- 15 Şubat 2013
- 26.542
- En iyi cevaplar
- 1
- 103.296
- 798
- Konu Sahibi Yineyenibastan
-
çevir kazı yanmasın mesajına döndüİstediğiniz gibi düşünebilirsiniz ancak şu an söylediğiniz ile ilk yorum pek uyusmuyor. Hepimiz mi yanlış anladık? Her neyse.
benim müslüman olduğumu da nerden çıkardın :)Heh tamam buyuk gunahimi da sen yazdin sizden müslüman yok memlekette.
Kim yaratıyor sakat çocukları yani? Konu dagilicak diye sormak istememistim de bende sizinle aynı noktaya takıldım.O çocuğu Allah sakat yaratmıyosa neden sakat doğuyo o çocuk, sırf merakımdan soruyorum
Bakın bu kadar büyütülecek bir mesele yok. Dini inançların yüzünden pişmanlık duyuyorsan tövbe edersin. İnandığın Allah zaten affedici değil mi?Unutmadim kardeşim ama için yanıyor nasıl izin verdim bana dokunmalarina nasıl boyle şeytan girdi kalbime
O çocuğu Allah sakat yaratmıyosa neden sakat doğuyo o çocuk, sırf merakımdan soruyorum
O çocuğu Allah sakat yaratmıyosa neden sakat doğuyo o çocuk, sırf merakımdan soruyorum
Canim bak Allah diledigine diledigini verme gucunde evet orasi tartismasiz ama Allah seni bu hayata soktuğu vakit yarattigi zaman sana bir akil veriyor ve artik karısmiyor. Su mantigi çözün. Bu dünyada Allah her seyi bilip görüyor ama kimsenin tercihine karismiyor müdahele etmiyor. Çünkü sonunda cennet yada cehennem var. Allah insani yonlendirir ise cinayet isleyen adamin sucu olmaz nede olsa Allah ona emretti denir. Kader kavramı da böyle. Insan kaderini kendi yazar.
Ben sutten cikmis ak kasik degilim.
Ama gecmiste takilip kalan insanlari anlamiyorum.
Kader boyle deyip cekilenide anlamiyorum.
Cocugu sakat doguyor Allah boyle istedi kader deniyor.
Allah bir cocugu sakat yaratir mi ?
Evleniyor mutlu olamiyor kader bu Allah verdi diyor. Allah kuluna kötülük verir mi?
Geçmişte hata yapiyor kader yasancakti bu yasiyoruz diyor.
Allah kuluma yanlis yaptirir mi?
Demem o ki guclu insan olmak tek sart.
Akil ve mantığı kullanip hata yapinca dahi yikilmamak lazim.
Hata yapip yapip sonra olmek istiyorum demek de neyin nesi ?
Ustelik mutlu hayati varken.
benim dini inancım var mı yok mu ya da neye inanıyorum bilmeden ahkam kesme daha fazla benceNeden mi sakat doğuyor ?
Anne baba hamileyken sigara alkol alabiliyor. Karnina darbe alabiliyor. Sagliksoz yetersiz besleniyor. Stres sinir sahibi olup bebegi etkileyebiliyor. Daha tibbi yonlerini yazmıyorum.
Şu mantiklarinizla asil gunahi isleyen sizsiniz.
Inandiginiz Allahi resmen bir bebegi sakat yaratip hayatta aci ceksin diyen yapıyorsunuz.
Ama kader demi bu yasanmasi gerek.
Öbür tarafta hatirlayabilirsen ogrenince bunlari beni hatırla.
Bütün bu saydiklariniz olmasa bile çocuk sakat dogabilir. Kader inancımı nereden biliyorsunuz ki :) önyargıli yazdığınız sürece devam ettirmenin mantığı yok zaten konuyu dagitiyoruzNeden mi sakat doğuyor ?
Anne baba hamileyken sigara alkol alabiliyor. Karnina darbe alabiliyor. Sagliksoz yetersiz besleniyor. Stres sinir sahibi olup bebegi etkileyebiliyor. Daha tibbi yonlerini yazmıyorum.
Şu mantiklarinizla asil gunahi isleyen sizsiniz.
Inandiginiz Allahi resmen bir bebegi sakat yaratip hayatta aci ceksin diyen yapıyorsunuz.
Ama kader demi bu yasanmasi gerek.
