Okumakta Olduğunuz Kitap?

Şuan okuduğum kitap;
Ayşe KULıN
Veda
Ayşe KULıN'in bütün kitaplarını tavsiye ederim...
anlatımı,kullandığı dil bana göre harika..

Yeşilimcim.. Gurur duydum inan.. Güzel düşüncelerin için teşekkürler.. opuyorumnanaktan

Her ne kadar ben kendimi yazar olarak değil, hele hele edebiyatçı olarak hiç değil, sadece okur-yazar olarak kabul etsem de.. yerimseniben

Talinciğime, vesile olduğu için ben de teşekkür ediyorum.. kaydirigubbakcemile5

Bak hiç düşünmemiştim bunu.. Sıkıyönetim korkusu olabilir mi sahiden? laelaelaelaelae
Yaşasın... Rafa boncuk gibi dizildiler.. Sanki kitapçıya gitmişsin gibi, seç seç oku..
Benim sebebim daha çok, değişen ruh halimle ilintili sanırım.. Elimin altında her halime uygun bir seçenek mi yaratmaya çalışıyorum acaba? -tatlicadiarzu-

:1shok: Püsküütümün yazdığı bir kitap (belki daha da fazlası) var ve ben daha yeni öğreniyorum Bu yetmez kendime bir de :mymeka:

Teşekkürler yeşilim, bu bilgiyi bizler paylaştığın için opuyorumnanaktan

Not: Bir başka yazılı eserini daha buldum nette arama yapınca : Ve Gün Gelir Görünmez Olur Yüzün Bir ız Kalır Aynada Hepsi Bu... zemuszemus

Son düzenleme:
şu an judith mcnaught- cennet okuyorum. edebiyat dili beklediğimden çok çok iyi. çok güzel gidiyor

Püsküüt çok mütevazı. Yazdığı kitaplarını alıp okumak istiyorum.

olasılıksız ve dijital kaleyi okumuştum. şimdi melekler ve şeytanları okuyorum. bitirince filmini izliycem inşallah:)

Ben ne desem şimdi.. İnsan utancını en güzel nasıl ifade edebilir.. Hani ateş basar, hani açık havalara çıkmak istersin, hani kesmez.. de gözün takılır uzak dağların buğusuna..

Öyle bi'şey işte..

Güzel sözcüklerinize binlerce teşekkürler.. Ama sahiden utanıyorum bilesiniz..

amaninn püsküüt yazarmış :1shok:

hemen bir arayalım okuyalım değil mi

Kapak yazısında da belirtildiği gibi, ruh dünyasındaki çelişkileri "oldukça" incelikli işleyen bir kitap..
Bitsin diye okudum açıkçası.. ışaretlediğim sözcükler, her ne kadar okumaktan vazgeçmemi engellediyse de kitaptaki anlatım ve kurgu beni rahatsız etti..

Olaylardan ziyade, ruhsal dalgalanmalar üzerine odaklanmış yazar.. Başına kötü bir şey geldi diye inanç sistemi yıkılan bir insanın hayatı, başına iyi bir şey geldi diye inanç sistemini yeniden organize eden insanınkiyle aynı derecede uzak bana..
Başımıza iyi şeyler de gelebilir, kötü şeyler de..
Oysa düşünmek; genel karayolundan sapan patikaları keşfetmek için bize dayatılanlardan ziyade akıl sistemimizi kullanmak bana daha inandırıcı geliyor..

Ha-a bir de genel mesaj var ki; kurgudan çok daha rahatsız edici..
"Doğru(?) yoldan sapma, yanarsın."

Yine de sayfalarca ruhsal betimlemeden, psikolojik analizlerden hoşlananlar için okunabilir bir kitap..

