Olmuyor,Slm kizlar...belki dert değil ama içimi dökmek istedim..lüks içinde yaşayanlar,hesap kitap yapmak zorunda olmayanlar,yaz,kış tatil yapanlar neye göre seçiliyorda bu güzel hayatı yaşıyorlar...her şey için hesap yapmak durumunda olmaktan yoruldum..istediklerimizi yapamadan ömür geçiyor...fuzuli harcamayalım da ev için biriktirelim ,bebek var araba şart kredi ödeyelim ha bire..ben kocamla beraber plajda el ele yürümek,kapodakya da balon turuna katılmak,ülke ülke gezmek istiyorum,evimi sevmek istiyorum,mutfağımı sevmek istiyorum,özenle yemek hazırlayabilmek,instagramdaki hayatlar da görmemek,yasamak istiyorum...evet çok şükür çalışıyorum ama çalıştığım andan beri aileme destek ol.. sonra evlendim geçinmek için hesap kitapla kapat ayı ben bıktım bunlardan..ben çalışıyorum ben yoruluyorum ama biz kocamla tatildeyiz yılın yorgunluğunu atıyoruz diye başkalarinın hayatlarinı okuyorum..Allah herkese daha çok versin ama herkese eşit versin..bu uçurum niye evet benden çok çok zor durumda olanlar var her halimize bin şükür ama bu uçurum niye..ekmek bulamayanlar var niye...herkes pastadan eşit dilim alsın olmuyo mu...
çalıştığımizi bir de yiyemiyoruz malesefBorcumuz yok aslinda maddi anlamda bi şeyimiz yok..evimiz yok..krediyle alınmiş bi arabamiz var kredi ödemesi yapiyoruz çalistiğimiz ödemelere gidiyor..biraz çalıştığımı yemek istiyorum derdim bu aslinda..
Beni bi siz anladiniz sanirsam..aynen sanki ben cok zengin olayim oğlumu kaçirip fidye istesinler dedim bunu bile örnek veren oldu..ya da sagligim için şükretmiyorum..şükredilecek seyler oldugunu bilmiyorum yazarken de belirttim...beni anlayanlarin olmasina sevindim..Hayır sanki anlaşma varmış gibi bir şey çıkıyor ortaya. Sanki sağlık ve huzur isteyenler bir tarafa, para isteyenler bir tarafa denilmişte, biz sağlık ve huzuru, zenginler de parayı seçmiş gibi konuşuyoruz. Zenginlerin onca derdi olabilir evet ama yoksullar da bu dertlerden muaf değil, hiç değilse onların bu dertleri olursa hayatlarını kolaylaştırıcı paraları var, aynı dertleri yoksul çektiğinde sürüm sürüm sürünüyor.
Ev için birikim yapalım araba kredisi yazmışsın.hem birikim hem araba taksidi bir iki ay birikim yapmayıp tatil yapabilirsinYanlış anlamışsın canım evim yok 1000 lira kira ödüyorum..araba var kredi ile alinmiş onu da ödüyorum ek olarak..
Beni bi siz anladiniz sanirsam..aynen sanki ben cok zengin olayim oğlumu kaçirip fidye istesinler dedim bunu bile örnek veren oldu..ya da sagligim için şükretmiyorum..şükredilecek seyler oldugunu bilmiyorum yazarken de belirttim...beni anlayanlarin olmasina sevindim..
Slm kizlar...belki dert değil ama içimi dökmek istedim..lüks içinde yaşayanlar,hesap kitap yapmak zorunda olmayanlar,yaz,kış tatil yapanlar neye göre seçiliyorda bu güzel hayatı yaşıyorlar...her şey için hesap yapmak durumunda olmaktan yoruldum..istediklerimizi yapamadan ömür geçiyor...fuzuli harcamayalım da ev için biriktirelim ,bebek var araba şart kredi ödeyelim ha bire..ben kocamla beraber plajda el ele yürümek,kapodakya da balon turuna katılmak,ülke ülke gezmek istiyorum,evimi sevmek istiyorum,mutfağımı sevmek istiyorum,özenle yemek hazırlayabilmek,instagramdaki hayatlar da görmemek,yasamak istiyorum...evet çok şükür çalışıyorum ama çalıştığım andan beri aileme destek ol.. sonra evlendim geçinmek için hesap kitapla kapat ayı ben bıktım bunlardan..ben çalışıyorum ben yoruluyorum ama biz kocamla tatildeyiz yılın yorgunluğunu atıyoruz diye başkalarinın hayatlarinı okuyorum..Allah herkese daha çok versin ama herkese eşit versin..bu uçurum niye evet benden çok çok zor durumda olanlar var her halimize bin şükür ama bu uçurum niye..ekmek bulamayanlar var niye...herkes pastadan eşit dilim alsın olmuyo mu...
