Okumakta Olduğunuz Kitap?

Yazar: Halim bahadır

Açıklama:
Sevdiği genç ve güzel karısı tarafından aldatılan erkek, inanılmaz bir kaosun içinde bulur kendini. Duygu dünyası paramparça olur, şaşkına döner, delicesine öfkelenir, herkesten gizlediği gözyaşları sel gibi akar, evinde bir duvarın dibinde.
Kime öfkelenir erkek bu durumda? Karısına mı, kendine mi, öteki erkeğe mi?
Kadınların acıklı aldatılma öykülerini okuduk daha çok. Tutunuş ise aldatılan erkeğin soluksuz iç karmaşasına, çevresine, ilişkilere bakışına ayna tutuyor.
Bu topraklarda yaşayan erkekler aldatıldıklarında ne yaparlar? Hayata yeniden sarılabilmek için neye tutunabilir aldatılan erkek?
Evli erkekler ilişkilere nasıl bakar?
Entelektüellik ve bilinçlilikle, toplumun dayattığı erkek imajı arasında sıkışıp kalan kentli erkek aldatıldığında ne yapar?
Roman kahramanının gözünden topluma, aldatılmaya ve erkek dünyasına farklı bir bakış Tutunuş...
Yaşanmış bir erkek öyküsüdür Tutunuş...

en son John Grisham'ın "yağmurcu" romanını okudum. hiç sıkmadan çok güzel anlatmış.

Rudy Baylor yeni avukat olmuştur. Giderek artan borçlarını ödeyebilmek için elindeki tek davayı kazanmak zorundadır. Tedavi masraflarını ödemeyerek bir gencin ölümüne neden olan dev bir sigorta şirketine karşı açılan bu davada milyonlarca dolarlık tazminat söz konusudur, ancak bir sorun vardır: Bu, Rudy’nin gireceği ilk davadır ve karşısında, paranın satın alabileceği en pahalı avukatlar yer almaktadır...

şimdi de Louise Hay- pozitif gücün büyüsü kitabına başladım

Dünyanın en çok okunan yazarlarından Louise L. Hay elinizdeki bu kitapla düşüncelerinizi, inançlarınızı ve duygularınızı pozitif yönde derinleştirerek içinizdeki duygularınızın çevrenize coşkuyla akmasına yardımcı olacaktır.
Pozitif düşünce gücünün büyüsünü, insanın kendini tanıyıp hayatla barışık kalmasını sağlayıp mucizeler yarattığını büyük bir keyifle okuyacaksınız.

Louise L. Hay, bir metafizik öğretmeni ve aynı zamanda birçok adlı kitapların da bulunduğu çok sayıda eserin yazarıdır. Çalışmaları 35 ülkede 29 farklı dile çevrilmiştir. 1981 yılında bir Zihin Bilimi temsilcisi olarak kariyerine başladığından beri, Louise kişisel gelişim ve içsel şifa için kendi yaratıcı güçlerini kullanmaları adına milyonlarca insana yardım etmiştir.

Sevdalinka/Ayşe Kulin

Ayşe Kulin'in okuduğum 12. ya da 13. kitabı sanırım.ılk defa elimde bu kadar uzun süre dayanan kitabı olduğunu söylerken, şu günlerdeki sağlık ve ruhsal durumumun da etkisi olabileceğini de düşünmüyor değilim :uhm:

Arka kapağındaki yazıyı aktarıyorum, konusu hakkında fikir sahibi olmanız için:

Aynı ırktan, kim bilir belki de aynı soydan geliyorlardı. Aynı yaşlarda, aynı boylardaydılar. Aynı kadını sevmişlerdi. Ataları aynı tanrıya ayrı yollardan ulaşmak istedikleri için, biri Boşnak diğeri Hırvat’tı. Bunu kendileri seçmemişlerdi, savaşmayı ve kaderlerini de seçmedikleri gibi. Ve ambulanstaki çocuğu kurtarmanın dışında, beklentileri yoktu yarın için.

Yarınlar, kurşun, havan topu ve bombaydı, kandı. Ama her ikisi de farkına bile varmadan ‘daha güzel günleri’ bekliyorlardı. ınsanlar, değişik inançlarla ve hırslarıyla ne kadar karıştırırlarsa karıştırsınlar, kana, acıya, şiddete bulaştırsınlar, bu muhteşem dünyayı, yaşam bir umuttu sonuçta. Hiç bitmeyen bir umuttu.

Dünya tarihinin en acımasız soykırımlarından Bosna’da, bir kadın gazetecinin hayatla hesaplaşması...

en son John Grisham'ın "yağmurcu" romanını okudum. hiç sıkmadan çok güzel anlatmış.
Çok eskilere götürdün beni..
Hukuk + Macera : John Grisham

Edebi hiçbir yanı yoktur ama Grisham güzel yazar.. Kaptırır gider insan.. Dünyayı unutur.. Beynine sifon basmış gibi olur.. Heyecan dozu çok yüksektir.. Senelerdir okumadım o ayrı ama.. Sanırım 5-6 tane kitabı vardır kitaplığımda.. Bir dönem kötü takmıştım.. yerimseniben

Aslında tatile çıkarken bir kaç Grisham alınabilir.. ıyi oldu hatırlattın.. a.s.

hihoyyyt
grisham kitapları tam tatil kitabı. ben de bu aralar aşk romanları okuyorum. alacakaranlık iki günde bitti.

elimde iki kitap var. louise hay kitabı ve judith mcnaught- içinde aşk saklı

Kitap okumak kadar haz veren ne olabilir? diye düşünüyorum.

