Öğretmenler biran önce aşılanmali.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Futbolcular maç yaptıkça para akışı sağlanıyor.
Maç izleniyor iddialar çalışıyor UEFA dan para akışı var derken milyonlar havada uçuyor.
Tabii bu durumda öncelik veriliyor
Şubat ayında öğretmenler asilanacak denilmişti bizim okulda 1 öğretmen bile asılı değil.
Kovid geçiren ve karantinaya alınan öğretmen olmuştu birde.

Ben yukarda da yazdim tekrar yaziyorum. Biz o paranoyayi 1,5 senedir yasiyoruz zaten. Benim gecen gun uzun saatler cift maske taktigim icin tansiyonum dustu bayiliyordum ama hic kimseye mizmizlanmiyorum; cunku bu benim isim ve ben her turlu riski goze alip bunu sectim

Buna kesinlikle katılıyorum.
Tamam risk grubu ama, sosyal hayatta aktif olmayan grup aşılanmış oldu.
60 yaş üstü aşılı diye biliyorum, e vefat sayıları hala çok fazla. Demek ki risk grubu yaşlılar değilmiş.
Öğretmenler çoktan aşılanmış olmalıydı.
Hatta bir çoğumuz aşılanmış olmalıydık artık.

Kesinlikle açılmalı kapanma haberi geldiğinde dersteydim inanın çok çok üzüldüm. Ayrıca özel okullar tüm kademelerde açık bu da egitimde eşitsizlik yaratıyor.

Güneydoğudayim ve söylediklerinizin hepsini ve daha fazlasını bizzat görüyorum.
Ben Antalya'da yaşıyorum. Eskişehir'de okudum. Her yeri buralar gibi sanıyoruz ancak ülke bizlerin küçük çevrelerinden ibaret değil maalesef. Erkek arkadaşım doğuda öğretmen, onun yanına gittiğimde gördüm ben de sabahtan akşama kadar sokakta oynayan, eve girmeyen çocukları. Aileleri tarafından mevsimlik işçi olarak çalıştırılan öğrenciler arasında ölümler de olmuştu, haberini okumuştum. Eğitim o dönemde uzaktan olmasaydı, o çocuk okulunda olacak ve ölmeyecekti. Hesabının verilmesi kolay şeyler değil bunlar. Bilinçli aileler çocuğunu dışarı çıkarmıyor zaten denerek de geçilecek bir şey değil

Eğitim öğretim aksıyor ancak okulların tek görevi dersleri öğretmek değil. O çocukların çocuk işçi olmasını engellemek, madde kullanımı gibi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak, daha iyi bir gelecek sağlamak ve hayat kalitesini artırmak gibi işlevleri de var okulların. Yüz yüze eğitim olmadığı sürece okullar bu işlevlerini kaybediyor ve bizler de geleceğimizi kaybediyoruz.

Aynı arkadaslari ve öğretmeniyle olduktan sonra sıkıntı yapmam.
Hayatından koca bir yıl gitmiş olacak. Bizler kimsenin hayatından bir yıl gitmesin diye aşılanmak istiyoruz.
İşimizi yapmak için aşılanmak istiyoruz.
Hem sizlerin hem bizlerin hem de çocukların hayatı riske girmesin diye aşılanmak istiyoruz.
Yoksa üzerimize yıkılan bir dünya yok ama vicdan var.

Aslında araştırdım öyle bir bilgi bulamadım. Mesela 60 yaş üstünün eşlerine 60 yaş altı dahi olsa aşı çıkacağı ile ilgili haber var ama bizim durumla ilgili yok.
Evet, 60 yaş üstü babam randevu alınca 53 yaşındaki anneme de aşı çıktı otomatik olarak. İkisinin de kronik rahatsızlıkları da var, geçtiğimiz pazar günü oldular ilk dozu. Bu sefer de ikinci doz için aşı yok. 2 hafta arayla yapılması lazım yoksa koruyuculuğu azalıyor diye haberler varken bize bir ay sonraya randevu alın dendi, onu da alamıyoruz.

Biz de mizmizlanmiyoruz zaten aşilanalim işimizin başında olalım diyoruz .

