- 20 Ağustos 2016
- 1.336
- 3.087
- 133
- 31
- Konu Sahibi Random Access
-
Eylül ayınınki yatmış görünüyor benim, sistemden. Normalde 9'unda alıyorum ama ödeme emri 6'sında veriliyor, bu ay için de verilmiş. Mezuniyetiniz onaylanıp da okulla olan ilişiğinizi kesme durumunuza bağlı. Ben okulla ilişiğimi Ağustos'ta kestim ama KYK'ya haber verilmedi galiba o yüzden Eylül için de yattı.
2 sene olayını biliyordum , burdan öğrenince netleştirmiş oldum.Kredi ödemesinin 2 yıl sonra başlayacağından dahi haberiniz yok. Araştırmadan nasıl borç altına girdiniz böyle?
Daha dert olmamis bu ödemeye başlayınca derdi görürsüneşim 30 yaşında hala borcunu ödüyoruz neyseki aralıkta bitiyor bizimkide
Ödeme emri benim krediyi alacağım tarihten 3 gün önce veriliyor yani 9'unda ben hesabımda görebiliyorum mesela ama 6'sında o emir verilmiş oluyor. Siz normalde ayın 6'sında almanıza rağmen yatmadıysa muhtemelen kesmişlerdir tamamen.
Ödeme emrini verilip verilmedigine nereden baktnz biz de bakalımm
Aradım öğrendim beyaz eşyaya göreymis tüke falan bişeler soylediqrtwwqreqe
Allah'ım geleceğimi görür gibiyim...
Beyaz eşya faiziyle hesaplanıyo di mi ?
Ödeme emri benim krediyi alacağım tarihten 3 gün önce veriliyor yani 9'unda ben hesabımda görebiliyorum mesela ama 6'sında o emir verilmiş oluyor. Siz normalde ayın 6'sında almanıza rağmen yatmadıysa muhtemelen kesmişlerdir tamamen.
https://www.kyk.gov.tr/web/Yeni_Odeme/odemeParametreGiris.do
Şimdi mi aradın, hangi numarayı aradın ben niye ulaşamıyorum yaaa ?Aradım öğrendim beyaz eşyaya göreymis tüke falan bişeler soyledi
Eşimi aradım yahu adamın numarasınımı atayım ozeldenŞimdi mi aradın, hangi numarayı aradın ben niye ulaşamıyorum yaaa ?
Özelden atar mısın numarayıı ?
Okul bitince değil okulla ilişik tamamen kesildiği zaman ödeme yapmayı kesiyorlar, bu sitesinde de yazıyor. Mezuniyet işlemleri yapıldıktan sonra okul kyk'ya bunu bildirdiği an kesiliyor, eğer bildirmezse eylülde de ödeme alınabiliyor.okulun bitince bitiyor o da eylülü falan beklemiyorsun.
kyk tyı aradığında şuan borç çıkmaz.
mezun olduğun tarihten itibaren 2 sene sonra o borç çıkar o zamana göre ne kadar ödeyeceğin falan. anca o zaman öğrenebilirsin borcunu. zaten ayda belirli taksitlere bölüyor onlar. siteye giriş yaptığında da görüyorsun o ay içerisinde ne kadar öödemen gerektiğini.
işin özü şuan hiç birşey yapamazsın. 2 sene bekle :)
Babam ne ileri goruslu adammis, zamaninda tum arkadaslarim ogrenim kredisi kullanirken babam bana "sakin alma, ne kadar yatiyorsa ben sana her ay o parayi veririm" demisti. Diger arkadaslarimin hepsi alirken benim almamam o donem agrima dokunmustu ama ses cikarmamistim. Simdi anliyorum babamin bana ne buyuk bir iyilik yaptigini. Suan hepsi lanet olsun keske zamaninda almasaydim bitmiyor borcu derken ben hicbir sey odemiyorumama aksi gibi esim de o tuzaga dusup kullanmisti krediyi, simdi malesef onunkini oduyoruz.
Ogrenim kredisi ogrencilere verilmis bir hak tabiki, ve de kisitli imkanlari olan ogrenci ve aileleri icin buyuk destek, ama geri odeme kismi cok can sıkıcı oluyor. Bizim zamanimizda basbakanlik kredisi vardi, kendisine basbakanlik kredisi cikan ogrenciler o ogrenim kredisini geri odemiyordu. Keske devletimiz o krediyi daha cok ogrenciye verse de ogrencilerimiz de nasil geri oderim derdine dusmese ileride.
Sitesinde böyle bir soru var, Eylül gözüküyor ama neden yatmadı? diye. Sebebi mezuniyet durumu. Eylül gözüküyor olabilir ama mezuniyet onaylanmışsa (ve okul tarafından bildirilmişse) keserler, eylülü beklemezler. Ama tabi sizin borcunuza eylülü dahil etmezler.Bak burda ödeyeceğim tarihte yazıyor .
Ama bitiş olarak 30.09.16 görünüyor .
Bu durumda yatması gerekmez miydi ?
Yapılan ödemelerde de yok .
Arıyorum ama şu hattı düşüremedim bir türlü
Ben de sanıyorum Kyk arıyorsunuz , aaayyEşimi aradım yahu adamın numarasınımı atayım ozelden
Ben de mecburiyetten aldım, mecburiyetten alıp da sonra sızlanmanın faydadan çok zararı var, boşverin o yüzden :) Keyiften alsaydık keşke diyebilirdik ama mecbur kalındıysa keşkelik bir durum yok. Kader utansın :)Aaaah ahh benim sevgili annem biz veremeyiz , edemeyiz diye dır dır ediyodu.
Bende mecbur aldım. Part çalıştım falan.Öyle okudum.
Yoksa almazdım :/ .
Şimdiden derdi karnımı ağrıtıyor .
Bir de üstüne kredi bu ay bitmiş görünüyo , bu ayı da vermiyolar
Başlayabiliyorsunuz, 2 sene sadece tanınmış bir süre. İstenirse erteleme de yapılabiliyor mesela, 3 sene olmuş oluyor. Yalnız faizi vs bu sürenin içine dahil. En son sanırım 1000 TL fazla olması koşulu ile erteleme yapılabiliyordu ama kişiye göre de değişiyor olabilir.aaa kyk yı ödemeye başlamak için 2 yıl geçmesi şart mıymış, hemen ödemeye başlayamıyor muyuz eğer istersek?
Aaaah ahh benim sevgili annem biz veremeyiz , edemeyiz diye dır dır ediyodu.
Bende mecbur aldım. Part çalıştım falan.Öyle okudum.
Yoksa almazdım :/ .
Şimdiden derdi karnımı ağrıtıyor .
Bir de üstüne kredi bu ay bitmiş görünüyo , bu ayı da vermiyolar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?