Okuyan ve bilgisi olan herkes cevap versin LUTFEN ...

Cocuk olmazsa esın senı nasıl bırakıyor hemen? Bellkı esınde sorun var ?
Ayrıca heves ıcın cocuk mu yapılır ya.Kolay mı onun bakımı? Hele kı sen daha cok cok gencsın.

Ablacim seni birakacagin dusunndugun adam cocuk olunca birakmaz mi saniyorsun.Guven vermeyen birinden cocuk yapmak deli isi yapma ablacim aman sakin, azicik ac gozunu.
Bazi seyleri dusunemeyebiliyorum aklim kesmiyo akil almak istiyorum kiziyolar bana gucume gidiyo anlamiyolarki

Zaten kacarak evlenerek hayatinin hatasini yapmissin. Simdi bir de cocukla 2. hata. Sebep? Es birakirsaymis... Arkadasim sen daha akil mantik gelisimini tamamlamamissin. Es birakir diye cocuk mu yapilir Allah askina? Evliliginiz bu kadar pamuk ipligine bagliysa hic cocuk yapmayin zaten.

Hepimiz 18 yasinda olduk, ama 18 yas bebek bir yas degil. Gayet mantikli dusunebilecek bir yas, ergenlik bile olsa herkes boyle degil yani. Yoksa herkes kacardi, cocuk yapardi. Bu arkadasta 18 yas olgunlugu bile yok daha.

Daha 18 yaşındasın, ne çocuğu tarzı birşey yazmakla uğraşmayacağım zira çok cahilsin belli. Doktora gitmek yerine buraya sormandan belli yani bunu. Bence bu cehalet, kusura bakma. Eğitimle alakası olmak zorunda değil, daha yetişkin bile değilsin, şu çağdayız kaçarak evlenmişsin bilmem ne yani... Hayat kaçıyor mu? Bak, bireysel olarak yine de ne yapacağını söylemek kimsenin haddine değil ama bu ülke bu cehalet yüzünden toplumsal olarak her geçen gün geriye gidiyor, iyiye gitmesi gereken yerde daha çok geriliyoruz. 3 çocuk yapın muhabbetine kananlardan mısın? Umarım değilsindir. Tamam çocuk istiyorsun da o çocuğa nasıl bir hayat sunacaksın? Maddi durumun düzgün mü? Evliliğin düzgün mü? Eşin baba olmayı hakeden bir adam mı? Çok merak ediyorum bunları hiç düşündün mü?

Herkes olaya bireysel açıdan bakıyor. Biraz da toplumsal açıdan bakmak lazım. Onca insan sefalet çekiyor, onca insan çocuğuna istediği oyuncağı alamıyor bu ülkede. Eğer sen de bunlardan biriysen yapma çocuk falan, bu ülkeyi daha da geriye götürme, mutsuz nesillerin yetişmesine katkıda bulunma lütfen... Bunu birisi/birileri söyledi diye değil, çocuğunun mutluluğu için en azından bir kez düşünmelisin.

Bazi seyleri dusunemeyebiliyorum aklim kesmiyo akil almak istiyorum kiziyolar bana gucume gidiyo anlamiyolarki
Bize mi diyorsun canım kızıyorlar diye?
Nasıl bi ruh halinde olduğunu anlamaya çalışıyorum ve diyorum ki çocuk kurtuluşun değil.
Evliliğine ve eşine güven sağlayamadığın sürece çocuk için acele etme.
Yoksa her insan hata yapar. Burda tecrübeli insanlar sana akıl veriyor, çocuk sorumluluğu zor diyorlar, önemli olan bunlardan kulağına küpe yapmak...

ya sana kizmalarinin sebebi adina uzulmeleri bak cogunluk acele etmemen konusun da hem fikir cunku cocuk olunca isler daha kotuye gidiyor sanilanin aksine.bak bir kac sene sonra o kadar farkli dusuneceksin ki sasiracaksin bu hallerine.

Kardeşim olsan bi güzel azarlardim ya seni neyse.

Bi kere çocuk fikrini at kafandan kendin çocuksun daha. Liseyi bitirdin mi? Bitirmediysen açıktan bitirme ihtimalin var mi?

Buradakileri değil eşi ve ailesini kast ediyor canım

bana kalırsa,kızıyorlar anlamıyorlar diyor baskı yapıyorlar bu konuda anlaşılan

Hepiniz haklisiniz ben cahilim de dusuncesizimde cocugumda ben dediginiz herseyim kabul tamam peki ama yorum yapmadan once sunu dusunun oda insan onunda duygulari var bunlari okurken agliyomu uzuluyomu hic dusunmeden yaziyosunuz. Ben benden buyuksunuz diye akil almak istemistim sadece

Ya ben grrcekten zor durumdayim kimse hayatimi bilmiyo ki

Buradakileri değil eşi ve ailesini kast ediyor canım

bana kalırsa,kızıyorlar anlamıyorlar diyor baskı yapıyorlar bu konuda anlaşılan
Öf ya böyle insanlara gelinlik, böyle kocaya eşlik yapıyor işte.
Kesin kızın adını kısıra da çıkarmışlardır, bizim oğluşumuzda sorun yok, sorun sende. Bu kızcağız da ağzını açıp kendini savunamaz.

Canim 18 yasinda kacarak evlenen bir kizin guzel durumda olmasi beklenemez zaten.
Cocuk olunca hayatin duzelecek mi? Biraz dusun, biraz mantikli ol ya. Ben ne yaptim diyecegine daha da dibe batirmaya calisiyorsun hayatini galiba. Cocuk kotu hayati duzeltmez.

Cocugun olmuyor diye mi birakacak seni? Yoksa baska nedenle birakacak da sen cocuk yapip baglamaya mi calisiyorsun?
Her iki durumda da seni birakacak adam zaten coktan gozden çıkarmıştır. Er ya da gec kendini kapinin onunde bulacaksin, bari cocuksuzken terketsin de kurtul. Git oku, calis meslek sahibi ol. 18 yasinda okulda olman lazim senin, arkadaslarinla vakit gecirmen, ailenle olman, flort etmen lazim....
Senin gibi cocuk yasta ailesinden onay almadan evlenip de deger goren bir kadina raslamadim zaten. Sen el ustunde tutulacak yastasin, adam seni terketmekle korkuyuyor... don bak bi aynaya senin kendine layik gordugun hayat bu mu diye sor bakalim. Ona gore at atacagin adimlari.

Yoo yazdığın kadarıyla biliniyor işte, kaçarak evlenmişsin, baban senle konuşmuyor ailenin desteği yok yani, kv ile aynı evdesin, oğluyla kavga edip sana küsüyor. Kocan çocuk istiyor, anası çocuk istiyor siz de 5 aydır deniyorsunuz ama olmuyor. Sen de her şey kocam için falan yazmışsın ama kocan seni doktora götürmekten aciz. 5 aydır benden sıkıldın mı ki çocuk diye beni bunaltıyorsun? diye kocana soru soramıyorsan ağla tabi, madem elinden başka bir şey gelmiyor. En azından için rahatlar.

Ne yap ne et, hamile kalmadan kendi ailenle aranı düzelt.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…