Ölmeyi istemek

Ne var dedigimde. Boyle insanlara boyle hayat dusuyor dedim. ne kadaar abarttiniz.

Ne var dedigimde. Boyle insanlara boyle hayat dusuyor dedim. ne kadaar abarttiniz.
Böyle insan derken asagiliyorsunuz
Böyle hayat derken hak etmediğini ima ediyorsunuz.
Tabi siz de kanatlı meleksiniz peki biz abartiyoruz.
Güle güle.

Bana benim gibi koca versin Allah evet mantikli bir insan versin. Gelmis gecmis arasinda takilip kalan insan vermesin. Mutluyum valla sagol.

Arkadaşım hala yaptığın yorumu savunuyorsun ''Böyle insanlara da derken '' hor görüyorsun'' böyle mükemmel hayatlar düşer derken de ''sana göre layık diil'' Allah dilediğine dilediğini verir bize düşen hasetçilik diildir. Yorumunun neresinde mantık var. Ve konu sahibesi ölmek istiyorum diyor azıcık empati çok zor olmasa gerek. Yarın öbür gün çok güvendiğin mantığının sana benzeri hataların yatırmayacağının garantisini vere biliyor musun ? Veya sende buna benzer bir konu açıp , ve böyle bir yorum ile karşılaştığın zaman ne hissedersin birde böyle düşün lütfen.

Tamam, beni dinle!
Sürekli birilerine layık olamadım, iyi bir kul olamadım diyorsun.
Tamam geçmişinde öyle idin belki.
Fakat şimdi ne yapıyorsun?
Ağlayıp sızlayarak hangi yolu katediyorsun? Nefret ettiğin geçmişinin üzerine ne koyabildin?
Ben sana söyleyeyim, zaman kaybediyorsun. Hemen şu anda o layık, mükemmel olana ulaşma çalışmalarına başlamalısın. 20 küsür yılın layık olmayarak mı geçti? Eh bundan sonraki ömrün de aksini yaşayarak geçsin madem?

Şimdi şu layık olma meselesine de çok takıldığın için yazıyorum. Yoksa kimseye bir şey ispat etmek zorunda değilsin. Senin meselen zaten sadece kendinle. O zaman yen artık şunu!

Yadirgadigi neyse onunla.imtihan olur.insan ben buna inaniyorum

Böyle insan derken asagiliyorsunuz
Böyle hayat derken hak etmediğini ima ediyorsunuz.
Tabi siz de kanatlı meleksiniz peki biz abartiyoruz.
Güle güle.

Arkadasim ben taniyor muyum yazani da asagaliyim.
Hayatininda miyim hakaret ediyim.
Yazdiklarindan az cok bir sey cikartip yorum yapiyoruz burda.
Bana ne isterse tovbe etsin ister hayati mutlu olsun.
Sadece gecmiste hatalari olup tövbe eden insanim diyor.
Bende hatalari olmasina ragmen boyle mutlu hayatı bulabiliyorlar dedim.
Illa sevgi sözcükleri kullanarak yazmadim diye asagaldi oluyorum.
Boyle dusunmeniz icin sizin bunu yasamis olmaniz gerek.
Herkesi kendiniz gibi sanmayin.

Peki tamam bunları yapmayı çok istiyorum ama nasıl nasıl.nasıl, beynim almıyor kendime saygim kalmadı , herkes tarafından sevilen biriyim gidip anlatsan inanmazlar o yapmaz derler

Yadirgadigi neyse onunla.imtihan olur.insan ben buna inaniyorum

Hala yadirgadi diyorsunuz. Yahu banane ister mutlu olur insan ister olmaz. Tamam sizin istediginiz gibi yorum yapayim.
Aman canim sakin olmeyi düşünme tovbe ettin hayatina bak mutlu ol gecmisi düşünme.
Oldu mu ?
Insana rahatca ifade bile ettirmiyorsunuz dusuncesini pes.

Özelden yazarmisiniz lütfennn nasıl güçlü durabiliyorsunuz

Peki tamam bunları yapmayı çok istiyorum ama nasıl nasıl.nasıl, beynim almıyor kendime saygim kalmadı , herkes tarafından sevilen biriyim gidip anlatsan inanmazlar o yapmaz derler
Önce şu geçmiş defterini kapat.
Sonra nasıl layık olmak istiyorsun, o sana kalmış.
Dinini yaşamak mı istiyorsun? Yaşa.
Çocuğuna mükemmel bir anne olmak mı istiyorsun? Ol.
Kocana iyi bir eş mi olmak istiyorsun? Ol.
Bunlar sana kalmış, kriterleri sen belirleyeceksin.
Sana en doğru cevabı kim verir biliyor musun? Sen!

Gelecek neden geçmişin aynası olsun? Ne hayatlar var korkunç travmatik geçmişlere karşın güzel hayatlar sürülebiliyor inanın.
Bir insan aklından ölmeyi geçiriyorsa mutlaka psikiyatriste gitmelidir, bunun başka yolu yok, lütfen gidin.
Suçluluk duyuyor ve baş edemiyorsanız da psikiyatriste gidin.
Çaresiz değilsiniz, lütfen umutsuz olsanız da yardım alın.

herkes sein yazdığından aynı şeyi anladı
konu sahibi yaşadığı hayatı hak etmiyo sonucu çıkıyo senin cümlenden
aklın yolu bir ki herkes aynı şeyi anlıyo, bence sen de var bi sorun
ayrıca insanın geçmişinde hatası olmasından doğal ne olabilir, hepimiz insanız, hatasız mısın sen mesela ?
şurda ki kibirinle bile bana göre ciddi günah işliyosun sen

Canim bak Allah diledigine diledigini verme gucunde evet orasi tartismasiz ama Allah seni bu hayata soktuğu vakit yarattigi zaman sana bir akil veriyor ve artik karısmiyor. Su mantigi çözün. Bu dünyada Allah her seyi bilip görüyor ama kimsenin tercihine karismiyor müdahele etmiyor. Çünkü sonunda cennet yada cehennem var. Allah insani yonlendirir ise cinayet isleyen adamin sucu olmaz nede olsa Allah ona emretti denir. Kader kavramı da böyle. Insan kaderini kendi yazar.
Ben sutten cikmis ak kasik degilim.
Ama gecmiste takilip kalan insanlari anlamiyorum.
Kader boyle deyip cekilenide anlamiyorum.
Cocugu sakat doguyor Allah boyle istedi kader deniyor.
Allah bir cocugu sakat yaratir mi ?
Evleniyor mutlu olamiyor kader bu Allah verdi diyor. Allah kuluna kötülük verir mi?
Geçmişte hata yapiyor kader yasancakti bu yasiyoruz diyor.
Allah kuluma yanlis yaptirir mi?
Demem o ki guclu insan olmak tek sart.
Akil ve mantığı kullanip hata yapinca dahi yikilmamak lazim.
Hata yapip yapip sonra olmek istiyorum demek de neyin nesi ?
Ustelik mutlu hayati varken.

Heh tamam buyuk gunahimi da sen yazdin sizden müslüman yok memlekette.

İstediğiniz gibi düşünebilirsiniz ancak şu an söylediğiniz ile ilk yorum pek uyusmuyor. Hepimiz mi yanlış anladık? Her neyse.

O çocuğu Allah sakat yaratmıyosa neden sakat doğuyo o çocuk, sırf merakımdan soruyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…