okulu bırakmak istiyorum!

bakın herşey çalışınca başarıla bilir tabiki 4 sene bitti bitirmem için 4 sene daha lazım bana okuyanların yarısı okuduğu şehri sevmez bende sevmiiyordum sevmeye çalıştım sevdim arkadaşlarım oldu kazıklara doyamadım boşver kızım önüne bak dedim önüme baktım çalıştım çabaladım geçen sene 3. senemdi 1 sınıf derslerini yeni verebilmiştim 88 liyim 93 ve 94 lüler okuyorum onada eyvallah ama olmuyor anlamıyorum yapan gerçekten istediğinden yapıyor anladından yapıyor ama ben anlamıyorum tek başımayım burda 4 duvar artık beni sıkıyor eve gitsem annem var iyi anlaşırız biz annemle oyalanacak kendimi geliştirebilceğim şeyler var ben burda kendi zamanımdan yiyorum yedirtiyorum iyi niyetimden başıma gelmeyen kalmadı Allah daha beterinden korusun o yüzden artık sabrım kalmadı istesem yaparım ama artık istemiyorum çok ağladım kim duydu sesimi hiç kimse okadar derdim vardı kim dinledi hiç kimse burası artık katlanabilceğim yer değil Rabbim hayırlısını versin

evet aynen canım, konsantre olursun, yapmak zorundayım dersin, çalışırsın ve gerisi gelir zaten. ben sadece okunan emek verılen bölüm de boşa gıtmesın dedım. o yüzden onu tamamlasın bir yandan da açıköğretim vs. okusun dedim. fransızca çok cool bence, ben olsam yurtdışına giderdim hatta:)

Canim bende istemedigin ve hic sevmedigim bi bolumu bitirdim aglaya zirlaya insaat muhendisi oldum cok dusundum birakmaya ama surekli az kaldi diye telkin ettim kendimi kendimi buna sartladim cok parlak olmasada okulu uzatmadan alttan ders almadan bitirdim okulu uzerimden cok buyuk bir yuk kalkti o diplomayi aldigim ani hatirliyorum nasi gecti nasi botti simdi o berbat dedigim bolumu on kere bastan okusaydimda is aramak ise gormek dertlerim olmasaydi diyorim ogrenci olmak cok guzel dunya in en kotu bolumude olsa hic sevmesende onun tadi bi baska ama sevmegince zorlasiyo ben pes etmedim okudum kuzenimde fransiz lisesi mezunu o da senin gibi anlamadigini soyluyodu sinifta kaldi 6 sene hazirlikla berabet lise okudu ama bitti o da simdi istedigi universitede yani herkes herseyi severek yapmiyo ama baslamissin ve basladigin isi yarim birakma bence ilerde yap yapma o sana kalmis ama bu senin karakterini gosterir sen zoru gorunce kacacak biri degilsindir bence bise anlamadiini dusunmen normal okurken hep oyle olur zaten hicbise olmasa kapi gibi yabanci dilin olur bence bunu firsata donusturmek senin elinde kolay gelsin umarim istedigin gibi olur hersey:)

canım senin sorunun bence bölümünle ilgili değil, içinde oldugun ortamla alakalı. aynı bölümü ailenın yanında gayet güzel başarırdın bence. sen başka şeyleri kafana taktıgın için sınavlardan basarısız olmuşsun... bölümle hıc ilgisi yok yani... ya okulunu dondurup biraz dınlenmeye ya başka şeylerle ilgilenıp kafanı dagıtmaya ya cevrenı degıstırmeye ıhtıyacın var... önyargılı ve negatif olma bu kadar... fransızca zordur ama tıp veya hukuk gibi de degıldır sanmam...kaldi ki onlar da çok çalısınca gecılıyor. o yuzden konsantre olup odaklansan hepsini çok da güzel verirsin diyorum ısrarla... kimseyı takma, gercekten takma, sadece dersine bak,madem kimseden fayda yok...

Yapamamanın sebebi isteyerek ve severek çalışmaman tabiki. Çok zordur birinin istemediği şeyleri yapması yada yapmaya çalışması bu konuda kesinlikle haklısın. Bölümünü okulunu hatta şehri sevmemen olabilir ama neden istediğin başka bi bölümü okumak istemiyosun onu anlamadım. Sonuçta o kadar emek vermişsin eğer bölümümü sevmiyorum istediğim bölümde okumak istiyorum gibi bi düşüncen olsaydı destek verirdim ama okulu bırakıp eve dönmek ve okumamak beni korkuturdu ya sonradan pişman olursam diye. Tabiki karar senin ama sonradan bundan seneler sonra pişman olmayacağına eminsen yap bunu.

varsayıyorum üni. Bıraktın evine geldin babanın durumunun cok cok iyi olup seni sirket basına otutturması gerek iyi bi statü için eger oda yoksa evde koca beklmek demek? Hangisi? Kimseyi küçümsemiyorum yanlıs anlasılmasın lütfen 600tl maasla işemi girmek istiyorsun sen ayse hanım değilde ayse olmayı kabullenmişsin arkadsım bu arada benım sınıf arkadasım 4o küsür yasındaydı okumanın yası yok illede bırakacam diorsan bu sene sınava gir ailenın olduğu sehrde oku

arkadaşlar çok yoruldum okadar yoruldum ki anlatamam size bir gün gelip başkalrının beni böle kullanıp üzeceği hayatımdaki kararlarda rol alacağını bilemezdim millet çatut çutur kopya çeker ben yanımdakine bile bakamıyorumbelki bu ara tatil bana iyi gelir ama bilmiyorum bazı şeyler canıma öle tak ettiki gözüm bildiğiniz karardı final hafta kafamı vermekte çok zorlanıyorum hayırlısı olsun artık napalım diyorum ya biri gelse yanımda otursa bende ağlaya ağlaya içimi döksem

