Ölü birinin ismini taşımak

Ne diyorsunuz yahu. Ne alaka yani
Bende onu sorucaktım hacı ne anlatıyorsun
Nereye bağlayacak diye okudum
Konu sahibi 20 konudan 3üne "şikayet edeceğim " yazdığı için beynime ben'cil ve duyarsız biri olarak kodlanmış.

Ayrıca diğer konularına yorumuma rağmen bir emoji bile atmaması bana yani "insanların düşüncesine" önem vermeyen yine ben'cil biri olarak kodlandı.

O yüzden fırsat bulmuşken serbest çağrışımlarla hem örnek vererek hem empati hem duyar(duygusallık) için ufacık kendiminde kullandığı çözümleri sunarak yorum yaptım.

(*Ayrıca ben'cilliği pompalayan Amerikan bireyselleşmesi = Ailem ve tüm insanları yok sayıyorum benim düşüncem tamamen doğrudur inancı)

bence nikahtan sonra git sildir
simdi nikah memuru sorunca tam isim soylemek gerekiyor ama onun disinda bereden bilecekler ki?
ben ailemle yaşıyorum kac senedir ne kimligimi eline aldilar ne pasaportumu
seninkiler de bilmez bence.
ben olsam zaten kullanmiyormusum silerdim ama reklamini yapmazdim

Neye yazmışım kız onu ayrıca bencil olmak güzeldir ve hiç yalnız değilim tek yaşıyorum arkadaşlarım her gün evime geliyor sevgilim var hiç yalnız kalmadım ilişkilerimde hep el üstünde tutuldum ve evet ailemdeki tüm insanları yok sayıyorum benim düşüncem doğru hani İSMİM. Ailem beni çok mu düşünüyor

Babamın hakkını helal etmiyor olmasına dayanamam ama

E tamam o zaman git sildir madem bu kadar sallamıyorsun niye konu açtın? Yaşın ufak sanırım

E tamam o zaman git sildir madem bu kadar sallamıyorsun niye konu açtın? Yaşın ufak sanırım
25 yaşındaydım tamamen sallamıyor da değilim babamın hakkını helal etmemesi babaannemin durumu vs içimde şüphe düşüyor sonuçta baba hakkı yani

Siz aile dışında kendinizi istediğiniz isimle tanıtın. Herkes o ismi kullansın. Kimlikten sildirseniz de aileniz size alışmış olduğu isimle hitap edecektir.
Sadece vefat eden halanın ismini taşıyor olsaydınız belki değiştirmek mantıklı olabilirdi ama madem 2 isim var bu şekilde bir çözüm olabilir.

Konuda bencillik yok. Kişi ismini sevmeyebilir. Babasının ki asıl bencillik. Evlatlıktan reddederim demiş. Bir de bayıl istersen Feriha yani. Aileler çocuklarini birey olarak görse kendi mallari olarak görmese toplumsal olarak bir aile ilişkilerimizi toparlayacagimiza inanıyorum.

Beğenmiyorsanız öbürünü kullanırsınız, ki kullanıyorsunuz. Bırakın şu dünyada 5 6 kişi de size istemediğiniz isimle seslensin. Kimseyi bu kadar kırıp üzmeye değmez bence.

Haberleri olmayacakki siz gizlice yapsanız bile. He değilim için açtığınız mahkeme evrakları evinize gelirse bilmem. Evlendikten sonra da yapabilirsiniz isterseniz ama evlilik cüzdanında falan yazmasın diyorsanız önceden yapmalısınız tabi. Babanne dedenizin hitabı bundan sonra değişmez. Hatta ilk isminizi kullanan kişilerin değiştirmesi çok zor. Pek sanmıyorum. Ama yeni ortamlarda kendinizi sevdiğiniz isimle tanıtabilirsiniz. En azından değiştirmeseniz bile bundan sonra daha kendiniz gibi hissedersiniz.

Enerji taşıma konusunda da ben şöyle düşünüyorum. Travmatik bi biçimde ölen birinin yerine koyulduğunuz için enerjisini farklı bi isimle yaşasaydınız da çekerdiniz zaten. Çünkü size oymuşsunuz gibi davranılıyor. Bu ağırlıktan ismi sildirerek değil size oymuşsunuz gibi davranma insanların öyle davranmaması halinde kurtulabilirsiniz. Babanne dedenizin de bunu bırakacağını sanmıyorum. Bu konu şimdilik çıkmaz sokak gibi duruyor.

Son olarka kendinizi iyi hissedecekseniz yapın gitsin. Ama aile üyelerinizle karşı karşıya geleceğiniz bariz. Kaçınılmaz son. Bilginiz olsun.

Bana mı sordular bu ismi taşımak istiyorsun diye. Bir kere fal baktırdım haberi olmadığı halde direkt söyledi kötü bir enerjin var ailende genç ölüm mü var dedi
Kimseye sorulmuyor zaten isminin ne olacağı. Size özel bir şey değil yani. Bir isme bu kadar takmanız da bana garip geldi. İsimle bir ilgisi olsaydı bütün adaşlar aynı kaderi yaşardı.

