Okurken Evlenen Var mı?

Aynı hatayı kardeşim yapmaya niyetli önüne engel koyuyorum olmuyor şu söylediklerinizi söylüyorum anlatıyorum anlamıyor ama ama diye başlayan cümleler sıralıyor. İnsan ilk önce kendini düşünmeli okadar emek verip okul kazandın bi bitir sonra herşey olur.

Ben dogru bulmuyorum daha ogrenci insanin evlenmesini. Her seyin bir zamani var. Once bir okulunuzu bitirin, hayati gorun, eliniz ekmek tutsun. Evlilik kacmiyor ya. Daha kendi ayaklari ustunde duramayan insanin bir de evlenmesi bana cok sakat geliyor acikcasi. Sonra yarin birgun evlilik umdugunuz gibi gitmeyince surunuyorsunuz. Simdi yardim ederim diyen insan belki evlenince okuluna devam etmeni bile istemeyecek. Yok mu boyleleri? Var. Oturun ailenizle okulunuzu bitirin, isinizi bulun. Biraz ayaklariniz yere bassin. Once kendi isinizi bir halledin, bir de evlilik sorumlulugu almadan once. Bu sekilde evlenmek insana cok daha fazla guven verir. Su kafanizdaki dusunceler olmaz en azindan.

Ben varım. Ama bu iş büyük risk. Ben de risk aldim. Umdugumu bulamayabilirdim de. Yani senin icin de her sey yolunda da gidebilir,cuvallayabilirsiniz de. Bunu ön gormek gercekten cok zor.

Acelesi ne? Sakın öyle bir şey yapma. Öyle konuşulmuşsa öyle devam etsin. Benim kuzenim nişanlıyken bile zorlandı evli iken düşünemiyorum. Önce okulun bitsin. Sinir oluyorum şu sözünde durmayan tiplere. Söz ağızdan çıkmışsa evirip çevirip yok vazgeçtim böyle olsun demenin anlamı yok ki. Çocuk oyunu mu bu? Bu ne yangından mal kaçırır gibi?
Benim annem babam asla okurken evlenmeme izin vermezdi. Benim de çocuğum olursa bende vermem. Kendi ayakları üstünde sağlam bir işi olacak öyle. Ha o yardım ederim lafları da palavra kuzenimden biliyorum. Bir slayt hazırladılar ağzından burnundan getirmişti kızın.

Ahanda tam benlik konu..ben varım Canım Türkiye nin en zor üniversitelerinden birinde okuyorum aynı Zaman da evliyim ama burda yazılan felaket senaryolarından hiçbirini yaşamadım çok şükür.hatta üni hayatımda almadığım kadar yüksek notlar alıyorum.ben biraz uç Bi örneğim tabi çünkü hala kimse akıl sır erdiremiyo bu kız hem zor okulu,hem evin işini,hem misafir ağırlamayı,hem arkadaşlarıyla gezip tozmayı Nasıl yetiştiriyor diye.Allah'ın yardımıyla oluyor Bi şekilde ama ben çok mutluyum.

Okurken evlenen değil de evlenince okuyan daha çok gibi :) Kadınların aklı başına geliyor çünkü keşke okusaydım da bu adama kendimi ezdirmeseydim diye..Benim fikrimi sorarsan kesinlikle okulu bitir öyle evlen.Ben okulu bitirdim evlendim ama dershaneye gidiyorum her gün gitmememe rağmen zor oluyor ve her işe koştur...Ve zamanım yok şunu nasıl yaparım dediğinde dershaneden sonra yaparsın oluyor hiç denilmiyor ki ya bu dershaneye gidiyor ama kafası şişiyor mu şişmiyor mu ders tekrarı olacak mı olmayacak mı :) Sadece her şeye yetişmelisin nasıl olsa işe gitmiyorsun ben yapamam ben yorgunum çalışıyorum oluyor :) Durmadan psikolojik bir baskı.Gıdım gıdım verilen harçlıklar..
Maaş yetmezse onu düşün,dershaneyi düşün,akşam ne pişirilecek düşün,temizlik yapılacak düşün,alış verişi düşün falan da filan kafan 1000 e bölünüyor ama nasıl olsa işte çalışmıyorsun bu demek oluyor ki her şeye yetişebilirsin :)

