- 10 Nisan 2014
- 43.429
- 115.745
- 798
- Konu Sahibi Kupakizi555
-
hepi topu olmak için adamlar yıllarca ders çalışıp kpss ye giriyorlar.ne çekti öğretmenler bu sitede yata yata maaş alıyorlar mı demediler tatillerini mi kıskanmadılar en son da hepi topu oldular ha ha haPrens olsa adam evlenemezlerdi yani , hepi topu öğretmense olur mu diyorsunuz. İlginç bir bakış açısı.
Öyleyse size göre de kast sistemi var.
Ben alacagimi aldım bebeğimkibledik zaten uçar yakında
pandemi süreci dışında işim dolayısıyla yurtdışına çok gittim geldim ekipman satın almaya. evet aynen dediğiniz gibiler. bir termos kahve getiren yardımcıyı överler müşterilerine, ekipman testleri biter akşam makina işçileri de yemeğe getirilir. insani anlamda değer vermemezlik olmaz. bu, buradada olması gereken.
ancak 10 yıllık tecrübemde bu iş arkadaşlığını ve nezaketini ilerletip ilişkiye, evliliğe dökeni görmedim. çünkü bu daha incelikli bir durum.
daha öncede burada yazdım. kişisel gelişim üniversite bitirmekten önemlidir ancak çok çok büyük oranda benzer ortamlarda yetişmiş, eğitim görmüş insanlar anlaşıp ortak bir yol haritası çizebiliyor.
beklenti öylesine bir ilişki ise o zaten ayrı bir konu. kimse kimsenin bu detaylarını önemsemez o durumda.
hepi topu olmak için adamlar yıllarca ders çalışıp kpss ye giriyorlar.ne çekti öğretmenler bu sitede yata yata maaş alıyorlar mı demediler tatillerini mi kıskanmadılar en son da hepi topu oldular ha ha ha
bebeğim mi?Ben alacagimi aldım bebeğim
Evetbebeğim mi?
Aslinda benim vurgulamak istedigim, yurtdiainda duygusal anlamda kurulan bir iliskiden cok insani iliskilerin cok kolay kurulabildigi idi. Tabi ben ancak kendi yasadigim ulkedeki iliskiler hakkinda konusabilirim. Benim cevremde, calistigim is ortaminda tanidigim bu sekilde iliski yasayanlar var. Ogretmen olup bir temizlik iscisi ile evli olan mesela. Ya da karisi cok ust duzey bir sirkette mudur olup kocasi market iscisi olan. Ha elbette cogunlukta degiller ama oluyor. Bu tip iliskiler benim icin normal ama Turkiye icin belliki normal degil. Sadece insanlarin yaptiklari is uzerinden asagilanmalarina uzuldum.
İş ilişkilerinde öyle de olsa Avrupada dahi insanların evlenirken belli kriterler dahilinde hareket ettiklerini düşünüyorum. Ingiltere prensi sırf soylu biriyle evlenmedi diye tum hristiyan dunyasi şoka uğramadı mi ben mi yanlış biliyorum ? Insan haklarına sayılırlar zaten insan haklarına aykırılıktan ve çalışma koşullarından dolayı ilk işçi isyanları da avrupada başlamıştı diye hatırlıyorum.Yani adamların kültürü bu çalışma koşullarında iyileşme ve eşitlik prensipleri. Ama özel hayatta onların da bu kıstasları gözettiğini düşünüyorum. O kadar eşitlik yanlısı olsalar özel hayatta örneğin göçmenlere veya mültecilere yaklasimlari farkli olurdu... onlarda da es seçiminde denklik arıyorlar hatta biz Türklerden daha keskin bir biçimde denklik arıyorlar. Bir programda izlemistim kendi milletleri içinde bile toplumsal ayrılıkları aile içlerine sokmamaya çalışıyorlardı. Ha arkadaşlık olur iş ortamı olur orada meydana gelen anlayış tamamen saygıdan kaynaklanan bir durum.Bu baslikta okuduklarimla bir daha anladim ki Turkler kadar mevki meraklisi bir topluluk daha yok. Basligi ilk okudugum anda konunun hiyerarsiye gelecegini biliyordum. Ve tekrar neden asla bir Turk'un emri altinda calismak istemedigimi anladim. Calistim cunku, 3 ay dayanabildim. Allah bir daha gostermesin zaten yeminim var:) Yurtdisinda yasiyorum. Burda mevkin onemli olmaz. Cok prestijli bir sirkette staj gordum. Mudurum bana cay kahve getirirdi. Zaten burda bizim caycimiz kahvecimiz yoktur. Kahvemizi cayimizi kendimiz aliriz. Bir mudur gidip bir stajere, bir temizlik iscisine de kahve getirebilir. Burda insanlar gocunmazlar bundan. Oturur sohbette ederiz, o insanlari sirketimizin bir parcasi olarak goruruz. Sokakta gorsek selamlasiriz hal hatir sorariz. Insanlari asagilamak ne kadar kolay bazilarina. Okurken şok oldum ama olmamam gerekirdi:)
what does bebeğim mean?
