Okuduğum okulu sevmiyorum.Bırakmak istiyorm diyemiyorum ailem beni siler.Ne yapmalıyım?

Buna izin vermezler.Gece nöbeti de her gece tutulmuyor zaten.Okuyan kişilere özel çalışma programı hazırlıyorlar.3 günde bir nöbet tutuyorsunuz mesela.Bunu tolere edebilirim ben.Nöbette de çalışma imkanı bulurum zaten

Umarım

Tıp kazanmak zor. Ama dediğiniz gibi birileri yapıyor. O kısmı geçiyorum. TUS'tu pratisyenlikti, devletin unuttuğu yerde 2 sene mecburi hizmetti oralara da girmiyorum.
Peki ya okuması? 6 yılda bitirebileceğinizden emin misiniz? Liseyi bitirir bitirmez başlayan birçok dönem arkadaşım uzattı. Tıp eğitimi ile ilgili yeterince bilgi sahibi misiniz? Diğer okullara benzemez. Pek de bilinmez. Bu yüzden mühendisler -bilmiyorum ne sanıyorlar ama- kendilerini bizimle karşılaştırmaya kalkarlar. ODTÜ Elektrik Elektronik Müh. okuyan arkadaşımın hazırlık dahil 5 yılda aldığı kredi, benim 4 yılda aldığım kredinin 2/3 'ü ediyordu. Bilmem anlatabiliyor muyum?
Hukuk fakültesi -ki bence ezberi ıvır zıvırı ile tıptan sonra en baba fakülte- öğrencilerinin bile boş günleri vardır. Oysa tıpta 1.sınıftan itibaren haftanın 5 günü sabah 8'den akşam 5'e bazen 6'ya kadar ders görürsünüz. Bir tıp fakültesinin ders programına göz atmanızı öneririm.
Bir diğer mesele, tıp eğitimi yalnızca teorik yükü açısından zor değildir. Bir de ameleliği, pardon pratiği vardır. 6 yılda toplasanız 4-5 bayram tatilinde evime gidebilmişimdir. Haftasonlarında, yılbaşında, resmi tatillerde dahil olmak üzere ciddi ciddi nöbet tutarsınız. Son 2 ayda 20 gün 24 saatlik nöbet tuttum. Kalan günlerde de 8-4 çalışmaya devam ettim.
Şimdi sizce bu koşullarda hem okuyup hem çalışmak mümkün olabilir mi?

Tıpta 40 larında bile öğrenci oluyor, hiç göze batmazsınız, geç de olmaz ama hemşireliği bitirin. O garanti olsun. Eğer kazanırsanız, tıbba yoğunlaşırsınız. Yaşınız çok genç. Hiç endişe etmeyin. Tıbbı kazanın, bir kere yerleşin. Evlilik vs. Onlar sonraki mevzu. Aa okulu şiMdi bırakmayın.

arkadaşım hemşirelik okumuş hasbelkader kazanıp

bittiği sene hukuk kazanmış

biraz zorlanarak da olsa bitirmiş çalışarak

ben tanıdığımda avukattı

hem de mesleğe başladığında hemşirelikten iyi bir birikmişi de vardı

hatta hastane dışında özel hemşirelik yapmış, bu şekilde çevresini de parasını da büyütmüştü

Türkiye için söylüyorum evet geç kalmış olursun bence.6 yıl tıp bitecek, üstüne uzmanlık ohoo yaş olur 35 o da en iyi ihtimal.bence değmez.

Kazandıktan sonra bırakabilirim çalışmayı.Hazırlk aşamasında 3 günde 1 nöbet tutarak idare ettirmek zorundayım.Zaten en yakın arkadaşlarım tıp'ta okuyorlar.Farkındayım hepsinin

Ne güzel ya.Darısı başıma

Çok çok sağolun.İnşallah gerçek olur hepsi

hayatına ve isteklerine saygı dur. sen sınavlara girmeye devam et. hayata geç başlanılmaz merak etme bununla yaşayacak olan sensin. planın bana hoş geldi.

doktorluk çok zor kazanmasıda okumasıda. o yüzden bölümünü ne olursa olsun bitir kendini garantiye al.

Tıp fakültesine giren herkes 6 yılda mı bitiriyor sanki hiç takılma yaşa. Ama okulunu kesinlikle bırakma 1 sene kalmış şunun şurasında, diplomanı al bir mesleğine başla sonra hala sevmedi isen hazırlanıp girersin sınava tekrar. Kazanması zor malum kötü ihtimali göz önünde bulundurup okulunu bitirerek kendini güvenceye al önce

Doktorluğun kıymeti olduğunu mu sanıyorsun evet önce kesinlikle okulunu bitir ve daha yakından gözlemle olayı
Doktorluğun kıymeti daha çok bilinir çünkü tedavi için asıl muhtaç olunan insanlar doktorlar.Hemşirelik iğne yapmaktan,ilaç vermekten ibaret olarak biliniyor.Bizim okulumuz da yeterince soğutuyor meslekten ve söylediğim gibi hayalim bu değildi

sakin okulunu birakma gene hem calisip hep okursun Tıppı Kazanırsan okul okurken evlenebilirsin Ama bu kişi seni mesleğinde destekleyecek Okulunu destekleyecek bir kişi olmalı bu cok onemli

B
sakin okulunu birakma gene hem calisip hep okursun Tıppı Kazanırsan okul okurken evlenebilirsin Ama bu kişi seni mesleğinde destekleyecek Okulunu destekleyecek bir kişi olmalı bu cok onemli
evlilik hiç problem değil ya.Olmasa da olur aslında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…