öğretmen+veli iletişimleri

siz sanırım toplantılara alınmadığınız için ordan bir alınganlık yapmışsınız(ben bu konuda siz hak veriyorum bence saçmalık) üzerine başkası birinci olup alkış alması size haksızlık gibi gelmiş ama bu konuda hatalı olan da sizsiniz.
 

Ayy çok fena. Bence böyle insanlar zaten eskiden de vardı. Bunlar da onların çocukları. Heryerde insanlar birisini kandırmak dolandirmak zorlamak kendi çıkarları için kullanmak falan istiyorlar. Bunlarda onların küçük halleri işte.

Buyuyunce is hayatında yukselebilirlerse ne ala. Alltakilerin canlarını bol bol okurlar. Yukselemezlerse giciklik yağcılık yalakalik ile hayatlarına devam ederler. Kimse ile gerçek arkadaş olmazlar gerçek ilişki kurmazlar. Doyurucu bir yaşamdan uzak kalırlar hep bir huzursuzluk mutsuzluk. Neyse var böyle bir sürü insan çevremizde. Soyları devam ediyor demekki. Uzuldum
 
Taşlaşmış kalplerden oluşacak bir çok nesil. Çok ürpertici. Şaşkınlıkla okudum orneklemelerinizi. Ve cidden çok üzüldüm.
 
Super olmus. :)
 

BİMER e şikayet et diyen benim. Yazdım yazdım ama anlaşılmamis. Öğretmen hatalı. Çünkü sınıfta 2 tane 1. Var. Ve belki de daha çok. Notlar 5 li sisteme gore degil mi

1. Olan 99.01 diğer yavrucuk 99 aralarındaki 0.01 lik fark nedir allah aşkına.
İlk okul çocuğu bunlar neyi yarış haline getiriyorsun. Hatta ben 1. Cinin alkislanmasina toptan karışıyim. Çocuk başarım silindi gitti diyor. Öğretmen bu işin böyle olmasına çanak tutuyor. Benim çocuğumun öyle bir öğretmeni olsa çiğ çiğ yerim ben o adamı. Net böyle yapamaz. BİMER e şikayet etsin. Zaten soruşturma geçirecek hatasi yoksa bişey olmaz.

Hala işte öbür çocuk 1. Olmuş diyorlar. 0.01 puan küçük bir fark midir? 85 ile 90 arasındaki 5 puan küçük bir farktir. Hadi belki hassasiyetiniz çok yüksek 1 puan olsun. 0.01 nedir yahu. Resmen diğer veli ile iyi anlaştığı için veya bir şekilde veli baskı altına aldığı için minik kızın hakkını yemişler.

Yine söylüyorum. Üniversite değil burası. 1. Ciyi alkışlamaya gerek var mı?
 
Maalesef yaristirmiyorum diyen öğretmenimiz de böyle bir sıralama yazıp tüm velilere gönderdi. 4.sinif bile değiller daha. Gorunce ben de çok üzüldüm. Dedim şimdi veliler yarışa başlar artık. Neyse ki bu ayarı iyi yaptı öğretmenimiz yarış olmadı ama ne gerek var 100 luk sisteme gore sıralamaya. Benim çocuğum her deneme sınavından sonra neden 100 alamıyorum diye soruyorsa bu ogretmenin yaptığı not onemliliginden kaynaklaniyor. Ama ben kizima her seferinde 100 almak zorunda değilsin senin de farklı başarıların, yeteneklerin var dedim. Hadi daha çok çalışalım da onları geçelim demedim. Ve öğretmeniyle de bu durumu konuştum. Lütfen tek olarak çocuğuma değil de sınıf içinde 100 almanın tek kıstas olmadığını herkesin gayretini teşvik edici bir konuşma yapabilir misiniz, diye rica ettim. Anlayışla karşılayıp hak verdi. Ve kızımın çok mükemmeliyetçi olduğunu ve bunun da sınavlarda "ya yapamazsam yine" kaygısına dönüştüğünü söyledi. Ogretmenle birlikte hareket ederek bu durumu aştık biraz. Ama yine de bu sistem yanlış 4.sinif bitene kadar 100 luk sistemin olmaması lazım. Ancak öğretmen de 5.sinifta bocalamasinlar diye böyle yapmak zorundayım diyor. Belki o da kendince haklı bilemiyorum.
 
