- 7 Mayıs 2014
- 3.436
- 7.676
- 198
- Konu Sahibi aylakmadame
-
Aman minnos daha cee eee oyununa bayiliyordu benim ki o kadarlikken10 ayı yeni bitti
Icinde bir teredut varsa anne olma diyorum
Simdilik bunu diyebilirim....
Ilerde ne derim bilmiyorum
Heh tam benlik bir konu :) ben su meşhur yanlışlıkla hamile kalanlardanim. Yeterince önlem almayıp sonra "vallaha da kazayla oldu" diyen aklı evvellerden hanı. Tenasul uzvumun niceliklerine vakıf olmamissam demek ki. Velhasili kurtaja karşı oldugumdan çatır çutur dogurdum sipami. Mükemmel bir anne olacagimi hiçbir zaman dusunmedim ki öyle bir şey yok zaten.
"Gadan alam oguulll sana gelen bana gelsin oguul" demiyorum hanı. Ben birey yetiştirmek istiyorum bana bağımlı bir ruh hastası değil. Gadasi nasıl aliniyorsa almayacagim. Kendi alsın baane. Gada ne onu da bilmiyorum zaten.
Yerkurede hiçbir canlıyı oğlumu sevdiğim kadar sevmedim. Ona gelebilecek herhangi bir zararin ihtimali bile beni uzuyor. Ama...
Ama anne olmak çok zor. Gerçekten çok zor. Hayatından feragat etmen gerekiyor bir kere. Arkadaşlarından, alışverişten, sosyal hayatından ve de. İki aylık oğlanın ağzından akan salyalara bakıp vizyondaki filmleri dusunemezsin mesela :) bir canlının tüm sorumluluğu senin üzerinde ki parantez açıp okul öncesi öğretmeni olduğumu belirteyim. Anne isen eğitim ve bilgi ise yaramıyor . genzine süt kaçan bebeği görünce hiçbir bilgi ise yaramıyor. Anneeaaaa diye bagiriyorsun kazık kadar halinle.
Evet iyi ki anne olmusum iyi ki oğlum olmuş. Ama keşke hazır oldugumda anne olsaymisim. Söyleyeceklerim bu kadar. Gidip oğlanın kokan bezini temizleyeyim. Belki bezde oluşan desenlerden bir dünya kurarim kendime ahshajsjs.
Nasıl bir hazır oluş bekliyorsun bilemiyorum ama hayat standartlarınla da alakalı olmakla beraber öyle çağ açılıp çağ kapanmıyor bebek sahibi olunca. tabii hiçbir şey bedava değil ama hayatın da bir parçası olarak görmek lazım. Bebeğinin huyu suyu, kişiliğine bağlı olarak şanslıysan ve çok absürd alışkanlıkların yoksa eski alışkanlıklarını neredeyse aynı şekilde devam bile ettirebilirsin. Akışa bırakınca yapıp yaşamanın düşünmekten daha kolay olduğunu göreceksin.
Kısmete ve o bebeğin ruhu yaratılmış ve bedenlenmeyi bekliyorsa senin benim planlarımın pek ehemmiyeti olmadığına inanan bir insan olarak bir önceki paragrafta yazdıklarım da dahil olmak üzere hiçbir önlem ya da isteğin bu konuda etkisinin olmadığını düşünüyorum gerçi. Hayırlısı ne diyelim.
Ben de 4 aylık evliyim,23 yaşındayım. 7 yıldır birlikteydik eşimle,birlikte büyüdük ama aynı evde yaşamak gerçekten farklıymış. Evliliğe alışmadan çocuk düşünmemek lazım bence.
Birkaç yıl düşünmediğimiz halde etraftan ne zaman ne zaman diye sorduklarında bunu konuşurken buluyoruz kendimizi. İnternetten bebek arabası bakarken yakalıyorum kendimi
Maddi manevi hazırlıklı olmak istiyoruz şu an hem yaş olarak hem manevi olarak kendimi hazır hissetmiyorum ben mesela,eşim de öyle.
Çocukları çok severim,ama etkilensem de şu an istemiyorum mesela. Nasıl bi anne olurum bilmiyorum ama çok duygusal olduğum için biraz o olgunluğa ulaşmam gerek sanırım:)
Çok güzel bi konuya değinmişsin takipteyim.
:) napim madem dökmüş oynasın dedim normalde dökmez ama bugün canı sıkıldı heralde
Allahım ben de diyodum böyle yanlışlıkla hamile kalan komik bi kız vardı nerde o diye nickini bi türlü hatırlayamamıştım.
Ben de o meşhurlardanım, nasıl becerdiysem artık düğünden 5 hafta sonra öğrendim gebeliğimi.
Sanırım bizim için en iyi korunma yöntemi bi müddet selam bile vermemek
Evliliğin ilk aylarını hamile geçirmek demek, aynı evde yaşamaya çalışırken edilen kavgalar + duygusallıktan ileri gelen durmaksızın zırlama + tam böyle en heyecanlı zamanlarda adamın birden "oh yo hayır ona zarar veremeyiz" demesi üzerine pek de öyle heyecanlı geçirememe (ve çocuk olunca nolcak lan diye üzülme) + bi adamın üstüne tir tir titremesi ama seni naparsa yapsın memnun edememesi..
Yok azıcık daha bekleyin siz
ben de düşünmüyordum taaa ki Doğan Cüceloğlu nun kitaplarını okuyana dekMerhaba arkadaşlar;
Bilmem benimle aynı durumu - ya da dumuru- yaşayan var mı ama; ben sanırım anne olmaya hazır hissedemiyorum kendimi.
Siz yeni anneler, eski anneler, kendini iyi gören ve kendinden hoşnut olmayan annelerden fikir istiyorum. Hem belki benim gibi birçok kişiye de yararı dokunur.
Sizler anne olmadan öncesi ve sonrası olarak hayatınızı nasıl görüyorsunuz?
Annelik öncesini hayatınıza ne kadar devam edebiliyor ve ne kadar kendinize bakabiliyorsunuz?
Fikirleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.
Sevgiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?