ben de bir edebiyat öğretmeniyim.tabi bir lisede çalışıyorum biraz farklı ama.biz de velilerle görüşmeler yapıyoruz.veliler için şunu söyleyebilirim ki işler dışardan gözüktüğü gibi değil.çocuklara fazla inanmayın öğretmeni dinleyin.sonuçta bu insan ruh hastası değilse böle bi sebepten çocuk dövmez.başka bi neden vardır.ayrıca eğitim sistemi kabul etmese de hafif bir tokat ceza eğitimin özünde vardır.ha ben öğrenci dövdüm mü.bir kez çileden çıkıp 67 kişilik bir sınıfta öğrencime bir tokat attım.ama hala bunu nasıl yaptım inanamıyorum.atar atmaz içim cız etti.tokatın sesiyle kendime geldim.çok pişmanım.ama aradan çok zaman geçti.bu pişmanlık alınacak cezadan değil,yapmamalıydım.işin garibi ben öğrencilerimi dövmem,sövmem,okulumun en genç hocasıyım ama öğrencilerim benden deli gibi korkuyorlar.anlayamıyorum ama hoşuma da gidiyor:))))
ben de bir edebiyat öğretmeniyim.tabi bir lisede çalışıyorum biraz farklı ama.biz de velilerle görüşmeler yapıyoruz.veliler için şunu söyleyebilirim ki işler dışardan gözüktüğü gibi değil.çocuklara fazla inanmayın öğretmeni dinleyin.sonuçta bu insan ruh hastası değilse böle bi sebepten çocuk dövmez.başka bi neden vardır.ayrıca eğitim sistemi kabul etmese de hafif bir tokat ceza eğitimin özünde vardır.ha ben öğrenci dövdüm mü.bir kez çileden çıkıp 67 kişilik bir sınıfta öğrencime bir tokat attım.ama hala bunu nasıl yaptım inanamıyorum.atar atmaz içim cız etti.tokatın sesiyle kendime geldim.çok pişmanım.ama aradan çok zaman geçti.bu pişmanlık alınacak cezadan değil,yapmamalıydım.işin garibi ben öğrencilerimi dövmem,sövmem,okulumun en genç hocasıyım ama öğrencilerim benden deli gibi korkuyorlar.anlayamıyorum ama hoşuma da gidiyor:))))
senin gibi kendini eğitimli kültürlü sanan tipler çıkıp üniversite mezunuyum, eğitimliyim diye ortalarda dolaşıyor. Gücünün yetmeyeceği bir lise öğrencisine tokat atmaya cesaret edemezsin. (Bizim sınıfta vardı öyle çocuklar öğretmen işi yapsa dalacak tiplerden) Öğrenci istediği kadar çıldırtsın seni anca, kendini sıkıp ağlarsın.
senin gibi kendini eğitimli kültürlü sanan tipler çıkıp üniversite mezunuyum, eğitimliyim diye ortalarda dolaşıyor. Gücünün yetmeyeceği bir lise öğrencisine tokat atmaya cesaret edemezsin. (Bizim sınıfta vardı öyle çocuklar öğretmen işi yapsa dalacak tiplerden) Öğrenci istediği kadar çıldırtsın seni anca, kendini sıkıp ağlarsın.
bende lise öğretmeniyim ve size soruyorum hepiniz bir an için çocuklarınız yaramazlık yaptığında sözünüzü dinlemediğinde ne yaptığınızı düşünmenizi istiyorum öğretmen sonuçta o psikopat değil dövmüş de ne yapmış ÖĞRETMEN çocuğa bir fiske vurunca hepiniz cellat kesiliyorsunuz ve sonuçta öğrencinin saygı duymadığı adam yerine alınmayan bi meslek olduk hepiniz çocuklarınıza çok tahammül gösteriyorsunuz da sanki öğretmeni çocuğa fiske vurunca olay oluyo ha maalesef şu an ki yönetim de sizi destekliyor öldürün o öğretmeni meslekten ihraç edilsin çocuklarınız hiç bir şekilde saygı duymasın öğretmene aman aman yok olsun öğretmen çocuğa vurduğu için..ama unutmayın ki hayat o kadar güleryüzlü davranmayacak çocuğunuza ve hepiniz biz nerede yanlış yaptık diyeceksiniz bir gün..
