Futbolcular maç yaptıkça para akışı sağlanıyor.Gündemi çok takip edemedim.
Aşılanacak kişileri neye göre belirliyorlar? Benim bildiğim okullar açıldığında öğretmenler aşılanacaktı. Bir yandan da belli yaş grupları + kronik rahatsızlığı olanlar aşılanıyor. Şu an 60+65 grubu aşılanacak diye duymuştum. Kvm 56 yaşında ve sistemde aşı için gün verilmiş görünüyor. Hiç bir kronik rahatsızlığı yok ve kimliğindeki doğum tarihi de yaşıyla uyumlu. Kpm 58 yaşında ama onun için sistemde aşı görünmüyor. Gerçekten kafam karman çorman. Bir de şimdi futbolcular çıktı. Bir sezon da top oynamayı versinler.
Ben yukarda da yazdim tekrar yaziyorum. Biz o paranoyayi 1,5 senedir yasiyoruz zaten. Benim gecen gun uzun saatler cift maske taktigim icin tansiyonum dustu bayiliyordum ama hic kimseye mizmizlanmiyorum; cunku bu benim isim ve ben her turlu riski goze alip bunu sectimBizim ilimiz mavi renkteydi. Tüm kademelere okullar açıldı. Şimdi ilimiz tupturuncu oldu, okulumuzda bu hafta 5 öğretmen covid oldu, daha karantinası bitmeyen de bi 8-10 öğretmen var. E çocuklardan bahsetmiyorum bile, dökülüyoruz okulcak. Ama ne okulu kapatıyorlar ne de bizi aşılıyorlar. Kaderimize terk edildik. Herkes paranoyak gibi davranıyor. Maskemi indirip su içemiyorum okulda.
Belki bazı arkadaşlar beni linc edecek ama ben aşılama cetvelinin en baştan yanlış yapıldiğini düsünüyorum. Aşılamaya 95 yaş üzerinden başlandi daha 60 yaşa inilemedi. İş hayatinda atıl olan nüfusa yapilirken hergün otobüslerde gidip gelen çalışan kesime sıra gelmedi. Sadece öğretmen değil bankacı kargocu polis turizm vs vs önce onlar aşılanmalıydı. Bütün sektörler can çekişiyor ,üretim yok arz talebe yetişemiyor.herşey ateş pahası.
Kesinlikle açılmalı kapanma haberi geldiğinde dersteydim inanın çok çok üzüldüm. Ayrıca özel okullar tüm kademelerde açık bu da egitimde eşitsizlik yaratıyor.O kadar haklısınız ki harfi harfine kendim yazmış gibi hissettim.Hem veli hem öğretmen olarak çocuklardaki gerilemeye şahit oluyorum ve eğitimciler hariç hiç kimsenin bu durumun farkında ya da umrunda olduğunu da sanmıyorum.
Çocukların ıq su düştü ister kabul edin ister etmeyin.Virüs 3-5 yıl daha sürse evde oturmaya devam mı edecek cocuklar
Evde otursalar yine kabul ama bahçede, parkta ev ev oturmalarında hep birlikteler.Benim oturduğum site, bahçedeki çocukların birbirlerine bulaştırmasıyla sürü bağışıklığına geçti resmen.Okullar kapalıydı o zaman.Okullar açık olsa hemen okulları suçlayacaklardı.Hemen göze okullar batıyor ama okullara hes koduyla giriliyor,kurallara uyuluyor ve sınıfın yarısı geldiği için sosyal mesafeye de uyuluyor.
Okul deyince herkesin aklına pandemi öncesi dönem geliyor ama durumlar hiç öyle değil.
Özetle okullar kapanmamalı, kapalı kademeler de başlatılmalıdır.İstemeyen veli çocuğunu okula göndermesin, kimseye zorla bir şey yaptırılmıyor.
Ben Antalya'da yaşıyorum. Eskişehir'de okudum. Her yeri buralar gibi sanıyoruz ancak ülke bizlerin küçük çevrelerinden ibaret değil maalesef. Erkek arkadaşım doğuda öğretmen, onun yanına gittiğimde gördüm ben de sabahtan akşama kadar sokakta oynayan, eve girmeyen çocukları. Aileleri tarafından mevsimlik işçi olarak çalıştırılan öğrenciler arasında ölümler de olmuştu, haberini okumuştum. Eğitim o dönemde uzaktan olmasaydı, o çocuk okulunda olacak ve ölmeyecekti. Hesabının verilmesi kolay şeyler değil bunlar. Bilinçli aileler çocuğunu dışarı çıkarmıyor zaten denerek de geçilecek bir şey değilGüneydoğudayim ve söylediklerinizin hepsini ve daha fazlasını bizzat görüyorum.
Hayatından koca bir yıl gitmiş olacak. Bizler kimsenin hayatından bir yıl gitmesin diye aşılanmak istiyoruz.Aynı arkadaslari ve öğretmeniyle olduktan sonra sıkıntı yapmam.
