Okuduğum okulu sevmiyorum.Bırakmak istiyorm diyemiyorum ailem beni siler.Ne yapmalıyım?

Önümüzdeki sınavlara hazırlan bi bakalım. Tıp kazanırsan ailenin seni sileceğini düşünmüyorum. Kaldı ki kazanamazsan bile iş yükünün çok olmayacağı bi yerde Çalışır yine girersin sınavlara. Yaşa takılma. TUS kazanamayıp uzmanlığı için bekleyen yaşı ilerleyen çok insan var. Sen elinden geleni yap eğer olmazsa bile mesleğin var sonuçta.

Hemşirelikten sonra doktorluk sınavı gibi birşey var mı yani hemşirelikten doktorluğa geçiş yapabilme varsa onun için uğraş okul bittikten sonra

bence sen 1 yıl daha sabret bu hemşirelikten mezun ol o kdr dayanmşsın biraz daha sık dişini hemşire ol ondan sonra da çalış et tekrar gişr sınava inş o zaman kazanırsın tıp 'ı ve onu da okursun . üniversitede zaten bir hayırlı kısmet bulursun mezun olunca evlenrsnz çocuk filn için de 30 yaş geç değil bence . gerçekten ilerde içinzde kalacağını düşünüyorsanz isttediğin şeyi yapın .

Bu yaz 3. Sınıfı bitirip 4. Sınıfa geçeceğim için yaz tatili boyunca Ygs konularına çalışacağım.Seneye de aynı şekilde çok yoğun geçmeyeceği için Ygs konularını bitirmiş olurum.Bir sonraki senede sadece Lys'ye ayırırım diye planladım şuan kafamda.Özel ders alırım kazandığım parayla da.Olur diye düşünüyorum bakalım hayırlısıyla

Gerçekten içimde kalır yapmazsam.Çok teşekkür ederim :)

Bende mesleğimi sevdiğimi soyleyemem. Ygs ye girdim şimdi lys var. Masteri bitirdim doktora var. Yani istemiyorsan mesleğini bir çıkış yolu bulursun elbet. Tip okuyabilirsin. Olmadı ozelde okursun. Sen yeter ki inan yaparsın. Benim arkadaşımın annesi hemsireydi okudu doktor oldu kadın. Yapılır niye yapilmasin?

Benimde dersanede bir hocam vardı ve 2013'te tekrar dersaneye gitti tıp kazanmış.Bende yapabilirim neden yapamayayım.İnşallah inşallah inşallah

Bende okulu bırakıp Tıp için hazırlanmak istiyosunuz ama ailenize bunu söylerseniz sizi siler sandım. Çok geç olmaz. Tıp fakültesi dediğiniz 6 yıl, ama yaşanıcak koskoca bir ömür. Neden geç olsun 6 yıl iş hayatına geç atılıp ama Doktor Hanım olarak çalışmanız size asla kayıp değil tam tersi kaç yaşında olursa olsun kazançtır. Ama bu bölümü sevmediğin için arkanı dönmen yüzyılın hatası olur.

Bencede hata olur.Millet iş bulamazken benim böyle bir şeyi bırakmam saçma olur zaten onun farkına vardım ama hayallerimin peşinde koşmak aptallık olmaz kesinlikle.Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için

Hemsşireliği neden sevmiyorsun
Bence çok kutsal bir meslek
İş imkanı da bul
Daha tıbbi bir şey istiyorsan ameliyat hemşerisi olabilirsin

Şansını dene , ama tıp kazanmak , özelliklede lise bittikten 3-4 yıl sonra çok zor. Fazlada ümitlenme bence, yoksa hayal kırıklığın daha fazla olur. Derdin statü ise, akademisyen hemşire de olabilirsin. .Sıfırdan başlayıp tıp kazanıp 6 yıl da çalışmak çok zorlu bir süreç gibi geldi bana. Üstelik eğitim çok ağır olduğu için part-time çalışırken o dersleri vermek çok zor olur gibi.

Ailen ile konuş . Bu sene okulu dondur ve sınava çalış. Öyle yok ise gideyim geceleri gündüzleri ders çalışayım tip kazanalım gerçekçi bir plan değil maalesef.

Sen önce bir konuş bakalım. Tepkilerini bilemezsin. Bence karşılarına güçlü bir şekilde oturursan sebeplerini amaçlarını ve bir yıllık çalışma planını anlayabilirsen ikna edersin.

Zaten okul yaz tatiline girecek bir müddet sonra. İkna edemeyen bile sen evde yaz boyu sinava calismaya başla. Eylül gibi sende ki azmi görünce bence izin verirler. Kaldı ki okula kayıt olsan bile derslere gidip vermek zorunda değilsin. Al kitaplarını git kütüphaneye çalış yani. Sen Üniv. Öğrencisisin. Artık yetişkinsin buna göre kendi kararlarını verip uygulayabilmen lazım. Haa sınavı kazanamazsan ne olur hiç bir şey okulun bir bilemedim bir buçuk yıl uzar. Öyle herkesin senle aynı fikirde olmasını beklersen, herkesi memnun etmeye kalkarsa ohooo hiç bir işini istediğin gibi yapamazsın.

Lise bitti ama benim Türkçe matematik bilgim KPSS'den dolayı taze.Zaten Türkçe matematiğim iyi.Geri kalanları içinde fazla fazla zamanım var.4. Sınıfken Ygs konularını bitirip hemen sonrasında da LYS için özel ders almaya başlayabilirim.Böyle planlıyorum aksilik olmazsa

Hemsşireliği neden sevmiyorsun
Bence çok kutsal bir meslek
İş imkanı da bul
Daha tıbbi bir şey istiyorsan ameliyat hemşerisi olabilirsin
Hocalar soğuttu,çalışma şartları gördükçe soğuttu,sevemedim,olmadı.Ameliyat hemşireliği istiyordum zaten ama o da benim isteğimle olacak bir şey değil.Hastanede nerde ihtiyaç varsa Oraya gönderiliyorsunuz.Bir dezavantajı da bu zaten.Senin ilgin hangi alanda diye soran olmuyor :) Benim hayalimdi zaten doktor olmak hep.Belki sevmiyor oluşumun bir nedeni de budur

Sizin bileceğiniz iş tabii ki. Tıp için çok sağlam fizik kimya biyoloji yapmanız , bunun içinde çok fazla ders çalışmanız gerekecek.Bana biraz uçuk geldi hayaliniz ama umarım ben yanılırım ve siz yaparsınız.

O zaman bir an önce hayalini gerçekleştir
Ömür boyu bu düşünceyle yaşamamlısın
Madem sevemiyorsun mesleğini o zaman elinden geleni yapmalısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…