Okurken evlenen var mı

Ablam 26 yasinda evlendi ikisi de calisiyordu ve ev esyalarini tamamen aileler bolustu. Esinin ailesi onlara ev bile aldi. Dedigim gibi herkes de duzen farkli. Benim erkek arkadasimin zaten evi de var

Hoş değil. Ben kabul etmedim aile yardımını, istesek en iyisini yaparlardı. Ama kendime yediremedim o dönemde. Yıllarca okut büyüt yetmesin bir de evini kur. Bizim onlara yardım etmemiz gerek diye düşünüyorum bir yerden sonra. Görüş, hayata bakış meselesi.

Ev varsa 3-4 bin maaş idare eder. Ama yarın öbür gün kayınvaliden evine kamp kurarsa bu evi ben yaptım diye edecek tek lafın olmaz. Hazırlıklı ol.

20 yaşındayken ben de o zaman hayatımda olan adamla evlencem sanıyordum. Hatta söz nişan bişeyler yapalım bile demiştik, ailem karşı çıktı. İyi ki karşı çıkmışlar dört senelik ilişkiden sonra ayrıldık. Onunla evlenseymişim hayatımın hatasını yapacakmışım. İnsan olgunlaştıkça anlıyor.

Yine aynı yaşlarda aile evlilik işlerine yardım eder diye düşünürdüm. Nişanı bizimkiler düğünü onunkiler yapar biz de ohh geçer evimize borçsuz harçsız otururuz, musmutlu oluruz derdim. 27 yaşımda evlendim. Çok şükür ne benim ailemden ne eşimin ailesinden hediyeler dışında beş kuruş almadık. İki çalışan ayaklarının üzerinde duran insan olarak kendi yuvamızı kendimiz kurduk. Yetmediği yerde kredi çektik borçlandık, eşyamızı taksitle aldık ama sonsuz keyifle ödedik. Adet böyle ailem evlendirsin diyen kafa zaten bana çok uzak. Bunu diyebiliyorsan da olgunluk namına bişey yok şu an sende.

Tek maaşla yaşamak maaşa göre değişir. 3-4 bin ile yaşanmaz. Hele ki büyük şehirde hiç olmaz. Kira derdi de girerse işin içine kördüğüm olursunuz. Sonra yine ailelerden yardım beklersiniz.

Tekrar söylüyorum iki yetişkin insan yuvasını kendi kuracak, ayakları üzerinde duracak seviyeye gelmeden evlenmemeli. Aileden bekleyerek yuva kurulmaz.

Birebir aynı düşüncedeyim.
Üniversitedeyken hayatımın aşkı sanıyordum karşımdaki kişiyi, hazırlıkta tanışmıştık, 4 yıl sonunda kendim bitirdim. Ona rağmen ne ağladım zırladım, iyi ki de evlenmemişiz o kişiyle.
Eşimle tanıştım işe girince. İyi ki de tanımışım. Kendi birikimimizle evlendik, yetmediği yerde kredi çektik sizin gibi. Ama zamanı geldiğine inandığımızda evlendik.
Ben anlamıyorum 19-20 yaşında kızların bu evlilik merakına, tabi ki kısmetse olur ama hayatınızı yaşayın, ayaklarınızın üstünde durun, sonrası zaten kendiliğinden gelişiyor. Olgunlaşınca hayatın tadını daha güzel çıkarıyor insan.

Yaşınız çok küçük,aynı yaştayız.tabiki herkesin evliliğe kendini hazır hissetme süresi aynı değildir ama ben erken oldugu kanısındayım. Beraber olacağınıza inancınız tamsa evlenmeden de bekleyebilirsiniz. Erkek arkadaşınızın maddi gücü var mı? Şuan evlenseniz sizi tek başına geçindirebilir mi? Yoksa okula devam edip part işlerde mi çalışacak? Ayrı eviniz olacak mı kayınvalide yanında mı yaşayacaksınız? ayrı eviniz olursa temizliği yemeği aynı anda okulla yürütebilecek misin? Maddi sıkıntılar hazır olmadan evlenirseniz, üstünüze binen ağır sorumlulukla birlikte bitmez sandıgınız aşkınızın yerinde yeller esebilir.

Yaşınız çok küçük,aynı yaştayız.tabiki herkesin evliliğe kendini hazır hissetme süresi aynı değildir ama ben erken oldugu kanısındayım. Beraber olacağınıza inancınız tamsa evlenmeden de bekleyebilirsiniz. Erkek arkadaşınızın maddi gücü var mı? Şuan evlenseniz sizi tek başına geçindirebilir mi? Yoksa okula devam edip part işlerde mi çalışacak? Ayrı eviniz olacak mı kayınvalide yanında mı yaşayacaksınız? ayrı eviniz olursa temizliği yemeği aynı anda okulla yürütebilecek misin? Maddi sıkıntılar hazır olmadan evlenirseniz, üstünüze binen ağır sorumlulukla birlikte bitmez sandıgınız aşkınızın yerinde yeller esebilir.

