Okumakta Olduğunuz Kitap?

Phılıppa Gregory,mahkum prenses
bu sanırım yeni kitabı son kitabı bakirenin aşığı değilmiydi boleyn serisinin 3.sü
bu mary den mi bahsediyor.?biraz açıklayabilir misin merak ettim kitabı?a.s.

Phılıppa Gregory,mahkum prenses
bu sanırım yeni kitabı son kitabı bakirenin aşığı değilmiydi boleyn serisinin 3.sü
bu mary den mi bahsediyor.?biraz açıklayabilir misin merak ettim kitabı?a.s.

Evet bu yeni çıkan kitabı.4. kitap.
Bu sefer Katherine'i anlatıyor.Şimdilik güzel gidiyor kitap,zaten ilk kitapta Katherine hakkında merak edilen pek çok şey vardı bu kitap o açıdan çok iyi olmuş bence a.s

"Bazı şeyler serbestçe dolaşır ortalıkta, nereye bakarsanız görürsünüz, en azından görmek istediğinizde nereye bakacağınızı bilirsiniz.

Bazı şeyler bir öncekinin aksine ender bulunur, üstelik görmek istediğinizde nereye bakacağınızı da bilemezsiniz.

Ender olanın başına iki şey gelir, tıpkı insanlığın kısa tarihinde olduğu gibi.
Ya bir koleksiyon nesnesi yapılır, alınır, saklanır,
ya da bir hilkat garibesi yapılır, parmakla gösterilir, suçlanır, kovulur..."

Kent ve Tuz / Gore Vidal

Vedat Türkali ustamızdan sonra biraz da uzak diyarlara gideyim dedim.. alıntıladığım bölüm, kapak yazısından..

stephen meyer'ın twilight serisinden 4. kitabı şafak vaktini okuyorum..

bellanın sonunda vampir olduğu ve çok güçlü bir vampir olduğu anlatılıyor
kitabın içeriği hakkında fazla bilgi vermek istemiyorum,okumayanlar olabilir twilight sagayı..

Evet bu yeni çıkan kitabı.4. kitap.
Bu sefer Katherine'i anlatıyor.Şimdilik güzel gidiyor kitap,zaten ilk kitapta Katherine hakkında merak edilen pek çok şey vardı bu kitap o açıdan çok iyi olmuş bence a.s

teşekkür ederim canım...
bunu da kısa zamanda edinmem lazım o halde...
ben sevdim bu seriyi dönemi güzel anlatmış kurgu kısmıda var muhakkak ama engizisyon, halkın değer yargıları vs.. ben çok şey öğrendim...

püsküüt çüm kapak yazısı bile çekiyor insanı...

aklımda olsun bu kitapta ilk fırsatta edineceğim... burda çok uzak kaldım kitaplarımdan ama bir ay kaldı sevgilim istanbul a geçmeme...

aklımda olsun bu kitapta ilk fırsatta edineceğim... burda çok uzak kaldım kitaplarımdan ama bir ay kaldı sevgilim istanbul a geçmeme...

Sana biraz daha bilgi vereyim.. Ona göre düşün kitabı edinmeyi..

Gore Vidal'ın ilk romanı bu.. 1948 yılında yayımlandığında Amerikan kamuoyunda sansasyon yaratmış. Nedeni de; eş cinsel bir gencin başından geçenleri anlatıyor olması..

Bizde yayımlanması ise 1998 yılı.. Elli yıl sonra...

Yayınevi "tedirginlikle sunar" notunu da eklemiş kapağa...

Kitap toplamında 255 sayfa..Şu anda 149. sayfadayım.. kapak yazısı kadar derinden etkileyici bir anlatımla henüz karşılaşamadım.. Beklentimin altında kaldı..

Bittiğinde (sanırım 1-2 güne kadar biter) eğer fikrim değiştiyse yazarım.. yerimseniben

Not: ılgilendiğin için de ayrıca teşekkür ederim..

