Ölen Sevdiklerinizi Nasıl Unutuyorsunuz?

bende 24 yasindaki kuzenimi kaza sonucunda kaybettim yurtdisinda oldugumdan cenazesine gidemedim ve hamile oldugumdan aylar sonra soyledi annemler uzulmeyim diye sanki sonradan uzulmeyecem neyse hep gidince gorecekmisim gibi hayal ettim gittim mezarina bakdim agladim :43:unutmak mumkunmu cocuklugumuz gencligimiz bir arada gecmisti canimizdi kanimizdi rabbim ona bictigi omur o kadardi neyse zamanla kabullendik halen daha anariz annemle teyzemle allah nur icinde yatirsin

Unutmak yok, alismak var... yaran ilk gunku gibi aciyor ama sen o aciya zamanla alisiyorsun.. alistigin icin unuttun saniyorsun, unuttugun icin kiziyorsun kendine.. ama unutmuyorsun. Sen istesende istemesende unutmuyorsun...

Son düzenleme:
Bence unutmaya calismak bosu bosuna kendini yormaktan, dogal birseye direnmekten baska birsey degil.
Unutmaya calisma.

Hem sevdiklerimizi olduler diye unutmaya calismak onlara haksizlik gibi geliyor bana.
Acin zamanla diner. Ilk gunku gibi olmaz tabii. Hayatin devam ediyor sonucta.
Sevdigin kisileri iyi anilarla hatirla, onlarla gecirdigin guzel gunlere sukret, birgun hepimizin ayni yere gidecegini, sevdiklerimizle sonunda tekrar gorusecegimizi dusun. Bu sekilde kendini manevi olarak biraz rahatlatabilecegini dusunuyorum.

Hatirlamak çok aci veriyor insan aci cekmemek icin hatırlamak istemiyor ama boylede sanki ihanet ediyormusum gibi hissediyorum, peki dogru olan ne?

bir laf vardir yaa,

"affedeceksin ama asla unutmayacaksin,"

unutmamak demek ne anlama geliyor?

öldügünü unutmamak midir akla gelen?

Güzel anilarini doslarinla animsamak midir aci veren?

zamanla diner ve zaten dinler,

bir mum yak ve icten bir gulumseme ile amin dee,

mum al ve bir saat yaniversin, sondür ve sönerken mum dumanini avucla ve yuzune götur (yüz yikar gibi) ve son kez amin dee,

A M İ N hissederek soylenilmesi sarttir, ancak amin kelimesini toplam iki kere yapabilmelisin, 3 kere degil,

SAYGİLARİM . .

Niye unutalım ki sevdiklerimizi,unutmak için sevmedik ki :)
Çok çok zor ama güzel yanlarıyla hatırlamaya çalışın...

1 Martta annemi kaybettim. Önceleri sadece öldüğü için ağlıyordum, şimdi ise bir daha asla göremeyeceğim için ağlıyorum. Her ne olursa olsun hayat devam ediyor, acılar bitmiyor ama hafifliyor, asla unutulmuyor ama insan onsuzluğa alışıyor. Bazen arıyorsun hemde çok arıyorsun ama alışıyorsun işte bir şekilde. Ben hala alışamadım çünkü acım taze ama ayakta durmam gerektiği için alışmaya daha hızlı çalışıyorum. Çünkü toparlamam gereken bir babam 2 kardeşim, eşim ve çocuklarım var. Allaha inanıyorsak onun takdirine de boyun eğmek ve sevdiklerimizi kalbimizde yaşatmak lazım. Siz unutmak istiyorum desenizde seviyorsanız asla unutmazsınız, unutamazsınız.

Hayat devam ediyor ve sizde buna ayak uyduruyorsunuz. Çark milyonlarca yıldır böyle dönüyor ve dönecek.

Bende sizin gibi toparlanmaya calisiyorum, sevdiklerim hatirlayip uzulmesin diye. Agladigimi kimse bilmez belki beni duygusuz diye bile biliyo olabilirler duygularimi göstermeyi hic sevmem çünkü. Aynen hayat devam ediyor ama bu dunyada bidaha hic bi zaman onu goremeyeceginizi bilmek okadar aciki... sizede Allah sabir versin, Basiniz saolsun...

bir laf vardir yaa,

"affedeceksin ama asla unutmayacaksin,"

unutmamak demek ne anlama geliyor?

öldügünü unutmamak midir akla gelen?

Güzel anilarini doslarinla animsamak midir aci veren?

zamanla diner ve zaten dinler,

bir mum yak ve icten bir gulumseme ile amin dee,

mum al ve bir saat yaniversin, sondür ve sönerken mum dumanini avucla ve yuzune götur (yüz yikar gibi) ve son kez amin dee,

A M İ N hissederek soylenilmesi sarttir, ancak amin kelimesini toplam iki kere yapabilmelisin, 3 kere degil,

SAYGİLARİM . .

merhaba bu dedikleriniz tam olarak nedir nerede geciyor merak ettim, tesekkur ederim

bende dedemi kaybedeli 5 yil oldu ama sorsaniz dun olmus gibi . bende dedemi herseyden herkesten cok sewerdim :-( Allah rahmet eylesin

Bide öldükten sonra anliyoruz ya degerlerini en kötüsü o, nekadar acitiyo insanin canini keşke soyle yapsaydim keske soyle yapmasaydim diyosun hep, keske degerini bilseydim.. teşekkür ederim saolun Allah hepimize sabir versin sizinde basiniz saolsun..