Göze almayı geçtim kaç çocuğu bırakabilirsin ki?Alttan gelen yığılma ne olacak güneydoğuda zaten sınıflar 40 kişi 100 kişi mi yapalım?Biz bütün seneyi gocunmadan anlatırız da peki siz, çocuğunuzun koca bir seneyi kaybetmesini göze alabilecek misiniz?
Evet, 60 yaş üstü babam randevu alınca 53 yaşındaki anneme de aşı çıktı otomatik olarak. İkisinin de kronik rahatsızlıkları da var, geçtiğimiz pazar günü oldular ilk dozu. Bu sefer de ikinci doz için aşı yok. 2 hafta arayla yapılması lazım yoksa koruyuculuğu azalıyor diye haberler varken bize bir ay sonraya randevu alın dendi, onu da alamıyoruz.Aslında araştırdım öyle bir bilgi bulamadım. Mesela 60 yaş üstünün eşlerine 60 yaş altı dahi olsa aşı çıkacağı ile ilgili haber var ama bizim durumla ilgili yok.
Biz de mizmizlanmiyoruz zaten aşilanalim işimizin başında olalım diyoruz .Ben yukarda da yazdim tekrar yaziyorum. Biz o paranoyayi 1,5 senedir yasiyoruz zaten. Benim gecen gun uzun saatler cift maske taktigim icin tansiyonum dustu bayiliyordum ama hic kimseye mizmizlanmiyorum; cunku bu benim isim ve ben her turlu riski goze alip bunu sectim
Evet Bulaş oranı çok yüksek. Umarım herkes asilanirBirbirine tüküren, maskesini flütünü ortak kullanan/birbiriyle değiştiren hatta okula maskesiz gelen öğrencilerle kaynıyor okullar. 5 öğrenci ortak flüt kullanarak 14 kişinin korona virüse yakalanmasına sebep oldular mesela. Belirti vermedikleri için de farkında olmadan yayıyorlar, olayın ciddiyetini anlayamayacak kadar küçük yaşları çoğunun.
Sınıfta birbirlerine ve öğretmenlerine taşıdıkları gibi ailelerine de bulaştırıyorlar. Bir öğretmenin bir sınıftan virüsü kapıp başka sınıftaki öğrencilerini enfekte edip onların ailelerine bulaştırma olasılığı her an var. Olay sadece öğretmenlerin hastalanması/ölmesi değil. Okulların bulaşın çok yüksek olduğu, riskli yerler olması.
İşte sorun burda. Tüm meslek gruplarının, çalışmak zorunda olan herkesin artık mızmızlanması, ses çıkarması lazım. Daha önce de söyledim, öğretmenlerin aşılanması yetmez, öğrencilerin de aşılanması lazım ki evlerine götürmesinler. Çocuklar en tehlikeli grup. Hiç farkına bile varmadan taşıyıcı olup büyüklerine bulaştırıyorlar.Ben yukarda da yazdim tekrar yaziyorum. Biz o paranoyayi 1,5 senedir yasiyoruz zaten. Benim gecen gun uzun saatler cift maske taktigim icin tansiyonum dustu bayiliyordum ama hic kimseye mizmizlanmiyorum; cunku bu benim isim ve ben her turlu riski goze alip bunu sectim
Bakın evet haklısınız, ben öğretmenler aşılanmasın demedim, yazımin hicbiryerinde bunu bulamazsınız. Sizin asilanmaniz çocukları korumaz çünkü aşı bulasiciligi engellemiyor. Bende pekcok arkadaskmda korona geçirdik, işyerinde olmayan yok gibi. Biz artık iyi tarafından bakıp antikor kazandık diyoruz napalim.Hayatından koca bir yıl gitmiş olacak. Bizler kimsenin hayatından bir yıl gitmesin diye aşılanmak istiyoruz.
İşimizi yapmak için aşılanmak istiyoruz.
Hem sizlerin hem bizlerin hem de çocukların hayatı riske girmesin diye aşılanmak istiyoruz.
Yoksa üzerimize yıkılan bir dünya yok ama vicdan var.
Bir de ismi lazım değil öğretmen sitelerinin forumları var oraya girince beynim yanıyor.Oradaki öğretmenimsiler de okullar açılmasın diye pankart açacaklar neredeyse.Vallahi aynı mesleği yapıyor olmaktan utanıyorum.Uzaktan eğitimin çok verimli olduğunu hatta turizmin daha önemli olduğunu yazıyorlar.İşte onlar gibiler yüzünden de öğretmenler yatıyor olarak algılanıyorKesinlikle açılmalı kapanma haberi geldiğinde dersteydim inanın çok çok üzüldüm. Ayrıca özel okullar tüm kademelerde açık bu da egitimde eşitsizlik yaratıyor.
İyi de bu meslek gruplarından hastalanan bireylerin olması neyi aksatacak? Sözkonusu hizmet verilmeye devam edilecek. Ama aynı okuldan dört öğretmen hastalansa bu en az 120 öğrencinin riske girmesi,artı sınıfın kapanması demek. 40 yaşında tanıdığım haftalardır hastanedeydi şimdi yoğun bakıma aldılar. Böyle ağır geçiren hocanın sınıfını kim okutacak?Yo ben bu forumda çoğu zaman öğretmenleri savundum, öğretmenler için az tartışmaya girmedim. Sosyal medyada gorduklerim falan hep mizmizlaniyor tabi bende gördüğüm kadarına yorum yapıyorum.
