Olmak ya da olmamak

Bende aynı durumdayım. Bir rahatsızlığım var ve doktor bana çocuk yapman lazım, ileri de çok geç olabilir diyor ama ne maddi ne manevi hazır değilim. Şuan işle evi zor birlikte götürüyorum, ne bileyim gezmeyi de seviyorum, alışveriş yapmayı da. Halim olmaz kendime sandwich yapar geçerim vs. ama çocuk olunca düzen gerekecek, hastalığı olacak, gece kalkman gerekecek, önceliğin hep o olacak. Hep bunları düşündüğümden sanırım rüyalarımda hep bebekler görüyorum..

Bi tane oğlum var 3 buçuk yaşına. Diğeri için gün sayıyorum. İlk zamanlar tuvalete gitmek yemek yemek bile sorundu. Hangi arada yapacağımı bilemezdim. Ama tuhaf bi şekilde bunları yapamamak seni üzmüyor :) gece hayat oğlan uyuduktan sonra baslardi :) kaç saat uyursa tabi. 3 yaşına girdiğinden beri o kadar zorlanmamaya başladım. 4 aylikti ilk defa tatile gittigimizde. En keyif aldığım tatilmiş meger. Keşke biraz daha kalsaymisim diyorum. Şimdi kendi başına yetiyor. Tuvalete gidiyo acıkınca dolaptan bi seyler așırıyo :) hatta şimdi kalktı bana günaydın dedi gitti çizgi film açtı kendine bende yatak keyfi yapıyorum yani kısacası hayati eziyet haline dönüştüren çocuk değil senin korkuların. Yine gezersin makyaj yapıp güzel şeyler giyersin. Bir iki sene fedakarlıktan sonra hayat normale döner. İlk zamanlar ikinci hamileliğimi öğrendiğimde çok üzüldüm. Şimdi iyki olmuş diyorum :) hatta bu da büyüsün 3. De olur inşallah diyorum :)

Merhaba bu yorumu hasta yatagimdan yaziyorum, burnum tikali agzimdan nefes almaktan bogazim yara olmus sinuzitim azmis adim attikca beynim yerinden firlayacak gibi oluyor tuvalete gitmek bile iskence ama ben karnimdaki henuz kesesini bile gormedigim minige zarar gelmesin diye burun spreyi bile kullanmiyorum.

Daha hissetmiyorum ama onu cok seviyorum eminim siz de cok sevecek ve cok iyi bir anne olacaksiniz :)

Peki mesela, çocuktan önce şöyleydim, çocuk oldu artık böyle oldum dediğiniz oluyor mu? Ya bazılarına bakıyorum maşallah bakımlılar, kendilerine de özen gösteriyorlar. Ne bileyim..
İyi akşamlar herkese çocuklardan önce tabii ki daha bakimliydim am şu anda da paspal değilim eskisi kadar gezip tozamiyoruz eşimle mesela biz yağmurda semsiyeyle yururduk sahilde sinemaya giderdik bunlara hasret kaldım her türlü zor ama çok çok güzel bir duygu düşünsene senden ve sevdiğin hayatını birlestirdigin adamdan bir parça canından can ötesi varmı mükemmel bir duygu hem o kadar çabuk buyuyorlarki anlatamam anlamıyorsunuz zamanı maddi olarak hazırsanız düşünün bence

Bir foto paylaştım akabinde ban yemişim
Hani tipten 6 ay yer cinsten hissettim kendimi neyse ki haftasonuna denk geldi yine
Sen ne yaptın aylakmadame yorumlardan sonra biraz daha birşeyler oturdu mu ?

Aa ben de baktım bu kız neden ban yedi diye, meğer fotodanmış
Valla oturdu gibi, sanırım gelince bişeyleri göreceğiz. Dün bi mağazada bi tulum gördüm indirime mi ne girmiş, moda gireyim diye aldım koydum kenara falan :)
Nasıl anne olacak acaba benden çook merak ediyorum :)

Ay sorma. Bi de ciyak ciyak oluyor kiminin çocukları. İlla ilgi çekecek. Çarp ağzına iki tane diyosun, ama hamileliği öğrendiğimden bu yana "kınama kınama" diyorum içimden

Bi de şu annelik tek başına olmayaydı eyiydi de..Eşim ilk 1 yıl uzakta olacak mecburen :'(

Ooooğf oğf. Ben kardeşler yapmadan ikinciyi yapamam, zaten annem öldürür bu kez beni
İzin vermiyor hiç bi şekilde

Evet tipten 6 ay yemişim sanırım müebbet değil iyi ki
Moral bozmak istemem ama ilk dönemler herkes için sancılı
Bi ben çekiyorum sanma yani ( :

Aynen ben de öyleyim. Ama işin garip yanı çocuklar bana hasta oluyor Ay canım yerim diyenlerden ziyade ben çocukları ne anlatırsalar anlatsınlar uzun uzun dinliyorum, herhalde o cezbediyor çocukları da.

