Okulda kızımla ilgili şikayet duymaktan bıktım

Vay bize söylemedi de dedesine söyledi diye kızıyorsunuz ya öğretmene... konuya açıklık getirmeye çalışıyorum. Boşuna kızmayın onun da haklı bir sebebi var

Vay bize söylemedi de dedesine söyledi diye kızıyorsunuz ya öğretmene... konuya açıklık getirmeye çalışıyorum. Boşuna kızmayın onun da haklı bir sebebi var
Böyle bir konu velilere konuşulur, yani dedesi ne yapabilir Allah aşkına, biz konuşucaz yaptığının yanlış olduğunu anlatıcaz gerekirse pedagoga götürücez
Bu çok önemli bir konu, ya kızımın başına birşey gelseydi ne olucaktı
Siz bir kendinizi bizim yerimize koyun öyle yorum yazın bence

Kiziniz ne kaar naif ve hanim bende vurup kiriyor diye sikayet aldigini dusundum.disari ciktiysa tamamen nobetci ogrtmenin sucu o daha cocuk onlar sahip cikmali

Kiziniz ne kaar naif ve hanim bende vurup kiriyor diye sikayet aldigini dusundum.disari ciktiysa tamamen nobetci ogrtmenin sucu o daha cocuk onlar sahip cikmali
Hayır vurmuyor, mesela yanındaki arkadaşı resim yapıyormuş seninki hiç güzel olmadı diyormuş, arkadaşı da ağlıyormuş
Ben kızıma uslu bir kız demiyorum ama kızımdan daha kötüleri var sınıfta

Anlattıklarınızdan kızınızın çok hırslı bir çocuk oldugunu düşündüm. Sınıfta birinci olma hırsı arkadaşları arasında swvilme hırsı vs. Olmayınca da farklı yollara gidiyor gibi. Pedagogla görüşmelisiniz bir wn önc3. Siz de horslı birimisinizdir ya da ailede bir başkası?

Cocugunuz baskalari onu sevsin diye elinden geleni yapiyorsa eğer cocugunuzun sevgi ve ilgi acligi vardir demektir. Elbette herkes cocugunu sever, ilgilinir ama demek ki bu konuda bir dengesizlik yaşanmış. Normalde böyle bir cabasinin olmamasi gerekir. Eger ondan daha ufak bir kardesi varsa, ve ilginiz bu kardes uzerinde daha cok toplanmissa, psikolojik olarak bunun etkisinde de kalmis olabilir. Bu konuya dikkat edin derim.

Cocuklarin yaptiklari cogu davranislar ögrenilmiş davranışlardır. Arkadasina bu sekilde elestiriler de bulunuyorsa cocugunuz, bilin ki baskalari da (onun yanindayken) bir baskasi icin bu tarz elestirilerde bulunuyordur. Bu aile, akraba veya arkadas iliskilerinde olmus olabilir. Belki de ögretmeninden benimsemis olabilir. Cocuk psikolojisinden anlamayan bazi ogrenmenler davranislari konusunda bilincsiz olabiliyorlar. Misal; ödevini yapmayan birine ya da defterini evinde unuttugunu soyleyen bir ogrencisine; "kac yasina geldin, nasil unutuyorsun? Tarzinda bir yaklasimda bulunmus olmasi olası. Gün icerisinde siz bile bu tarz söylemlerde bulunuyorsunuzdur eminim " kizim koca kiz oldun kendi cantani kendin hazirlayamiyorsun" gibi... yani velhasil kelam sorunlu kisi cocuk gibi gozukse de degil. Cocuk sadece etkilenen taraf. Yapmaniz gereken sey; onu yetiskin bir birey gibi gormeniz ve saygi duymaniz. Karsiniza alip tatli dille dogruyu anlatmaniz ama dogruyu anlatirken de özelestirinizi yapmaniz lazim. Misal; " kizim, arkadasina boyle soylemlerde bulunman yanlis, cunku kalbi kirilabilir, soyledigin soz onu uzebilir. Biz yetişkinlerde birbirimize karsı bazen istemeden ve farkinda olmadan bu tarz olumsuz elestirilerde bulunabiliyoruz. Bu da yanlis bir sey. Eger bizde bir yanlis gorursen sen de bizi uyar, olur mu?" Gibi. Aksi takdirde cocugu elestirip kendini elestirmez ve ayni sekilde yanlis davranmaya devam edersen, cocuk seni veya ogretmenini (yanlisi yapan her kimse) kaale almaz. Bana soyluyor kendi yapiyor diye dusunur hakli olarak. Neyi yapip yapmamasi gerektigi konusunda da bocalama yaşar.