Orhan Pamuk-Masumiyet müzesini okumaya çalışıyorum..:)

Yıllar önce Cennetin arka bahçesini okumuştum..Yazarın soyadını net hatırlamıyorum.Habib Bektaş sanırım..Kesinlikle tavsiye ediyorum..Eğer okursanız izlenimlerinizi öğrenmek isterim..

osman aysu güvercin kayalıkları, süper heyecanlı.

Her şey bir benzin istasyonundaki saldırıyla başladı. Cinnet geçiren bir şehir eşkıyası, elindeki "Uzi" ile benzin kuyruğunda bekleyen insanlara rastgele ateş açmış, etraf bir anda cehenneme dönmüştü. Olay, sıradan bir cinnet gibi görünüyordu ama inşaat müteahhiti genç mimar ile eşi ve iki çocuğunun hayatını bir kabusa çevirmeye yetecekti. Çünkü, benzin istasyonunda ölen eşkıyanın ailesi kan davası peşindeydi artık. Hedefleri ise, tekerlekli sandalyeye mahkum bir adamla, onun korumasız ailesiydi... Osman Aysu ile ölümün kol gezdiği bir gerilimin doruklarında dolaşmaya hazır olun!..

intenetten alıntı yaptım. daha iyi anlamanız için.

kitap bugün bitti ve hala etkisindeyim. kitabın sonu yaklaştıkça kalbim güm güm atıyordu.
gerilim, heyecan ve aşk!

Son düzenleme:

Konuyu toparlıyorum.. Yayım yılı olan 1948 için, eş cinsel dünyayı, kabul görmemeleri nedeniyle yaşadıkları baskıları ve bu baskılar nedeniyle de lakayt gözükmeye çalışarak ikilemlerini bastırdıklarını anlatması nedeniyle ilgi çekmiş olabilir.. Ama günümüz için ilgi çeken bir yanı yok.. Öğretici ya da eğitici bir unsur da yok.. Popüler kitapların öznesi olan heyecan, gerilim vs. de yok..

Yok oğlu yok yani.. yerimseniben

Neyseki çok az vaktimi çaldı benden.. Kısa sürede bitti, gitti..

Bu başlıkta genelde yazar ve kitap ismi yazılıyor.. Popüler kitaplar zaten önemli değil de, yazar ya da kitap hakkında bilgi yoksa, bu benim için boş bir mesaj niteliğini talıyor.. Oysa, okunan kitaptan bahsedilirken, senin yaptığın gibi basit bir tasvir eklenirse, okuyucunun kitapla ilgilenmesini ya da uzak kalmasını sağlanabilir ve yararlı olabilir kanısındayım..

Kitap hakkında bir fikre sahip olmamızı sağlayan paylaşım şeklin için teşekkürler.. a.s.

Keyifli okumalar..

Ama kitabın kapak yazısı çok güzelmiş gerçekten püsküütüm... İçeriği farklı olsa da buz sözü tuttum....

rica ederim canım. evet haklısın. kitap hakkında açıklayıcı bilgi olması o kitabı merak edip okumamazı sağlayabilir. ben de daha güzel bir anlatım için kitabın arka kapağındaki yazıyı alıntı yaparak düzelttim mesajımı.
açıklamalar sayesinde burada yavsiye edilen birkaç kitabı okuma şansım oldu.
sana da keyifli okumalar! a.s.

Son Ada - Zülfü Livaneli okuyorum.

Açıkcası şu an kitap beni sarmış durumda... Her zamanki Zülfü akıcılığı var anlatımında. Yine Zülfü yapacağını yapmış ve değişik hayal gücü ve kendine has olay kurgusuyla parmakla gösterilebilecek bir kitap ortaya çıkarmayı başarmış... Meğer topluma ve doğaya ne kadar zarar verdiğimizi itiraf ettiriyor bize... Ah biz insanoğlu diyorsun okurken...

Çok değişik bir anlatım tarzı ve olay örgüsü var kitabın.... Zülfü bu tarz değişik bir anlatım tarzını Bir kedi, Bir adam, Bir ölüm isimli kitabında da yapmıştı... Tavsiye ederim iki kitabı da.... Sevgiler....

stephine meyer-alacakaranlık kitabını okuyorum
tek kelimeyle süper bir kitap diyebilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…