Zaten çevremdeki herkes bana ecem der ilk ismimi kullanan pek olmuyor iş yerinde dahi söylemeden halamın ismini söyleyen olmadı

Çıkış noktanız/ ismi istememe sebebiniz benim asla mantığıma yatacak şeyler değil. İsmin kötü enerjisi falan. Fala inanan birisine de pek akıl falan vermem aslında ama belki mantıklı gelir yazacaklarım:)

yukarıda yazdığınız şeyler psikolojideki “kendini gerçekleştiren kehanet” ve algıda/dikkatte/hafızada seçicilik kavramlarına çok benziyor. İçinde kehanet kelimesi geçiyor ama falla falan alakalı değil tabi Bu kavram diyor ki insan bir şeye inanırsa dikkati/algısı/hafızası seçici çalışır, hayatta hep ona dair şeyler görür/geçmişi hatırlarken ona dair şeyleri hatırlar. Sevilmediğimi düşünüyorsam beni sevenler gözüme gelmez algım reddedenlerde olur mesela. Yetersiz birisi olduğumu düşünüyorsam geçmişi hatırlarken başarısızlıklarımı hatırlarım. Sizin erken yaşta ölenlerden örnek vermeniz gibi. Dikkatiniz o yönde seçici çalışıyor. Hatta zihniniz duyduğu olayları çarpıtıyor da biraz, Ahmet minguzi çocuk yaşta öldü, annesinin babası ile aynı yaşta ölmüş olamaz bile. Hem herkesin hayatında çevresinde böyle bir hikaye oluyor genelde. Başkasının adını alıp kaderini yaşamayan binlerce örnek vardır ama dikkatinizi çekmiyor çünkü dikkat ve algıda seçicilik yaşıyorsunuz.

Buna ek olarak kendini gerçekleştiren kehanette insan inandığı şeyi farkında olmadan gerçekleştirecek şekilde hareket eder ve sonrasında kendi kendine kenahetini doğrulamış olur. Örneğin sevilmeyeceğimi düşündüğüm için aza tamah edebilir aslında beni haketmeyen sevgisiz insanlara şans verebilirim. İngilizce öğrenmeye yatkın değilim diye düşünürsem konuşmaktan kaçınırım üzerine düşmem kendimi geliştirme fırsatlarını kullanmam ve cidden İngilizce öğrenemem. Yani ölen halamın isminden kötü enerjisi bana geçmiş neye elimi atsam kuruyor dersen muhtemelen ya kötüye odaklanıp güzel şeyleri göremiyorsun yani algıda seçicisin (örneğin evleneceğim demişsin, evlenmeyi düşündüğün sağlıklı bir ilişkin varsa bu dönemde gayet önemli bir olay bu) ya da farkında olmadan her şeyin kötü gideceğini düşünerek kendi kendini sabote ediyorsun.

Son olarak lütfen şarlatanlara para kaptırma, terapiye git desek para verip gitmezsiniz falcıya gitmiş de ailende genç ölüm var mı demiş Seni depresif, modu düşük veya kaygılı falan görmüştür, söylemiş işte kötü enerji diye. Hiç bilmediğim halde kötü enerji diyince ben de böyle bişe sallardım hastalık var mı genç bi kayıp var mı falan gibi. Herkesin çevresinde böyle bir şey olur çünkü. İlişki konusunda bir şey sorunca “seni zamanında çok üzmüşler haksızlık edenler olmuş ama sonrasında sen galip çıkmışsın” veya “hayırsız bi exin tam sen iyi hissetmeye başlayınca geri dönebilir sakın yüz verme” demek gibi bir şey bu. Her insan yaşar bu tarz şeyleri, ortaya böyle bi cümle atsam illa uyacak bi anın vardır. Benim sülalemde de 3-4 tane erken ölüm var örneğin.

Ülkede %90ımızın isminde var. Ayrıca babasının hassas noktasıymış değer mi bile isteye basmaya?

Burda evlat acısından sonra intihar edeni ve şehir değiştireni okuduk.

Kimseye sorulmuyor zaten isminin ne olacağı. Size özel bir şey değil yani. Bir isme bu kadar takmanız da bana garip geldi. İsimle bir ilgisi olsaydı bütün adaşlar aynı kaderi yaşardı.
Yahu adaşla ne alakası var ölü birinin enerjisi var hiç mi böyle şeylere İnanmıyorsunuz düşüncelerin enerjisi var evet belki ben bilimsiz düşünüyorum ama o kadar insan var kendini kanıtlayan kehanet var ben bu psikolojiden çıkamıyorum ileride çocuk doğurup depresyona girip intihar etmekten korkuyorum

Benim adımda aynı bu şekilde konulmuş üstelik çok arabesk bir isim güzel de değil. Keşke gençken değiştirseydim diyorum zaman zaman, ama şimdi yaşım zaten kırk olmuş bu yaştan sonra ne anlamı var.
Ama sizin ailenizin tepkisi çok abartılı geldi bana, bi isme bu kadar anlam yüklemeleri hiç normal değil bana göre. Bilemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…