Şuralarda dolanırken, hem fikir ediniyor, hem okuduklarımı tazeliyorum. Ne okursam kızıma da alıyorum veya değiş tokuş yapıyoruz.

Heryer de, her zaman Kitaplı günler....Sevgilerimle.

Philippa Gregory - Boleyn Kızı 'nı okuyorum...merak ettiğim kadar varmış..gerçekten çok güzel bir kitap..

Philippa Gregory - Boleyn Kızı 'nı okuyorum...merak ettiğim kadar varmış..gerçekten çok güzel bir kitap..

boleyn kızının serisinide tavsiye ederim.kraliçenin soytarısı,bakirenin aşığı ve şimdide mahkum prenses çıkmış.boleyn kızı okuduğum en güzel kitaplar arasında şu an imrendim sana o kitabı şimdi hiç bilmeden baştan okuyor olmayı çok isterdim:çok üzgünüm:

bana gelince kate morton-riverton malikanesini okuyorum.

Geçen günlerde ben de bunu sorguluyordum Yeşilimcim..
Başka bir nefese gereksinim duymadan; tek kişilik hazların en güzeli, en doyurucusu..

Çantanda taşımana bakar.. torpido gözünde.. sehpanın ucunda..

Hayat seni sıkıca kavradığında, uzanırsın kitabına ve işte böyle küçük bir devinimle, aynen bir şalı sırtından atarcasına, kurtuluverirsin o kavranmışlıktan..

Bir de bakarsın.. Hayat dışarıda kalır..

ve sen yeniden hayata sarıldığında onu daha iyi tanıyorsundur..

Hepimize keyifli okumalar.. a.s.

slm erendiz atasü bır yas donumu rüyası adlı romanı okucam ılk kez bu yazarın bır kıtabını aldım umarım guzeldır

Cennetimden bakarken kaydirigubbakcemile2
Sensi arkadaşımnın verdiği kitap çok etkileyici

en son okuduklarımı yazayım epeydir yazmyodum.2 ay içinde okuduklarmı yazayım

tabiki öncelikle Elif ŞAFAK / AŞK (kesinlikle okumalısınız,)

LA SONSUZLUK HECESİ/ NAZAN BEKİROĞLU (ademle havvayı anlatıyor bize ama şiir gibi, dilinden etkilenmemek zor, tavsiye ederm)

EŞİMLE TANIŞMAYI UNUTMUŞUZ/ SEMA MARAŞLI (evli çiftlerin hikayeleri var, yanlış yaptığımız konuları bize kitapla gösteriyo, not alınacak ve uygulama yapılacak yerleri çok yani, tavsiye edilir)

BEYAZ ZAMBAKLAR ÜLKESİNDE/ PETROV (M.Kamalin askeri okullara ders kitabı olarak konulmasını istediği kitap.fin halkının mücadelesini anlatıyo, herkes okumalı ve hayatında kesinlikle uygulamalıki Türkiye Cumhuriyetimiz birkez daha yücelsin.)

ÜZÜNTÜSÜZ YAŞAMA SANATI/ CARNEGİE DALE (okunabilir faydası olur ama mucizeler yaratacığını sanmıyorum, enazından benim içiin öyle oldu)

şimdi DELAL diye bir kitaba başladım.Töreden, kan davalarından, başlık parasından, kızların bastırlmışlığından bahsediyor.bakalım beğenecekmiyim, henüz 20. sayfadayımda yorum yapamıyorum pek :))

arkadaşlar gnaydın herkeseee

ben bugün AYŞE KULıN - UMUT adlı kitaba başlıyacağım.
Bu kitabı okuyan arkadaşlarım varmı ? nasıl sürükleyici mi beğendiniz mi arkadaşlar ?

bende yeni canan tan dan pirayeyi okudum
muhteşem herkeze tavsiye edebilirim.zemuszemus

ayşe kulinden umutu alacam bende herkez çok met ediyorrrturkbayragi

arkadaşlar gnaydın herkeseee

ben bugün AYŞE KULİN - UMUT adlı kitaba başlıyacağım.
Bu kitabı okuyan arkadaşlarım varmı ? nasıl sürükleyici mi beğendiniz mi arkadaşlar ?

bende yeni canan tan dan pirayeyi okudum
muhteşem herkeze tavsiye edebilirim.zemuszemus

ayşe kulinden umutu alacam bende herkez çok met ediyorrrturkbayragi

Eğer okumadıysanız Umut'tan önce Veda'yı da okumanızı öneririm.; çünkü Umut, Veda'nın devamı, hatta bu hikayenin üçleme olacağını söylenmişti, ancak Ayşe Kulin'in elinde bir rahatsızlık olmuştu ve zamanı belli değildi 3.nün ne zaman çıkacağı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…