Nereden buluyorum.. Bi'şey çekiyo da ne..? :roflol:
Şimdilik iyi gidiyor kitap.. Bakalım başlık açma duygusunu oluşturacak mı bende..
Merakla bekliyorum.. E-e o zaman burada vakit kaybedeceğime doğru kitabın sayfalarına.. Ne duruyorum?
Malcolm Gladwell yazarı hatta dün düşünmeden düşünmenin gücü kitabınıda sipariş ettim yarın gelecek.
Kıvılcım Anı, daha çok insanlar üzerine bi inceleme kitabı gibi yani kişisel gelişim kitapları gibi değil, öyle yap böyle yap diye bir tavsiye kitabıda değil.
new york da metrolarda suç oranlarının aşırı yüksek olduğu bi dönemde aniden suç oranları keskin bir düşüş yaşamış herkez bu düşüşün değişik boyutlarını araştırıp bi tez öne sürmüş. Ama asıl düşüş nedeni çok basit bişey yeni bi emniyet müdürü atanmış ve metrolarda asla asla grafitiye izin vermemiş. Sırf grafitiyi ve temizliği sağlayarak suç oranında keskin bi düşüş yaşatmış yani. Normalde bi emniyet müdüründen önce cinayetleri, gasp olaylarını çeteleri engellemesi beklenir değil mi? ama adam oralara hiç takılmamış kafayı grafitiye takmış grafiti bi kıvılcım anı yaratmış yani.
kitapta değişik insanlardan, karakter diye birşey olmadığından, insanlar üzerinede deneylerden oluşuyo
bi de hapishane neden kötüdür diye bi deney var o da ilginçti. sıradan denekleri gardiyanlar ve mahkumlar olarak ayırıyolar, bunlar normal insan, ama zamanla deney yeri savaş alanına dönüyo, insanlar kendi var olduğunu sandıkları kimliklerden çıkıyorlar. Çünkü o ortamın havasına bürünüyorlar. İnsan psikolojisinde sadece o anda bile çevre ve ortamın en önemli şey olduğunu anlatıyor. yani karakterinin misyonun vizyonun bi önemi yok çevre ve o anki ortam karşısında.
Sosyal salgınlardan ve bu salgınların neden olduğunu anlatıyor.
ve bi oğlum olduğu için en çok dikkatimi çeken şey çocukların yaşadığı çevrenin bulundukları durumların aileden kat ve kat önemli olduğu gibi bi iddasıda var, eskiden tam aksi fikri savunurdum yani aile daha öenmli herşeyden derdim ama kitaptan sonra fikrim değişti.
okumam iyidir ama anlatma ve yazma konusjnda yeteneksizim kusura bakma
kaydirigubbakcemile3a.s.
İnsanlara karşı farklı bi bakış açısı yaratabilir, bi 70 sayfa kaldı, o sayfalardada neden takıntılarımız var gibi bi konuya değiniyo sanırım. Ve herkezin sevebileceği ve sıkılmadan okuyabileceği bi kitap değil açıkcası, bu tip konulara ilgi duyuyor olmak lazım, bi nevi insan belgeseli gibi bbc nin var ya :)
ben siyasi kitaplar okuyorum çoğunlukla
daraldığımda roman sıkıştırıyorum araya..
siyasi kitaplarıda açıklamalarıyla yazsam sorun olur mu?
Neden sorun olacağını düşündün ki corelcim..
Açıklamalı yazıldığı için, ilgilenen için çok daha iyi olduğu kanısındayım şahsen..
ben siyasi kitaplar okuyorum çoğunlukla
daraldığımda roman sıkıştırıyorum araya..
siyasi kitaplarıda açıklamalarıyla yazsam sorun olur mu?
Yok canım neden sorun olsun? Hem ben de çok seviyorum siyasi kitapları, özellikle tarih kokan kitaplar ilgimi çekiyor, çünkü okurken bilgileniyorum da...
Dini Atatürk Gibi Anlamak - Mustafa Sağ
Elimizdeki kitapta Atatürk'ün, İslam dininin evrensel ilkelerini nasıl karayıp aldığladığı ve din anlayışı ortaya konmuştur.
