Olmayan 3.cocugumun gelecekteki sıkıntısını şimdiden cekiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşiniİn kafa yapısı biraz eski gibi geldi bana.
Evlenmeden evvel hiç bilmiyor muydunuz bunları konuşmadınız mı ?

Aylık iğneler var onlardan kullanabilirsiniz.
Yada spirali çıkattım deyip çıkartmayabilirsinz.
Ama bunların hiç birine gerek olmamalı.
Çocuk olayı iki tarafta isterse olmalı saygı duyulmalı.

Eşinize hatırlatın lütfen, çocuklar hep küçük kalmıyor. Büyüyorlar ve büyüdükçe sorumluluklarımız da büyüyor.
Herkes bebek sever, oynamayı, şaklabanlıklar yapmayı..
Önemli olan onların geleceğini garantiye alabilmektir.
Allah bağışlasın hem kızınız hem oğlunuz varmış. Eşiniz enerjisini onları güzelce okutup ailesine ve vatanına yararlı bireyler haline getirmeye harcasın.

Yoksa doğurtmakta ya da doğurmakta ne var... Tavşan gibi doğurup doğurup sevip okşayalım.

Ama gerçekten erkekler bazen çok bencilce düşünüyorlar. Hayatlarında 1 kez baştan sona bir gebelik geçirip, doğum yapıp çocuk sadece 2 yaşı na gelene kadar baksalar eminim soyları kurur nesilleri tükenir. Biz kadınlar yine de yaradilisimizdan mi nedir birşeyleri göze alıp 1,2,3,4 hatta daha fazla çocuk dogurabiliyoruz.
Kaç gündür belgesel izliyorum erkek ciflesme bitinciye kadar var sonra piyasada yok disi tek başına mücadele veriyor. 7 yaşındaki kızım diyor ki anne bu babalar nerde,ne ise yariyorlar. Hakikaten insanlarda aynı. Bi oyun oynamakla yada bebeğe bez mama almakla olmuyor ki. Bitmiyor ki sorumluluk. Eğer siz istemiyorsanız yapmayın o üçüncü çocuğu. Kim ne derse desin çocuğun sadece ilk yapımında %50-%50 bu işler. Onda da ellerinde imkan olsa benim kromozomlar dursun sende fazladan varsa ondan kullanalim derlerdi eminim. Çocuk büyütmek %90 anne geri kalanı babanın sorumluluğunda. Hayatını %90 değiştirecek birşeyin de bırak kararını sen ver. Bu ne ya biz dünyaya sadece çocuk doğurmak için mi geldik.
Bu arada 26 haftalık hamileyim daha doğuma 3 ay var ve kızım ve kocam şimdiden aynı sizinki gibi 3. Çocuğun hayalini kuruyorlar ve bu da beni çok geriyor. Daha bu bile doğmadı.

Eşiniz sizin de bir hayatınız olması gerektiğinin, anne olmaktan başka hayalleriniz, vasıflarınız da olabileceğinin farkında değil sanırım. Sizi kuluçka makinası filan mı sanıyor? Hem çocuklarının hiçbir işlerine el atma, hem de karının sürekli doğurmasını bekle, oh ne ala... Üstelik "imkan" dediği şey ne demek, haberi de yok sanırım. Muazzam miktarda bir geliri yoksa, üç çocuğu neyle büyütüp, neyle okutup, masraflarını neyle karşılamayı düşünüyor? Karınlarını doyurmakla bitmiyor iş, biliyorsunuz. Yeter ki çok çocuğum olsun, gerekirse her şeylerinden kısar, büyütürüm diye düşünmek de feci bencilce bir düşünce tarzı, eğer böyle düşünüyorsa.

