- Katılım
- 18 Ekim 2017
- Mesajlar
- 8.034
- Emoji Skoru
- 52.029
- Puanlar
- 548
- Yaş
- 35
- Konu Sahibi Ord Prof Dr Zuzushh
-
- #1
Masturbasyon konusmasi icin kendimi hic hazir hisstemiyorumŞikayet edersiniz, etmezsiniz orasını bilmem. Ama çocuk merak duygusuyla bir soru sormuş, ayıp diyerek susturmuşsunuz. Anlayacağı şekilde anlatmanız, merakını tatmin etmeniz gerekir. Şimdi sizin ayıp diyerek iyice arttırdığınız merak duygusunu tatmin etmek için arkadaşlarıyla daha çok bu tip sohbetler edecek.
Yaşı merak etmek için normal. Takıntı haline gelir, her yerde her ortamda kendine dokunarak haz almaya çalışırsa problem davranış denir ancak. 8 yaş bedenini keşfetmeye başladığı yaş.Elbette ki bildirin ama "ne ayıp şeyler bunlar. Ne konuşuyor bu çocuk?" şeklinde bir konuşmanın doğru olacağını sanmıyorum.
Çocukların cinselliği keşfetmesi gereken yaş olup olmadığını danışın. Şayet doğal süreçten erken bir yaş ise velisi ile temasa geçmeleri gerektiği konusunda baskıcı olun.
Eğer yaş itibariyle normal ise, çocukları cinsel olarak eğitmek için bir yol haritası için ısrar edin.
Ali'yi cezalandırarak ya da Veli'nin ensesinde boza pişirerek olmaz gibi
Anne babalar bu tip şeylere hiç hazır olmaz zaten. Terapist yönlendirmesi mantıklı ama konuşmayı siz ya da babası yapmalısınız.Masturbasyon konusmasi icin kendimi hic hazir hisstemiyorumay sonunda terapistimizle gorusmemiz vardi ona danisayim en iyisi.
Söylemelisin kesinlikle zuzuşum.
Ali nin ailesine söylesin sizin isminizi vermeden.
Sonra seninki başkasına anlatır bu sefer sizden çıktı sanabilirler de bir anda sen böyle bir şikayetle karşı karşıya kalabilirsin.
Diğer taraftan da oğlana bunun yetişkinlerle ilgili bir konu olduğunu belirtmişsin orayı iyi yönetmişsin zaten.
Valla sıkıntılı işler.
Bu ara bizim okulda p.p. gösterme başlamış. Bir çocuktan çıkmış bizimki de öğrenmiş şu an unutturmaya çalışıyorlar erkeklerin şu organıyla imtihanı nedir allasen ya
Çocuğunuza ayıp yerine yaşına uygun açıklamalar yapıp merağını giderebilirsiniz internet çocuğu bunlar bizim gibi 13 yaşı beklemiyorlar. Rehberliğe de bildirirseniz şikayet değil de belki bir konuşma yapar.Selam kizlar. Olayi oldugu gibi yaziyorum sansur/duzenleme gerekirse beni ikaz edersiniz olur mu?
Benim buyuk oglum 8 yasinda 2. sinif. Bu sabah evden cikarken tam kapida “Anne sen 31 ne demek biliyor musun?” dedi. Ben de “evet bu bir sayi 30dan sonra gelir 32den once gelir. Bazi aylar 30 gun bazilari 31 gundur” dedim. “Hayir hayir o degil erkek degilsin ya sen bilmiyorsun” dedi. “Evet ben erkek degilim peki neymis?” dedim. “Pi.iyle ilgili bisey” dedi. “Oyle mi peki sen nerden ogrendin?” dedim. (10 yasinda kuzeni var aklima ilk o geldi) “Bizim siniftaki Ali soyledi” dedi. Ben de “okulda boyle seyler konusmaniz cok yanlis cok ayip Ali bir daha ayip seyler soylerse ogretmenine soyle” dedim. Tamam dedi ciktik.
Ben simdi bu durumu sinif ogretmeni yada rehber ogretmene bildirmeli miyim? Eminim ki benim oglum bu davranisi yapsa mudur yardimcisi, sinif ogretmeni, rehberlikci toplanir beni uyarir psikologa goturun vs derdi. Diger yandan oglum Aliyle oynamayi, oyunlarla ilgili muhabbet etmeyi de seviyor. Sikayet etsem aralarini da bozabilirim. Bu arada Alinin abisi var 11 yasinda muhtemelen cinsel seyleri ondan ogreniyor.
Tavsiyelerinizi bekliyorum.