Olmuyor mu?

Olmuyor,
Aynı şeyleri sizde okudukça kendimi görüyorum.
Ve bu hayalleri hep kuruyorum eşimde az kaldı diyor sabret ne zaman 60 yaşındamı diyorum ve halimize gülüyoruz ve şükür ediyoruz.
ŞÖYLE DÜŞÜNÜN PASTA EŞİT DAĞILSAYDI SINAV DÜNYASI OLMAZDI.

Borcumuz yok aslinda maddi anlamda bi şeyimiz yok..evimiz yok..krediyle alınmiş bi arabamiz var kredi ödemesi yapiyoruz çalistiğimiz ödemelere gidiyor..biraz çalıştığımı yemek istiyorum derdim bu aslinda..
çalıştığımizi bir de yiyemiyoruz malesef
eşek gbi çalışıyoruz iyi paralar da kazanıyoruz ama
bu zamanda hayat cidden çok zor
her ay ucu ucuna yetiyor malesef

Her istediğini alsan ne olacak yeni istekler çıkacak .Sağlıklıysan istedigini yiyebiliyorsan en mutlu sensin .Kendinden yukarı değil aşağı bakarsan kıymetini anlarsın.5 yıldızlı otelde de tatil yapsan evini özlersin .Mutlumusun bunu sor kendine .Cok zengin olsan ülkende savas çıksa bir telefonunu almadan evden kaçsan .Mutlu olduğun zamanların keyfini kaçırma bence .

Hayır sanki anlaşma varmış gibi bir şey çıkıyor ortaya. Sanki sağlık ve huzur isteyenler bir tarafa, para isteyenler bir tarafa denilmişte, biz sağlık ve huzuru, zenginler de parayı seçmiş gibi konuşuyoruz. Zenginlerin onca derdi olabilir evet ama yoksullar da bu dertlerden muaf değil, hiç değilse onların bu dertleri olursa hayatlarını kolaylaştırıcı paraları var, aynı dertleri yoksul çektiğinde sürüm sürüm sürünüyor.

Beni bi siz anladiniz sanirsam..aynen sanki ben cok zengin olayim oğlumu kaçirip fidye istesinler dedim bunu bile örnek veren oldu..ya da sagligim için şükretmiyorum..şükredilecek seyler oldugunu bilmiyorum yazarken de belirttim...beni anlayanlarin olmasina sevindim..

evet hep bizden yüksek hayatlara özeniyoruz ama şöyle de bir şey var. eğer karnımız toksa, açıkta değilse şanslı %10 un içindeyiz çünkü kalan %90 açlıkla sınanıyor. afrikadaki açlıktan ölen bebekleri düşünün, suriyede başına bombalar yağan çocukları düşünün. filistin i, Myanmar ı düşünün. veya türkiyedeki asgari ücretle çalışanları düşünün. iinanın asllında biz görmek istediğimizi görüyoruz. o durumdakiler de bize özeniyorlar.

Yanlış anlamışsın canım evim yok 1000 lira kira ödüyorum..araba var kredi ile alinmiş onu da ödüyorum ek olarak..
Ev için birikim yapalım araba kredisi yazmışsın.hem birikim hem araba taksidi bir iki ay birikim yapmayıp tatil yapabilirsin

ben de anladım ben de :)
zaten kişisel olarak kendi hayatımızı sorgulamasak da insan şöyle bir bakıyor, bir yanda afrikada çocuklarının açlıktan ölümünü izleyen, tecavüze uğrayan, hastalıklarla boğuşarak ölen kadınlar, bir yanda prensesler gibi doğup büyük aşkı bulup, torun tombalağıyla huzur içinde hayatı son bulanlar.
sonra soruyorsun hani nerde adalet?
5 aylık bebeği valize koyup duvara çarpa çarpa öldürmüşler, onun da sınavı bu muydu?
ya da tecavüze uğrayan, yakılan, işkence gören kadınların, çocukların... imtihan diyip geçmek en kolayı da işte, insan sorguluyor, neden ki...

Hayat işte neler oluyor biraz yukarı baksan neden biz öyle olamıyoruz biraz aşağı baksan elhamdülillah ekmeğimiz var diyoruz. Çok büyük uçurumlar var ve biraz daha iyisini istesen günah şükret diyorlar elbette şükür ediyoruz ama neden herkes daha iyi yaşamasın ki? İyi olanı istemek neden Şükürsüzlük olsun ki? Ben çalışmıyorum. şükür eşim çalışıyor kimseye muhtaç olmuyoruz. Tatil nedir bilmezdik taki 2 sene önceye kadar bir cesaret bir kaç gün kaçabildik bir yerlere. Yine de kalacak yer dışında herşeyden kısık mesela dışardan yemedik malzeme aldık evden yaptık öyle boş şeylere para vermedik. Gecen sene de öyle hatta bir gece çadırda kaldık harika bir gündü Ev desen sabırla borca gire gire yapıyoruz her sene birşey yapıyoruz. Nasipse bu sene mutfağım olacak. Hayat insana sabretmeyi de öğretiyor küçük şeylerle mutlu olmayı da

zenginlik gelince otomatik hastalik mi geliyor fakirlerde hasta oluyor ? hep ayni mantik bizden kötü durumda olanlar var şukret ...kimse niye onlara yardim etmeyi dusunmuyor ...şukredelim ama gormezdende gelmeyelim ...ayakkabi alamayan 1 cocuga yardim edin birgun onu lunaparka goturun ...kacimiz fakir aileyi iftara davet ediyor ...goturup yemegi veriyoruz ama kac kisi sofrasina davet ediyor ...hersey para degil insanin ruhu doysun birazda... kulumu sinarim diyor dogru ama iyi durumda olanada yardim et diyor ...allah insana fazla verirmis ki yardim yapabilsin diye bunu biryerde okumustum

Aynen katiliyorum etrafimda maddi durumu iyi olup hem maddi hem manevi yardim eden insanlar gordum ve cok buyuk dertleri yok sanki iyilik yapmalari onlari koruyor her zengini de kotulemeyelim hayatta her turlusu var.

