- Konu Sahibi Haticeygtr
-
eşin seni terk ederse kaçarak evlendiğin için baba evine dönememekten korkuyorsun sanırım.seni terk etmeye meyilliyse bebek oluncada terk eder.kötü evlilikleri çocuğu için sürdüren,boşanmaktan çekinen kadın oluyor.hiç bi erkek bebek için evlilik devam ettirmez bence.aslında ne kadar gurur kırıcı bişey,seninle bebek dünyaya getirmek için mi evlendi,sevdiği için mi.çok üzüldüm durumuna canım.herşeyin hayırlısını dile.bizimde 9 aydır bebeğimiz olmuyor deniyoruz ama vardır Allah'ın hayırlı gördüğü bir vakit.hamile kalamamanın yaşla hiç bir alakası yok.ya sende yada eşinde bir rahatsızlık vardır.ayrıca eşinde bunu bilmeli tek sağlık sorunu sende olacak diye bişey yok cahilce düşünüyor ama bu tip erkekler genelde sorunun hep kadında olduğunu düşünür.1 yıl dolmadan endişe etme.en önemliside evliliğin yerine oturunca bebek düşün.Ya ben grrcekten zor durumdayim kimse hayatimi bilmiyo ki
Burada yazamamCanım benım baska ne gibi sorunların var? Bence de bu kadar kırıcı yazmayın ya hu. Aynı seyler tatlı dįlle de anlatılabilir.
Arkamda ailem olsa korurlardi beni ; (
Tamam herkes size akil veriyorda siz bu akili kullanicak misiniz onu söyleyin. Bosuna yazdirmayin insanlara. Su durumda cocuk yapmaniz cok mantiksiz.Hepiniz haklisiniz ben cahilim de dusuncesizimde cocugumda ben dediginiz herseyim kabul tamam peki ama yorum yapmadan once sunu dusunun oda insan onunda duygulari var bunlari okurken agliyomu uzuluyomu hic dusunmeden yaziyosunuz. Ben benden buyuksunuz diye akil almak istemistim sadece
Ailenin seni korumasına gerek yok,kendi kendini koruyacaksın..Bu yaşta çocuk sahibi olman doğru değil..Evliliğin tam oturmadan,yaşın olgunlaşmadan çocuk sorumluluğu alamazsın..Bir insan yetiştirmek öyle kolay değil,doğurmakla iş bitmiyor..Gerekirse eşinden ve ailesinden gizli korun ama sakın bu yaşta çocuk yapma...Arkamda ailem olsa korurlardi beni ; (
Zaten ailesini arkasına almazsa kayınvalide ve eş üzerine gelmeye devam edecekler kızın.Bak canim, hayatta herkesin arkasinda anasi , abbasi koruyacak biri yok ki, sen once kendin icin guclu ve dik duruslu olmalisin.
Senin koruyacak kimseye ihtiyacin yok, bunu unutma, sen ayakta durabilecek guctesin.
Once git bir ailenle arani duzelt ki, su sahipsizlik, kimsesizlik psikoljisinden kurtul. Olmazsa da, onemli degil.
Sonra esinle konus, benim yasim genc, ben gezmek, eglenmek, hayatin tadini cikarmak istiyorum, cocugu sonraki yillarda dusunuruz, de. Annen istiyor diye cocuk yapmak gibi bir niyetim yok, de. Bence dimdik dur, restini cek ki, karsilarinda ezilmedigini korkmadigini anlasinlar. En kotu, inceldigi yerden kopar, sen de esyalarini toplayip ailenin yanina donersin. Cocuklarisin sonucta, seni sokakta koyacak halleri yok ya.
O yazamayacagın sorunları halletmeden cocuk düsünme. Daha cok cıkmaza girersin.Burada yazamam
6 ay telaşa kapılmak için çok erken. Ayrıca bir kadın doğum uzmanına görünmende fayda var. Hamileliği düşünen her anne ilk olarak gidip testlerini yaptırmalı mesela en basiti kanınız düşükse hamilelikte en gereken şey kan. Demir ilacı takviyesi yapılır. Yada folik asit.18 yasinda olmanin hamile kalmaya bir engeli varmidir ? Bana hep diyorlar hani 2 sene bekliyor kimisi sende belki yasini bekliyorsundur felan gibisinden.Cok canim sıkılıyor.Neredeyse 6 aydir deniyoruz olmuyor. Yumurtaliklarimda mi problem var acaba bilemedim ya bilgi sahibi olanlar yardim etsinler lutfen Sunuda belirtiyim esim cok istiyo buda beni etkiliyor.Elbette bebek istiyorum dusunuyorumda 20 ye gelince yapayim diye ama onun istemesi heveslendiriyor beni ne yapmaliyim ?
