- 30 Ekim 2023
- 479
- 1.130
- 33
Ne diyorsunuz yahu. Ne alaka yani
Bende onu sorucaktım hacı ne anlatıyorsun
Nereye bağlayacak diye okudum
Konu sahibi 20 konudan 3üne "şikayet edeceğim " yazdığı için beynime ben'cil ve duyarsız biri olarak kodlanmış.Gerçi mesajı silmişsiniz ama yazmadan edemedim
Tavuklar çiçek açmış
Ellerinde poğaça
Madem yüzme bilmiyordun
Neden çıktın ağaca
Alakaya maydonoz
Bu ne biçim lacivert
Ben seni çok özledim
Yaşasın cumhuriyet
Neye yazmışım kız onu ayrıca bencil olmak güzeldir ve hiç yalnız değilim tek yaşıyorum arkadaşlarım her gün evime geliyor sevgilim var hiç yalnız kalmadım ilişkilerimde hep el üstünde tutuldum ve evet ailemdeki tüm insanları yok sayıyorum benim düşüncem doğru hani İSMİM. Ailem beni çok mu düşünüyorKonu sahibi 20 konudan 3üne "şikayet edeceğim " yazdığı için beynime ben'cil ve duygusuz biri olarak kodlanmış.
Ayrıca diğer konularına yorumuma rağmen bir emoji bile atmaması bana yani "insanların düşüncesine" önem vermeyen yine ben'cil biri olarak gelmişti.
O yüzden fırsat bulmuşken serbest çağrışımlarla hem örnek vererek hem çözüm sunarak yorum yaptım.
(*Ayrıca ben'cilliği pompalayan Amerikan bireyselleşmesi = Ailem ve tüm insanları yok sayıyorum ben istemiyorsam benim düşüncem doğrudur inancı)
Babamın hakkını helal etmiyor olmasına dayanamam amabence nikahtan sonra git sildir
simdi nikah memuru sorunca tam isim soylemek gerekiyor ama onun disinda bereden bilecekler ki?
ben ailemle yaşıyorum kac senedir ne kimligimi eline aldilar ne pasaportumu
seninkiler de bilmez bence.
ben olsam zaten kullanmiyormusum silerdim ama reklamini yapmazdim
E tamam o zaman git sildir madem bu kadar sallamıyorsun niye konu açtın? Yaşın ufak sanırımNeye yazmışım kız onu ayrıca bencil olmak güzeldir ve hiç yalnız değilim tek yaşıyorum arkadaşlarım her gün evime geliyor sevgilim var hiç yalnız kalmadım ilişkilerimde hep el üstünde tutuldum ve evet ailemdeki tüm insanları yok sayıyorum benim düşüncem doğru hani İSMİM. Ailem beni çok mu düşünüyor
25 yaşındaydım tamamen sallamıyor da değilim babamın hakkını helal etmemesi babaannemin durumu vs içimde şüphe düşüyor sonuçta baba hakkı yaniE tamam o zaman git sildir madem bu kadar sallamıyorsun niye konu açtın? Yaşın ufak sanırım
Aynı şey değilNe saçma bir mantık, hepimizin adı bir zamanlar ölmüş olan insanlara ait.
Bir de fal falan yazmışsınız, ay yok hiç benlik değil.
Aynı şey değil
Konuda bencillik yok. Kişi ismini sevmeyebilir. Babasının ki asıl bencillik. Evlatlıktan reddederim demiş. Bir de bayıl istersen Feriha yani. Aileler çocuklarini birey olarak görse kendi mallari olarak görmese toplumsal olarak bir aile ilişkilerimizi toparlayacagimiza inanıyorum.Konu sahibi 20 konudan 3üne "şikayet edeceğim " yazdığı için beynime ben'cil ve duyarsız biri olarak kodlanmış.
Ayrıca diğer konularına yorumuma rağmen bir emoji bile atmaması bana yani "insanların düşüncesine" önem vermeyen yine ben'cil biri olarak kodlandı.
O yüzden fırsat bulmuşken serbest çağrışımlarla hem örnek vererek hem empati hem duyar(duygusallık) için ufacık kendiminde kullandığı çözümleri sunarak yorum yaptım.
(*Ayrıca ben'cilliği pompalayan Amerikan bireyselleşmesi = Ailem ve tüm insanları yok sayıyorum benim düşüncem tamamen doğrudur inancı)
Beğenmiyorsanız öbürünü kullanırsınız, ki kullanıyorsunuz. Bırakın şu dünyada 5 6 kişi de size istemediğiniz isimle seslensin. Kimseyi bu kadar kırıp üzmeye değmez bence.Merhaba, halam 20 yaşında vefat etti. Annem içinden bir gün kızım olursa ismini koyacağım diye düşünmüş. Sadece annem değil cinsiyetim belli olduğundan beri bu ismi herkes düşünmüş. Benim iki ismim var ve ailem dışında bu isimleri bir arada kullanan yok. Artık bu ismi taşımak istemiyorum. hayatımı zorlaştırdığını hissediyorum. Öyle eski bir isim değil, hatta güzel bir isim. Ama enerjisinden boğulduğumu hissediyorum.
