Okuyan ve bilgisi olan herkes cevap versin LUTFEN ...

Ya ben grrcekten zor durumdayim kimse hayatimi bilmiyo ki
eşin seni terk ederse kaçarak evlendiğin için baba evine dönememekten korkuyorsun sanırım.seni terk etmeye meyilliyse bebek oluncada terk eder.kötü evlilikleri çocuğu için sürdüren,boşanmaktan çekinen kadın oluyor.hiç bi erkek bebek için evlilik devam ettirmez bence.aslında ne kadar gurur kırıcı bişey,seninle bebek dünyaya getirmek için mi evlendi,sevdiği için mi.çok üzüldüm durumuna canım.herşeyin hayırlısını dile.bizimde 9 aydır bebeğimiz olmuyor deniyoruz ama vardır Allah'ın hayırlı gördüğü bir vakit.hamile kalamamanın yaşla hiç bir alakası yok.ya sende yada eşinde bir rahatsızlık vardır.ayrıca eşinde bunu bilmeli tek sağlık sorunu sende olacak diye bişey yok cahilce düşünüyor ama bu tip erkekler genelde sorunun hep kadında olduğunu düşünür.1 yıl dolmadan endişe etme.en önemliside evliliğin yerine oturunca bebek düşün.

Yasla ilgisi yok gulum..
İlk adet gordugun gunden itibaren potansiyel anne adayisin..

Sormamissinda soyliyim 18 yas bebek sorumlulugu almak icin cok az..

Bu kadar kotuyse hayatin neden bir de masum bebegi ortak edeceksin bu kötü hayata? Onun suçu ne?

Canım benım baska ne gibi sorunların var? Bence de bu kadar kırıcı yazmayın ya hu. Aynı seyler tatlı dįlle de anlatılabilir.

Arkamda ailem olsa korurlardi beni ; (

Bak canim, hayatta herkesin arkasinda anasi , abbasi koruyacak biri yok ki, sen once kendin icin guclu ve dik duruslu olmalisin.

Senin koruyacak kimseye ihtiyacin yok, bunu unutma, sen ayakta durabilecek guctesin.

Once git bir ailenle arani duzelt ki, su sahipsizlik, kimsesizlik psikoljisinden kurtul. Olmazsa da, onemli degil.

Sonra esinle konus, benim yasim genc, ben gezmek, eglenmek, hayatin tadini cikarmak istiyorum, cocugu sonraki yillarda dusunuruz, de. Annen istiyor diye cocuk yapmak gibi bir niyetim yok, de. Bence dimdik dur, restini cek ki, karsilarinda ezilmedigini korkmadigini anlasinlar. En kotu, inceldigi yerden kopar, sen de esyalarini toplayip ailenin yanina donersin. Cocuklarisin sonucta, seni sokakta koyacak halleri yok ya.

Su ana-ogul cendersinden bir silkin once, baskiyla bir halt yaptiramayacaklarini anlasinlar.

Cocuk sakin, sakin , sakin yapma. Adam habire agzina gideirm lafini aliyor, ya giderse ? O zaman kucaginda cocukla kalirsin. Patlama olasiligi bu kadar yuksek bir evlilikte cocuk olmamasi bnece senin hayrina. Hastaneye git, mutlaka dogum kontrol hapi al.

Son düzenleme:
Tamam herkes size akil veriyorda siz bu akili kullanicak misiniz onu söyleyin. Bosuna yazdirmayin insanlara. Su durumda cocuk yapmaniz cok mantiksiz.
Hangi durumda mantikli olurdu yazim bir ablan olarak;
Ayri eve cikmis olursunuz.
Esinizin sabit hepinize yetecek geliri olur, olmuyorsa sizde bir ise girersiniz.
Hem MADDİ hem MANEVİ olarak cocuk fikrine hazir olursunuz.
Genc oldugunuz icin evliliginiz en az iki senesini doldurmus olur.
Heh o zaman suan ki bulundugunuz noktaya gelirsiniz.
Lütfen birazcik mantikli olun. Mesleginiz yok büyük ihtimal meslek yapin. Kendi ayaklarinizin üstünde durun.
On sene sonra kv le yasiyorum iki cocugum var ücüncüsüne hamileyim cok mutsuzum gibi konular acmak istemiyorsaniz yapin bunu.
Su tecrübelerden bir faydalansaniz. Ama dinlemezsiniz sanmiyorum. Esinizi kaybetmemek icin üc dört tane cocuk yapip mutsuz bir hayata makkum etmeyin kendinizi. Ailenizi dinlememissiniz kacmissiniz bari bundan sonra saglam adimlar atin.