Öbür tarafta hatirlayabilirsen ogrenince bunlari beni hatırla.
ya hala dokunmalarina izin verseydin suan.tovbe kapisina hic ugramamis olsaydin o an olum gelip kapini calsaydi hii nankor olma suan isyan degil sukur vaktin..Unutmadim kardeşim ama için yanıyor nasıl izin verdim bana dokunmalarina nasıl boyle şeytan girdi kalbime
Aslında islamda bu durum imtihan olarak açıklanır. Yani sınav.benim dini inancım var mı yok mu ya da neye inanıyorum bilmeden ahkam kesme daha fazla bence
genetik bozukluk yüzünden, akraba evliliği yüzünden, sebebi olmayan nedenlerle de sakatlık oluyo ama herşeyin yaradanı Allahsa bu konuyla alakasız olması banakafa karıştırıcı geldi
neyse
bak canim diger arkadasin yaptigi yorumu ben zamaninda kotu zaman gecirenlere Allah guzel hayatlar vermis diye dusundum guzel baktim yani..siz kotu dileklerde bulunarak yine gunaha giriyorsunuz yani kalp kiriyorsunuz.gunah sadece pismanliklariniz degil..fevri olmaya gerek yok..Arkadaşlar hepiniz çok çok doğru söylüyorsunuz, zaman zaman ven de mantikli düşünüp geçti gitti diyorum ama aklıma yine geliyor yine mahvoluyorum. Evet.pamuk ipliğine bağlıyım, tek.hayatta tutan.inancım, Rabbim affeder biliyorum, ama nasıl aileme bunları yaptım anlamıyorum, ha o kotu yorum yapan arkadaşa sa diyecek lafım yok allah sana sen gibi koca versin, tövbe etmiş emziren bir annenin ahını aldın mutlu musun.
Evet beddua yada kötü dilekler çok yakışıksız ve basit. Konu sahibi geçmişi bırak bugünü ve yarını kurtarmak için kendince ne yapman gerekiyorsa onu yap. Biraz kitap okuyup bu konuları araştırmanı tavsiye ederimbak canim diger arkadasin yaptigi yorumu ben zamaninda kotu zaman gecirenlere Allah guzel hayatlar vermis diye dusundum guzel baktim yani..siz kotu dileklerde bulunarak yine gunaha giriyorsunuz yani kalp kiriyorsunuz.gunah sadece pismanliklariniz degil..fevri olmaya gerek yok..
Ne kadar itici bir yorum... Üzgün bir insan burada derdini anlatıyor destek olacağınıza yaptığınız yoruma bakın. Biraz empati kurun lütfen.
Tanımadığınız insanı kendi anlattığı kadar analiz edersiniz.fakat şunun farkında değilsiniz!Arkadaş hata ve günah işlemiş olabilir Allah katında affa uğramadığını siz yada o ben bile bilebilirmiyiz.Asla bilemeyiz şuanda konu sahibesini kendinizi çok iyi ve günahsız modunda olarak görüyorsunuz belki zina yapmadınız yada yaptınız bunuda bizler bilemiyoruz. siz ve yaratan bilir birde o işi yaptığınız kişi peki hiç şöyle düşündünüz mü? Konu sahibesini bu denli iğnelerken onun yaptığı bir sevap iyilik Allah katında Yaradanın nazarında değeri belki sizden bizden onlardan daha değerlidir.Siz şuanda yazmak için yazdınız Allah'ın belkide çok sevdiği bir kulunu incittiniz.sizin yerinizde olmak asla istemem fakat tafsiyede bulunmak istiyorum konu sahibesinin hayatına özeniyorsanız gidin abdes alın ve namaza durun Ellerinizi Açın Allah'a Yalvarın İçinizi Bu Denli Kötüye Bürünmüş Zihninizi ve Kalbinizi Temizlesin Diye.Biz Buradan Senin İçin Amin Deriz.
Yaratan bilir peki hiç şöyle düşündünüz mü? Konu sahibesini bu denli iğnelerken onun yaptığı bir sevap iyilik Allah katında Yaradanın nazarında değeri belki sizden bizden onlardan daha değerlidir.Siz şuanda yazmak için yazdınız Allah'ın belkide çok sevdiği bir kulunu incittiniz.sizin yerinizde olmak asla istemem fakat tafsiyede bulunmak istiyorum konu sahibesinin hayatına özeniyorsanız gidin abdes alın ve namaza durun Ellerinizi Açın Allah'a Yalvarın İçinizi Bu Denli Kötüye Bürünmüş Zihninizi ve Kalbinizi Temizlesin Diye.Biz Buradan Senin İçin Amin Deriz.Böyle insanlara da böyle mükemmel hayatlar düşer hayat işte.
26merve2626 bu kullanıcıya dedim sanırım sizin yorumunuzun altına yazdım kusura bakmayınBana mı dediniz anlamadım da ?
26merve2626 bu kullanıcıya dedim sanırım sizin yorumunuzun altına yazdım kusura bakmayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?