Okumakta Olduğunuz Kitap?

Tabii ki de... Hadi bakayım bir an evvel git, bitir ve yorum yap... Sana bu yakışır... yerimseniben

Ellerine sağlık canım gerçekten çok detaylı anlatmışsın ve benim de çok ilgimi çekti... Ben de bu tarz kitapları beğeniyle okuyorum... Bir kenara notumu aldım, elimdeki okuma listemdeki kitaplardan sıra gelince okuyacağım... Şeniz

ben siyasi kitaplar okuyorum çoğunlukla
daraldığımda roman sıkıştırıyorum araya..
siyasi kitaplarıda açıklamalarıyla yazsam sorun olur mu?

Neden sorun olacağını düşündün ki corelcim..

Açıklamalı yazıldığı için, ilgilenen için çok daha iyi olduğu kanısındayım şahsen..

Neden sorun olacağını düşündün ki corelcim..

Açıklamalı yazıldığı için, ilgilenen için çok daha iyi olduğu kanısındayım şahsen..

siyaset yasak ya sitede ondan tereddüt ettim.
türkiye'nin yakın tarihi ,atatürk ve buna bağlı konular özel ilgi alanım olduğu için genelde bu tarz okuyorum.
O zaman hemen yarın yazarım okduğum kitabı açıklamalarıyla
teşekkürler cevap için :1hug:

Yok canım neden sorun olsun? Hem ben de çok seviyorum siyasi kitapları, özellikle tarih kokan kitaplar ilgimi çekiyor, çünkü okurken bilgileniyorum da...

Dini Atatürk Gibi Anlamak - Mustafa Sağ

Elimizdeki kitapta Atatürk'ün, ıslam dininin evrensel ilkelerini nasıl karayıp aldığladığı ve din anlayışı ortaya konmuştur.
Ona göre ıslam dini,''Sadece Arabistan ve dünyanın belirli yerlerinde yaşayan insanların dini değildir. ıslam dini,evrenlerin ve insanların rabbinden,dünyanın sonuna kadar sürecek bir zaman dilimine,çok farklı kültürlere apayrı alışkanlıklara sahip bir mesajdır. Atatürk, ıslam'ın bu evrensel, her kültür ve ortama uyan uygulanabilen bir din olduğunun net bilincinde idi. Bundan dolayı o, akıl ve bilim değerleri ışığında, çağdaş bir devlet ile , din arasındaki ilişkilerin uyumunu sağlamış ve kurumsallaştırmışıtr.''
Bu kitapta,Atatürk'ün halka ve özellikle genç kuşaklara açıklanmayan bu din anlayışını okuyacak ve farkı fak edeceksiniz.
Kitabın arka kapağından alıntı..
Bitince kendi yorumlarımı ekleyeceğim ..
ıyi okumalar ..

Atatürk le ilgili kitaplar başlı başına ilgimi çeker, biraz da kimin yazdığına bağlı tabi ki de... Yorumlarını bekliyorum canım... Keyifli okumalar sana...

Ben de Engereğin Gözündeki Kamaşma ya başladım... Ben de bitince yorumlarım...yerimseniben

elif şafak -bit palas

bu kadının hastasıyım.çok seviyorum kitaplarını.
yeni çıkan kitabını alamadım,bide bir kaç tane kaldı.
içine giriyorum resmen...

Atatürk le ilgili önerdiğin diğer kitabı listeme ekledim corel... Teşekkür ederim... Adı bile insanı çekiyor...

Bugün bitirdim okumayı..
Öyle bir kitaptı ki; beklenti çıtamın yüksekliği alçak kalmış.. yerimseniben

Muhteşem bir kaç gün geçirdim Saramago sayesinde..

Bir iki satırla toparlayamadım durumu ve başlık açtım..

ılgilenenlere..
http://www.kadinlarkulubu.com/kitap-tavsiyeleri/282486-gormek-josi-saramago.html

Ne okuduğumu ben de tam bilemiyorum. Şu sıralar tuhaflığım sebebiyle kitaptan kitaba atlıyorum. Henüz ilk sayfalarında (50 sayfa kadar) olduğum ve hangisini önce okuyacağıma karar veremediğim üç kitap:

Jack London- Uzak Bir Ülkede
Frank Herbert - Dune'un ımparator Tanrısı
Bir de Dune Butleryan Cihadı

En iyisi en inceleri olan Uzak Bir Ülkede'yi bitirip Dune Butleryan Cihadı'na geçmek. 620 sayfa, dile kolay göze zor. Bir de yazılar karıncadan minik.kaydirigubbakcemile3 Ama Dune bir efsane.

