Vay bize söylemedi de dedesine söyledi diye kızıyorsunuz ya öğretmene... konuya açıklık getirmeye çalışıyorum. Boşuna kızmayın onun da haklı bir sebebi varGörüyorum zaten, görmesem niye konu açayım buraya
Elbet birisi çözücek, böyle sürmücek herhalde
Çözdümmü çözmedim mi diye sormadım, ne yapabilirim diye sordum
Çok aydınlatıcı oldunuz valla
Böyle bir konu velilere konuşulur, yani dedesi ne yapabilir Allah aşkına, biz konuşucaz yaptığının yanlış olduğunu anlatıcaz gerekirse pedagoga götürücezVay bize söylemedi de dedesine söyledi diye kızıyorsunuz ya öğretmene... konuya açıklık getirmeye çalışıyorum. Boşuna kızmayın onun da haklı bir sebebi var
Gidicez pedagoga çünkü bizi aşıyor artık, en kısa zamanda gidicez, elimizden geleni yapıyoruz eşimde bende umarım en kısa sürede düzelir
Hayır vurmuyor, mesela yanındaki arkadaşı resim yapıyormuş seninki hiç güzel olmadı diyormuş, arkadaşı da ağlıyormuşKiziniz ne kaar naif ve hanim bende vurup kiriyor diye sikayet aldigini dusundum.disari ciktiysa tamamen nobetci ogrtmenin sucu o daha cocuk onlar sahip cikmali
Ya ne varki bunda herseyden de nem kapar oldu milletHayır vurmuyor, mesela yanındaki arkadaşı resim yapıyormuş seninki hiç güzel olmadı diyormuş, arkadaşı da ağlıyormuş
Ben kızıma uslu bir kız demiyorum ama kızımdan daha kötüleri var sınıfta
Anlattıklarınızdan kızınızın çok hırslı bir çocuk oldugunu düşündüm. Sınıfta birinci olma hırsı arkadaşları arasında swvilme hırsı vs. Olmayınca da farklı yollara gidiyor gibi. Pedagogla görüşmelisiniz bir wn önc3. Siz de horslı birimisinizdir ya da ailede bir başkası?Hayır vurmuyor, mesela yanındaki arkadaşı resim yapıyormuş seninki hiç güzel olmadı diyormuş, arkadaşı da ağlıyormuş
Ben kızıma uslu bir kız demiyorum ama kızımdan daha kötüleri var sınıfta
Kızım geçen sene okula başladı çok şikayet aldık öğretmenden ve arkadaşlarından. Okulunu değiştirmeyi düşündük ama okul değiştirmenin çocuğa olumsuz etkisi olur dediler vazgeçtik belki 2. Sınıfa geçince aynı şeyler olmaz diye düşündük.
Okullar açıldığından bu yana iyiydi öğretmeni de memnundu ama dün yine şikayet geldi ve çok üzüldük,. Teneffüste okuldan çıkmış ve kırtasiyeye gitmiş, arkadaşı kalemini beğenmiş bana da alsana demiş kızımda gitmiş almıliş. Düşündükçe sinirleniyorum ya kızıma birşey olsaydı ne yapardık, okulda güvenlik görevlisi yok kapılar açık zaten okulda tadilat olduğu için az sınıf var. Kendini sürekli arkadaşlarına sevdirmeye çalışıyor, top götürüyor arkadaşları topu alıyor kızım oynayamadıian arkadaşları oynuyor, herkese harçlığıyla birşeyler alıp dağıtmaya çalışıyor
Yanındakine senin resmin güzel olmadı, daha kaçıncı sayfadasın gibi kırıcı laflar kullanıyormuş, öğretmende kızımı en arka masada tek oturtuyormuş, öğretmen de biraz sakin kalıyor kızım zaten çok takan bir çocuk değil, bu sene büyüdü değişmiştir dedim ama yine aynı. Şikayet duymaktan bıktım artık, dünden beri ne eşimin ne de benim keyfimiz yok ne yapıcam bilmiyorum, var mı bizim giii çocuğu olan ne yapıcaz nasıl düzelicek
Tabi ki kızınız için en güzel, en iyi şeyleri yapıyorsunuzdur. Siz kızınız için endişeleniyorsunuz. Bu sizin iyi bir anne olduğunuzu gösterir bence. Okuldan çıkıp gitmesinde öğretmen sorumludur. Ben de sözleşmeli öğretmenlik yaptım. Çocukların bütün sorumluluğu bizlerdeydi.Ne yapayım sizce bu durumda
Kızım tek oturtma dersem siz karışmayın derse, ben de istemem arka sırada tek oturmasına ama ben en çok okuldan habersiz kaçmasına kızdım
Kızıma her fırsatta çok sevdiğimi söylüyorum eşimde öyle, yaptığı şeyleri beğeniyorum, güzel sözler söylüyorum, vakit geçiriyorum bilemiyorum daha ne yapılır
Vallahi sorun kızımda mı öğretmene mi anlayamadımYa ne varki bunda herseyden de nem kapar oldu millet
Yok ben de hiç hırs yokAnlattıklarınızdan kızınızın çok hırslı bir çocuk oldugunu düşündüm. Sınıfta birinci olma hırsı arkadaşları arasında swvilme hırsı vs. Olmayınca da farklı yollara gidiyor gibi. Pedagogla görüşmelisiniz bir wn önc3. Siz de horslı birimisinizdir ya da ailede bir başkası?