Evet Bulaş oranı çok yüksek. Umarım herkes asilanir

İşte sorun burda. Tüm meslek gruplarının, çalışmak zorunda olan herkesin artık mızmızlanması, ses çıkarması lazım. Daha önce de söyledim, öğretmenlerin aşılanması yetmez, öğrencilerin de aşılanması lazım ki evlerine götürmesinler. Çocuklar en tehlikeli grup. Hiç farkına bile varmadan taşıyıcı olup büyüklerine bulaştırıyorlar.

Bakın evet haklısınız, ben öğretmenler aşılanmasın demedim, yazımin hicbiryerinde bunu bulamazsınız. Sizin asilanmaniz çocukları korumaz çünkü aşı bulasiciligi engellemiyor. Bende pekcok arkadaskmda korona geçirdik, işyerinde olmayan yok gibi. Biz artık iyi tarafından bakıp antikor kazandık diyoruz napalim.
Keşke herkese yetecek kadar aşı olsa, lebaleb kongreler yapılmasa, insanlar ev ziyaretlerine gitmese ama olmuyor işte.

Kesinlikle açılmalı kapanma haberi geldiğinde dersteydim inanın çok çok üzüldüm. Ayrıca özel okullar tüm kademelerde açık bu da egitimde eşitsizlik yaratıyor.
Bir de ismi lazım değil öğretmen sitelerinin forumları var oraya girince beynim yanıyor.Oradaki öğretmenimsiler de okullar açılmasın diye pankart açacaklar neredeyse.Vallahi aynı mesleği yapıyor olmaktan utanıyorum.Uzaktan eğitimin çok verimli olduğunu hatta turizmin daha önemli olduğunu yazıyorlar.İşte onlar gibiler yüzünden de öğretmenler yatıyor olarak algılanıyor

İyi de bu meslek gruplarından hastalanan bireylerin olması neyi aksatacak? Sözkonusu hizmet verilmeye devam edilecek. Ama aynı okuldan dört öğretmen hastalansa bu en az 120 öğrencinin riske girmesi,artı sınıfın kapanması demek. 40 yaşında tanıdığım haftalardır hastanedeydi şimdi yoğun bakıma aldılar. Böyle ağır geçiren hocanın sınıfını kim okutacak?

Yüzyüze eğitime geçilmediyse ben 1 marttan bu yana okulda kime ders anlatıyorum

Eşimin kronik rahatsızlığı var ve yazı geldi kronik olanlar bildirsin diye eşim okula gitmek için bildrmedi çünkü okula gitmek için işinin başında olmak için can atıyor. 60 yaşında olup gidenler var mesela. Sanıyorlar ki öğretmenler sürekli şikayetçi ve kaçmaya çalışıyor.

Evet herkes aşi yok diye mizmizlansin hak aramak ne zamandan beri mizmizlanmak oluyor ?

Ben de size bunu savunuyorsunuz demedim ama biraz kırıcı yazmışsınız. Amacım saldırmak değil açıklamak, bizim gözümüzden de bakmanızı sağlamak. Tabi ki her mesleğin asalakları var ama hepimize öyle davranmanız bizi üzer.
Yukarda yazdıklarınızın birçoğuna ben de katılıyorum ama şu dönemde en hayati şeylerden biri eğitim.

Ne yazık ki normali 2 haftaymış onu ben de okudum. Ama herkese öyle veriyorlar ülkemizde. Umarım süre dolmadan aşı gelir. Yoksa bir işe yaramaz.

09
3000 öğrencinin olduğu okullardan, max 30 öğrenci olması gerekirken sınıfların 45-50 kişilik olduğundan.. Güvenlik sebebiyle pencerelerin kilitlenip sınıfların havalandırılamadığından.. Çocukların işin eğlencesinde olup birbirlerinin suratlarına üflediklerinden, maske takmadıklarından... Ve daha birçok şey.. Umarım haberiniz vardır bunlardan.
Ayrıca çözülmesi gereken ilk konu eğitim.. Bir yılı kaybettik zaten, bir yıl daha mı kaybedelim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…