Son düzenleme:
Tabi ki kızınız için en güzel, en iyi şeyleri yapıyorsunuzdur. Siz kızınız için endişeleniyorsunuz. Bu sizin iyi bir anne olduğunuzu gösterir bence. Okuldan çıkıp gitmesinde öğretmen sorumludur. Ben de sözleşmeli öğretmenlik yaptım. Çocukların bütün sorumluluğu bizlerdeydi.
Öğretmenin tavırları, şikayetlenmleri rahatsız etti beni. Yerinizde olsam okul değiştirirdim.

Benimde oğlum 2. Sınıfa gidiyor. Ne tarz şikayetler alıuorsun bilmiyorum ama benim oğlum kreşten beri okulu sevmedi gitmek istemedi. 1. Sınıfa başladığında sınıfı 43 kişiydi 1,5 ay boyunca hiç sınıfta durmadı. En son müdür yardımcısı bana sandalye verdi gardiyan gibi çıkmasın sınıftan diye kapının önüne oturdum. Baktım yok alışmıyor okulu değiştirdim. Okuldan kaçmaya çalıştı arkadaşlarıyla dalaştı öğretmenine küfür bile etti. Her gün ağladım. Psikolog pedagog heryere götürdüm. Dikkat eksikliği varmış. Geçen sene ite kaka geçti. Öğretmeni bu sene bize karşı daha ilgili buda olduğu gibi çocuğa geçiyor. Benim yardımcınsın demiş ilk defa sınıfta derse katılmış. Asla katılmıyor normalde. Öğretmen çok önemli yani. Şimdiki sınıfımız 25 kişi tabi onunda etkisi var. Ama çocuğu iyi izle. Her davranışın vardır bir sebebi. Düzelir deyip ben ilkokula kadar önemsemedim çok hata yapmışım. Rehber öğretmendende destek alabilirsin.

Mesleğim itibari ile anlattıklarınızdan anlaşılan kızınızda davranış problemi var gibi gözüküyor; dehb/dürtü bozukluğu..vs bir nedenden kaynaklanabilir. Pedagogtan ziyade mutlaka çocuk psikiyatristi ile iletişime geçmelisiniz. Geçen sene yaşadığınız hırsızlık problemi de bunun parçası idi; yaşı büyüdükçe düzelmedi şekil değiştirdi, geçtiğimiz yıl hırsızlık yaparken bu sene de arkadaşlarına psikolojik şiddet uyguluyor, okuldan izinsiz ayrılıyor. Bu davranışlar dürtüsel olduğundan o an kendisini durduramıyorsa da sonrasında yaptığını hatalı bulup arkadaşlarına hediyeler alıyor. Çocuklar üzerinde bu hediyeler işe yaramadıkça kızıyor ve kırıcı davranışını tekrarlıyor; bir kısır döngüye giriyor süreç. Öğretmene arkada oturtması ile ilgili bir şey söylemeden önce çocuk psikiyatristi ile görüşün, belki ilk etapta bu arkada oturtma, tek oturma konusunu yaklaşım olarak anlamlı bulabilir veya öğretmenin davranışını yönlendirebilir/değiştirmesini isteyebilir. Öğretmenin çocuğu korkutması da çözüm değil bu arada bunu talep etmeyin; yanlış bir iletişim şekli çocuk-öğretmen arasında. Zaten korkması bu problemi çözmez, davranış problemi plan çocuklar en sert öğretmenden bile korkmaz genel olarak: bu yaptıkları ellerinde olmadığından sadece daha da çocuğu iten bir yaklaşım olur. Okul değişikliği konusunda da yine çocuk psikiyatristinin önerisini dinleyin; attığınız adım çocuğu ne yönde etkileyecek bunu uzmanından öğrenmekte ve o uygun görürse yapmakta fayda var. En önemlisi şu bir an önce çoçuğunuzun probleminin geçiştirilemeyecek kadar acil olduğunu(çünkü okuldan tekrar kaçabilir kapıda 3 güvenlik olsa yine atlatır bu tarz çocuklar yahut daha tehlikeli noktalardan kaçmaya çalışarak kendini yaralayabilir) kabul etmeniz. Etkin bir yaklaşım geliştirilmezse davranış bozuklukları yaşa göre form değiştirerek yaşı büyüdükçe daha da istenmeyen ve tehlikeli şekillere bürünecektir. Belki de çok basitçe çözülecek bir sorun böylece çözülmez hale gelecektir.

