öğretmen+veli iletişimleri

Ders başarıları aslında çokta önemli değildir. Zamanında annem arkadaşlarımla görüşmemiz istemez. Onlar mi kurtaracak seni derdi. Ama iş hayatına atıldım ve gördüm ki iletişim hepsinden önemli. İnsan ilişkileri ve iletişim. Mesela konu sahibi toplumsal kaygılar sebebiyle öğretmeni ile iletişim kurmadigini ifade etmissin. Burada kaybetmene sebep bu olmuş gibi. Obur annenin iletişimi daha çok olduğu için öğretmeni etkilemiş veya baskı altına almış. Seni de görmediği için göz görüyorsa gönül katlanır durumu olmuş gibi. Küçük kızın göz yaşları öğretmenin umrunda olmamış. Yavrum bence birinci olmadığına değil. Aynı durumda olan iki kişiden birine bir güzellik yapılırken sebebini anlayamadı şeylerden ötürü kendi mahrum bırakıldığına incinmis olabilir. 5 saat aglamis. Konu sahibi kalk git o öğretmenle konuş lütfen bakalım ne yapacak?

hayir kesinlikle dusuncelisiniz .
ama inanin bazen insan icinde olunca göremiyor uzaktan bir goz daha gerçekçi gorebiliyor.

yaAnlarin cogu ayni seyi görmüş. belki de boyle dusunmelisiniz. . eger kizinizin bu durumunu halletmek icin ugrasirsaniz kizinizin hirsi artacak. normalmis gibi davranın . yaninda uzulmeyin tuh ya vs. demeyin , bu konu icin ugrasmayin . bunlar olabilir normal kizim deyin .

Çocuklarda oluyo benim kızında bire başladı bana nie çarpma öğretmedin nie bunu öğretmedin die çok ağladı inanın gün geldi sınavda iki yanlış yaptı ağladı hep ön planda olmayı sever geneldede hergün canın sağolsun annecim dedim bana göre dersten önemlidir ahlak belki bundan sınanırım bilemem ama aklın zekanında hayırlısını nasip etsin rabbim sizinkide geçer belki takmayın bu kadar bende sınıf annesiyim okul aile birliğindeyim ama çok bi öncelik görmedim açıkçası evet para muhabbetlerinde vs hep diolag halindeyiz öğretmenle ama müdür ne alaka onu anlamadım

Veliler yarışıyor öğrenciler ağlıyor :)

Dilerim cocuk yarıstıran annelerden olmam, öğretmenden bahsetmeye gerek bile duymuyorum
Ana sınıfın dan yarıstırmaya baslıyor velıler .Öğretmene baskı o kadar cok ki anlatamam helede ıkı sınıf varsa resmen kıyasıya yarıs yaptırıyorlar.O bunu öğretmiş sende öğret demeler,derste sunu da ışle demeler .Rahat bırakın cocukları ya .Öğretmenlerde de aynı sey var .Kıskanclıgı fesatlıgı bırakın.

Bir öğretmen olarak kizinizin başarısindan dolayı sizi tebrik ediyorum. İlkokulda ve 5.sınıfta öğrencinin aldığı notların bir önemi yok. 6.7.ve 8.sınıfta kiziniz aldığı yazılı notları çok önemli. Çünkü teog sınavından aldığı puanın üzerine 6.7.ve 8.sınıf notları eklenecek. Bu sınıflarda yazılılara çok önem verin. Kızınız başarılı olduğu için hakettiği yere gelecek

Kızınızın ders calisirkenki fotolarini cekip yayinladiniz? Tüm yil boyunca? Çalışmış olmamiz silindi gitti? Ay Allah sabir versin kızınıza, bu ne hirs sanki karneyi size verseler yere oturup ağlayacakmissiniz.. 5 saat 1.olamadi diye aglamak da garipmis.

valla hepiniz bir tuhaf geldiniz bana..
siz kızınız diğer veli öğretmeni...
bu ne hırs daha ilkokulda..
çocuk 5 saat ağlıyorsa evde beklenti o şekilde verilmiş demek ki..
bizde bu sene mezun olduk bizim öğretmenimiz 1. vs söylemedi bile..
hiç bir zaman çocukları böyle bir yarışın içine sokmadı ..

+ Ders çalışırken çekilmiş fotoğraflar....
Üniye kadar kaç sınav geçirdik 1 tane ders çalışırken foto çekmemişiz.Tuhafıma gitti.

Kusura bakmayın olumsuz yorum yapmak ıstemezdım fakat sanki veliler olarak cocuklar uzerınden ego savaşına girilmiş gibime geldi. Ve kucucuk cocukların bu hırsları empoze edip aglama noktasına gelmesinin yine suclusu yine veliler diye düsünuyorum. Ben 3.üniv mi okuyorum. Sınıf bırıncısıde degıldım, annemle babamda beni hic yarışa sokmadı sınıftakılerle.mutlu cocukşardık bız okul zamanında

+ Ders çalışırken çekilmiş fotoğraflar....
Üniye kadar kaç sınav geçirdik 1 tane ders çalışırken foto çekmemişiz.Tuhafıma gitti.