Çok şanslısınn :) Fiziksel olarak ben de her şeye yetişebilirim ama arkamda (psikolojikte olsa) destek olacak eşim hiç olmadı :) Olsaydı ben de başarırdım.Bu psikolojimle bile her şeyin üstesinden geldiysemm ohooo :) :)

Off işte o kötü.arkanda herşeyine destek olacak bir eş olacak ki işler yürüsün.sana maşallah eşinde bu fedakarlılklarının farkında olur inşallah..

Off işte o kötü.arkanda herşeyine destek olacak bir eş olacak ki işler yürüsün.sana maşallah eşinde bu fedakarlılklarının farkında olur inşallah..
Bu saatten sonra zor :) Ben ümidi kestim..Zaten yürümeyeceğini de fark ettim artık.Boşanmayı düşünenlerdenim :) Kendi ayaklarımın üstünde duracağım ve kangreni kestirip kurtulacağım..Tabi büyük konuşmayım böyle bir mucize falan olursa boşanmam o da zor tabi...

Bari dershane borcunu eşine kitle öyle boşan.
Şaka Bi yana eşine yaşadığın zorluğu anlatırsan belki dank eder.konuşmakla düzelecek gibiyse mutlaka dene.işin rasgitsin canım

Kesinlikle evlenme. Bu durumları yaşamış biri olarak tavsiye etmiyorum. Eşimle üniversite 2. Sınıftan beri beraberiz. Eşimin o sırada.iş, okul hepsi tamam olduğu için, ailesi bekar, yalnız oturacağına evlenmesini istiyordu ailesi. Ben Ankara da okuyordum, o istanbul daydı. Okulunu istanbul da özel bir üniversiteye alalım, evlensin dediler. Babam üniversiteyi bitirmeden izin vermem dedi. İyi ki de demiş. Bu aada eşim tanıştığımızda 27 yaşındaydı, evlendiğimizde 30. Daha fazla beklemek istemiyordu.

Ben de çok iyi bir okulu bırakıp özel bir üniversiteye geçmezdim zaten ama evlenmek çok sevimli geliyordu gözüme, uzun mesafeli iliski yürütmek yerine. Çok romantikti. Akşam oturup ders çalışmak, sohbet etmek filan. Ankara dan gidip gelebilirdim Evime.

Evlenene kadar, bir an önce kavuşalım istiyorsun. Evlendikten sonra zaten bir ömür boyu evli kalacağını, bir kaç yıl daha bekarlığın tadını çıkarmanın daha mantıklı olduğunu anlıyorsun. Biraz daha bekle. Bu süre senin için gerekli. Sevgilinin buna müdahale etmesine izin verme.

Okulu bitirdim, evlendim. İstediğim kariyer üniversitede kalmak, ya da öğretmen olmak filandı. O zamanlar başörtüsü yasağı olduğu için bunlar ihtimal dahilinde değildi benim için. O kapıyı zorlayamazdım zaten ama sonra hamile kaldım ve hayatın akışı tamamen değişti benim için.

Bekarken çok daha kolay ve hızlı olabilecek şeyler, evlendikten sonra çok daha fazla emek gerektiriyor. Şimdiki aklım olsaydı, yine eşimle evlenirdim. Çok seviyordum ve hala çok seviyorum elhamdülillah. Ama işimi de halletmeden evlenmezdim. Biraz gaza geldim o konuda, bak 3 yıldır bekliyorum, 30 oldum filan dedi. Ben de daha fazla beklemedim.

Erken evlenmek güzel bir tecrübe bence. 22 yaşımda evlendim, çok da güzel bir yaş evlenmek için ama 24 yaşımda evlenseydim bir şey kaybetmezdim, belki çok şey kazanmış olurdum. İşe adım atmış olurdum.