Bazı insanların kafası yabancı dili almıyor.Kiminin sözeli almayıp sayısalda harikalar yaratması gibi. Yada sözeli yapıp sayısaldan anlamaması gibi. Üstelik seninki bir de Fransızca. İngilizce Almanca ve Fransızca dersleri görmüş biri olarak daha zor olduğunu söyleyebilirim.
4 sene o kadar uzun bir süre ki eğer ki bitirmem için bir 4 sene daha lazım diyosan bence kesinlikle bırakmalısın okulu.
Bırakıpta koca mı bekliceksin diyen olmuş hayretle okudum.
Üniversite okumak hayat kurtarmıyor. Bırakmakta dünyanın sonu değil.
Azimli bir kızsın belli. İşkurun bir sürü kursu var onlara katılabilirsin. Açıktan okuduğun bölümde kendini geliştirip bir iş sahibi olabilirsin.

teşekkür ederim böle bir kararı zaten bugün almadım ben annem der okumicam diye diye 4 . sene oldu der ama sabır sabır olmuyor bazen

kıyamam sana ya ne olur bırakma okulunu bi anlık heves için bütün hayatını yakma suan kötüsün biliyorum ama biraz sabır istersen ösymden basvuru yap oss sınavı için basladı muracatlar belki ailenin yanında daha ii bölüm kazanabilirsin tatlım al işte sana sans hem ailenin yanında olacaksın hemde üni. Devam... Bu arada 4yıllık okumak sart değil iş sahibi olmak için 2yıllık cok iyi bölümlerde var sen kararını ver konusuruz daha :)

inşallah ben öle herkes konuşamam annemle bile buraya yazmak istedim artık bazı şeyleri tuta tuta içimde bişeyler patlak veriyor sürekli düşünmekten kafam balon gibi ama ççok doluyum ben

teşekkür ederim böle bir kararı zaten bugün almadım ben annem der okumicam diye diye 4 . sene oldu der ama sabır sabır olmuyor bazen
Bende üniversite mezunuyum. Üstelik pekte sevmediğim bir bölümden. Kolay bir bölüm değildi ama çalışırsam yapıyodum. Nitekim uzatmadan 4 senede bitirdim okulu..
Senin bölümünün zorluğu daha da ayrı..
Böyle bir karar vermek kolay değil. Yazdıklarından anlaşılıyor zaten düşündüğün şey rahata ermek ya da şımarıklıkta değil..
Olmuyorsa bazı şeyleri bir yerde bırakmak lazım. Bu kararı veremebilmekte bi erdemdir zordur.
Yolun açık olsun. Küçük değilsin yaşadığın durumu en iyi sen biliyosun, kendin için en doğru kararı da sen verirsin..

aynen öle tatilde güzelce babamla konuşmak istiyorum yazık adamın parasınaokuyamayayım diye yollamıyor ki hiç bişeydende geri kalmıyorum sağolsunlar ama bu kötülüğü hem onlara hem kendime yapamam ben Türkçe okadar başka bir dilki sadece onu çok iyi anladım

Vallahi anlamıyorum sizi. Bir insanı sevmediği istemediği üstelik yapamadığı bir şey için neden zorluyorsunuz? Yapamıyor işte bu kadar basit. Mesela ben de matematiği yapamıyorum öldürseler de anlamıyorum kaç kez dershaneye gittim özel ders aldım ama yok yapamıyorum!
Dört sene emek vermişsin okulu bırakma diyenlere hayret ettim dört sene emek vermiş ama dört senede hiçbir yere gelememiş ki bu arkadaş yerinde sayıp duruyor. Bir dört sene daha boşa mı gitsin?
Boş yere yıllarını harcayacağına bir işe girsin çalışsın açıköğretimden de okuluna devam etsin fena mı olur? Sanki açıktan okuyunca meslek sahibi olamayacakmş gibi yazmışsınız hiç alakası yok! Şimdiki aklım olsa kesinlikle açıktan okur aynı zamanda çalışır ekmeğimi kazanırdım.

inşallah ben öle herkes konuşamam annemle bile buraya yazmak istedim artık bazı şeyleri tuta tuta içimde bişeyler patlak veriyor sürekli düşünmekten kafam balon gibi ama ççok doluyum ben
.egerki bırakacaksanda üni. hazırlık yap güzelce bi nisanda sınav var ona calıs madem bırakacaksın baska bi yerden tutun..yasında cok değil... seni ailenle memlekete gidince otur konus ve ins hakkındada hayrlısı olur

bende öle istiyorum demiyorum ki bırakım evde oturayım kurslara gideyim açıktaki bölümümü okuyayım çalışayım
burda çok mutsuzum ben çok her gün ağlamaktan hasta olcam ya

Yazık tabi. En çokta onun için zorluyo insan kendini..
Bilinçsiz bir toplumuz okul okumakla bişey olunuyo sanıyoruz. Hadi okulu okudun sonrasında benim gibi aylarca işsiz kalmakta var. Ne zaman bulacağımda belirsiz..
Babanla güzelce konuş. İstersen kendini çok iyi geliştirebilirsin.Bunun farkında ve bunu yapacak olgunluktasın zaten..
İnşallah hayatını bir düzene koyarsın..

inşallah zaten telefonda konuşurken yavaş yavaş sölüom bişeyler bakalım sınavlarım bitsin hepten sölicem
kızlar yarın bana şans dileyinde iyi geçs,n sınavlarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…