Öğretmene aşık oldum !

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Prens olsa adam evlenemezlerdi yani , hepi topu öğretmense olur mu diyorsunuz. İlginç bir bakış açısı.

Öyleyse size göre de kast sistemi var.
hepi topu olmak için adamlar yıllarca ders çalışıp kpss ye giriyorlar.ne çekti öğretmenler bu sitede yata yata maaş alıyorlar mı demediler tatillerini mi kıskanmadılar en son da hepi topu oldular ha ha ha

Aslinda benim vurgulamak istedigim, yurtdiainda duygusal anlamda kurulan bir iliskiden cok insani iliskilerin cok kolay kurulabildigi idi. Tabi ben ancak kendi yasadigim ulkedeki iliskiler hakkinda konusabilirim. Benim cevremde, calistigim is ortaminda tanidigim bu sekilde iliski yasayanlar var. Ogretmen olup bir temizlik iscisi ile evli olan mesela. Ya da karisi cok ust duzey bir sirkette mudur olup kocasi market iscisi olan. Ha elbette cogunlukta degiller ama oluyor. Bu tip iliskiler benim icin normal ama Turkiye icin belliki normal degil. Sadece insanlarin yaptiklari is uzerinden asagilanmalarina uzuldum.

hepi topu olmak için adamlar yıllarca ders çalışıp kpss ye giriyorlar.ne çekti öğretmenler bu sitede yata yata maaş alıyorlar mı demediler tatillerini mi kıskanmadılar en son da hepi topu oldular ha ha ha

Hiçbir şey olamasa öğretmen olur da dediler onu da unutmayın.

aşağılamak olmadı aslında. birkaç kişi abarttıysa yazılarını bilemem.
ancak bizim ülkede eğitim sistemi zaten rezil olduğu için belirli bir noktaya gelemeyen insanlar, bazı şeyleri aşabilenlerle ne yazık ki aynı frekansta olamıyor.
yoksa dürüstçe çalışıp para kazanmak dünyanın her yerinde saygı görür, görmeli.
türkiyede de eminim böyle örnekler vardır. fakat bence insan doğası gereği aynı sosyo/ekonomik düzeyde olanlara meylediyor. ister istemez ortak çevre, ortak değerler, ortak zevkler oluyor.

İş ilişkilerinde öyle de olsa Avrupada dahi insanların evlenirken belli kriterler dahilinde hareket ettiklerini düşünüyorum. Ingiltere prensi sırf soylu biriyle evlenmedi diye tum hristiyan dunyasi şoka uğramadı mi ben mi yanlış biliyorum ? Insan haklarına sayılırlar zaten insan haklarına aykırılıktan ve çalışma koşullarından dolayı ilk işçi isyanları da avrupada başlamıştı diye hatırlıyorum.Yani adamların kültürü bu çalışma koşullarında iyileşme ve eşitlik prensipleri. Ama özel hayatta onların da bu kıstasları gözettiğini düşünüyorum. O kadar eşitlik yanlısı olsalar özel hayatta örneğin göçmenlere veya mültecilere yaklasimlari farkli olurdu... onlarda da es seçiminde denklik arıyorlar hatta biz Türklerden daha keskin bir biçimde denklik arıyorlar. Bir programda izlemistim kendi milletleri içinde bile toplumsal ayrılıkları aile içlerine sokmamaya çalışıyorlardı. Ha arkadaşlık olur iş ortamı olur orada meydana gelen anlayış tamamen saygıdan kaynaklanan bir durum.
Avrupa ve Amerikan sosyal ve siyasi yapısıyla ilgili çok okuyorum özellikle bu aralar... o sebeple özel hayatlarında bu kadar iyimser bir tablo görmüyorum.

“Çok üst düzey şirket” (o nasıl oluyorsa) müdürü ve market işçisi evliliğine inanmam kusura bakmayın.çünkü “ego” denen şey Türklere özgü değil. Konuya duyar kasarak yaklaştığınızın farkındayım, bunu pekiştirmek için de uç örnekler veriyorsunuz bence ama bu bayağı gerçekdışı olmuş mantığa aykırı.

Kımse ılla olmaz demıyor ki konu sahibinin yorumları saçma yanı bızde en basıtı yurtta kaldığım donem guvenlıkteki abılerle oturur çay ıcerdık ablalarla muhabbet ederdık. Bunu burda çoğu ınsan yapıyor. Herkes yapıyor yanı sorun bu değil. Sız mısal çalıştığınız bır yerde bırısı sızden çay ıstedı dıye size aşık hoşlanıyor ımajı çizmezsınız komık olur. Öğretmen çay istemiş yani işi bu kimden isteyecek ki Diğer bir konu tabı kı evlenenler var. Ama istisnalar kaideyi bozmaz. Çünkü eğitim , kültür, aıle yapısı vs evlilikte önemlidir. Kafa yapısı uymaz. Hee kendını geliştirmiştir bu ayrı bir şey ama uymaz hayata bakış açıları bıle farklıdır. Yurt dışında çoğu kişi eğitime önem verir kendını geliştirmeyede keza ama burda eğitimlileri bıle hor gören ınsanlar var. Bır şey bılmezler ama hep en ıyısını bılen kesımde budur. Konu sahıbının yorumlarını dıkkatli okursanız kendını nasıl geliştirmiş olduğunu görürsünüz.

Orada sonuca bagladim ben herkes insan tarzinda.Konu sahibinin asalanmasi hoşuma gitmedi.Bendeeee egitimciyimm arkadasim ama Allah askina oku yorumlari insan olarak bak kibarca ondan hayır gelmez ego yapar vs demek yerine kizi yerden yere vurdular.Bunu mu yansitir diploma?Yuksekten bakmak yerine eğilip uyarmak bu kadar zor olmamali.

Ben öğretmen bana aşık mı dedim ?

o benim yorumlamam bu da sizin ben size siz de bana saygı duyunnn

kast sistemi miladi kalmadi mi hanimlar sizcede?
Dengi dengine bakis acısı cok igreti ve cirkin.
Surada bile aynı yere yazan binlerce farkli ksii gelmis egodan ve sinif ayrimindan bahsediyor ne kadar ayip
Konu sahibi hoca size bakabilir begenebilir olmayacak sey değil.
Neden olmasin? Tum denk isciler ayni kafada olmadgi gbi ayri islerdekilrde farkli kafada olmak zorunda degil.
Bazi uyeler goruyorum sinifsal ayrima hasta cok çiğ duruyor
Ama siz biraz fazla bosa umitlenmissiniz. Sorusu gayet isinizle ilgili. Bence cok umitlenmeyn

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…