Canim ben esya alma olayini bilmiyordum oyle bise varsa tabiki elinizden geleni yapin ama arkadaslarinin onu cok sevmesini istemesi bana anormal gelmedi.cocuk bazen sevsin ister bazen kizar arkadasinin uzulecegi bise soyler cocugun kimseye vurup zarar verdigi yok.arkadaslarinin esyasini izinsiz aliyorsa tabiki bi sorun var onuda pedagoga goturecekmissiniz zaten umarim halledersiniz.ogretmenin dislamasi da hic hos degilVallahi sorun kızımda mı öğretmene mi anlayamadım
Gören de sınıftaki herkese zarar veriyor, vuruyor sanır
Ben bir sorun göremedim çocuğun hayatında hep sevgi yerleşmiş ve hayatı sevgi üzerine kurulmuş .bence çok güzel :) yani bunlar büyütülecek ya da şikayet edilecek seyler değil :) harçlık miktarını ayarlayabilirsiniz, yanına yesin diye bir şeyler koyarsınız. Ama muhtemelen o yiyecekleri bile paylaşır canım benim ya :) yerime kizinizi öper misiniz lutfenKızım geçen sene okula başladı çok şikayet aldık öğretmenden ve arkadaşlarından. Okulunu değiştirmeyi düşündük ama okul değiştirmenin çocuğa olumsuz etkisi olur dediler vazgeçtik belki 2. Sınıfa geçince aynı şeyler olmaz diye düşündük.
Okullar açıldığından bu yana iyiydi öğretmeni de memnundu ama dün yine şikayet geldi ve çok üzüldük,. Teneffüste okuldan çıkmış ve kırtasiyeye gitmiş, arkadaşı kalemini beğenmiş bana da alsana demiş kızımda gitmiş almıliş. Düşündükçe sinirleniyorum ya kızıma birşey olsaydı ne yapardık, okulda güvenlik görevlisi yok kapılar açık zaten okulda tadilat olduğu için az sınıf var. Kendini sürekli arkadaşlarına sevdirmeye çalışıyor, top götürüyor arkadaşları topu alıyor kızım oynayamadıian arkadaşları oynuyor, herkese harçlığıyla birşeyler alıp dağıtmaya çalışıyor
Yanındakine senin resmin güzel olmadı, daha kaçıncı sayfadasın gibi kırıcı laflar kullanıyormuş, öğretmende kızımı en arka masada tek oturtuyormuş, öğretmen de biraz sakin kalıyor kızım zaten çok takan bir çocuk değil, bu sene büyüdü değişmiştir dedim ama yine aynı. Şikayet duymaktan bıktım artık, dünden beri ne eşimin ne de benim keyfimiz yok ne yapıcam bilmiyorum, var mı bizim giii çocuğu olan ne yapıcaz nasıl düzelicek
Bizmi fazla iyi niyetliyiz acaba boyle dusunuyoruz:) bu konuda bu sekilde yorum yapan ikimiziz sadece bende sizin gibi ne kadar naif paylasmayi seven bir cocuk olarak degerlendirdim.Ben bir sorun göremedim çocuğun hayatında hep sevgi yerleşmiş ve hayatı sevgi üzerine kurulmuş .bence çok güzel :) yani bunlar büyütülecek ya da şikayet edilecek seyler değil :) harçlık miktarını ayarlayabilirsiniz, yanına yesin diye bir şeyler koyarsınız. Ama muhtemelen o yiyecekleri bile paylaşır canım benim ya :) yerime kizinizi öper misiniz lutfen
Yani bizler de okuldayken illaki bir şeyler yapardık. Yaramazlık zamanı bence çocukların :) ama böyle sürekli paylaşması çok hoşuma gitti. Eğer çok hırslı olsaydi ailesine istediğini aldirttirir sınıfta hava atardı diye düşündümBizmi fazla iyi niyetliyiz acaba boyle dusunuyoruz:) bu konuda bu sekilde yorum yapan ikimiziz sadece bende sizin gibi ne kadar naif paylasmayi seven bir cocuk olarak degerlendirdim.
