Ölmeyi istemek

Unutmadim kardeşim ama için yanıyor nasıl izin verdim bana dokunmalarina nasıl boyle şeytan girdi kalbime
Bakın bu kadar büyütülecek bir mesele yok. Dini inançların yüzünden pişmanlık duyuyorsan tövbe edersin. İnandığın Allah zaten affedici değil mi?
Yok dini açıdan değil kendime yakıştıramıyorum diye pişmanlık duyuyorsan, cinselliğin nesini kendine yakıştıramıyorsun?Genç bir kadın sevgilisiyle yakınlaşabilir, beraber de olabilir. O zaman o kararları vermişsin, bitti... İçki de içebilir bir insan, ben içiyorum mesela. Hiç aklıma içki yüzünden ölmek gelmedi.
Ama belli ki dini inançların yüzünden vicdan azabı çektiriyorsun, onun yolu da inandığın dinde zaten. İçkisine cinselliğine takılacağına yaşamın kutsallığına, umut yitirmenin günah sayılmasına takıl..
Yine de işin içinden çıkamıyorsan psikiyatriste git. Hayat devam ediyor, ama sen geçmişte kalmışsın..

Tövbe ettim dediğinize göre inancınız var. Bunu göz önünde bulundurarak diyorum ki kötülükleri iyiliklerle yenebiliriz.
Gunahlarinizin bağışı için iyilik yapın sizi iyi hissetirebilir diye düşünüyorum :)

O çocuğu Allah sakat yaratmıyosa neden sakat doğuyo o çocuk, sırf merakımdan soruyorum
O çocuğu Allah sakat yaratmıyosa neden sakat doğuyo o çocuk, sırf merakımdan soruyorum

Neden mi sakat doğuyor ?
Anne baba hamileyken sigara alkol alabiliyor. Karnina darbe alabiliyor. Sagliksoz yetersiz besleniyor. Stres sinir sahibi olup bebegi etkileyebiliyor. Daha tibbi yonlerini yazmıyorum.
Şu mantiklarinizla asil gunahi isleyen sizsiniz.
Inandiginiz Allahi resmen bir bebegi sakat yaratip hayatta aci ceksin diyen yapıyorsunuz.
Ama kader demi bu yasanmasi gerek.
Öbür tarafta hatirlayabilirsen ogrenince bunlari beni hatırla.

Şuan ki yorumun çok mantıklı , her şeyi kadere bağlamak çok yanlış ama bazen mantık devre dışı kalıyor ne bilim o zaman öle doğru geliyor , iman dediğimiz şey ince bir çizgiye bağlı. Geçmişte çok kötü olan insanlar tövbe edip yeni bir sayfa açıp çok iyi olabiliyorlar iyi insanlar ise birden kötü olabiliyorlar. Demem o ki aklımıza, irademize çok güvenmekte yanlış. Konu sahibesinin hangi şartlarda o noktaya geldiğini bilemiyoruz . Şuan bile sınanıyor, bizde sınanıyoruz. Benim tepki gösterdiğim nokta çok sert bir yorum yapmışsın çünkü konu sahibesinin psikolojisini göz önünde bulundurup ona göre yorum yapmak lazım. Konu sahibesi günahlarının farkında ama kendini affedemediği için konu açmış bulunmakta. Sadece empati yapılması taraftarıyım.

gunahlar oyle ulu orta dokulmez anlatilmaz.hepimiz gecmise donsek bicok seyi duzeltiriz.elden ne gelir.
senin bu kadar umitsiz olman dogru degil.herkesin gunahi koku verseydi kimse kimseye kokudan yaklasamazdi.gecmisin hatalarini intiharla temizleyeceginimi saniyorsun..Rabbine agla gozyadi dok ama umitsizde olma muslumana yakismaz..
.

benim dini inancım var mı yok mu ya da neye inanıyorum bilmeden ahkam kesme daha fazla bence
genetik bozukluk yüzünden, akraba evliliği yüzünden, sebebi olmayan nedenlerle de sakatlık oluyo ama herşeyin yaradanı Allahsa bu konuyla alakasız olması banakafa karıştırıcı geldi
neyse

Bütün bu saydiklariniz olmasa bile çocuk sakat dogabilir. Kader inancımı nereden biliyorsunuz ki :) önyargıli yazdığınız sürece devam ettirmenin mantığı yok zaten konuyu dagitiyoruz

Aslında islamda bu durum imtihan olarak açıklanır. Yani sınav.
Sabretmek gerektiği söylenir.
Acıların bizi olgunlastirmasi gibi bir şey bu.
İçimizdeki iyiliği dışa vurmak için fırsat gibi.
Tabi inancıniz yoksa saygı duyarım. Genelde en büyük problemlerden biri olarak görülmüştür dünyada kötülüğün açıklaması.

Daha fazla dini içerik yazmayınız lütfen yasaktır.
Üsluplulara ve polemiğe girmemeye de özen gösteriniz.

bak canim diger arkadasin yaptigi yorumu ben zamaninda kotu zaman gecirenlere Allah guzel hayatlar vermis diye dusundum guzel baktim yani..siz kotu dileklerde bulunarak yine gunaha giriyorsunuz yani kalp kiriyorsunuz.gunah sadece pismanliklariniz degil..fevri olmaya gerek yok..

Evet beddua yada kötü dilekler çok yakışıksız ve basit. Konu sahibi geçmişi bırak bugünü ve yarını kurtarmak için kendince ne yapman gerekiyorsa onu yap. Biraz kitap okuyup bu konuları araştırmanı tavsiye ederim

Bana mı dediniz anlamadım da ?

Böyle insanlara da böyle mükemmel hayatlar düşer hayat işte.
Yaratan bilir peki hiç şöyle düşündünüz mü? Konu sahibesini bu denli iğnelerken onun yaptığı bir sevap iyilik Allah katında Yaradanın nazarında değeri belki sizden bizden onlardan daha değerlidir.Siz şuanda yazmak için yazdınız Allah'ın belkide çok sevdiği bir kulunu incittiniz.sizin yerinizde olmak asla istemem fakat tafsiyede bulunmak istiyorum konu sahibesinin hayatına özeniyorsanız gidin abdes alın ve namaza durun Ellerinizi Açın Allah'a Yalvarın İçinizi Bu Denli Kötüye Bürünmüş Zihninizi ve Kalbinizi Temizlesin Diye.Biz Buradan Senin İçin Amin Deriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…