın kızarsanız onun tarafını tutacaktır sakin bir dille ve basit bir bahaneyle uzaklaştırın oğlunuzu inşallah sadece bir yanlış anlaşılmadır

Izlemis ya izlemis balkondan bakarken gormus
Sonrada iceri girmis donmus bakmis kimse yok taa ne zaman sonra inmis biximkilere soylemis annem babam abim yengem yengemin annesi hic bisey gormemisler bu cocugu cok seviyo oglum hep onu eve cagirmak istiyo cocukta onu cok seviyo en kucuk cocuk bu ailenin bende seviniyodum boyle boyle arkadssi var diye oglumun ruh hali normaldi uyuyor simdi tahris yok baktim hemen soylendiginde simdi ust kata cikip uzun uzadiya sormak istiyorum cunku mudahale edilmezmi ya elbet edilir saskinim cok birde yengemle konusamadim o bu kuzenin yakin arkadasi ayrica onu daha iyi taniyo o ne dusunuyo merak icindeyim

Yahu ben mı yanlış anladım. 6 yasındakı bır çocuk 3 yasındakı bır çocuğa nasıl bır zarar verebılır.
çocuklar bu yaslarda bazı şeylere ılgılı gorunebılırler ama bır cınsellık durumu soz konusu olabılecegını
hıc düşünmüyorum. netıcede ıkısıde cok ufak çocuklar ve savunmasızlar.
bu arada ben sana bunu anlatan vatandaştan kıllandım diyim.
eger kı bahsettıgı gıbı bır durum olmuş olsaydı, görüpte razı olup ızlemek yerıne hemen müdahale ederdı.

o yaştaki çocukda cinsel kimlik gelişmemiştir .içinizi rahat tutun ama yinede gözünüz diğer tehlikelere karşı üstünde olsun

ben üst kat komşunuz olsam çocukları görsem o anki şokla en azından şişşşşt siz napiosunuz orda derim yada çocuğunuzun adını sesleniirm yüksek sesle. yani bi şekilde olaya müdahale ederim. sanki ortada normal bir şey varmış gibi davranmış içerden gelen sesi duymazdım bile.sonuçta yangın yok deprem yok tadilat olsa ne yazar. biraz garip geldi komşunuzun rahatlığı......

başlığı görünce konyu baştan sona okudum bence sizin kuzenininizin eşi cidden sorunlu bir insan .9 yaşındaki çocuğu tayt giydi diye şaçlarından sürüklüyor, etrefta taciz olaylarını hep o görüyor. biraz ilginç geldi bana. ayrıca 6 yaşındaki cocuk tacizci falan olamaz . hadi gerçekten taciz etti diyelim bu kadın bu olayı izleyip ses çıkarmıyorsa kusura bakmayın ama o da ayrı bir sapıklık. bence siz bu kadına güvenmeyin çocuğunuzuda emanet falan etmeyin .

bende bizzat gözlerimle görmüştüm balkondayken, yan binadan 5-6 ve 9 yaşındaki erkek çocukları orda oynayan 2 yaşlarındaki bi kız çocuğuna aynısını yapmışlardı ,sırasıyla kucaklarına oturtuyorlardı çocuğu pislikler, sonra çıkardılar donlarını küçük bezliydi, hemen kızdık bağırdık onlar kaçtı annesine haber verdik küçüğün, diğerlerine de söyledik ama inkar ettiler, ilk gören komşu kadın o çocukları parçalayacaktı , sonra ortalık ayağa kalktı zaten , aklıma geldikçe tüylerim diken diken oluyor , oğlanların aileleri de öyle terbiyeli bişy deildi zaten abi , ablaları felan filmler izliyormuş birbirinden gizli galiba, artık onlardan netten mi gördüler anne babalarını bilmiyorum ama hareketleri 40 yıllık adam gibiydi iğreniyorum hala, o günden beri nefret ederim o çocuklardan, görmesek hep dvm etceklerdi belki, kız uzakta oyun oynuyo gidip oyuncağını alıp geliyorlar oda ağlayarak almaya geliyor oyuncağını tutup tutup çekiyor oturtuyorlardı geberesiceler yaa,, :47: diyene kızma bence çocuğunu görüştürme dikkat et, o da içi kaldırmamış dayanamamış söylemiştir , söylemese hep dvm etcekti çocuğun küçük yazık, ve ilerde travmada geçirirdi cinsel bozuklukta olabilirdi, komşuna tşk etmen lazım

O yasta kı cocuklar organlarını vs kesfetmeye baslıyorlar bunu fııle dokmesı tabıkı normal degıl . Sizin ve eşinizin yapabılcegı 2 sey var .

