- 17 Kasım 2015
- 408
- 219
- 103
- Konu Sahibi filizfilizta
23 yaşındaydım. Zor oldu ama hallettik bir şekilde.
Peki aileleriniz ne tepki verdi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
23 yaşındaydım. Zor oldu ama hallettik bir şekilde.
Ablam 26 yasinda evlendi ikisi de calisiyordu ve ev esyalarini tamamen aileler bolustu. Esinin ailesi onlara ev bile aldi. Dedigim gibi herkes de duzen farkli. Benim erkek arkadasimin zaten evi de var
20 yaşındayken ben de o zaman hayatımda olan adamla evlencem sanıyordum. Hatta söz nişan bişeyler yapalım bile demiştik, ailem karşı çıktı. İyi ki karşı çıkmışlar dört senelik ilişkiden sonra ayrıldık. Onunla evlenseymişim hayatımın hatasını yapacakmışım. İnsan olgunlaştıkça anlıyor.
Yine aynı yaşlarda aile evlilik işlerine yardım eder diye düşünürdüm. Nişanı bizimkiler düğünü onunkiler yapar biz de ohh geçer evimize borçsuz harçsız otururuz, musmutlu oluruz derdim. 27 yaşımda evlendim. Çok şükür ne benim ailemden ne eşimin ailesinden hediyeler dışında beş kuruş almadık. İki çalışan ayaklarının üzerinde duran insan olarak kendi yuvamızı kendimiz kurduk. Yetmediği yerde kredi çektik borçlandık, eşyamızı taksitle aldık ama sonsuz keyifle ödedik. Adet böyle ailem evlendirsin diyen kafa zaten bana çok uzak. Bunu diyebiliyorsan da olgunluk namına bişey yok şu an sende.
Tek maaşla yaşamak maaşa göre değişir. 3-4 bin ile yaşanmaz. Hele ki büyük şehirde hiç olmaz. Kira derdi de girerse işin içine kördüğüm olursunuz. Sonra yine ailelerden yardım beklersiniz.
Tekrar söylüyorum iki yetişkin insan yuvasını kendi kuracak, ayakları üzerinde duracak seviyeye gelmeden evlenmemeli. Aileden bekleyerek yuva kurulmaz.
Yaşınız çok küçük,aynı yaştayız.tabiki herkesin evliliğe kendini hazır hissetme süresi aynı değildir ama ben erken oldugu kanısındayım. Beraber olacağınıza inancınız tamsa evlenmeden de bekleyebilirsiniz. Erkek arkadaşınızın maddi gücü var mı? Şuan evlenseniz sizi tek başına geçindirebilir mi? Yoksa okula devam edip part işlerde mi çalışacak? Ayrı eviniz olacak mı kayınvalide yanında mı yaşayacaksınız? ayrı eviniz olursa temizliği yemeği aynı anda okulla yürütebilecek misin? Maddi sıkıntılar hazır olmadan evlenirseniz, üstünüze binen ağır sorumlulukla birlikte bitmez sandıgınız aşkınızın yerinde yeller esebilir.2 yildir. 20
Yaşınız çok küçük,aynı yaştayız.tabiki herkesin evliliğe kendini hazır hissetme süresi aynı değildir ama ben erken oldugu kanısındayım. Beraber olacağınıza inancınız tamsa evlenmeden de bekleyebilirsiniz. Erkek arkadaşınızın maddi gücü var mı? Şuan evlenseniz sizi tek başına geçindirebilir mi? Yoksa okula devam edip part işlerde mi çalışacak? Ayrı eviniz olacak mı kayınvalide yanında mı yaşayacaksınız? ayrı eviniz olursa temizliği yemeği aynı anda okulla yürütebilecek misin? Maddi sıkıntılar hazır olmadan evlenirseniz, üstünüze binen ağır sorumlulukla birlikte bitmez sandıgınız aşkınızın yerinde yeller esebilir.
İster yangından mal kaçırır gibi evlenin ister bekleyin karar sizin, hayırlısıErkek arkadasim üniversiteyi bitirdi çalışıyor. Tabiki ayri evde yasiycaz kendisinin evi var zaten. Bilmiyorum ya kafam cok karışık ben de olabilcek sıkıntılardan korktugum icin daha bir adım atmis degilim. Zaten karar versek bile en erken tarih onumuzdeki yaz olur. Yani yangindan mal kacirir gibi evlenecek degiliz. Ama evlilik zor bir sey tabi
Nasil gecindiniz peki maddi olarak ikiniz de ogrenciyken? Aileler nasil tepki verdi?
Ben Can'ım okuyorum evliyim ve çocuğum var :)Merhaba hepinize, sorum başlıktaki gibi erkek arkadaşı çalışırken kendisi okurken evlenen var mı aranizda?
Ben Can'ım okuyorum evliyim ve çocuğum var :)
1 . Sınıftan 2 ye geçtiğim yaz evlendim, ustelik eşim üniversitemin olduğu ilde bile değildi zor oldu gerçekten evliyken okumak çok zor
Annem babam ayrıydı. Annem hiç istemedi çünkü ben Boğaziçi'nde okuyordum eşim İzmir'de. Çok sevdiğimden kabul ettim geldim burada hukuk a başladım. Yaşım 21. 4,5 aylık oğlum var :)Yasiniz kac? Tek maasla gecinebiliyor musunuz? Bi de ailelerin tepkisi ne oldu? Siz de bir de cocuk varmis ne guzel :)
Annem babam ayrıydı. Annem hiç istemedi çünkü ben Boğaziçi'nde okuyordum eşim İzmir'de. Çok sevdiğimden kabul ettim geldim burada hukuk a başladım. Yaşım 21. 4,5 aylık oğlum var :)
Tek maaşla geçiniyoruz evimiz eşimin babasından kalma. Faturaları evin alışverişini eşim yapar ben pek karışmam bende 500 tl limitli bir kart var bebeğin bezini mendillerini alıyorum öyle.
Ama sen evlenir misin bilmem de evlensen de çocuğu bitirince yap neden biliyor Musun yorucu olmasından ziyade çok sevdiğim için onunla yeteri kadar ilgilenemiyorum diye düşünüyorum.
Uyudun mu peki :)))hem evlendim hem üni okudum hemde calistim üstünwde cocugum vardi
Annem babam ayrıydı. Annem hiç istemedi çünkü ben Boğaziçi'nde okuyordum eşim İzmir'de. Çok sevdiğimden kabul ettim geldim burada hukuk a başladım. Yaşım 21. 4,5 aylık oğlum var :)
Tek maaşla geçiniyoruz evimiz eşimin babasından kalma. Faturaları evin alışverişini eşim yapar ben pek karışmam bende 500 tl limitli bir kart var bebeğin bezini mendillerini alıyorum öyle.
Ama sen evlenir misin bilmem de evlensen de çocuğu bitirince yap neden biliyor Musun yorucu olmasından ziyade çok sevdiğim için onunla yeteri kadar ilgilenemiyorum diye düşünüyorum.
Babam yatak odasını aldı ve halılarımızı bir de mutfak tencereler yemek takımı Havlu vs biz aldık. Eşim zaten beyaz eşyayı almıştı oturma odası yemek odasını eşim aldı düğün de yaptık yalnız benim eşim o zaman34 yaşındaydı şuan 36 Canım belli bir birikimi var yaniBir sey daha sormak istiyorum. Düğün ev eşyası vs yapabildiniz mi? Aileler bunlara destek verdi mi yani