Öğrenim Kredisi Derdi

Random Access

Be Cool ;)
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2016
1.336
3.087
133
31
Merhaba hanımlar , ben okuldan bu yıl mezun oldum.
İşsizim.

Ben ve 2 arkadaşım daha öğrenim kredisi almaktaydık , benim kredim her ayın 6 sında yatardı ve tatataaaaammm yatmadı
Kimisi Eylül ayında da yatar sonra borç hesaplanır diyor .
Kimisi son Ağustos diyor ..

Nette her yerde Eylül'den sonra kesilir yazıyor. Biz de bilemedik.
Kykyı aradım kredi birimine ulaşamadım.

Bir de bu borcumuzu nasıl taksitlendiricez , beyaz eşya şeysine göre hesaplanıcak tekrardan değil mi ?.

Ayh valla karnıma ağrılar giriyo :/

Ödemeler öğrenim süresi bitiminden 2 yıl sonra başlıyordu bizim zamanımızda. Okulun normal öğrenim süresi diye hatırlıyorum. Okulu uzattıysan mesela uzattığın süre o iki yıla dahildi. Yani 4 yıllık fakülteyse 6. yılda ödeme başlardı, 6 yıllıksa 8. yılda ödeme başlardı. Uzatsan da uzatmasan da süre böyleydi. Taksitlendirme yapılıyordu galiba ama ben peşin ödemiştim, tam detayları bilmiyorum o yüzden. Kyk borç sorgulama falan yok mu nette? Onları bir araştır istersen

Var ama hesaplanmamış daha :/

Peki son krednz hangi ayda yatmıştı ?

kyk nin resmi sitesinden öğrenebilirsiniz kredi sorgunuzu
yada e devlet kapısı üzerinden sorgulanabiliyor

Net hatırlamıyorum ama eylülde yatmıştı sanırım benimki en son.

Ödemeler 2 yıl sonra başlar. Hesaplaması da 3-4 ay içinde yapılır,hemen yapılmaz.

Var ama hesaplanmamış daha :/

Peki son krednz hangi ayda yatmıştı ?
Aradan 13 yıl geçti hatırlamıyorum inan

Kredin hesaplanmamışsa ödeme zamanı gelmemiştir. Dediğim sistem sürüyor olabilir. Bürokraside işler ağır ilerler. Daha yeni mezun olmuşsun. Mezuniyetine dair evrakların gerekli makamlara ulaşıp kredi ilişiğinin kesilmesi ve geri ödeme planı zaman alır diye düşünüyorum.

1-2 ayda bir gir sorgulamadan takip et. Gelince haberin olur, ödemeye başlarsın. Çok erken geleceğini sanmıyorum ama

Valla benim haziranda yatmıştı son kredim. İki sene sonra da ödemelerim başladı. İki sene de onu ödedim. Şimdi sistem nasıl tam bilmiyorum ama taksitlendirmelerde kolaylıklar var galiba.

Net hatırlamıyorum ama eylülde yatmıştı sanırım benimki en son.

Ödemeler 2 yıl sonra başlar. Hesaplaması da 3-4 ay içinde yapılır,hemen yapılmaz.

Bir arkadaşımın daha benim gibi yatmamış bu ay , yatıp yatmama durumu neye göre yapılıyo acaba ? ..
Keşke yataydı ya ödeyecez zati

İyi bari 2 senem varsa karın ağrım azcık geçti

Bende eylül ayı yatar ve artık biter diye biliyorum benimki de eylülün 9 unda yatacaktı acaba benimkide mi yatmayacak

Bir arkadaşımın daha benim gibi yatmamış bu ay , yatıp yatmama durumu neye göre yapılıyo acaba ? ..
Keşke yataydı ya ödeyecez zati

İyi bari 2 senem varsa karın ağrım azcık geçti

Valla benim okul biteli 8 sene oldu be güzelim. Sistem değişmiştir bişey olmuştur, aynı kalmaz ki.

Rahat rahat 2 senen var. 2 senenin sonunda ister taksit yaptırır 2 yılda ödersin ister tek seferde kapatırsın.

Benim en son Eylül'ün 8'inde yatmisti.
Henüz telaslanmanizi gerektirecek bir durum yok

2 yıl gibi bi sürem varsa o zamana kadar yaparım ya mutlaka bir şeyler.

Bu yatıp yatmama durumu da çok değişiyo ya herkesin farklı tarihlerde kesiliyo sanırım .

Bende eylül ayı yatar ve artık biter diye biliyorum benimki de eylülün 9 unda yatacaktı acaba benimkide mi yatmayacak

Valla bekleyip görceksin artık
Benim en son Eylül'ün 8'inde yatmisti.
Henüz telaslanmanizi gerektirecek bir durum yok

Benim hep ayın 6 sında yatardı . Şu tc son numara olayıyla farklı günlere aldılardı ya .

Eylüle kadar yatmayabilir, benimki en son temmuz ayında yatmıştı. Ama ağustosta yatan arkadaşlarım da vardı. Değişiyor galiba neye göre yapıyorlar bilmiyorum.

Canım ya benim ağustosta param yattiktan sonra eylül ayı parasindan avansimi harcadım demek ki eylülde de yaticak benim 1 2 içinde. Çünkü eylül parasini karttan harcadım ben. Okulun mezuniyeti bildirmesine bağlı olarak degisebilir yaziyor bazı sitelerde

mezun oldugun ay hemen bitiyor canim eylüle kadar alamiyosun. ödemeler bir sene sonra kendiliginden taksitlendirme oluyor misal aylik ne kadar aliyosan taksit de o miktarda oluyor

mezuniyetle birlikte son ayın kredisi yatar.
daha boşa kredi niye bekliyosun mezun olmuşsun, öğrenci statüsünde değilsin.
haziranda yatmıştı bana en son öğrencilik zamanımda.
borç ödemesi 2sene sonra başlar.
taksitlendirme başvurusu da o zaman yapılır.

Eylül ayınınki yatmış görünüyor benim, sistemden. Normalde 9'unda alıyorum ama ödeme emri 6'sında veriliyor, bu ay için de verilmiş. Mezuniyetiniz onaylanıp da okulla olan ilişiğinizi kesme durumunuza bağlı. Ben okulla ilişiğimi Ağustos'ta kestim ama KYK'ya haber verilmedi galiba o yüzden Eylül için de yattı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…