Ona göre İslam dini,''Sadece Arabistan ve dünyanın belirli yerlerinde yaşayan insanların dini değildir. İslam dini,evrenlerin ve insanların rabbinden,dünyanın sonuna kadar sürecek bir zaman dilimine,çok farklı kültürlere apayrı alışkanlıklara sahip bir mesajdır. Atatürk, İslam'ın bu evrensel, her kültür ve ortama uyan uygulanabilen bir din olduğunun net bilincinde idi. Bundan dolayı o, akıl ve bilim değerleri ışığında, çağdaş bir devlet ile , din arasındaki ilişkilerin uyumunu sağlamış ve kurumsallaştırmışıtr.''
Bu kitapta,Atatürk'ün halka ve özellikle genç kuşaklara açıklanmayan bu din anlayışını okuyacak ve farkı fak edeceksiniz.
Kitabın arka kapağından alıntı..
Bitince kendi yorumlarımı ekleyeceğim ..
İyi okumalar ..
"Adı belirsiz bir ülkenin başkentinde seçim günü bardaktan boşanırcasına yağmur yağmaya başlayınca kimse oy atmaya gitmez. Öğleden sonra yağmur durunca, saat tam dörtte, seçmenler sanki emir almışçasına sandıkların başına koşarlar. Ama sandıklar açıldığında, kullanılan oyların yüzde 83'ünün boş olduğu ortaya çıkar. Bunun bozguncu bir grubun, dahası uluslararası bir anarşist örgütün işi olduğunu düşünen hükümet olağanüstü hal ilan eder.
Yıllar önce kenti saran 'körlük' salgınından kurtulan tek kişinin bu olayla bağlantılı olduğundan kuşkulanılır. 'Beyaz veba'nın öteki kentlere de yayılmasını önlemek için başkent abluka altına alınır, bir polis komiseri suçluları bulmakla görevlendirilir."
GÖRMEK / José Saramago
Kapak yazısını alıntıladığım bu romanı ile 1998 Nobel ödülünü alan Saramago etkilendiğim, hayal gücü derinlikli yazarlardandır. Yazar "Körlük" kitabında da, bir kentte aniden başlayan ve hızla yayılan körlük hastalığının, ahlaki değerlerin çöküşüne nasıl yol aldığını anlatıyordu.. O kitabını da keyifle okumuştum.. Yukarıdaki alıntıdan da anladığım kadarı ile bir önceki kitabına atıfta bulunuyor.. demek ki aynı kentte geçiyor olaylar. Adı belli olmayan kentte..
Şimdi yine beklenti çıtam yüksek.. Bakalım ne sürprizler hazırladı Saramago.. :asigim:
Atatürk le ilgili önerdiğin diğer kitabı listeme ekledim corel... Teşekkür ederim... Adı bile insanı çekiyor...
Bugün bitirdim okumayı..
Öyle bir kitaptı ki; beklenti çıtamın yüksekliği alçak kalmış.. yerimseniben
Muhteşem bir kaç gün geçirdim Saramago sayesinde..
Bir iki satırla toparlayamadım durumu ve başlık açtım..
İlgilenenlere..
http://www.kadinlarkulubu.com/kitap-tavsiyeleri/282486-gormek-josi-saramago.html
okuduğumda kitabı
şunu söylemiştim ben
bir insan hem mükemmel bir asker,hem bir dahi ve harika bir siyasetçi olmanın yanında
nasıl bu kadar duygulu,hoşgörülü ve affedici olabilir.
hoşgörü ve affetme sınırlarını okuyunca tekrar tanıyorsun Atatürk'ü
Artık 4/4'lük tanıyorum demiyorum.
çünkü her gün farklı ve özel şeyler öğreniyorum hihoyyyt
Derviş ve Ölüm / Meşa Selimoviç
Usta yazar Meşa Selimoviç'ten otuz değişik dile çevrilmiş, birçok önemli edebiyat ödülüne layık görülmüş bir başyapıt...
Meşa Selimoviç, Derviş ve Ölüm'de mutlak dini doğrular üzerine kurulu dünyasında yaşayan Ahmed Nureddin'in, erkek kardeşinin suçsuz yere tutuklanıp idam edilmesinden sonra düştüğü derin karmaşayı resmederken insanın ruh dünyasındaki çelişkileri, gelgitleri incelikle işler.
Ölüm, yaşam, aidiyet, iktidar, iktidarın gereklilikleri ve değişmez değerlerin hayat pratiğine yansıması etrafında dolaşırken insanlık durumlarını merkeze alan muhteşem bir eser ortaya koyar.
- Kapak yazısından alıntılanmıştır-
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?