Haklısın. Birde babadan oğula, kıza miras kalıyor bu rahatlık. Sanki hep böyle devam ediyor. Baba iyi bir işte çalışıyor çocuklarını da yerleştiriyor. O tatillere maa aile gidiyorlar sonra.

Çok haklısın. Bir araştırmaya göre Avrupa'da asil ailelerin çocukları da en başarılı işlere giriyorlarmış. Çünkü çocuk yaştan yöneticilik vasıfları gelişiyor. Emir vermeye, iş yaptırmaya alışıklar. Para parayı çekiyor işte.

Tüm toplumlarda doğuştan zengin, kaymak tabakalar vardır ama refah seviyesi yüksek ülkelerde insanlar özveri ve çalışma ile istedikleri hayatları,sıfırdan yavaş yavaş elde ederler. İnsanlar kendilerini eğitir, donanımlı hale getirirler ve hayal ettikleri yaşama yaklaşırlar. Ama gelişmiş ülkelerde.
Bizim ülkemizde ise insanlar asgari ücrete şükretmelidir çünkü bu devletin kullarına bahşettiği bir paradır. Azıcık kalifiye olayım, eğitim alayım da fazla para kazanayım dersen ülkenin dört bir yanına açılmış vasıfsız üniversitelerden mezun olur işsiz kalırsın ya da asgari ücret gibi bir maaşla çalışmak durumunda kalırsın.
Her toplum hakkettiği gibi yönetiliyor ve yaşıyor. O yüzden sorgulamak yok, tam gaz itaate devam. İdealistlik yok, hayal etmek yok sadece sahiplerimizin önümüze attığı kemiğe şükür etmek var. Hadi bakalım.

Ülkemizin en büyük sorunlarından biri gelir adaletsizliği maalesef. Ah bi herkes sizin gibi kafasını kaldırıp bir baksa, bir farkına varsa. Bu adam ne yapıyor da benden bu kadar fazla kazanıyor dese... belki bir şeyler değişir ama yok o kadar şükürcü bir milletiz ki burda da gördüğünüz gibi sınav deyip geçiyoruz. Hak arama kültürümüz yok ne yazık ki.

Bu adaletsizliğin sebebi biz değiliz maalesef, ülkedeki zengin ve fakir arasındaki uçurum. Bu kadar uçurumu misal bir İskandinav ülkesinde göremiyorsun. Bu hayatta her zaman bizden iyiler de bizden kötüler de vardı, var olmaya da devam ediyor. Tek fark sosyal medya ve sponsorlar sayesinde daha fazla göz önünde olabilmeleri. Kimisi o sponsorlar sayesinde biraz kendini topluyor, kimisi zengin koca sayesinde, kimisi girişimci olduğu için. Ha bu yüzden hiçbirini de suçlayamam. Keza Şeyma Subaşı'yı da ehehe. Alan memnun satan memnun, eski karısının derdine düşmedi bize ne mantığıyla bakarsam umursamıyorum.

Bu arada kadın çok güzel giyiniyor ya. Şahsen giydiği gelinlik tarzı kıyafeti falan bile çok havalıydı.

Düzenli olarak tatile gidebilir musunuz? Gidemiyorsaniz eğer 1 yıl para biriktirip gelecek yıl iyi bir tatile gidebilirsiniz.

Kredi ödüyor diyorsunuz çok gerekli şeyler için mi ödüyorsunuz ? Mesela bizim Evimiz de küçük ve değiştirmeyi istiyoruz ama ev fiyatları malum çok yüksek. Biz evde küçük tadilat yaptırıp veya biraz daha iyi olan ama bütçeyi sarsmayacak bir eve çıkmayı düşünüyoruz. Siz de durumlar nasıl? Bir araba alıyorsunuz 3 5 yıl sonra değiştiriyor musunuz? Telefon tabletlerde bir üst modeli mi alıyorsunuz?

Aynen tam da bunu anlatmak istiyorum..hayatımda bi kere bile tatile gitmedim sonuçta kaç kere geleceğiz dünyaya...

biz çocuk olmadan ve borca girmeden epey gezdik eğlendik. sonra bi sürü borca girdik. siz de keşke kendinize zama ayırsaydınız biraz.

ama olan olmuş geçici bir durum diye bakın.bor. bitince başka birşeye borçlanmadan biraz yaşayın gönlnüzce sadece biraz sabır.

konunuz çok ilgimi çekti bizimde arkadaş çevremizde sorguladığımız şeyleri sorguluyorsunuz ama cevabımız yok hala.

Hayır 24 yaşindayım 6 yıldir çalisiyorum hiç tatil yapmadim..önce annemlere bi ev aldik onun kredisini ödedim..sonra bende pko vardı belki cocugum geç olur,belki olmaz diye cocuk yapmaya karar verdim burda cocuk yapmamı eleştirenler de olmuş o yüzden yazdim..çalıştığım için çocuğumu anneme birakmak durumundaydim bunun için araba şartti kredi çektim..tlf num bozulmadan almam yenisini ve asla fazla para vermem hatta orijinal bile degil..tablet bilgisayar yok evde kullanmiyoruz..

annenlerin senden ev beklemesi talihsizlik olmuş.. araba borcun bitince başka borca girmez biraz rahat yaşarsın para biriktirir tatile çıkarsın
başka bir işe girme gibi bir şansın var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…