Evet tipten 6 ay yemişim sanırım müebbet değil iyi ki
Moral bozmak istemem ama ilk dönemler herkes için sancılı
Bi ben çekiyorum sanma yani ( :

Allahım kolik olmasın olmasın olmasıınnn...
Böyle istenmeyenler daha hayırlı evlat oluyomuş galiba, annem de beni hiç istememiş hamile kaldığında baya depresyona girmiş falan ama, senin gibi 50 çocuk olsa büyütürdüm hiç mi hiç ağlamazdın diyor

Aynen ben de öyleyim. Ama işin garip yanı çocuklar bana hasta oluyor Ay canım yerim diyenlerden ziyade ben çocukları ne anlatırsalar anlatsınlar uzun uzun dinliyorum, herhalde o cezbediyor çocukları da.

Bi de ben mesela ortamda çocuk görünce falan hiç konuşmaya çalışmıyorum, ne diycem bacak kadar çocuğa? Ne konuşuucam? Aksi gibi onların da hiç ilgisini çekmiyorum, hele oyun oynatmayı falan hiç bilmem.

Ben anne değilim ama olmaya çalışıyorum. Yaklaşık 1,5 yıldır istememe rağmen olmuyor ne yazık ki. Ama 1,5 yıl takdir edersin ki bazı şeyleri kafada kurgulamak için oldukça uzun bir zaman. İşi tüm boyutlarıyla ele alıp değerlendirebiliyorsun; gözlem yapıyorsun vesaire. Ama çevremdeki rahat veya zor annelik yaşayan herkesten aldığım ortak cevap şu: "Anne olunca, iyi ki olmuşum, bundan önce nasıl yaşamışım dedim"..Tabi ben anne olmadığım için bu duyguyu tam olarak kestiremesem de mantıklı geliyor.

Kendi canından bir parça olunca duyguların değişir gibi geliyor.

Senin annenin hala depresyondan çıkamadığını düşünüyorum ben nedense
Neyse sen bambaşka bi anne olacaksın yeter ki etkilenme sağdan soldan

Bebisin olunca oyunlarin hepsini ogrenirsin.Ne kadar guzel bir duygu ise , bir o kadar da zormus , annelik.Ben de yeni ogrenenlerdenim.Saat burda gece yarisi 4.Uyumuyorum neden uyumuyorum cunku uyuyup uykumun en guzel yerinde uyaninca terminator gibi oluyorum.Ben de boyle bir cozum buldum.Sabahlari esim bakiyor.Ben uyuyorum.Sunu belirteyim bir de , zorluklar anlatilabiliyor kelimelerle ama kokusu anlatilamaz,gulmesi,dizinize yatmasi bunlar tam olay.Tum zorluklar deger diyorsun yani.Kendinize vakit ayirmak icin zorlanabilirsiniz ancak imkansiz degil.

ahaha aynen benim de çarpasım geliyor bazılarına ama kendiminki başka
birde valla benim oğlum 1 yaşını yeni bitirdi , eşimin yüzüne yeni yeni bakıyorum öncesinde varlığı yokluğu umrumda değildi ama tabi yardım açısından zor olur
ben de çocuk işinin zor olacağı düşüncesine öyle kapılmıştım ki kesin kolik olacak diye kitaplar hatmettim doğmadan önce. ama hiç öyle olmadı öyle kolay bir bebek ki hiç zorluk yaşamadım ben de bunu istenmeyen bir bebek olmasına bağlıyorum kendi içimde

Hadi inşallah o zaman! :))

inanılmaz zor...
zor yani bildiğiniz zor
ha mutlumuyum evet hemde çok...
hayatım boyunca hiç bu kadar yorulmamıştım,
hiç bu kadar uzun süre uykusuz kalmamıştım,
kendime eğer uykumdan feragat edersem zaman ayırabiliyorum,
ve bebeğimden 1 dk ayrı kalmayı istemiyorum,
ve onu inanılmaz seviyorum
yani şöyle bir duygu;
bebek yemek yemiyor,
tv açınca yiyor,
tv zararlı,
ama tv siz yemek yemiyor,
oyunla yedirmeye çalışıyorum,
çok zor oluyor kalkıp gidiyor
baby tv yi açıyorum eh bi nebze daha iyi,
hem yedirirken konuşmak lazım bak bu sebze seb-ze mam-ma (konuşmayı öğrensin diye)
derken lop diye halıya mama dökülüyor
anne gidip bez getirecek an-ne bez ge-ti-re (...)şlop (kase devriliyor) anne daha büyük bir bez getirecek bayağı büyük bir bez....
gibi

Ha birde çok tatlı oluyor evlat.
Her sıkıntıyı göğüsleyebilmek şöyle dursun yüz kaplan gücünde oluyorsun.
Gece uyutmadı sabah uyanmış kızım ben ayılamıyorum sesini duyuyorum; sonra yastığımın yanıma geldi (gece uymayınca ortamıza almıştık) minik parmaklarıyla göz kapaklarını kaldırıp "deeee" diyor şaka gibi...
Ulan ne deeeee si ölmüşüm tüm gece
Tuttu bizi bi gülme bi bana bi babasına bakıyor deeeee diyor dahada....
Yani güzel anları zorlukları aşıyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…