Olmayan 3.cocugumun gelecekteki sıkıntısını şimdiden cekiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Birkaç ay öncesine kadar ben de 3-4 çocuğumun olmasını isterdim ama son zamanlarda ekonominin durumu, belirsizlik ve herşeyin pahalı oluşu beni bu fikirden tamamen uzaklaştırdı. Asıl olay ilerde başlıyor;bu çocuklar üniversiteye gidecek, başta harçlık olmak üzere diğer bütün ihtiyaçları iki katına çıkacak. Karın tokluğuna büyütmek başka,bilinçli ve iyi bir eğitim alması, geleceğe maddi manevi hazır olarak yetiştirmek bambaşka. Veya bazı aileler vardır oğlu yok onun da sevgisini tatmak ister veya kız evlat özlemi çeker kendini her bakımdan hazır hissederek son defa şansını dener vs bunu da anlarım ama genel olarak sizi çok haklı buluyorum ve en azından iyi korunmanızı tavsiye ediyorum. Eşinize de bu devirde 3-4 çocuğun zorluğunu anlatın, babalık sadece oyun oynayıp çocuğu okşamakla olmuyor.

Korunmaya devam edin.
Dünyaya gelen büyüyor muhakkak ama olan kadına oluyor. Kolay büyümüyorlarda zaten. Hastalık,uykusuzluk,atak vs derken cidden yıpranıyor insan.
Benimde bir kızım bir oğlum var ve tüplerimi bağlattım.
Allah olmayanlara,isteyenlere nasip etsin diyorum artık.

Aynen aynen. Gecen yılbasi kendimie sofra kurduk cocuklar oturma odasinda takilsin dedik otur kalk otur kalk yeterr ya dedim valla yeter. Hastayım birde hic dinlenemedim mesela uyuyamadim cunki cocugum gelip şaaap yuzume vuruyo hicc hicc gerek yok gencim daha gencligim elden gitneden hayata devam etmek istiyorum.

Cocuk konusu cok masrafli birsey degil mi ? Bana hep oyle geliyor da ?

Bence hiç kendinizi yorup laf anlatmaya çalışmayın.
Tabi tabi yaparız deyip geçin.
Korunmaya devam edin.
Araştırın farklı korunma yöntemlerini.
Bu arafa sprial güvenli aslında ama 6 ayda bir kontrol ettirmeniz lazım.

Ben de sizinle aynı durumdayım bir kızım bir oğlum var eşim de üçüncüyü istiyor sen mi bakıyorsun ben uykusuz kalıyorum vs diyorum bana şu hikayeyi anlatıyor. Horoza sormuşlar tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan çıkar diye. Ben yaparım gerisine karışmam demiş.
Bizimki de öyle işte bazen ben de istiyor gibi oluyorum ama bir kaç sene daha geçsin kendime güvenirsem doğururum ama sırf eşim istiyor diye asla.

Adamın keyfi yerinde,bu şartlarda bende isterim çok çocuk.. eve gel sev bitsin olay. Bütün evin yükü ve iki çocuk helal olsun size. Kızım kreşe gidiyor oğlum 4 aylık evde bakıcı var,evin her işini yapan yardımcı var eşimde her konuda yardımcıdır bana yinede zor geliyor herşey deliriyorum bazen.. allah size kolaylık versin.

Nerdeyse aynı durumlardayız benim de iki tane biri iki ye( kız) biri ana okulu (erkek).spiralde var. 2016 da kpss ye girdim 80 aldım çok çalıştım zor oldu ama ben daha yüksek bekliyordum hayal kırıklığı oldu biraz lise mevzunuyum. Uni sınavına girmek istiyorum bu kez ama eşim asla müsaade etmiyor.ders olunca kendisini biraz ihmal ettim galiba o yüzden oğlum ikinci sınıfa başlayınca üçüncüyü istiyormuş ama ben bebekleri çok sevdiğim halde üçüncü çocuğu istemiyorum.galiba biz de ilerde bu konulardan huzursuz olacağız ama siz benden çok daha azimlisiniz ve eşiniz sorun çıkarmıyor ders çalışmanıza sonuna kadar gidin lütfen

Ayy harika anlatmışsınız :)

Eşinizle konuşun bence sürwkli o her isteğini dile getirdiğinde tepkinizi bilsin böyle böyle vazgeçer 26 yaş 2 çocuk ve bir 3. Daha bilemedim ben ya her şey yok erken bitmiş gibi mesela benm 9 aylık bir kızım var bir şeyler cidden zor ya yani her şeyini düşünmek zorundayız bu sevgi saygı maddi imkanlar okulu eğitim gelişim çok şey var ben şu ekonomik şartlarda bir ikinci bebeğim olsa nasıl olur bilmiyorum 3.çok zor

Eşiniz yay burcumu ve kaç kardeşler
Aynı modelden bende de var o sebeple soruyorum

Eşiniz zamanın da bebek bakmanın yükünü taşısaydı böyle kolay konuşmazdı... ben eşimle bütün yükleri paylaştım sabah 7 de kalkıp işe gidiyordu ama gece çocuğa bakıyordu. Yada saat 5 de kalkıp işe gidene kadar bakıyordu... hafta sonlarında yük ondaydı. Bebeğin banyosu vs. Hep birlikte yaptık ve eşimde annem 7 tane doğurmuş bende o kadar istiyorum derdi... ikinci bebeğim sürpriz oldu beklemiyorduk... daha yarım saat önce allahım sen isteyenlere ver iki tane yeter diyor hamileliğim ayrı nazlı geçiyor bebek zaten ayrı zor bakımı hal böyle olunca adam hayatından bezdi...

2 oğlum var.3. Olduğunu düşünemiyorum bile.Allah olmayanlara versin inşallah.Doğurmak büyütmek çok zor

2 iyidir, 3.sü artık çok zor bakmak falan bir de tüm yük sizde babası çocukların yemeğini yedirsin ufak tefek iş verin sen benim yükümü almazsan 3. Yü unut diyin

Tamam de spirali cikarttim de, Ama cikartma korunmaya devam et, kurcalayıp kontrol edecek değil ya...

Zaten çevremde nerede bebeğin çocuğun bakımıyla ilgilenmeyen baba varsa 3 4 tane olsun istiyor.

Ne kadar zor büyüdüğünü bilmiyorlar ki.
Ben tek çocukluyum haftasonu bir taraftan oğlumla ilgilenip diğer taraftan ev işlerine bakarken anca o uyuyunca oturuyorum. Eşim evdeyse süpürüp silmeye yardım eder ama iş bununla bitmiyor ki.

Benim eşim her şeyiyle ilgilendiği için şimdiden ikinciyi istemiyor mesela. Çünkü bebek bakımı bilinci var adamda. Ona rağmen hep "ben seni düşünüyorum aşkım çok zorlanırsın" der.

Bu çok çocuk meselesi eşinizin vereceği bir karar değil.
Hep derim erkek 1 istiyorsa, kadın 2 istemeli ki öyle yapmalı.

Bir arkadaşım 40 küsür yaşında dördüncüyü doğurdu. "Neden 4?" dedim "eşim çocuk seviyor" dedi. Adam bırak ilgilenmeyi parka bile götürmezmiş meğer. Sadece üremeyi seviyor demekki. Sanki uzaya koloni kuracak...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…