- 15 Ekim 2018
- 8.331
- 14.777
- 163
- 35
- Konu Sahibi byebyeblackbird
-
korkunun ecele faydasi yok ne yazikki. topraktan geldik topraga gidrcegiz aslindan. insan sevdiklerini. geride. birakmaktan korkuyor sadece ozlem bir taraftada allaha kavusacagiz bunu dusunurwk korkunu yenebilirsinÖlümden çok korkuyorum. Bunu yazarken de korkuyorum. Bir insanın toprağın altına girmesini kabullenemiyorum. Toprak atacaklar üstümüze. Psikolojim bozuk degil ama gece olunca aklima bu geliyor. Korkuyorum.
Bende kendimi rahatlatmaya çalışıyordum ruh bedenden ayrılır,hissetmeyiz diye.okudum yorumunuzu hıh iyi oldu tekrardan başlar bende de(Allahü teâlâya yemin ederim ki, ölüm meleğini görmek, bin kılıç darbesinden daha şiddetlidir. Yine Allahü teâlâya yemin ederim ki, mümin bir kulun her damarı ölüm acısını duymadıkça, canı çıkmaz.) [Ebu Nuaym]
(Lezzetleri yok eden, ağız tadını bozan, ümitleri kıran ölümü çok anın! Ölümü darlıkta düşünen rahatlar. Bollukta düşünen, lüzumsuz işten, israftan kaçar kanaatkâr olur.) [İ. Hibban]
Bir zatı çok övdüler. Orada bulunan Resulullah efendimiz, (O kimse ölümü hatırlar mı?) buyurdu. (Ölümden söz ettiğini duymadık) dediler. (Ölümü anmayan değerli olmaz) buyurdu. (İ.Ebiddünya)
Ruh ve beden beraber günah işledikleri için, kabir azabı da, her ikisine birden yapılacaktır. (El-Müstened)
Her ölünün ruhu, cesedine, bilmediğimiz bir halde bağlıdır. Ruhların kendi cesetlerine tesir ve tasarruf etmelerine ve kabirde bulunmalarına izin verilmiştir. Ölü kabirde çürüse de, ruhun bedenle olan bağlılığı bozulmaz. (El-mütekaddim)
En büyük korkum kabir azabı ve en büyük endişem acaba iman ile çene kapaya bilecek miyiz . Ya sonsuz hayat kaybedilecek ya kazanılacak . Rabbim kazananlardan eylesin .
Aslında benim için de böyle.Bana göre ölüm bütün telaşların, hırsların, içten pazarlığın, kötülüğün bittiği sonsuz bir huzur.
aynen öyle her şeyin içine şu dini karıştırmasalar olmayacak sanki.Konu gayet samimi bir korku paylaşımı ile başlamışken yine ayetlere, hadislere, dini öğretilere gelmiş. Ben de bu tarz şeyleri birileri okudukça anksiyetem artıyor açıkçası, huzursuz oluyorum. Ölüm meleğini görmek bin kılıç darbesinden kötüymüş, ölüm korkusu olan birine bunu söylemek ne derece mantıklı?
Mune dini yorumlar yasaktı sanırım.
aynen öyle her şeyin içine şu dini karıştırmasalar olmayacak sanki.
bu bende de var. özellikle yok olup gitmek, bu derin düşününce daha korkunç geliyor. ama yapacak birşey yok. doğduk öleceğiz. nasıl doğduğumuzu hatırlamıyorsak umarım öldüğümü de hatırlamam. ama gerçekten yok olup gitmek bu dünyadan korkunç.Ölümden çok korkuyorum. Bunu yazarken de korkuyorum. Bir insanın toprağın altına girmesini kabullenemiyorum. Toprak atacaklar üstümüze. Psikolojim bozuk degil ama gece olunca aklima bu geliyor. Korkuyorum.
Mrb aynı sıkıntı bendede var siz nasilsnz yendiniz mi?İşte ya hissedersek?
bu bende de var. özellikle yok olup gitmek, bu derin düşününce daha korkunç geliyor. ama yapacak birşey yok. doğduk öleceğiz. nasıl doğduğumuzu hatırlamıyorsak umarım öldüğümü de hatırlamam. ama gerçekten yok olup gitmek bu dünyadan korkunç.
Aksine ben de ölmek istiyorumÖlümden çok korkuyorum. Bunu yazarken de korkuyorum. Bir insanın toprağın altına girmesini kabullenemiyorum. Toprak atacaklar üstümüze. Psikolojim bozuk degil ama gece olunca aklima bu geliyor. Korkuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?