Atatürk le ilgili önerdiğin diğer kitabı listeme ekledim corel... Teşekkür ederim... Adı bile insanı çekiyor...

okuduğumda kitabı
şunu söylemiştim ben
bir insan hem mükemmel bir asker,hem bir dahi ve harika bir siyasetçi olmanın yanında
nasıl bu kadar duygulu,hoşgörülü ve affedici olabilir.
hoşgörü ve affetme sınırlarını okuyunca tekrar tanıyorsun Atatürk'ü
Artık 4/4'lük tanıyorum demiyorum.
çünkü her gün farklı ve özel şeyler öğreniyorum hihoyyyt

Derviş ve Ölüm / Meşa Selimoviç

Usta yazar Meşa Selimoviç'ten otuz değişik dile çevrilmiş, birçok önemli edebiyat ödülüne layık görülmüş bir başyapıt...
Meşa Selimoviç, Derviş ve Ölüm'de mutlak dini doğrular üzerine kurulu dünyasında yaşayan Ahmed Nureddin'in, erkek kardeşinin suçsuz yere tutuklanıp idam edilmesinden sonra düştüğü derin karmaşayı resmederken insanın ruh dünyasındaki çelişkileri, gelgitleri incelikle işler.

Ölüm, yaşam, aidiyet, iktidar, iktidarın gereklilikleri ve değişmez değerlerin hayat pratiğine yansıması etrafında dolaşırken insanlık durumlarını merkeze alan muhteşem bir eser ortaya koyar.

- Kapak yazısından alıntılanmıştır-

Susan Fraser King; leydi macbeth...

iskoçyalı kraliçenin sesi sayfaları yakıyor. macbeth ve leydisi hakkındaki izlenimleriniz sonsuza dek değişiyor. - NewYorkTimes

87. sayfadayım yeni başladım ama çok güzel.

Hımm bitirdin demek... Biraz sonra bakacağım konuya.... Meraklardayım...yerimseniben

Evet yaa her seferinde yeni bir şeyler öğrenmek... Çok heyecanlı oluyor...Mesela her gittiği evde Atatürk ün sürekli evin düzenine ve insanlara karıştığını öğrenince çok şaşırmıştım... Hiç bir zaman bayanlarda uzun saçı sevmediğini... Hangi eve giderse gitsin uzun saçlı bir kız çocuğu gördüğü anda saçlarını kestirdiğini... Daha bunun gibi ve kişiliğinde daha da önemli yer etmiş şeyleri görmek insanı keyiflendiriyor...

Bakıyorum da çok hızlısın püsküütüm...

Şu an ben de Arafatta Bir Çocuk kitabına başladım ve bitmek üzere... Böylece Zülfü serisi kapanıyor... Üzülüyorum aslında:çok üzgünüm: sölücem bidaa kitap yazsın... :dilcikar:

Bu arada bu kitap uzun hikayelerden oluşuyor bilginize... yerimseniben

ben de
Vedat Türkali - Yalancı Tanıklar Kahvesi okuyorum..

Vedat Türkali'nin bu kahvehane ile ilgili kitapta anlattığı hikaye şu

adliye'nin yakınında bulunan; boşanmalar, arazi ihtilafları, borç-alacak ilişkileri için yalancı şahide ihtiyacı olanların ihtiyaçlarını karşılayan kahveler(miş).

yalancı şahide ihtiyacı olan biri girmiş kahveye. adamın biri sokulmuş:
-yardımcı olabilir miyim, nedir sorun?
+bir alacak davası.
-o namussuz herif, paranızı vermedi hâlâ değil mi?
+ben borçluyum arkadaş, parayı benden istiyorlar.
yalancı şahit kükremiş:
-kaç kez vereceksiniz beyefendiciğim, kaç kez vereceksiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…