Ölü birinin ismini taşımak

Ölmüş birinin ismini aileden başka birine vermelerini hiç doğru bulmuyorum ya, 30 yaşında ölen büyük dayımın ismini küçük dayım oğluna vermiş kuzenimi de 20 yaşında trafik kazasında kaybettik, cenaze boyunca herkes atıyorum isim Mehmet diyelim bizim Mehmetlerimiz genç ölür diye ağladı halâ da öyle ağlıyorlar. Öyle olduğuna inandığım için değil ama korkunç bir histi bunu duymak, konu sahibi değiştirir misiniz bilmem ama size o isimle seslenenler yine aynı şekilde seslenecek sizin için bir şey değişir mi bilemedim.

ismini sevmiyorsan değiştirebilirsin bence. Oğlum koyduğum ismi sevmese ve değiştirse gücenmem. Kişinin kendi ismi kendi kararı. Bu konuda baskı yapılması da olmaz. Olmamalı.
Kulak asma konu sahibi istiyorsan sildir. Onlar illa o isimle sesleneceklerse de keyifleri bilir. Sizin hayatınız sizin isminiz

Ben 18 yaşına kadar sevmediğim bir ismim vardı tüm tanıdığım insanlar bu ismimle hitap ederdi. Bir karar aldım ve bundan sonra benim adım bu diye her yeni tanıştığım çevreme iş arkadaşlarıma herkese kendi istedigim adımla hitap ettirdim.suan 46 yasimdayim kimlikteki adımı inan ben bile unuttum...önemli olan kimlikteki adım değil sen nasıl hitap etmelerini istiyorsan o isminle tanit şu saatten sonra

Ölen birinin ismini yaşatmak için illa yeni doğan çocuğun başı yakılacak....Bende ismin enerjisine inanıyorum,kaderi tekrar etsin der gibi hiç doğru değil sizin yerinizde olsam evlendikten sonra sildiririm ,şimdi olsa nikahta anlaşılır sorun çıkar biraz süreç zorlu olur ama sessizce halledin bence bu sizin hayatınız geçmişin hayaletini ,özlemini ,hasretini sizin yüklenmenize gerek yok....

O ismi taşımak istememen en doğal hakkın koyulmamaması gerekiyor ölen birinin ismini cismini yeni doğan birine.

Benim de iki arkadaşım yaptı. Biri ikinci ismi babannesinin ismiydi ve cidden kötü bir isimdi direkt sildirdi.
Diğeri de kullanımı zor diye komple yeni bir isim seçti kendine.
İkisi de çok memnun. Çok doğru karar verdiklerini düşünüyorlar.
İsmimi seviyorum ben sevmesem ben de değiştirirdim. Bu nedenle bana hakkını helal etmiyorsa babam onun sorunudur

İki adım var zaten herkes ecemi kullanıyor

Ben isim enerjisi, geçmişlerin aktarımı vs. Gibi şeylere inanmıyorum. Saçma geliyor. Altı üstü bir isim neden ve nasıl olumsuz etkilesin?

Ben doğduğum zaman dedem çok ağır hastaymış. Bana isim okunmuş, sonra annesinin adını koymak istemiş. Annem kıyamamış, babaannem çok kızmış ama benim ismim babamın babaannesi+x Allah tan iki ismim var, kimse sevmezdi kadını.

Bana ilk okunan iki ismi kardeşine verdi annem.

Kimliğimdeki ismi hiç sevmiyorum ama değiştirmedim inan ama o istediğim isim 18 yaşımdan beri benle bütünleşti artık kimliğimi bankalar devlet dairesi hastane harici kullanmiyorum

Miya lina maya gibi isimler hariç hepimiz bir ölünün ismini taşıyoruz burdan bak olaya. İsimlerin insanların kaderini etkilediğini düşünmüyorum kendini böyle kodlama. Zaten iki ismin var ailen dışında halanın ismini kullanan yok .

Bunu daha önce bir kaç kişide daha gördüm. Mesela Ahmet minguizi var annesi babası erken öldü diye ismini oğluna koymuş babasının öldüğü yaşta oğlunu kaybetti
Oğlu değil , kadın babasının öldüğü yaştaymış siz kendinizi kodlamak için uç örnekler veriyorsunuz.

Bu arada halam intihar etmiş ve çok neşeli mutlu bir kızmış bütün fotoğraflarda gülüyor anne babamın düğün videosunda göbek atıyor ailede ilk üniversiteye giden kız o ve ben de depresyona yatkınım çok ciddi sıkıntı yaşadım. Neye elimi atsam da kuruyor

Kendinizi buna inandırmışsınız zaten nasıl yapacağınızı düşünün boşverin yorumları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…