Evleneceğim için iki isim ve iki soyadını taşımak zor olacak. Saçma mı düşündüğümü bilmiyorum. Siz olsanız bu ismi değiştirmeyi düşünür müydünüz?
Dedem ve babaannem halama çok düşkünmüş. Hala üzülüyorlar ve beni onun yerine koydular. Evleneceğim için onu gelin edemedik seni ediyoruz diye ağlıyorlar.
Babama ismi sildirmek istediğimi söyledim, ancak bana hakkını helal etmeyeceğini söyledi. Babaannen üzülür dedi. Ben kardeşimi seviyorum onun ismini koydum sildirmek değiştirmez senin adın bu dedi. Yoruldum
Kimseye sorulmuyor zaten isminin ne olacağı. Size özel bir şey değil yani. Bir isme bu kadar takmanız da bana garip geldi. İsimle bir ilgisi olsaydı bütün adaşlar aynı kaderi yaşardı.Bana mı sordular bu ismi taşımak istiyorsun diye. Bir kere fal baktırdım haberi olmadığı halde direkt söyledi kötü bir enerjin var ailende genç ölüm mü var dedi
Zaten çevremdeki herkes bana ecem der ilk ismimi kullanan pek olmuyor iş yerinde dahi söylemeden halamın ismini söyleyen olmadıSiz aile dışında kendinizi istediğiniz isimle tanıtın. Herkes o ismi kullansın. Kimlikten sildirseniz de aileniz size alışmış olduğu isimle hitap edecektir.
Sadece vefat eden halanın ismini taşıyor olsaydınız belki değiştirmek mantıklı olabilirdi ama madem 2 isim var bu şekilde bir çözüm olabilir.
Evet 20 yaşında intihar etmiş bir kızın ismini taşıyorumTamam en acıklı ve depresif isim seninkisi.
Çıkış noktanız/ ismi istememe sebebiniz benim asla mantığıma yatacak şeyler değil. İsmin kötü enerjisi falan. Fala inanan birisine de pek akıl falan vermem aslında ama belki mantıklı gelir yazacaklarım:)Bu arada halam intihar etmiş ve çok neşeli mutlu bir kızmış bütün fotoğraflarda gülüyor anne babamın düğün videosunda göbek atıyor ailede ilk üniversiteye giden kız o ve ben de depresyona yatkınım çok ciddi sıkıntı yaşadım. Neye elimi atsam da kuruyor
Ülkede %90ımızın isminde var. Ayrıca babasının hassas noktasıymış değer mi bile isteye basmaya?Konuda bencillik yok. Kişi ismini sevmeyebilir. Babasının ki asıl bencillik. Evlatlıktan reddederim demiş. Bir de bayıl istersen Feriha yani. Aileler çocuklarini birey olarak görse kendi mallari olarak görmese toplumsal olarak bir aile ilişkilerimizi toparlayacagimiza inanıyorum.
Yahu adaşla ne alakası var ölü birinin enerjisi var hiç mi böyle şeylere İnanmıyorsunuz düşüncelerin enerjisi var evet belki ben bilimsiz düşünüyorum ama o kadar insan var kendini kanıtlayan kehanet var ben bu psikolojiden çıkamıyorum ileride çocuk doğurup depresyona girip intihar etmekten korkuyorumKimseye sorulmuyor zaten isminin ne olacağı. Size özel bir şey değil yani. Bir isme bu kadar takmanız da bana garip geldi. İsimle bir ilgisi olsaydı bütün adaşlar aynı kaderi yaşardı.
Benim adımda aynı bu şekilde konulmuş üstelik çok arabesk bir isim güzel de değil. Keşke gençken değiştirseydim diyorum zaman zaman, ama şimdi yaşım zaten kırk olmuş bu yaştan sonra ne anlamı var.Merhaba, halam 20 yaşında vefat etti. Annem içinden bir gün kızım olursa ismini koyacağım diye düşünmüş. Sadece annem değil cinsiyetim belli olduğundan beri bu ismi herkes düşünmüş. Benim iki ismim var ve ailem dışında bu isimleri bir arada kullanan yok. Artık bu ismi taşımak istemiyorum. hayatımı zorlaştırdığını hissediyorum. Öyle eski bir isim değil, hatta güzel bir isim. Ama enerjisinden boğulduğumu hissediyorum.
Evleneceğim için iki isim ve iki soyadını taşımak zor olacak. Saçma mı düşündüğümü bilmiyorum. Siz olsanız bu ismi değiştirmeyi düşünür müydünüz?
Dedem ve babaannem halama çok düşkünmüş. Hala üzülüyorlar ve beni onun yerine koydular. Evleneceğim için onu gelin edemedik seni ediyoruz diye ağlıyorlar.
Babama ismi sildirmek istediğimi söyledim, ancak bana hakkını helal etmeyeceğini söyledi. Babaannen üzülür dedi. Ben kardeşimi seviyorum onun ismini koydum sildirmek değiştirmez senin adın bu dedi. Yoruldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?