Yok ben de hiç hırs yok
Kızımın hırslı biri olduğunu tahmin ediyorum, çünkü en önce ben olmalıyım, en güzel benimki olmalı diyor, kıskançlıkta var gibi
Ama fazla hırslı olmakta iyi değil

Vallahi sorun kızımda mı öğretmene mi anlayamadım
Gören de sınıftaki herkese zarar veriyor, vuruyor sanır
Canim ben esya alma olayini bilmiyordum oyle bise varsa tabiki elinizden geleni yapin ama arkadaslarinin onu cok sevmesini istemesi bana anormal gelmedi.cocuk bazen sevsin ister bazen kizar arkadasinin uzulecegi bise soyler cocugun kimseye vurup zarar verdigi yok.arkadaslarinin esyasini izinsiz aliyorsa tabiki bi sorun var onuda pedagoga goturecekmissiniz zaten umarim halledersiniz.ogretmenin dislamasi da hic hos degil

Ben bir sorun göremedim çocuğun hayatında hep sevgi yerleşmiş ve hayatı sevgi üzerine kurulmuş .bence çok güzel :) yani bunlar büyütülecek ya da şikayet edilecek seyler değil :) harçlık miktarını ayarlayabilirsiniz, yanına yesin diye bir şeyler koyarsınız. Ama muhtemelen o yiyecekleri bile paylaşır canım benim ya :) yerime kizinizi öper misiniz lutfen

Bizmi fazla iyi niyetliyiz acaba boyle dusunuyoruz:) bu konuda bu sekilde yorum yapan ikimiziz sadece bende sizin gibi ne kadar naif paylasmayi seven bir cocuk olarak degerlendirdim.

Bizmi fazla iyi niyetliyiz acaba boyle dusunuyoruz:) bu konuda bu sekilde yorum yapan ikimiziz sadece bende sizin gibi ne kadar naif paylasmayi seven bir cocuk olarak degerlendirdim.
Yani bizler de okuldayken illaki bir şeyler yapardık. Yaramazlık zamanı bence çocukların :) ama böyle sürekli paylaşması çok hoşuma gitti. Eğer çok hırslı olsaydi ailesine istediğini aldirttirir sınıfta hava atardı diye düşündüm

Simdi bizler cok pimpirilki olduk cocugun her hareketinden psikolojisi mi bozuk acaba ne guzel paylasmak istiyormus cocuk bundan şikayet eden ogretmen bi tuhaf bu cocuklar ne yapacagini sasirir cocuk hic biseyini vermese hic paylasmiyor derler paylasiyor acaba sevgimi gormuyor arkadaslari sevsin istiyor napsin bu cocuklar

Uzunlar arkaya mantığından daha ciddi sorunlar var bu kadar basit olabilse keske uzun boylu kız
Kesinlikle aynı fikirdeyiz.. bu konuda da görüldüğü gibi eğitimde önemli eksiklikler var maalesef.. umarım şimdi niye güldüğümü daha iyi anlamışsınızdır..
Korkutarak otorite kurmak ne kadar doğru peki.. korkunun kaynağı ortadan kalktığında çocuk yine aynı davranışı sergiler.. önemli olan davranışları içselleştirmesidir. Bu yaşlarda kazanmalı bu davranışları.. yanlış anlamayın baştan beri öğretmen haklı demiyorum ben.. o otoritesini bir şekilde kurmalıydı zaten..sınıf almış başını gidiyor anladığım kadarıyla ki bunlar daha 2. Sınıf.. diğerlerinin yaptıkları şikayet edilmiyor muhtemelen çünkü onlar arkadaşlar maalesef kızınız dışlanmış ve artık her davranışı diğerlerine batıyor hemen şikayet ediyorlar.. o yüzden demiştim okul değişikliğini düşünün diye.. çocuklar tahmininizden daha acımasız, kızınız ağzıyla kuş tutsa faydası olmaz.. onun için en iyisi farklı bir ortama girmesi.. pedagogla düzelmişti demişsiniz. Tekrar başlayın ve davranışları düzeldiğinde yeni bir okula alın.. kızınızı bu şekilde kazanabilirsiniz diye düşünüyorum..
Dedesine söylemesine gelince her gün okuldan o alıp bırakıyorsa söylemekte sakınca görmemiş olabilir..
Son olarak arkada oturmak kötü bir şey değil emin olun. Geçici bir süreçtir zaten.. bundan daha büyük sorunlarınız var onlara odaklanın.. hakkınızda hayırlısı olsun...

başlığı görünce kızınız her gün birilerini dövüyor sandım . maalesef cocuk cok siddet yanlısı degilse , okul ya da arkadasları sorunlu oluyor . 2. sınıfta ögretmenim kımden dikayetciniz diye yazdırmıstı ve onları tek tek okumustu cogu da sanırım beni yazmıs ve bu yuzden bana kızmıstı .davranıslarımda bugun bile düşününce cok bir sorun oldugunu düşünmüyorum küçük bir cocuktum sadece .
ama bugun bile unutamadım 27 yasındayım . ki o ögretmen yine bana sınıfın ortasında neden saclarınıo taramıyorsun diye kızmıstı , hasta oldugum bir dönem revire cok gittim diye ailemi arayıp sikayet etmişti??
o sınıftaki insanlarla cok fazla travmam oldu ve ailemin bunların hic birinden haberi olmadı . o cocuk yaşımla yapayalnız bir sekilde kendimi suclamayı ögrendim , bugun bile en iyi yaptıgım sey bu . siz lutfen cocugunuzun yanında olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…