Evet bu arada henuz evli bile değilim, 18 yasinda cocuk sahibi olmak delilik bencesana katiliyoru.en basta hayirlisi ise olsun cocuk bi heves olmadin ikiniz icinde
Canım buradakiler seni üzmek için yazmıyorlar bunları inan.Hepiniz haklisiniz ben cahilim de dusuncesizimde cocugumda ben dediginiz herseyim kabul tamam peki ama yorum yapmadan once sunu dusunun oda insan onunda duygulari var bunlari okurken agliyomu uzuluyomu hic dusunmeden yaziyosunuz. Ben benden buyuksunuz diye akil almak istemistim sadece
Bak canim, hayatta herkesin arkasinda anasi , abbasi koruyacak biri yok ki, sen once kendin icin guclu ve dik duruslu olmalisin.
Senin koruyacak kimseye ihtiyacin yok, bunu unutma, sen ayakta durabilecek guctesin.
Once git bir ailenle arani duzelt ki, su sahipsizlik, kimsesizlik psikoljisinden kurtul. Olmazsa da, onemli degil.
Sonra esinle konus, benim yasim genc, ben gezmek, eglenmek, hayatin tadini cikarmak istiyorum, cocugu sonraki yillarda dusunuruz, de. Annen istiyor diye cocuk yapmak gibi bir niyetim yok, de. Bence dimdik dur, restini cek ki, karsilarinda ezilmedigini korkmadigini anlasinlar. En kotu, inceldigi yerden kopar, sen de esyalarini toplayip ailenin yanina donersin. Cocuklarisin sonucta, seni sokakta koyacak halleri yok ya.
Su ana-ogul cendersinden bir silkin once, baskiyla bir halt yaptiramayacaklarini anlasinlar.
Cocuk sakin, sakin , sakin yapma. Adam habire agzina gideirm lafini aliyor, ya giderse ? O zaman kucaginda cocukla kalirsin. Patlama olasiligi bu kadar yuksek bir evlilikte cocuk olmamasi bnece senin hayrina. Hastaneye git, mutlaka dogum kontrol hapi al.
mila cok guzel konusmusun.hercumlene katiliyorum. suan bi cikmazdasin canim kafani cok takma.Canım buradakiler seni üzmek için yazmıyorlar bunları inan.
Bak, çok büyük bir hata yapmışsın, çocuk yaşta ailenin rızası olmadan kaçarak evlenmişsin. Anladığım kadarıyla bir mesleğin yok ve çalışmıyorsun. Şimdi diyorsun ki "kayınvalidem ve eşim çocuk çok istiyor, çocuk olmazsa eşimin beni bırakmasından korkuyorum." Durumun çok vahim farkında mısın? Çocuk olduktan sonra adamın seni bırakmayacağını garanti edebilir misin? Hem bırakmasa bile sen nasıl bir hayat yaşadığını hiç sorgulamayacak mısın? Daha kendin çocuksun ve bir çocuğun sorumluluğunu üstleneceksin. Daha sen dünyayı tanımadan, kim olduğunu anlamadan, hayatını yaşamadan... Dediklerimi anlıyorsun değil mi? Senin üzerinde kimsenin çocuk doğurman için baskı kurmaya hakkı yok. Haklarını bil, kendine sahip çık.
Bence sen ne yap biliyor musun? Okul falan demeyeceğim de git bir meslek öğren. Aşçılık olur, terzilik olur. Önce kendini geliştir biraz. Biraz para kazan, ister biriktir ister harca. 2-3 yıl sonra tekrar düşün çocuk meselesini. Olmaz mı?
Bu arada en kısa zamanda ailenle aranı düzeltmeye çalış. Evlenmişsin sonuçta, kabul edeceklerdir seni. Baktın ki kocan baskılara devam ediyor, çeker giderisn babanın evine, orada yaparsın dediklerimi. Ne dersin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?