1)Çocugunu gorusturmezsin
2)Çocugun aılesıne emınsenız durumu bıldırırsınız.

Dövmek , bagırmak ne demek yanı ?

Son düzenleme:
Canım ben konuyu biraz gec okudum...Okuduğum bölümden dolayı Çocukların cinsel gelişimi ile ilgili tonla ders aldım.6 yaşındaki çocuk Fallik dönem ve Latens arasında.Tam kendini keşfetme döneminde yani.Çocuk bunu yapar mı deme lütfen yapar.Üstelik çocuğun fakir bir ailede büyüdüğünü yazmışsın muhtemelen ailesi geçim dertleri yüzünden çok ilgilenememiş ve çocuk kendi halinde büyümüştür.Sokaktaki kendilerinden yaşça büyük çocuklardan duyduğu şeyleri yanlış yorumlayıp, bazı yerlerden gördüklerini (özellikle televizyon) alıp kurgulayıp bunun çok doğal bir şey olduğu kanısına varmış olabilir.Senin bu konuda çok hassas olman en normalı.Oğlun henüz 3 yaşında tam olarak bir şeyleri algılayıp neden sonuç ilişkisi kurması çok zor.Komsun seninle daha uygun bir dille konusabilirdi bu konuda yalan söyleyeceğini hiç sanmıyorum, hiç bir insan böyle bir konuda söyleyemez. Buradaki bütün annelerin özellikle 3-7 yaş arası çocuklarına insanlarla çok yakın temas kurmamaları, kendi kişisel alanlarının olduğu ve o alana girmeye çalışan insanlara nasıl tepki vermeleri hususunda konuşmalar yapması gerekli, tabii ki bunu anlayabilecekleri bir şekilde anlatmaları gerekli.Diğer çocuğa gelince evine çağırıp süt kurabiye ikram edip Oğlunu 5-6 dakikalığına bir bahane ile anneannesine (yakınmış size ya da bir komsuya) gönderip çocuğa bu konuda sakince bir açıklama yapabilirsin.Böyle bir sey olmus olduğunu duyduğunu, bunun yanlış olduğu yapmaması gerektiği bundan sonra sizi dikkatle izleyeceğim vs vs gibi tehditten kaçınarak onun da bir çocuk olduğunu unutmayarak konusabilirsin.Ayrıca çocuklarınızı her ne kadar etrafta tanıdıklar olsa da başkalarıyla çok yalnız kalmasına izin vermeyin evde oyu oynarlarken bile 5dkda bir kontrol etmeniz gerekli.Sokaktalar ise yine aynı şekilde 5-6 dk da bir camdan izlemelisiniz.Çok yoğunsanız tanıdığız (komşu-aileden) birine arada bir camdan bakar mısın kontrol eder misin gibi bir ricada bulunmalısınız.Bu durum erkek çocuklarında kızlardan çok ama çok fazla yasanıyor.Erkek çocuklarının başkalarının vucutlarını keşfetme gibi bir merakı var özellikle de 5-6 yaslarında.Aile de ilgilenmiyor sorularını cevapsız bırakıyorsa çocuklar kendileri tecrübe ederek araştırarak bulmaya çalışıyorlar.Kesinlikle üzülmene gerek yok.Ben ünide ilk senemi karadeniz teknikte okudum 2.sene oradan baska bir üniye geciş yaptım.Ktüde okurken öğrenci evinde kaldım oturduğumuz sitedeki erkek çocuklarının resmen birbirlerinin uzuvlarını açıp baktığını gördüm tabi ki henüz okul çaında bile değillerdi.Ne yapacağımı şaşırdım! Okuldaki hocamıza danışrım kendisi yrd doç. bana böyle bir durum ile karşılaştığımda çocuklara kesinlikle bağırmamam kızmamam gerektiğini söyledi.Aksine yaptıklarının yanlış olduğu konusunda bir konusma yapmam sonra ise onları basska bir etkinliğe yöneltmemi söyledi (Çocuklar hadi gelin size top aldım bununla oynayın gibi)...Biz zihinsel engelli çocuklarda bu durumlarla o kadar fazla karşılaşıyoruz ki anlatamam.Sakın sıkma canını zaten çok iyi hassas bir annesin sadece biraz daha sakin davran :42:

Back
X