- 26 Ağustos 2010
- 1.950
- 989
- 373
- 34
- Konu Sahibi rengarenkdunyam
-
Ahanda tam benlik konu..ben varım Canım Türkiye nin en zor üniversitelerinden birinde okuyorum aynı Zaman da evliyim ama burda yazılan felaket senaryolarından hiçbirini yaşamadım çok şükür.hatta üni hayatımda almadığım kadar yüksek notlar alıyorum.ben biraz uç Bi örneğim tabi çünkü hala kimse akıl sır erdiremiyo bu kız hem zor okulu,hem evin işini,hem misafir ağırlamayı,hem arkadaşlarıyla gezip tozmayı Nasıl yetiştiriyor diye.Allah'ın yardımıyla oluyor Bi şekilde ama ben çok mutluyum.
Off işte o kötü.arkanda herşeyine destek olacak bir eş olacak ki işler yürüsün.sana maşallah eşinde bu fedakarlılklarının farkında olur inşallah..Çok şanslısınn :) Fiziksel olarak ben de her şeye yetişebilirim ama arkamda (psikolojikte olsa) destek olacak eşim hiç olmadı :) Olsaydı ben de başarırdım.Bu psikolojimle bile her şeyin üstesinden geldiysemm ohooo :) :)
Bu saatten sonra zor :) Ben ümidi kestim..Zaten yürümeyeceğini de fark ettim artık.Boşanmayı düşünenlerdenim :) Kendi ayaklarımın üstünde duracağım ve kangreni kestirip kurtulacağım..Tabi büyük konuşmayım böyle bir mucize falan olursa boşanmamOff işte o kötü.arkanda herşeyine destek olacak bir eş olacak ki işler yürüsün.sana maşallah eşinde bu fedakarlılklarının farkında olur inşallah..
Bari dershane borcunu eşine kitle öyle boşan.Bu saatten sonra zor :) Ben ümidi kestim..Zaten yürümeyeceğini de fark ettim artık.Boşanmayı düşünenlerdenim :) Kendi ayaklarımın üstünde duracağım ve kangreni kestirip kurtulacağım..Tabi büyük konuşmayım böyle bir mucize falan olursa boşanmamo da zor tabi...
Aman yok bir kuruşunu bile istemiyorumBari dershane borcunu eşine kitle öyle boşan.
Şaka Bi yana eşine yaşadığın zorluğu anlatırsan belki dank eder.konuşmakla düzelecek gibiyse mutlaka dene.işin rasgitsin canım
Tam olarak okurken evlenmedim amaMerhaba arkadaşlar, konuya direk girdim çünkü bir önceki konumda detaylı bilgi yazıyor, benim yarın sözüm var, yarın sözleniyorum,Sevgilim ile sevgili olduğumuz ilk zamanlar evlenmek için benim okulumun bitmesini bekleriz diye konuşmuştuk hem bu süre içinde biirbirimizi iyice tanırız diyorduk, ama şimdi onun fikri değişti, o arayı fazla uzatmak istemiyor bu yaza düğün yapmak istiyor.. Tamam bir yandan çok güzel çok hoşuma gidiyor bu fikir ama bir yandan da çok korkutuyor, okul, ödev,sınav, temizlik,ütü yemek ve üstüne o, hepsiinin üstesinden gelebilir miyim diyorum kendime bu gözümü korkutmuyor değil, yapamamak değilde yetişememek düşündürüyor beni , düşüncemi onunla da paylaştım, hayat müşterek bunları birlikte yapacağız elbette, ben elimden geldiğince sana yardımcı olurum diyor fakat tecrübelilere sormak lazzım evli olup aynı zamanda okuyan var mı ?