ne hakla dövme ğücünü kendinde buluyomuş görevini hakıyla yapmayan insanlardan nefret ediyorum şikayet edin dilekçe verin
meb kadar yaznı hakında davaa edinn.....geçmiş olsun çoçuga yazık
aynen kesinlikle...zaten gerekenleri yaptık bakalım nasıl bir sonuç çıkıcak bekliyoruz..
bende lise öğretmeniyim ve size soruyorum hepiniz bir an için çocuklarınız yaramazlık yaptığında sözünüzü dinlemediğinde ne yaptığınızı düşünmenizi istiyorum öğretmen sonuçta o psikopat değil dövmüş de ne yapmış ÖĞRETMEN çocuğa bir fiske vurunca hepiniz cellat kesiliyorsunuz ve sonuçta öğrencinin saygı duymadığı adam yerine alınmayan bi meslek olduk hepiniz çocuklarınıza çok tahammül gösteriyorsunuz da sanki öğretmeni çocuğa fiske vurunca olay oluyo ha maalesef şu an ki yönetim de sizi destekliyor öldürün o öğretmeni meslekten ihraç edilsin çocuklarınız hiç bir şekilde saygı duymasın öğretmene aman aman yok olsun öğretmen çocuğa vurduğu için..ama unutmayın ki hayat o kadar güleryüzlü davranmayacak çocuğunuza ve hepiniz biz nerede yanlış yaptık diyeceksiniz bir gün..
çok isabetli olmuş sonucunu paylaş lütfen
lise öğretmenliği kadar zor bi meslek yoktur hep derim..
ama bu kimseye, bi öğrenciyi dövme hakkı vermez..
eminim çok büyük yanlışlar, insanı çileden çıkaracak şeyler yapanlar var, bizde okuduk lisede..
ama bi eğitimci dayak atmamalı öğrenciye..
büyük suçlar işleyenler bile "insan hakları" adı altında kanun koyucu tarafından korunmuş belli noktalarda..
yaramazlık yaptı diye birine vurmak, kesinlikle hem kanuna, hem insan haklarına aykırı..
bencede bunu yapan şikayet edilmeli..
Şu bir gerçek ki artık çocuklar ve gençler öğretmenlerine saygı duymuyor.Bizim zamanımızda öğretmenlere o kadar saygı duyulurdu ki sevmesek bile ürperirdik karşılarında.Öğretmen olmaları yeterdi bu saygı için.Ama şimdi çok farklı.Burada ebeveynlere de çok iş düşüyor.Çocuklara bu değeri önce onlar hissettirmeli.
Öğretmenlerin de eskisi gibi olmadığını söylemek gerek ama.Onlar da idealist değil çoğunlukla ve popüler kültür almış başını gidiyor herkesin beyin yapısında.Fakat ne olursa olsun kimse kimseyi dövme hakkına sahip değil.Bunu savunan öğretmenleri de anlayamıyorum.
Hakkınızı arayın ki yeğeniniz gibi başka çocukları da itip kakarak doğru bir şey yaptığını sanmasın.
Tabiki de artık idealist filan olmayız veliler ve öğrenciler ve yönetim tarafından öcü gibi görüldüğünüzü düşünün siz de idealistlik kalır mı valla kimse kusura bakmasın ben dayağı savunuyorum ha yapıyor muyum asla çünkü kimsenin bebesiyle velisiyle uğraşamam anlatırım ben anlayan anlar anlamayan anlamaz bi de bu kadar olumsuzluğa rağmen idealist olacakmışım yok canım..
E bu zihniyetteki öğretmenler sözümona görevini ifa ederken,gençlerin tavırlarını da tuhaf karşılamamak gerek sanırım.İdealist olmaktan bu kadar korkan,dayak atmayı doğru bir çözüm gören ve yetiştirdiği öğrencilere de elalem gözüyle bakan öğretmenlerim olmadığı için gerçekten şanslıymışım..
öğretmenlerden ne istediğinizi anlamadım. sınıftaki serserileri savunarak öğretmenin üzülmesini mi istiyorsunuz ben mi yanlış anladım ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?