Aslinda benim vurgulamak istedigim, yurtdiainda duygusal anlamda kurulan bir iliskiden cok insani iliskilerin cok kolay kurulabildigi idi. Tabi ben ancak kendi yasadigim ulkedeki iliskiler hakkinda konusabilirim. Benim cevremde, calistigim is ortaminda tanidigim bu sekilde iliski yasayanlar var. Ogretmen olup bir temizlik iscisi ile evli olan mesela. Ya da karisi cok ust duzey bir sirkette mudur olup kocasi market iscisi olan. Ha elbette cogunlukta degiller ama oluyor. Bu tip iliskiler benim icin normal ama Turkiye icin belliki normal degil. Sadece insanlarin yaptiklari is uzerinden asagilanmalarina uzuldum.
Biliyon biliyonwhat does bebeğim mean?
Kımse ılla olmaz demıyor ki konu sahibinin yorumları saçma yanı bızde en basıtı yurtta kaldığım donem guvenlıkteki abılerle oturur çay ıcerdık ablalarla muhabbet ederdık. Bunu burda çoğu ınsan yapıyor. Herkes yapıyor yanı sorun bu değil. Sız mısal çalıştığınız bır yerde bırısı sızden çay ıstedı dıye size aşık hoşlanıyor ımajı çizmezsınız komık olur. Öğretmen çay istemiş yani işi bu kimden isteyecek kiAslinda benim vurgulamak istedigim, yurtdiainda duygusal anlamda kurulan bir iliskiden cok insani iliskilerin cok kolay kurulabildigi idi. Tabi ben ancak kendi yasadigim ulkedeki iliskiler hakkinda konusabilirim. Benim cevremde, calistigim is ortaminda tanidigim bu sekilde iliski yasayanlar var. Ogretmen olup bir temizlik iscisi ile evli olan mesela. Ya da karisi cok ust duzey bir sirkette mudur olup kocasi market iscisi olan. Ha elbette cogunlukta degiller ama oluyor. Bu tip iliskiler benim icin normal ama Turkiye icin belliki normal degil. Sadece insanlarin yaptiklari is uzerinden asagilanmalarina uzuldum.
Orada sonuca bagladim ben herkes insan tarzinda.Konu sahibinin asalanmasi hoşuma gitmedi.Bendeeee egitimciyimm arkadasim ama Allah askina oku yorumlari insan olarak bak kibarca ondan hayır gelmez ego yapar vs demek yerine kizi yerden yere vurdular.Bunu mu yansitir diploma?Yuksekten bakmak yerine eğilip uyarmak bu kadar zor olmamali.hepi topu olmak için adamlar yıllarca ders çalışıp kpss ye giriyorlar.ne çekti öğretmenler bu sitede yata yata maaş alıyorlar mı demediler tatillerini mi kıskanmadılar en son da hepi topu oldular ha ha ha
Ben öğretmen bana aşık mı dedim ?Kımse ılla olmaz demıyor ki konu sahibinin yorumları saçma yanı bızde en basıtı yurtta kaldığım donem guvenlıkteki abılerle oturur çay ıcerdık ablalarla muhabbet ederdık. Bunu burda çoğu ınsan yapıyor. Herkes yapıyor yanı sorun bu değil. Sız mısal çalıştığınız bır yerde bırısı sızden çay ıstedı dıye size aşık hoşlanıyor ımajı çizmezsınız komık olur. Öğretmen çay istemiş yani işi bu kimden isteyecek kiDiğer bir konu tabı kı evlenenler var. Ama istisnalar kaideyi bozmaz. Çünkü eğitim , kültür, aıle yapısı vs evlilikte önemlidir. Kafa yapısı uymaz. Hee kendını geliştirmiştir bu ayrı bir şey ama uymaz hayata bakış açıları bıle farklıdır. Yurt dışında çoğu kişi eğitime önem verir kendını geliştirmeyede keza ama burda eğitimlileri bıle hor gören ınsanlar var. Bır şey bılmezler ama hep en ıyısını bılen kesımde budur. Konu sahıbının yorumlarını dıkkatli okursanız kendını nasıl geliştirmiş olduğunu görürsünüz.
Bence bu iş olmaz.. Boşuna kendinizi umutlandırmayın. Okul böyle şeyler için pek uygun bir yer değil. Çocuklar dedikodu falan yapıyor hiçbir öğretmen bu riske girmez bence.
o benim yorumlamam bu da sizin ben size siz de bana saygı duyunnnOrada sonuca bagladim ben herkes insan tarzinda.Konu sahibinin asalanmasi hoşuma gitmedi.Bendeeee egitimciyimm arkadasim ama Allah askina oku yorumlari insan olarak bak kibarca ondan hayır gelmez ego yapar vs demek yerine kizi yerden yere vurdular.Bunu mu yansitir diploma?Yuksekten bakmak yerine eğilip uyarmak bu kadar zor olmamali.
Bence bu iş olmaz.. Boşuna kendinizi umutlandırmayın. Okul böyle şeyler için pek uygun bir yer değil. Çocuklar dedikodu falan yapıyor hiçbir öğretmen bu riske girmez bence.
Nasıl yaniDikkatli olun emin olun bence ne olur ne olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?