Erkekler kendileri için ideal olanı yapmanı isterler senden, ama senin içn ideal olanı yapmak için o kadar hevesli olmazlar. Hele evlendikten sonra. Beim eşim, ki anlayışlıdır, hep yaslanabileceğim sağlam bir insandır, seneler sonra, çocukla beraber çok uğraşıp, kpss yi kazanmama rağmen, 1 senelik ayrılığa, şehir dışında çalışmama izin vermedi. Üzdü beni bu konuda. Ya ben, ya o gibi bir duruma soktu. Ben onun için çok şeye katlandım oysa.

Erkek Kardeşimle nişanlısı da, kızın okulunun bitmesini bekliyorlar. İkisi de 4 yıl beklemek yerine evlenmek hevesindelerdi. Kardeşim işinde gücünde, maddi olarak çok rahat yaşatır zaten ama ben gelinimize, abla tavsiyesi olarak okulunu bitir, istersen çalış sonra evlen, çok zorlanırsın dedim. Ki evlenseler benim kardeşim rahat edecek ama biliyorum ki kız zorlanacak.

Tecrübemi aktarmak istedim benzer bir durumda. Sana da tavsiyem bu yönde olur.

Bari dershane borcunu eşine kitle öyle boşan.
Şaka Bi yana eşine yaşadığın zorluğu anlatırsan belki dank eder.konuşmakla düzelecek gibiyse mutlaka dene.işin rasgitsin canım
Aman yok bir kuruşunu bile istemiyorum borcum olsun gelirim olsun ben onu yavaş yavaş öderim yeter ki huzurum olsun.Eşek hoş laftan ne anlar :) Bir değil iki değil üç değil kaç kere konuştum ama yok :) ev arkadaşı bile olunamayacak kadar bencil birine eş oldum :) ama işte yaşanmadan öğrenilmiyor..Bunlar hep tecrübe :)

Ben varım. Ama Aöf okuyorum. Örgünle arasında çok fark var. Her manada. Aöf okumak biraz daha kolay tabi. En azından evdesin. İstediğin zaman oturup çalışırsın.

Tam olarak okurken evlenmedim ama
İlk üni bitince nişanlandık
Nişan sürecinde tekrar sınavlara hazırlandım
Ağustosda evlendik eylülde ikinci üni ye başladım
Hızımı alamadım ilk bitirdiğim bölüm üzerinden birde yüksek lisansa başladım
Eşin anlayışlı ise sana yardımcı olacaksa hiç zor olmuyor

Aynı yaşta evlenmişiz bence erken ya hiç gezip tozamadan evlendik o özgür. Özgür istediğim yere gitmeler hiç olmadı ha eşimde göndermiyo eve kapattı değil ama birine hesap vermek çok sıkıcı dediğin gibi 24 25 de bile evlensek anca normaldi acelemiz eşler bizi kandırdı bizimde aramzda 6 yaş var seviyolarsa bekleselerdi :)

okurken evlenmedim 2.üniversiteme evliyken üstelik buyuk kızım varken başladm yetmedi geçen sene hamileydm dönem arası doğm yaptm.şimdi iki çocukla üniversite devam bitecek inş.Zorlukları var muhakkak ama isteyince oluyo ben yoğunluğumu seviyrm(örgün olarak öğretmnlk okuyrm )

Ben de varım canım. Üniversite son sınıfta evlendim ve hiç pişman değilim. Eşim sağol sun çok çok yardımcı oldu. Final Vize haftalarında misafir almadik ve ev öğrenci evine döndü :) yemeği temizligi eşim yaptı Ben ders çalıştım. Yani verdiği sözleri tuttu çok şükür. Şimdi üç yıllık evliyiz ve minik bir prensesimiz var :))

okurken evlenmek zordur.. ben okulumu bitirdikten sora işimi kurdum hayatımı garantiye aldim derken 4 yıl sora evlendim.
şimdi açiköğretim okuyorum. ama çok zorlaniyorum.
çalışıyorum bide işten geldiğimde yemek yap evi süpür. vs bide kocayla ilgilen... 5 dk bile kendine vakit ayıramiyorsun
ben okulunu bitir öle evlen derim..
o adam ne acele ediyorsa anlamadim.
sonra evlendiğinde pişman olma..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…