Bence unutmaya calismak bosu bosuna kendini yormaktan, dogal birseye direnmekten baska birsey degil.
Unutmaya calisma.

Hem sevdiklerimizi olduler diye unutmaya calismak onlara haksizlik gibi geliyor bana.
Acin zamanla diner. Ilk gunku gibi olmaz tabii. Hayatin devam ediyor sonucta.
Sevdigin kisileri iyi anilarla hatirla, onlarla gecirdigin guzel gunlere sukret, birgun hepimizin ayni yere gidecegini, sevdiklerimizle sonunda tekrar gorusecegimizi dusun. Bu sekilde kendini manevi olarak biraz rahatlatabilecegini dusunuyorum.
Inanin hep ilk gunki gibi.. bende haksizlik oldugunu dusunuyorum unutmanin ama nezaman aklima gelmeye baslasa hemen kendimi oyalayacak biseyler ariyorum baska seyler dusunmeye calisiyorum hatirlayip bogazimin dugum dugum olmasini olur olmadik yerlerde aglamayi istemiyorum.. manevi duygularim neyazikki pek kuvvetli degil oyuzden kendimi oyonden rahatlatamiyorum, keske yapabilsem

insanlar çok yakınlarını kaybettiğinde yüreğinde 40 mum yanarmış.her geçen gün bir mum sönermiş.taaa ki bir mum kalana kadar.o bir mum hayat boyu yanarmış.yani unutulmaz.hayat devam ederken birden aklımıza gelir,burnumuzun direği sızlar,eksikliğini duyarız.:50:

bende 24 yasindaki kuzenimi kaza sonucunda kaybettim yurtdisinda oldugumdan cenazesine gidemedim ve hamile oldugumdan aylar sonra soyledi annemler uzulmeyim diye sanki sonradan uzulmeyecem neyse hep gidince gorecekmisim gibi hayal ettim gittim mezarina bakdim agladim :43:unutmak mumkunmu cocuklugumuz gencligimiz bir arada gecmisti canimizdi kanimizdi rabbim ona bictigi omur o kadardi neyse zamanla kabullendik halen daha anariz annemle teyzemle allah nur icinde yatirsin

Allah size ve ailenizede cok cok sabirlar versin, iyiki siz hamileyken söylenmemis ama Allah korusun dusuk yapabilirdiniz uzuntuden. Mezara gitmekte cok korkunc gelir bana ben sadece 1 kere gidebildim.. umarim bize kizmiyorlardir...

insanlar çok yakınlarını kaybettiğinde yüreğinde 40 mum yanarmış.her geçen gün bir mum sönermiş.taaa ki bir mum kalana kadar.o bir mum hayat boyu yanarmış.yani unutulmaz.hayat devam ederken birden aklımıza gelir,burnumuzun direği sızlar,eksikliğini duyarız.:50:
Yani dusunuyorum ben mesela dedemi tasindiktan sonra yazdan yaza gorurdum ama o bana asikti resmen bende cok severdim bukadar aci cektim ki hic sevgimi gosteremedm ben dedeme cok kalasimdir cunku dusunuyormda ilerde hayat esimi veya Allah korusun evladımi kardesimi kaybetsem yaşayamam heralde. Allah kimseye yasatmasin diycem ama yasanilacak seyler bunlar oyuzden Allah sabredenlerden etsin bizi ne diyim..

Hepimizin gideceği yer orası...
Bu geçici bir ayrılık sadece diye düşünüp bu acıyla yaşamaya alışıyor insan ve bol bol dua edip Allah'a sığınıyor.
Çünkü veren de O,alan da...

Unutulmuyor malesef ne olursa olsun unutulmuyor. Hoş unutmak isteyen yok sadece öldüğünü unutmak istiyoruz.
Yakıştıramıyoruz ki sevdiklerimize ölümü...
İnsan sadece alışıyor, kabulleniyor, kabullendikçe alıştıkça kendine kızıyor. Herhangi bi konuda gülünce bile insan kendine kızıyor o öldü ben nasıl gülerim diyor.
Ama velhasılkelam hayat devam ediyor..:43:

Eğer dostluklarımız zaman ve uzaklıkta sınırlıysa o yok demektir. Zaman ve uzaklıkla sınırlı olmayanı yaşıyoruz biz. Uzaklığı yenince hep aynı yerdeyiz, zamanı yenince hep aynı anın içindeyiz. Böylece her an için birlikte olacağımızı düşünmedin mi?.. (Richard Bach - Martı)

Back
X