Aynı yaşta evlenmişiz bence erken ya hiç gezip tozamadan evlendik o özgür. Özgür istediğim yere gitmeler hiç olmadı ha eşimde göndermiyo eve kapattı değil ama birine hesap vermek çok sıkıcı dediğin gibi 24 25 de bile evlensek anca normaldi acelemiz eşler bizi kandırdı bizimde aramzda 6 yaş var seviyolarsa bekleselerdi :)Kesinlikle evlenme. Bu durumları yaşamış biri olarak tavsiye etmiyorum. Eşimle üniversite 2. Sınıftan beri beraberiz. Eşimin o sırada.iş, okul hepsi tamam olduğu için, ailesi bekar, yalnız oturacağına evlenmesini istiyordu ailesi. Ben Ankara da okuyordum, o istanbul daydı. Okulunu istanbul da özel bir üniversiteye alalım, evlensin dediler. Babam üniversiteyi bitirmeden izin vermem dedi. İyi ki de demiş. Bu aada eşim tanıştığımızda 27 yaşındaydı, evlendiğimizde 30. Daha fazla beklemek istemiyordu.
Ben de çok iyi bir okulu bırakıp özel bir üniversiteye geçmezdim zaten ama evlenmek çok sevimli geliyordu gözüme, uzun mesafeli iliski yürütmek yerine. Çok romantikti. Akşam oturup ders çalışmak, sohbet etmek filan. Ankara dan gidip gelebilirdim Evime.
Evlenene kadar, bir an önce kavuşalım istiyorsun. Evlendikten sonra zaten bir ömür boyu evli kalacağını, bir kaç yıl daha bekarlığın tadını çıkarmanın daha mantıklı olduğunu anlıyorsun. Biraz daha bekle. Bu süre senin için gerekli. Sevgilinin buna müdahale etmesine izin verme.
Okulu bitirdim, evlendim. İstediğim kariyer üniversitede kalmak, ya da öğretmen olmak filandı. O zamanlar başörtüsü yasağı olduğu için bunlar ihtimal dahilinde değildi benim için. O kapıyı zorlayamazdım zaten ama sonra hamile kaldım ve hayatın akışı tamamen değişti benim için.
Bekarken çok daha kolay ve hızlı olabilecek şeyler, evlendikten sonra çok daha fazla emek gerektiriyor. Şimdiki aklım olsaydı, yine eşimle evlenirdim. Çok seviyordum ve hala çok seviyorum elhamdülillah. Ama işimi de halletmeden evlenmezdim. Biraz gaza geldim o konuda, bak 3 yıldır bekliyorum, 30 oldum filan dedi. Ben de daha fazla beklemedim.
Erken evlenmek güzel bir tecrübe bence. 22 yaşımda evlendim, çok da güzel bir yaş evlenmek için ama 24 yaşımda evlenseydim bir şey kaybetmezdim, belki çok şey kazanmış olurdum. İşe adım atmış olurdum.
Erkekler kendileri için ideal olanı yapmanı isterler senden, ama senin içn ideal olanı yapmak için o kadar hevesli olmazlar. Hele evlendikten sonra. Beim eşim, ki anlayışlıdır, hep yaslanabileceğim sağlam bir insandır, seneler sonra, çocukla beraber çok uğraşıp, kpss yi kazanmama rağmen, 1 senelik ayrılığa, şehir dışında çalışmama izin vermedi. Üzdü beni bu konuda. Ya ben, ya o gibi bir duruma soktu. Ben onun için çok şeye katlandım oysa.
Erkek Kardeşimle nişanlısı da, kızın okulunun bitmesini bekliyorlar. İkisi de 4 yıl beklemek yerine evlenmek hevesindelerdi. Kardeşim işinde gücünde, maddi olarak çok rahat yaşatır zaten ama ben gelinimize, abla tavsiyesi olarak okulunu bitir, istersen çalış sonra evlen, çok zorlanırsın dedim. Ki evlenseler benim kardeşim rahat edecek ama biliyorum ki kız zorlanacak.
Tecrübemi aktarmak istedim benzer bir durumda. Sana da tavsiyem bu yönde olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?