Bugün bu konuyu okuyunca dedim bende bi gariplik var sanırım
Çünkü benim kızım da 4. sınıfı bitirdi
Ve ben karnesini alıp kaldırdım direkt
Notlarına bakmamışım iyi mi

Ahahahahaha

Kalkıp koyduğum yerden almaya üşendim
Kızıma sorayım dedim

Yavruuummm senin karnende matematiğin kaç?
Cevap: Bilmiyorum anne
Ben: Peki fen bilgisi kaç
Cevap: Onu da bilmiyorum
Ben: Karnende hangi notları biliyorsun sen?
Cevap: Not bilmiyorum
Ben: Hımmmm peki sen sınıf kaçıncısısın?
Cevap: Ayyyy bilmiyorum
Ben: Nehir'in matematiği kaç?
Cevap: Bana ne ondan, ben ne bileyim arkadaşımın matematiğini, bana niye soruyorsun
Ben: Yok bişey yok. Hadi oyununuza devam edin siz

Konu sahibinin kızı alkislatilmis olsaydi hiç bir sorun olmayacaktı. Sonuçta küçük bir farkla da olsa diğer çocuk birinci olmuş ve alkışla odullendirilmis. Birde bime re şikayet diyenler var neyi şikayet edecek birinciyi alkislati benimkini alkislatmadimi diyecek. yıl boyunca ders çalışıp fotosunu çekmek nedir başarı bağlamında hiç birseyi kanıtlamaz ayrıca bir öğretmen olarak belirteyim yıl sonunda sınıf veya okul birincisinin öğrenciler önüne çıkarılıp alkislatilması veya hediye verilmesi adettir. Hemen hemen tüm okullarda yapilir. Eski eşi okul müdürü olan birinin bunu bilmemesi ilginç belkide eşinizin konumu sebebiyle kızınıza bir ayrıcalık beklediniz ama olmadı. Kaldıki ben bgn mudur konumunda olsam ogretmenle görüşmeye eşimin gitmesini isterim aksi halde durum öğretmen üzerinde baskı veya torpil isteği gibi algilanir .ayrıca siz matematikte başarılı oldugunuz için tebrik bekliyorsunuz 1.olan çocuğunda tebrik edilmeye hakkı var hemde sizden daha fazla

Hırs ile azim arasında fark vardır. Birinci veya on birinci ne fark eder, önemli olan çocuğun kendi içindeki gelişimi. Öğretmenin yaptığını da hoş bulmadım, belki diğerleri daha çok çalışsın diye öyle davranmış olabilir ama bir çocuk, 1. olamadım diye 5 saat ağlıyorsa bunda sizin payınız daha fazladır. Başkalarını baz alan, zeka yarıştıran hırslı çocuk değil; bireysel gelişimine önem veren azimli, disiplinli, çalışkan çocuklar yetiştirin. Hırs üzer.

Ayrıca "Toplantılara baba gitti, çünkü öğretmen bekar" derken? Ne gerek vardı bu bilgiye?

Son düzenleme:
Ben konuyu mu anlamadim acaba ya :/

Cocuk 1. olamadim diye neden agladi,1. olacagi kesindi de o an mi degisti?

Ogretmen torpil yapip ,cocugun hakki olan 1.ligi baska cocuga mi verdi? O 0.01 lik fark torpil mi?

Ogretmen benim basarimdan rahatsiz oldu sanki diyecek kadar algisi yuksek bi cocuk dort yil boyunca bu negatifligi size neden soylemedi,anne ogretmenim benim basarimdan rahatsiz oluyo demis miydi daha once?

Yazdikca daha iyi anladim, hic bi sey anlamamisim :/

Türkiye derecesi yapmış insanım, ama bir kere olsun annem ya da babam bana çalış deseydi soğurdum
Sanırım sizin gibi bir annem olsun istemezdim
Az rahat bırakın nedir bu ya? Sonra böyle büyüyen çocuklar yarın Boğaziçi'nde ne bunalımlara giriyor ne çılgınlıklar yapıyor
Ne siz sorun, ne ben söyleyeyim

Bana da veliler sürekli sıralamada 1. kim 2. kim, biz kaçıncıyız diye soruyordu ben de söylüyordum. Sonra baktım kendi içlerinde yarışa girmişler ondan sonra söylemedim sadece ilk üçe ödüller verdim, diğerleri bilmedi kaçıncı olduklarını.
Bir diğer husus benim öğrencim son dakikaya kadar okul birincisiyken İngilizce ve din kültürü notları girilince 2.liğe düştü ve yapacağım bir şey yoktu. Neyse ki veliye ya da çocuğa sen 1.sin dememiştim yoksa seyret gümbürtüyü...

Ayrıca daha 4. sınıf öğrencileri için böylesine hırsları çok gereksiz buluyorum.

İyi ki sizi toplantılara almıyorlar , bence öğretmen diğer çocuğun annesini toplantıya alıyordur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…