Ama kitaplıkta olmaması da büyük bir kayıp değil hani..kaydirigubbakcemile2

Kabaca fikrim olsun diyenler, alıntıladığım cümlelere göz gezdirebilir.. yerimseniben
http://www.kadinlarkulubu.com/7275780-mesaj378.html

Ahmet Ümit in tüm eserleri çok güzel. ama Beyoğlu Rapsodisi en son okuduğum kitap ve çok güzel. tavsiye ederim.

a.s

Kırmızı yaptığım cümleyle utanmayı anlatabilen bir yazarın kitabın okunmalı, diye düşünüyorum cokacimcoook

Gel seni o kızaran yanaklarından öpeyim Şeniz Amanin o da ne :1shok: Bulut koşarak geliyor, tamam Püsküüt senin patron, buyur yalayabilirsin, ben kaçtım

Gel seni o kızaran yanaklarından öpeyim Şeniz Amanin o da ne :1shok: Bulut koşarak geliyor, tamam Püsküüt senin patron, buyur yalayabilirsin, ben kaçtım
Bulut niye koşarak geliyor biliyor musun.. Yaşasın sevilecek, oynayacak biri daha çıktı diye.. :teytey: :dance:

Bunlar da benden sana.. opuyorumnanaktan

Pısırıklar Çağı diye bir bilimkurgu kitabı. Pek de beğendiğimi söyleyemem kitabı yarıladığım halde. :)
Çok daha iyileri var bence

Oya Baydar / Kayıp Söz

Okuduğum üçüncü kitabı Oya Baydar'ın..
Ve artık kesin kararım şudur ki; bütün Baydar kitapları itinayla okunacak.. :lepi:

Roman kahramanı yok Baydar'ın, karakterlerin hepsi insan.. İyi yanıyla, kötü yanıyla, hataları ve pişmanlıklarıyla insan..
Roman mekanı yok.. Coğrafya sınırları geçmiyor kitaplarında.. Bakıyorsunuz Batıdasınız.. Sonra Doğuda..
Zaman yok.. Bir dündesiniz.. Bir bugünde..
Her ayrıntı, sanki siz karakterlerle özdeşleşin diye ince ince hesaplanıyor..

Özetle diyebilirim ki; Oya Baydar benim için Türk edebiyatının dişi Vedat Türkali'si.. Gerçek yaşamındaki devrimci mücadeleleri de paralel yollar üzerinde devam etmiş zaten..

Gelelim Kayıp Söz adlı romanına.. Ben yine kitap kapağından alıntı yapayım.. Ne kadar beğeni ile okuduğum zaten yukarıda net olarak anlaşılmıştır..

Artık yazamaz olmuş, sözü yitirmiş bir yazar. Kendisine dayatılan başarı ölçütlerini reddedip, dünyayı saran şiddetten kaçmak için uzak adalara sığınan tutkulu bir bilim kadını ve oğulları. Destanların çağrısı ve ezilmişliğin isyanıyla çıktığı dağların şiddetinden kaçan bir Kürt genci. Töreden kaçan gencecik bir kız. Bir itirafçı. İstanbul'da, bir canlı bombanın kör saldırısında parçaları dört bir yana dağılan bir yabancı. Güneydoğu'da bir şehir, özel bir kadın, özel bir yaşam. Norveç'te küçücük bir ada, hiç gelmeyecek masal prensesi annesini bekleyen bir çocuk.

Şiddet nerede başlar? Laboratuvarda deney hayvanlarını keserken mi, savaşta ölürken, öldürürken mi? Çocuğuna kendi değerlerini dayatırken mi, insanın acısının fotoğrafını çekerken mi? Töreyi uygularken mi, sevişirken mi, yoksa yabancıyı ötekileştirirken mi?

Bir söz arıyordu: kaynağı kurumuş, yitik sözü. Bir ses duydu: "Zarok Kuştin! Çocuğu öldürdüler!" Çığlığın peşine takıldı, uzaklara gitti, insana ulaştı ve sözü buldu. Oya Baydar'ın yeni yapıtı Kayıp Söz'de, roman, insanla ve vicdanla buluşuyor.​

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…