Ölüm korkusu

Ölümden çok korkuyorum. Bunu yazarken de korkuyorum. Bir insanın toprağın altına girmesini kabullenemiyorum. Toprak atacaklar üstümüze. Psikolojim bozuk degil ama gece olunca aklima bu geliyor. Korkuyorum.
korkunun ecele faydasi yok ne yazikki. topraktan geldik topraga gidrcegiz aslindan. insan sevdiklerini. geride. birakmaktan korkuyor sadece ozlem bir taraftada allaha kavusacagiz bunu dusunurwk korkunu yenebilirsin

Bende kendimi rahatlatmaya çalışıyordum ruh bedenden ayrılır,hissetmeyiz diye.okudum yorumunuzu hıh iyi oldu tekrardan başlar bende de

Kaçınılmaz son.

Hayat kısa bu korkuyla zaten kısa olan guzel hayatı kendinize zehir etmeyin.

Ne yaparsak yapalım Birgün herseyın sonu olduğu için bu yaşamında bir sonu olacak. O Yüzden yaşadığımız günleri Özlü ve guzel yasamak en iyisi.

Çocukken birini gömülürken falan mı gördünüz? Travma gibi olmuş sizde.

Ölüm hepimizin gerçeği ve büyük bir belirsizlik.

İşte bu yüzden dünya hayatında ne ekip biçtiğimize göre değişecek o an ki durumumuz.

Yani bu korkuyu lehinize cevirebilirsiniz.
Bol bol dua edin.
Bedeniniz toprağın altına koyulunca şimdi hissetmeyi düşündüğünüz fiziki tepkileriniz olmayacak zaten..

Bana göre ölüm bütün telaşların, hırsların, içten pazarlığın, kötülüğün bittiği sonsuz bir huzur.
Ahiretime çok mu güveniyorum? Hayır. Kim güvenebilir ki?
Ama ölümden kaçış yoksa kabulleneceksin..

Ölümü hatırlamak aşırı dünya hırsı ve tamahını dizginler.negatif yönlerimizi alt seviyede tutmamızı sağlar bana göre.

Sevdiklerimi kaybetmekten korkuyorum ben asıl.20 li yaşlarımda çok yoğun bu duyguları hissettim bi aralar, tamda o günlerde aniden babamı kaybettim.Dünyamın yarısı göçüverdi aniden....Böyle içe çöken günlerce süren sevdiklerini kaybetme korkularından da çok korkarım ozmandan bu yana.Ya yine birine birşey olursa diye panik atak tarzı bierşeye dönüşüyor bazen.

"Her ölüm bir doğumdur" sözünü duymuşsundur mutlaka..

Sence yenidoğan bir bebek oksijensiz bir dakika bile yaşayamayacakken, anne karnında daracık yerde bir sıvının içinde nasıl 40 hafta yaşayabiliyor?
Seni suyun içine atsak kaç dakika dayanabilirsin?

O bebek o alemden ölerek dünyaya doğuyor.
Yani biz de dünyada ölüp başka bir aleme doğacağız.

Allah'ın sonsuz hikmetinden sual etmektir ölüm korkusu.
Sonsuz merhamet sahibi hiç bir yarattığına zulüm etmez. Affedilmeyecek diye belirlenmiş suç işleyenler dışında..

Konu gayet samimi bir korku paylaşımı ile başlamışken yine ayetlere, hadislere, dini öğretilere gelmiş. Ben de bu tarz şeyleri birileri okudukça anksiyetem artıyor açıkçası, huzursuz oluyorum. Ölüm meleğini görmek bin kılıç darbesinden kötüymüş, ölüm korkusu olan birine bunu söylemek ne derece mantıklı?

Mune dini yorumlar yasaktı sanırım.

Bana göre ölüm bütün telaşların, hırsların, içten pazarlığın, kötülüğün bittiği sonsuz bir huzur.
Aslında benim için de böyle.
Beni korkutan ölecek olmak değil de, tabuta konulmak, toprak altına girmek vs.. yine de en iyisi düşünmemeye çalışmak heralde.

ayy bende küçükken korkardım. annem anlatmıştı. herkes mahşerde Allah'ın karşısına geçicek hesap sorulacak diye. bende korkmuştum çocuk aklı işte ya Allah bana bir şey yaparsa demiştim. inş ölmem diyordum.
arada sırada olur öyle şeyler. aklınıza çok getirmeyin. doğum, yaşam, ölüm normal şeyler.

aynen öyle her şeyin içine şu dini karıştırmasalar olmayacak sanki.

Bende çok korkuyorum ama ;
Üzerimdeki bunca günahla Rabbimin karşısına nasıl çıkarım,ölürsem telafi edemem diye korkuyorum.

Ölümden çok korkuyorum. Bunu yazarken de korkuyorum. Bir insanın toprağın altına girmesini kabullenemiyorum. Toprak atacaklar üstümüze. Psikolojim bozuk degil ama gece olunca aklima bu geliyor. Korkuyorum.
bu bende de var. özellikle yok olup gitmek, bu derin düşününce daha korkunç geliyor. ama yapacak birşey yok. doğduk öleceğiz. nasıl doğduğumuzu hatırlamıyorsak umarım öldüğümü de hatırlamam. ama gerçekten yok olup gitmek bu dünyadan korkunç.

Ölünce her şeyin bittiğine inanan kafalardan bende de olsa keşke,birisi demiş doğmadan önce nasılsa aynen oyle. Bu dünyada yaptığın kötülüklerin bir bedeli ve yaptığın iyiliklerin,ibadetlerin mükafatı elbet olacak. Nasıl yasarsaniz öyle ölür ve nasıl Ölürseniz öyle dirilirsiniz. Sadece sorumlu olduğunuz ibadetlere özen göstererek haram,helale dikkat ederek yasarsaniz,ölüm size düğün olur inşallah.

Yok olup gideceginizden emin gibisiniz galiba...
Garanti mi verdiler yok olunup gidilecek diye ki kendinizi bence o duruma sartlamayin.
Ayrica kendimizde hic bir guc ve kuvvet yokken yok olup gitsek ne olur Yaradan istedigini yapar butun her seyin sahibi o cunku...

Bende cok korkuyorum anne olduktan sonra daha da korkmaya basladim.
Oglumun beni taniyamamasindan,hatirlamamasindan, annesiz buyumesinden, annem niye gelmiyor beni sevmiyor mu diye dusunmesinden, benden sonra mutsuz olmasindan o kadar cok korkuyorun ki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…