Arkamda ailem olsa korurlardi beni ; (
Ailenin seni korumasına gerek yok,kendi kendini koruyacaksın..Bu yaşta çocuk sahibi olman doğru değil..Evliliğin tam oturmadan,yaşın olgunlaşmadan çocuk sorumluluğu alamazsın..Bir insan yetiştirmek öyle kolay değil,doğurmakla iş bitmiyor..Gerekirse eşinden ve ailesinden gizli korun ama sakın bu yaşta çocuk yapma...

Zaten ailesini arkasına almazsa kayınvalide ve eş üzerine gelmeye devam edecekler kızın.
Aileye sırt çevrilmez. Onlar seni affeder, sen bi özür dile de...

6 ay telaşa kapılmak için çok erken. Ayrıca bir kadın doğum uzmanına görünmende fayda var. Hamileliği düşünen her anne ilk olarak gidip testlerini yaptırmalı mesela en basiti kanınız düşükse hamilelikte en gereken şey kan. Demir ilacı takviyesi yapılır. Yada folik asit.
.bunun yanısıra 18 yaş çok erken çocuk için hem fiziksel hem psikolojik olarak. 18 yaş gelişim sürecini henüz tamamlamayan bir yaş her açıdan. Ve bakın 6 aydır çocuk düşünüyor ve çocuk düşünürken bir doktora girmeniz gerektiği ni bilmiyorsunuz. Lütfen yanlış anlamayın bilmiyorsunuz derken yaşınızdan dolayı bunu bilmemeniz çok normal. Eşinizle konuşun 2 yıl daha evliliği nizi yaşayın 20 yaşta çocuk için hiç geç değil hatta o bile erken ama bari 20 olsun

Yasiniz daha cok kücük, sorunlarinizda varmis, demekki Allahin bi bildigi var... Suan olmadigina sükretmeniz lazim bence... Suan bile cikmazdasiniz bu yasta kucaginizda bi cocukla daha cikmaza girersiniz... Siz ailenizle aranizi düzeltmege bakin derim...

Canım buradakiler seni üzmek için yazmıyorlar bunları inan.
Bak, çok büyük bir hata yapmışsın, çocuk yaşta ailenin rızası olmadan kaçarak evlenmişsin. Anladığım kadarıyla bir mesleğin yok ve çalışmıyorsun. Şimdi diyorsun ki "kayınvalidem ve eşim çocuk çok istiyor, çocuk olmazsa eşimin beni bırakmasından korkuyorum." Durumun çok vahim farkında mısın? Çocuk olduktan sonra adamın seni bırakmayacağını garanti edebilir misin? Hem bırakmasa bile sen nasıl bir hayat yaşadığını hiç sorgulamayacak mısın? Daha kendin çocuksun ve bir çocuğun sorumluluğunu üstleneceksin. Daha sen dünyayı tanımadan, kim olduğunu anlamadan, hayatını yaşamadan... Dediklerimi anlıyorsun değil mi? Senin üzerinde kimsenin çocuk doğurman için baskı kurmaya hakkı yok. Haklarını bil, kendine sahip çık.

Bence sen ne yap biliyor musun? Okul falan demeyeceğim de git bir meslek öğren. Aşçılık olur, terzilik olur. Önce kendini geliştir biraz. Biraz para kazan, ister biriktir ister harca. 2-3 yıl sonra tekrar düşün çocuk meselesini. Olmaz mı?

Bu arada en kısa zamanda ailenle aranı düzeltmeye çalış. Evlenmişsin sonuçta, kabul edeceklerdir seni. Baktın ki kocan baskılara devam ediyor, çeker giderisn babanın evine, orada yaparsın dediklerimi. Ne dersin?

Sen daha kendin cocuksun birde ne cocugu? Aceleniz nedir yani? Cidden toplum artik bilinclenmeli bazi konularda

Yavrum vallahi acidim bu mesajina...
17 yasinda kardeşim var yatagini bile toplayiyor doğru düzgün.
19 aylik yegenim var onu kiskaniyor.
Daha sen cocuksun ahhh ahhh

Sen ne güzel.bir insansin CherrCherry.
Canimsin ya..

mila cok guzel konusmusun.hercumlene katiliyorum. suan bi cikmazdasin canim kafani cok takma.

Daha önceki konularına bakıyordum da orada 20 yaşında olduğunu yazmışsın, burada 18. Bir açıklaması var mıdır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…