O istediği kadar plan yapsın önündeki seneler için, sizin fikrinizi önemsemiyorsa, siz de onunkini önemsemek zorunda değilsiniz. Boşu boşuna şimdiden gerilmenize gerek yok. Zorla doğurtacak hali yok ya...

bütün herşeyin sorumluluğu sendeyken nasıl ilgili baba oluyo. çocukları 2 hoplatıp zıplatmakla ilgilenmişmi oluyo.sorumluluk onda değilken 10 tane bile ister. bide üstüne bugün yemek yapmadın diye trip atar. bu sorumsuz bencil adama 2 çocuk bile çok hep kendinden ödün vermiş hayallerimi yaşayamadım diyosun.3. olmasın diye korunmayı 2ye 3e falan çıkar

Eşine söylemeden çift korunmaya başla . Yoksa 5 6 gidicek belli
Olmuyor diyeceksin . Bune ya . Kuluçkalık tavuk musun sen ? . İyi Allah verdikçe her sene bir tane .

büyük konuşmayacağım ama ben eşime 2. bir çocuk istiyorsan o benden olmaz sanırım dedim.
yapamam yani. yaparım ama yapmak istemiyorum.
her ne kadar eş yardımcı olsa da çocuk kadının üstünde ve onu yıpratan bir şey.
sizin durumda eş yardımı da yokmuş. istemiyorum diyeceksiniz, gerisine o karar verecek. ya kabullenecek ya da evliliği bitirip çok çocuk yapmak için başka bir yol çizecek.

2-3 sene sonra eşiniz istemiyomus siz istiyormuşsunuz ve buraya konu acarmışsınız :) olabilir de insanlar 2-3 yılda çok değişir şimdiden canınızı sıkmayın

Çocuk tek başına karar verilecek bir konu değil.
"Ben ve sen sağlıklısın hadi yapalım çocuk" diye kestirip atılacak bir mevzu değil.
1 çocuk doğurmak kadından 5 sene götürüyor, bu bilimsel bir gerçek.

Sen en güzeli, bir gün plan yap ve haftasonu ailenin yanına git.
2 gün çocuklara eşin baksın tek başına.

Ben yurtdışına gittim öyle, mecburiyettendi benimkisi tabii ki.
Ayrıca, kayınvalidem ve kayınpederim ilgilendi çocuklarla, eşim de çalıştığından, sabah gidip akşam geldiği halde yokluğumu felaket hissetmişler.
Döndüğümde (8 gün kalmıştım) eşim beni yere göğe sığdıramadı.
2 çocuğum var, 5 yaşında büyüğü, 2 yaşında küçüğü, 2si de erkek. Çalışan anneyim.
Eşim 3. bir çocuk zaten istemiyordu, ancak bu 8 gün sonunda dediği tek şey "sen bizim herşeyimizsin, bi daha böyle gidersen uzaklara, boşarım seni" demişti.

Diyeceğim o ki, zahmetini çekmeyen tabii 3. çocukta ister 5. çocukta.

Allah size kolaylık versin ancak eşinize bir şekilde çocuk bakmanın zorluklarını, gelecek kaygılarının gerçekliğini göstermeniz gerekiyor.

at sürekli çocukları eşinin üstüne
daha da istiyor mu bakalım
benimki gece 1 saat uyutmaya çalıştıktan sonra "ben başka çocuk istemem" dedi geçen akşam

at sürekli çocukları eşinin üstüne
daha da istiyor mu bakalım
benimki gece 1 saat uyutmaya çalıştıktan sonra "ben başka çocuk istemem" dedi geçen akşam

benim eltim ikinciyi tamamen esi cok istiyor diye yapti,
pazarlik da yapmislar ama, cocugu yaparim ama her is sana bakar diye
simdi kaynim ev islerine de bakiyor, cocuga da,
zaten home ofis calisiyor,
feci durumda yani

Boyle kadınları görünce helal olsun diyorum. Benim yaşımdasınız 2 cocuk büyütmüşsünüz , bir de büyütmeye devam ediyorsunuz.
Acikca da söylüyorsunuz calismiyorum,okul okuyorum.
Bir de bosanmak istedigi kocasından 2.cocuk yapmayi dusunenler var
Hatta bu adamdan olan 2.cocugu (ona icime bosalma dedim.ama boşaldı)
Diyip gidip kürtajla aldiran.
Ne diyim Allah herkese iyi.kalp iyi beyin versin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…