Aynen katiliyorum etrafimda maddi durumu iyi olup hem maddi hem manevi yardim eden insanlar gordum ve cok buyuk dertleri yok sanki iyilik yapmalari onlari koruyor her zengini de kotulemeyelim hayatta her turlusu var.zenginlik gelince otomatik hastalik mi geliyor fakirlerde hasta oluyor ? hep ayni mantik bizden kötü durumda olanlar var şukret ...kimse niye onlara yardim etmeyi dusunmuyor ...şukredelim ama gormezdende gelmeyelim ...ayakkabi alamayan 1 cocuga yardim edin birgun onu lunaparka goturun ...kacimiz fakir aileyi iftara davet ediyor ...goturup yemegi veriyoruz ama kac kisi sofrasina davet ediyor ...hersey para degil insanin ruhu doysun birazda... kulumu sinarim diyor dogru ama iyi durumda olanada yardim et diyor ...allah insana fazla verirmis ki yardim yapabilsin diye bunu biryerde okumustum
Çok haklısın. Bir araştırmaya göre Avrupa'da asil ailelerin çocukları da en başarılı işlere giriyorlarmış. Çünkü çocuk yaştan yöneticilik vasıfları gelişiyor. Emir vermeye, iş yaptırmaya alışıklar. Para parayı çekiyor işte.Kapitalizm böyle bir sistem, her şeyi yapabilirsiniz ama teoride, zengin ailede doğanlar genellikle daha iyi yerlerde bulunurlar, çünkü eğitimlerini ona göre alırlar, özgüvenleri zaten tamdır vs vs. Birkaç tane yoksulluktan çıkmış insanı sık sık size gösterirler bakın adaletsizlik yok, siz sadece yeterince iyi değilsiniz, belki de çaba sarf etmiyorsunuz mesajı verirler, ama gerçek bu değildir tabi. Bu işte determenizm çok önemlidir, neden sonuç ilişkileriyle ilerler hayat ve zaten varsılsanız neden sonuç ilişkileriniz de ona göre belirlenir.Mesela bir trilyonluk kremler alanlar ne gibi bir başarı göstermiştir de o denli paraları vardır, dünya bir avuç zenginin elinde, onlar kremlenirken, milyonlarca çocuk akşam yatağa aç yatıyor, gene milyonlarcası açlıktan ölüyor, bizlerde ölmüyor sürünüyoruz.
Ülkemizin en büyük sorunlarından biri gelir adaletsizliği maalesef. Ah bi herkes sizin gibi kafasını kaldırıp bir baksa, bir farkına varsa. Bu adam ne yapıyor da benden bu kadar fazla kazanıyor dese... belki bir şeyler değişir ama yok o kadar şükürcü bir milletiz ki burda da gördüğünüz gibi sınav deyip geçiyoruz. Hak arama kültürümüz yok ne yazık ki.Slm kizlar...belki dert değil ama içimi dökmek istedim..lüks içinde yaşayanlar,hesap kitap yapmak zorunda olmayanlar,yaz,kış tatil yapanlar neye göre seçiliyorda bu güzel hayatı yaşıyorlar...her şey için hesap yapmak durumunda olmaktan yoruldum..istediklerimizi yapamadan ömür geçiyor...fuzuli harcamayalım da ev için biriktirelim ,bebek var araba şart kredi ödeyelim ha bire..ben kocamla beraber plajda el ele yürümek,kapodakya da balon turuna katılmak,ülke ülke gezmek istiyorum,evimi sevmek istiyorum,mutfağımı sevmek istiyorum,özenle yemek hazırlayabilmek,instagramdaki hayatlar da görmemek,yasamak istiyorum...evet çok şükür çalışıyorum ama çalıştığım andan beri aileme destek ol.. sonra evlendim geçinmek için hesap kitapla kapat ayı ben bıktım bunlardan..ben çalışıyorum ben yoruluyorum ama biz kocamla tatildeyiz yılın yorgunluğunu atıyoruz diye başkalarinın hayatlarinı okuyorum..Allah herkese daha çok versin ama herkese eşit versin..bu uçurum niye evet benden çok çok zor durumda olanlar var her halimize bin şükür ama bu uçurum niye..ekmek bulamayanlar var niye...herkes pastadan eşit dilim alsın olmuyo mu...
Aynen tam da bunu anlatmak istiyorum..hayatımda bi kere bile tatile gitmedim sonuçta kaç kere geleceğiz dünyaya...
Hayır 24 yaşindayım 6 yıldir çalisiyorum hiç tatil yapmadim..önce annemlere bi ev aldik onun kredisini ödedim..sonra bende pko vardı belki cocugum geç olur,belki olmaz diye cocuk yapmaya karar verdim burda cocuk yapmamı eleştirenler de olmuş o yüzden yazdim..çalıştığım için çocuğumu anneme birakmak durumundaydim bunun için araba şartti kredi çektim..tlf num bozulmadan almam yenisini ve asla fazla para vermem hatta orijinal bile degil..tablet bilgisayar yok evde kullanmiyoruz..Düzenli olarak tatile gidebilir musunuz? Gidemiyorsaniz eğer 1 yıl para biriktirip gelecek yıl iyi bir tatile gidebilirsiniz.
Kredi ödüyor diyorsunuz çok gerekli şeyler için mi ödüyorsunuz ? Mesela bizim Evimiz de küçük ve değiştirmeyi istiyoruz ama ev fiyatları malum çok yüksek. Biz evde küçük tadilat yaptırıp veya biraz daha iyi olan ama bütçeyi sarsmayacak bir eve çıkmayı düşünüyoruz. Siz de durumlar nasıl? Bir araba alıyorsunuz 3 5 yıl sonra değiştiriyor musunuz? Telefon tabletlerde bir üst modeli mi alıyorsunuz?
annenlerin senden ev beklemesi talihsizlik olmuş.. araba borcun bitince başka borca girmez biraz rahat yaşarsın para biriktirir tatile çıkarsınHayır 24 yaşindayım 6 yıldir çalisiyorum hiç tatil yapmadim..önce annemlere bi ev aldik onun kredisini ödedim..sonra bende pko vardı belki cocugum geç olur,belki olmaz diye cocuk yapmaya karar verdim burda cocuk yapmamı eleştirenler de olmuş o yüzden yazdim..çalıştığım için çocuğumu anneme birakmak durumundaydim bunun için araba şartti kredi çektim..tlf num bozulmadan almam yenisini ve asla fazla para vermem hatta orijinal bile degil..tablet bilgisayar yok evde kullanmiyoruz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?