Öğrenim Kredisi Derdi

Ödeme emrini verilip verilmedigine nereden baktnz biz de bakalımm

Kredi ödemesinin 2 yıl sonra başlayacağından dahi haberiniz yok. Araştırmadan nasıl borç altına girdiniz böyle?

Kredi ödemesinin 2 yıl sonra başlayacağından dahi haberiniz yok. Araştırmadan nasıl borç altına girdiniz böyle?
2 sene olayını biliyordum , burdan öğrenince netleştirmiş oldum.

Taksit olayını ve neyin faizine göre hesapladıklarını sordum ...
Siz niye sinirleniyonuz ki ?

okulun bitince bitiyor o da eylülü falan beklemiyorsun.
kyk tyı aradığında şuan borç çıkmaz.
mezun olduğun tarihten itibaren 2 sene sonra o borç çıkar o zamana göre ne kadar ödeyeceğin falan. anca o zaman öğrenebilirsin borcunu. zaten ayda belirli taksitlere bölüyor onlar. siteye giriş yaptığında da görüyorsun o ay içerisinde ne kadar öödemen gerektiğini.
işin özü şuan hiç birşey yapamazsın. 2 sene bekle :)

aaa kyk yı ödemeye başlamak için 2 yıl geçmesi şart mıymış, hemen ödemeye başlayamıyor muyuz eğer istersek?

Bak burda ödeyeceğim tarihte yazıyor .
Ama bitiş olarak 30.09.16 görünüyor .
Bu durumda yatması gerekmez miydi ?
Yapılan ödemelerde de yok .

Arıyorum ama şu hattı düşüremedim bir türlü

Babam ne ileri goruslu adammis, zamaninda tum arkadaslarim ogrenim kredisi kullanirken babam bana "sakin alma, ne kadar yatiyorsa ben sana her ay o parayi veririm" demisti. Diger arkadaslarimin hepsi alirken benim almamam o donem agrima dokunmustu ama ses cikarmamistim. Simdi anliyorum babamin bana ne buyuk bir iyilik yaptigini. Suan hepsi lanet olsun keske zamaninda almasaydim bitmiyor borcu derken ben hicbir sey odemiyorum ama aksi gibi esim de o tuzaga dusup kullanmisti krediyi, simdi malesef onunkini oduyoruz.

Ogrenim kredisi ogrencilere verilmis bir hak tabiki, ve de kisitli imkanlari olan ogrenci ve aileleri icin buyuk destek, ama geri odeme kismi cok can sıkıcı oluyor. Bizim zamanimizda basbakanlik kredisi vardi, kendisine basbakanlik kredisi cikan ogrenciler o ogrenim kredisini geri odemiyordu. Keske devletimiz o krediyi daha cok ogrenciye verse de ogrencilerimiz de nasil geri oderim derdine dusmese ileride.

Okul bitince değil okulla ilişik tamamen kesildiği zaman ödeme yapmayı kesiyorlar, bu sitesinde de yazıyor. Mezuniyet işlemleri yapıldıktan sonra okul kyk'ya bunu bildirdiği an kesiliyor, eğer bildirmezse eylülde de ödeme alınabiliyor.

Borç 2 sene sonra falan değil, sistemden giriş yapıldığında şu anda da görülebiliyor. Bunun linkini de verdim, hangi ay ne zaman ne kadar hesaba yatmış, size yatırılan ana para tutarı da en altta yatıyor. Ödemek istediği zaman da yapılandırması gerekiyor gidip görüşüp. 2 sene bekle diye birşey de yok ayrıca, isteyen 2 seneden önce de ödeyebiliyor. Toplu ödeme yapabiliyor. 2 sene zaman tanımışlar sadece alternatif olarak yani 2016'da kesildi, en geç 2018'de ödemeye başlamak gerekiyor. Bunun da tarihi olduğu gibi yazıyor zaten. Ödemeye başlandıktan sonra 4 yıl vadeyi geçmeyecek şekilde ödenebiliyor ama aylık ödenecek tutara bağlı olarak istenirse 2 senede de bitirilebilir. Yani öyle 2 sene bekle, 4 yıl içinde ödemek zorunda gibi bir durum yok. Sonuçta 4 sene boyunca buna bağlı kalmak istemeyen insan da çok, 2 senede ödeyip kurtulayım diyor insanlar. Aylık ne kadar ödeneceği ödeme planı yapıldıktan sonra gösterilir. Faizi de Y-ÜFE'ye göre belirlenir. Aylık taksit geciktirildiği zaman gecikme zammı uygulanır ve anında vergi borcu olarak gözükür. Şu an birşey yapamazsın demek yanlış bir yönlendirme olur, yapabilir hatta yapsın da. Bilgi alsın mesela kurumdan. Bu konu hakkında kurum kişilere geri dönüş yapmıyor, borçlunun takip edip araştırması lazım. Kyk borcu geri ödeme zamanım geldi ama bana kağıt yollamadılar diyenler zam sürpriziyle karşılaşıyorlar sonra. :) İyi takip edilmesi lazım.

Aaaah ahh benim sevgili annem biz veremeyiz , edemeyiz diye dır dır ediyodu.

Bende mecbur aldım. Part çalıştım falan.Öyle okudum.
Yoksa almazdım :/ .
Şimdiden derdi karnımı ağrıtıyor .

Bir de üstüne kredi bu ay bitmiş görünüyo , bu ayı da vermiyolar

Bak burda ödeyeceğim tarihte yazıyor .
Ama bitiş olarak 30.09.16 görünüyor .
Bu durumda yatması gerekmez miydi ?
Yapılan ödemelerde de yok .

Arıyorum ama şu hattı düşüremedim bir türlü
Sitesinde böyle bir soru var, Eylül gözüküyor ama neden yatmadı? diye. Sebebi mezuniyet durumu. Eylül gözüküyor olabilir ama mezuniyet onaylanmışsa (ve okul tarafından bildirilmişse) keserler, eylülü beklemezler. Ama tabi sizin borcunuza eylülü dahil etmezler.

Ben de mecburiyetten aldım, mecburiyetten alıp da sonra sızlanmanın faydadan çok zararı var, boşverin o yüzden :) Keyiften alsaydık keşke diyebilirdik ama mecbur kalındıysa keşkelik bir durum yok. Kader utansın :)

aaa kyk yı ödemeye başlamak için 2 yıl geçmesi şart mıymış, hemen ödemeye başlayamıyor muyuz eğer istersek?
Başlayabiliyorsunuz, 2 sene sadece tanınmış bir süre. İstenirse erteleme de yapılabiliyor mesela, 3 sene olmuş oluyor. Yalnız faizi vs bu sürenin içine dahil. En son sanırım 1000 TL fazla olması koşulu ile erteleme yapılabiliyordu ama kişiye göre de değişiyor olabilir.

Allah kolayliklar versin insallah rahat bir sekilde odersiniz. Yalniz benim esim birkac ay odememisti, banka haciz koydu odemedigi kisim kadarina. Sanirim KYK bunu maasini aldigi bankaya bildiriyor onlar da gelen talimata gore boyle bir haciz koyuyorlar. Bir de odenmeyen kisimlar icin tekrar yapilandirma yapmak mumkun diye biliyorum. Dedigim gibi umarim kolaylikla odersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…