Erkek arkadasim üniversiteyi bitirdi çalışıyor. Tabiki ayri evde yasiycaz kendisinin evi var zaten. Bilmiyorum ya kafam cok karışık ben de olabilcek sıkıntılardan korktugum icin daha bir adım atmis degilim. Zaten karar versek bile en erken tarih onumuzdeki yaz olur. Yani yangindan mal kacirir gibi evlenecek degiliz. Ama evlilik zor bir sey tabi

Erkek arkadasim üniversiteyi bitirdi çalışıyor. Tabiki ayri evde yasiycaz kendisinin evi var zaten. Bilmiyorum ya kafam cok karışık ben de olabilcek sıkıntılardan korktugum icin daha bir adım atmis degilim. Zaten karar versek bile en erken tarih onumuzdeki yaz olur. Yani yangindan mal kacirir gibi evlenecek degiliz. Ama evlilik zor bir sey tabi
İster yangından mal kaçırır gibi evlenin ister bekleyin karar sizin, hayırlısı

1 . Sınıftan 2 ye geçtiğim yaz evlendim, ustelik eşim üniversitemin olduğu ilde bile değildi zor oldu gerçekten evliyken okumak çok zor

bende son sinifta evlenmistim tek zorluk evimin uni. ile ayni sehirde olmamasiydi onun haricinde evinizde varsa maddi olarak cok rahat olmasanizde seviyosaniz cekilir diye dusunuyorum not. uni. ayni sehirde olursa eger

23 yaşındayım etrafımda evlenen kişileri gördükçe insan hevesleniyor, bende sevdiğim insanla hep yan yana olayım diyor. Ama bu işin gerçeklik boyutuna geçince şuan evlilik düşüncesi benim için erken geliyor. 3 yıllık ilişkim var okul bitti hala kendimi hazır hissetmiyorum aynı şekilde karşımdaki kişi de öyle. Neden zora sokalım ki kendimizi.

Yaşınız daha çok küçük aileye bu kadar güvenmeyin bi tanıdığım son senesinde nişanlandı okul bittiği gibi evlendi peki ailesi ne dedi arkasından bunca yıl okuttuk bi yararını göremeden evlendi . Kendi ayaklarınızın üzerinde durmayı bilin her zaman aileniz yanınız da olmayacak.

Yasiniz kac? Tek maasla gecinebiliyor musunuz? Bi de ailelerin tepkisi ne oldu? Siz de bir de cocuk varmis ne guzel :)
Annem babam ayrıydı. Annem hiç istemedi çünkü ben Boğaziçi'nde okuyordum eşim İzmir'de. Çok sevdiğimden kabul ettim geldim burada hukuk a başladım. Yaşım 21. 4,5 aylık oğlum var :)
Tek maaşla geçiniyoruz evimiz eşimin babasından kalma. Faturaları evin alışverişini eşim yapar ben pek karışmam bende 500 tl limitli bir kart var bebeğin bezini mendillerini alıyorum öyle.
Ama sen evlenir misin bilmem de evlensen de çocuğu bitirince yap neden biliyor Musun yorucu olmasından ziyade çok sevdiğim için onunla yeteri kadar ilgilenemiyorum diye düşünüyorum.

Annem babam ayrıydı. Annem hiç istemedi çünkü ben Boğaziçi'nde okuyordum eşim İzmir'de. Çok sevdiğimden kabul ettim geldim burada hukuk a başladım. Yaşım 21. 4,5 aylık oğlum var :)
Tek maaşla geçiniyoruz evimiz eşimin babasından kalma. Faturaları evin alışverişini eşim yapar ben pek karışmam bende 500 tl limitli bir kart var bebeğin bezini mendillerini alıyorum öyle.
Ama sen evlenir misin bilmem de evlensen de çocuğu bitirince yap neden biliyor Musun yorucu olmasından ziyade çok sevdiğim için onunla yeteri kadar ilgilenemiyorum diye düşünüyorum.

Sevindim sizin adınıza bir sekilde kendi duzeninizi kurmussunuz. Ben de cok istiyorum bir sekilde sevgilimle ikimize ait hayat kurmak nasipse önümüzdeki yaza ama bakalim sartlar izin vericek mi. Cocugu universitem bitince istiyorum zaten.

Bir sey daha sormak istiyorum. Düğün ev eşyası vs yapabildiniz mi? Aileler bunlara destek verdi mi yani

Bir sey daha sormak istiyorum. Düğün ev eşyası vs yapabildiniz mi? Aileler bunlara destek verdi mi yani
Babam yatak odasını aldı ve halılarımızı bir de mutfak tencereler yemek takımı Havlu vs biz aldık. Eşim zaten beyaz eşyayı almıştı oturma odası yemek odasını eşim aldı düğün de yaptık yalnız benim eşim o zaman34 yaşındaydı şuan 36 Canım belli bir birikimi var yani

Back
X