Hayır sanki anlaşma varmış gibi bir şey çıkıyor ortaya. Sanki sağlık ve huzur isteyenler bir tarafa, para isteyenler bir tarafa denilmişte, biz sağlık ve huzuru, zenginler de parayı seçmiş gibi konuşuyoruz. Zenginlerin onca derdi olabilir evet ama yoksullar da bu dertlerden muaf değil, hiç değilse onların bu dertleri olursa hayatlarını kolaylaştırıcı paraları var, aynı dertleri yoksul çektiğinde sürüm sürüm sürünüyor.
Sizi niye rahatsız etti ?
İnanmayanlar inanlara saygı duysa,
İnananlarda inanmayanlara saygı duysa mesele kalmayacak aslında...
adalet olduguna inanmasalar ne yapsinlar ... bankalari mi yagmalasinlar ,hirsizlik mi yapsinlar ... hani dolandirici demisti ya zenginden alip fakire veriyorum ayni o hesaba doner ...
Bence kredin bitince ev için acele etme biraz paranın keyfini sür insan bunalıyo gerçekten bütün gün çalış çabala ama aldığın paradan eline bişey kalmasın. Bide naçizane önerim kumbara ben hergün bozuk paralarımı kumbaraya atıyorum acayip para birikiyo yaza kadar birinizin tatil parası çıkar en azından.Slm kizlar...belki dert değil ama içimi dökmek istedim..lüks içinde yaşayanlar,hesap kitap yapmak zorunda olmayanlar,yaz,kış tatil yapanlar neye göre seçiliyorda bu güzel hayatı yaşıyorlar...her şey için hesap yapmak durumunda olmaktan yoruldum..istediklerimizi yapamadan ömür geçiyor...fuzuli harcamayalım da ev için biriktirelim ,bebek var araba şart kredi ödeyelim ha bire..ben kocamla beraber plajda el ele yürümek,kapodakya da balon turuna katılmak,ülke ülke gezmek istiyorum,evimi sevmek istiyorum,mutfağımı sevmek istiyorum,özenle yemek hazırlayabilmek,instagramdaki hayatlar da görmemek,yasamak istiyorum...evet çok şükür çalışıyorum ama çalıştığım andan beri aileme destek ol.. sonra evlendim geçinmek için hesap kitapla kapat ayı ben bıktım bunlardan..ben çalışıyorum ben yoruluyorum ama biz kocamla tatildeyiz yılın yorgunluğunu atıyoruz diye başkalarinın hayatlarinı okuyorum..Allah herkese daha çok versin ama herkese eşit versin..bu uçurum niye evet benden çok çok zor durumda olanlar var her halimize bin şükür ama bu uçurum niye..ekmek bulamayanlar var niye...herkes pastadan eşit dilim alsın olmuyo mu...
Herkesin öncelikleri farklıdır. Benim de çok gitmek istediğim ülkeler var mesela. Evlenince çocuk, araba, ev almadan önce oraları gezmek görmek için para biriktirip atlayıp gitmeyi planlıyoruz. Hatta önemli olmayan eşyaları ikinci el vs bile almayı düşünüyoruz. Babanız zengin değilse bu hayatta her şey bir anda olmuyor malesef. Sizin öncelikleriniz farklıymış onlara göre seçimler yapmışsınız ve bunların sonucunu yaşıyorsunuz. Sahip olmadıklarınızdan önce sahip olduklarınıza bakın.3.5 alıyorum....500 yol parama,1500 kredi ödememe,1000 lira kiraya 500 lira faturalara gidiyor...gülünecek halim varsa bende güleyim..