Simdi bizler cok pimpirilki olduk cocugun her hareketinden psikolojisi mi bozuk acaba ne guzel paylasmak istiyormus cocuk bundan şikayet eden ogretmen bi tuhaf bu cocuklar ne yapacagini sasirir cocuk hic biseyini vermese hic paylasmiyor derler paylasiyor acaba sevgimi gormuyor arkadaslari sevsin istiyor napsin bu cocuklarYani bizler de okuldayken illaki bir şeyler yapardık. Yaramazlık zamanı bence çocukların :) ama böyle sürekli paylaşması çok hoşuma gitti. Eğer çok hırslı olsaydi ailesine istediğini aldirttirir sınıfta hava atardı diye düşündüm
Kesinlikle aynı fikirdeyiz.. bu konuda da görüldüğü gibi eğitimde önemli eksiklikler var maalesef.. umarım şimdi niye güldüğümü daha iyi anlamışsınızdır..Uzunlar arkaya mantığından daha ciddi sorunlar var bu kadar basit olabilse keske uzun boylu kız
Yorumlarımı iyi okumadınız sanırım
Daha önce Padagoga götürdüm, kızıma test yaptı hareketlerini gözlemledi, tam düzeldiğini düşünüp bıraktık tekrar başladı, lütfen yorumları iyi okuyup yorum yazın
Ayrıca bir çocuk öğretmenden çekinmeli, şimdiki çocuklar bizim zamanımızdakş gibi değil ki öğretmenlerde bu şekilde söylüyor, gayet özgüvenli ve herşeyi bilen çocuklar bu yüzden öğretmeninden çekinmesini ve korkmasını istiyorum, çok sakin olunması da iyi değil ki sınıfta otorite kuramıyor sınıfın çoğu böyle çünkü
Kızıma ne okuduysam ne duyduysam uyguluyorum, ve eksikleri bulmaya çalışıyorum, ama sürekli şikayet eden yakınan bir öğretmenimiz var, 3 sene özel kreşe gitti kızım, öğretmenlerinden çok memnunduk ve arkadaşlarıyla çok uyumluydu böyle olunca da sınıfı sorguluyorum doğal olarak her öğretmen bir olmuyor malesef
Korkutarak otorite kurmak ne kadar doğru peki.. korkunun kaynağı ortadan kalktığında çocuk yine aynı davranışı sergiler.. önemli olan davranışları içselleştirmesidir. Bu yaşlarda kazanmalı bu davranışları.. yanlış anlamayın baştan beri öğretmen haklı demiyorum ben.. o otoritesini bir şekilde kurmalıydı zaten..sınıf almış başını gidiyor anladığım kadarıyla ki bunlar daha 2. Sınıf.. diğerlerinin yaptıkları şikayet edilmiyor muhtemelen çünkü onlar arkadaşlar maalesef kızınız dışlanmış ve artık her davranışı diğerlerine batıyor hemen şikayet ediyorlar.. o yüzden demiştim okul değişikliğini düşünün diye.. çocuklar tahmininizden daha acımasız, kızınız ağzıyla kuş tutsa faydası olmaz.. onun için en iyisi farklı bir ortama girmesi.. pedagogla düzelmişti demişsiniz. Tekrar başlayın ve davranışları düzeldiğinde yeni bir okula alın.. kızınızı bu şekilde kazanabilirsiniz diye düşünüyorum..Valla arkada oturması hem de tek olarak, İyi mi kötü mü anlamadım, iyice kafam karıştı buradaki yorumlardan. Aslında öğretmenin uyguladığı yöntemlere kızmıyordum ama okuldan kaçması gibi önemli bir durumu bizimle değil de kızımın dedesiyle paylaşmasına sinir oldum, ya okuldan kaçmış kızım ya birşey olsaydı yolda ya kaçırsalardı kim vericekti hesabımını
Böyle bir konuyu nasıl bize söylemez acil konuşmak istemesi gerekir
Konuya ne kadar önem verdiği ortada, ben buna takıldım. Yoksa tabiki ceza vericek ama verdiği cezalar işe yaramıyor geçen seneden beri. Yani nasıl olur bilemiyorum ki.
Tabi ki pedagoga götürücez ancak bu okulda nasıl olur devam etmeli mi yoksa başka okula mı gitmeli, başka okula giderse ve devam ederse nasıl olur kafam çok karışık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?