öyle bir hakarete varan yorumlar yapılmış ki şoktayım mübarek ramazan günü Allah'a havale ediyorum . konuyu en baştan kısmen başa alıyorum

1. si benim çocuğumunda alkışlanmasına karşıyım fakat kızımı bu konuda ikna edemiyorum.
2. si sadece bu konudan rahatsız olan biz değiliz çevrede 'kızım kitabını unutmuş öğretmen kızmış, ertesi gün x unutmuş olsun arkadaşından bak demiş' bunun gibi tonla örnek tonla şikayet var.
3. sü çocuğum sadece ders değil toplu çekilen resimlerde bile o çocuklar için tekrar çekiniyoruz diye kızıyor.
4. sü öğretmenin sadece oyuna geldiğini düşünüyorum veliler kurtlar sofrası. ilk mezunlarıyız.
5. si artık orta okul olduk sınıflar değişecek çok şükür.. fakat kızım illede o kızla aynı sınıfta olup ona seneye karnemi göstericem diyor orada öğretmenimiz yok diyor.
6. sı kızımın her yerde resimlerini koydum ama ağırlıklı ders çalışırken çünkü çocuk inanılmaz hırs yapıyor inanılmaz çalışıyor. eline tablet verip biraz oyun oyna demişliğim bile var. hatta resim keman halk oyunları kurslarına gidiyor kafa dağıtsın istiyorum.. çok çalışmasına üzülüyorum.
7. notları bilmiyorum sormuyorum bakan bayanı arayıp sınav sonrası ağlamıyor değil mi diyorum sadece..
8. si zaten derece ile ilgilenmiyorum sadece tek derdim kızımın bu her yerde sınıf 1. siyiz diyen kadın yüzünden sağlığının bozulması.
9 bu velinin kızının herkesin ortalamasına bakıp senin kaç senin kaç diye bakması da analı kızlı rahatsızlık sebebi.
10. su seneye bu kızla aynı sınıfa düşmeli mi düşmemeli mi kararsızım yanlış yapmak istemiyorum aynı sınıfa düştük sınıfını değiştirsem kızım bana kızar fakat etkilenir mi?
11. si eski eş başka bir okulda müdür hatta bölge bile farklı karne günü alkışlanma hareketine onunda yüzü düştü tecrübelidir kendisi fakat önemsemedi çünkü çocuk benim gözümün önümde acı çekiyor ve ben anneyim.
12. başkasının bana kızımın notunu denemede yapamadığı soruları bile söyleyebilmesi ne kadar doğru.
13 zaten çalışıyorum ve izin almam da zor o yüzden okula girmek, faaliyete katılmak, sınıftan çıkmamak ki toplantı kısmı da dahil yetişemiyorum.
 
Tamamen katılıyorum.
Ben Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden çok iyi bir bölümdeydim sırf bu sebeple Mutlu olamadım. Sistem bizi yarış atına çevirdi ne dostluk ne yardımlaşma..
 
Eskiden ne guzeldi be okullar. Ne yaris vardi ne herseye burnunu sokan veliler. Komsularimdam bimiyorum.

Sende bosver takma kafana
 

Öğretmenin yaptığı yanlıştır, ona burdan bir şey yapamayız
Diğer velilerin yaptıkları da yanlıştır, ona da burdan bir şey yapamayız

Bizim burdan yardımcı olmaya çalışabileceğimiz tek kişi sizsiniz. O yüzden size yüklenmişiz gibi gelebilir yorumlar.

Benim size tavsiyem çocuğunuzu bir pedagoga götürün. Çünkü bu yazdıklarınız 4. sınıf öğrencisi biri için normal değil.
Örneğin seneye de aynı sınıfta olup ona karnemi göstereceğim demesi. Bu yaşta bu hırs çok tehlikeli. Normal çocuğun elinden tableti alıp "hadi ders çalış" demeniz gerek. Zorla eline tablet verip oyna demeniz değil.
 