Okullar muhtemelen kapanacak zaten yeni açıldı ancak benim eşim sokağa çıkma yasağın da bile işe gidip kapalı fabrikada çalıştı, okullar tatil olsa bile o çalışacak, ben kapalı ofiste çalışıyorum, sıksik şehir dışı görevlerim oluyor, polis arkadaşlarım sokakta kim olduğu belirsiz insanlarla birebir temasta. Ama bu meslek gruplarından hiçbirisi ortalıkta bu kadar aşı diye dolanmiyor.
Yüzyüze eğitime geçilmediyse ben 1 marttan bu yana okulda kime ders anlatıyorumKusura bakmayin asla hak vermiyorum size cunku yuz yuze egitime gecilmedi. Gecilse idi hakliydiniz. Ben pandeminin en basindan beri her gun ise gitmek ve insanlarla temas etmek zorunda olan bir meslege sahibim. Hic kimse bizi asilamayi dusunmezken, uzaktan egitimde ogretmenler de asilanmasin bi zahmet
Eşimin kronik rahatsızlığı var ve yazı geldi kronik olanlar bildirsin diye eşim okula gitmek için bildrmedi çünkü okula gitmek için işinin başında olmak için can atıyor. 60 yaşında olup gidenler var mesela. Sanıyorlar ki öğretmenler sürekli şikayetçi ve kaçmaya çalışıyor.Pardon ben sosyal medyayi takip etmiyorum. Genelde gercek hayatta karşılaştığım ornekler uzerinden gittim, hicbir ogretmen arkadasim asi asi diye dolanmıyor ortalikta, hatta ciksa da olmam diyen bir kesim de var.
Benim esim de jandarma personeli ve emin olun su surecte en cok mesai yapan mesleklerden biri. Onlara asi cikti, cunku sart. Peki bana sart degil mi? 4 gun okula gidiyorum, 13 farklı sinifta ders anlatiyorum. Egitim, bu ulkenin guvenliginden daha mi onemsiz sizce?
Evet herkes aşi yok diye mizmizlansin hak aramak ne zamandan beri mizmizlanmak oluyor ?İşte sorun burda. Tüm meslek gruplarının, çalışmak zorunda olan herkesin artık mızmızlanması, ses çıkarması lazım. Daha önce de söyledim, öğretmenlerin aşılanması yetmez, öğrencilerin de aşılanması lazım ki evlerine götürmesinler. Çocuklar en tehlikeli grup. Hiç farkına bile varmadan taşıyıcı olup büyüklerine bulaştırıyorlar.
Ben de size bunu savunuyorsunuz demedim ama biraz kırıcı yazmışsınız. Amacım saldırmak değil açıklamak, bizim gözümüzden de bakmanızı sağlamak. Tabi ki her mesleğin asalakları var ama hepimize öyle davranmanız bizi üzer.Bakın evet haklısınız, ben öğretmenler aşılanmasın demedim, yazımin hicbiryerinde bunu bulamazsınız. Sizin asilanmaniz çocukları korumaz çünkü aşı bulasiciligi engellemiyor. Bende pekcok arkadaskmda korona geçirdik, işyerinde olmayan yok gibi. Biz artık iyi tarafından bakıp antikor kazandık diyoruz napalim.
Keşke herkese yetecek kadar aşı olsa, lebaleb kongreler yapılmasa, insanlar ev ziyaretlerine gitmese ama olmuyor işte.
Ne yazık ki normali 2 haftaymış onu ben de okudum. Ama herkese öyle veriyorlar ülkemizde. Umarım süre dolmadan aşı gelir. Yoksa bir işe yaramaz.Evet, 60 yaş üstü babam randevu alınca 53 yaşındaki anneme de aşı çıktı otomatik olarak. İkisinin de kronik rahatsızlıkları da var, geçtiğimiz pazar günü oldular ilk dozu. Bu sefer de ikinci doz için aşı yok. 2 hafta arayla yapılması lazım yoksa koruyuculuğu azalıyor diye haberler varken bize bir ay sonraya randevu alın dendi, onu da alamıyoruz.
3000 öğrencinin olduğu okullardan, max 30 öğrenci olması gerekirken sınıfların 45-50 kişilik olduğundan.. Güvenlik sebebiyle pencerelerin kilitlenip sınıfların havalandırılamadığından.. Çocukların işin eğlencesinde olup birbirlerinin suratlarına üflediklerinden, maske takmadıklarından... Ve daha birçok şey.. Umarım haberiniz vardır bunlardan.Bence su sebeple kondu o emoji (sadece tahmin), cok daha kalabalik ortamlarda calismak zorunda kalan baska meslek gruplari var. Bizi haric tutuyorum, ornegin fabrika iscileri ya da bunun gibi uretimde olan insanlar. Onlar dururken siralamanin ogretmenlere gelmesini garipsiyor herkes
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?