10. Soruya cevabım kesinlikle aynı sınıfta olmasınlar. Yenilen pehlivan güreşe doymaz hesabı kızın kendini yenilmiş sayıyor ve tekrar guresmek istiyor. Şimdi bu önceden kuralları belli bir yarış değil. Annesinin öğretmen ile ilişkileri sebebiyle ortaya konmuş kazananı kendileri olduğu sürece içinde yer alacakları bir yarış. Kızının kendine birilerini rakip seçmesi zaten saçma. Sakın diyeyim.
 
Şaka mısınız siz ya böyle Saçma bir yorum ilk kez görüyorum. şikayet et bimere soruşturma geçirecek hatası yoksa bir şey olmazmış.. ÖĞRETMEN uğraşsın dursun işi ne. Ama ben o ÖĞRETMEN yerinde olsam soruşturma sonucunu alır almaz memura iftira Davası açarım.. Isterse 0.0000001 fark olsun. E-okul ortalamaları otomatik hesaplar ve Görülen not üzerine etki edemezsiniz. Öğretmenin Alkışlatma durumu Pedagojik Açıdan tartışılabilir ama bu yaptığınız Saçma yorum kesinlikle tahammül edilemez..
 
Of bu bimer de velilerin dilinde ya yaniyom yaniyom ona yaniyom. Afedersin it o.ursa bimere yaziyolar. Bi konu var da cok uzun simdi yazamicam bu rezaletle ilgili yasadigim bisey.
Yazik su ogretmenlere nerelere dustuler..
 
Küçük yer olayını hiç bir zaman anlamadım.
Nasıl küçük ? Toplamda 10 kişi mi var?
Etrafınızda öğretmenle konuştunuz diye dedikodunuzu yaoacak insanlar barındırmayın sizde madem
Ayrıca nasıl hareketlerde bulunuyorsunuz ki öğretmen yalnış anlayabiliyor..?
 
sen kimle anlaşıyorsun ki velilerinle anlaşasın zaten MightyPineapple
Senin dışında herkesle anlaşıyorum, hadi canım git otoparktaki insanlara gözlerini devir, ergenliğini orada tamamlar dönersin Bu kadar deve kinden kalbin kararmıyor mu ya, zor olmuyor mu, valla önce kızıyordum yorumlarına ama şimdi keşke yorum yapmış alıntılamış olsa da iki gülüp eğlendirse diyorum
 


valla ben de sana bakıyorum yine kimle kavga etmiş,ne olay çıkarmış diye
yaşından büyük kimlere akıl vermiş bilmiş bilmiş, daha 20 yaşındasın ya ne işin var senin burda git dersine çalış. bu yaştan kaynanayla kocayla kafayı bozarsan işin zorkimse beni sevmiyor, arkadaşım yok, ailem bile dışlıyor diye konu açan sensin. ben sana yardımcı olmak istedim sadece benden sana bi abla tavsiyesi gerçek hayatta çok özgüvensiz birisin bunu aşmaya çalış, kendine çare bul önce
 
Geçen sene açtığım bir konuydu ama çok güzel çözümünü buldum, dünyanın öbür ucuna bile gidip arkadaşlar bulup döndüm kafanı yorma İstersem doğum tavsiyesi bile veririm senin haddine mi karışmak ? Sen gidip düğün hazırlığı falan yapsana, benim elim kolum derslere de kk'ya da yetecek kadar uzun yorulma boşunaaa :) Şu an benden özgüvenlisini de zor bulursun artık malum insan en imrenilen şeyleri yapınca özgüven tavan oluyor
 


burdaki birçok kadın lisans hatta yüksek lisans mezunu ben de dahil. imrenilen ne yapmışsınız anlamadım, herkesin sizi dışlaması mı çok yalnız olmaniz mı? hadi yavrum hadi işini gücünü eline al öyle gel de konuşalım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…