Olum ok hasta :(

oğlun nasıl oldu canım?bilmiyorumkismile
hastahaneden çıktı mı?gelişmeler olmuştur mutlaka,inşallah daha da iyi olur...

hala hastanede canim
daha tam olarak toparlanamadi, aldigi ilaclardan galiba cok yorgun oluyo
yani 2 gün iyise 3 gün kötü cabuk yoruluyor
2 hafta önce sözde cikicakti, ilacini degistiriyorlar suanda bu yüzden ertelendi
ne yapacagimi bilmiyorum bende, sabirla bekliyoruz:gitme:

üzülme canım:teselli: ,tedavisi için orda alması gerekiyorsa kalıp daha iyi olucak.
ilacın etkileri de önemli.iyileşicek zamanla.
orda hep kontrol altında kalması daha iyi.duacınım,acil şifalar.

canımsın uzun süre girmedim topiğine gecmiş olsun henüz iyleşmedimii oğlunuz yaaa oralarda derdinee care bulamasan bide türkiyedki doktorlar çok iyiii getir bii gecmiş olsunnn:Saruboceq:dua edeceğim:Saruboceq:

Slm Kirmizili!
Ogluna allahtan en icten acil sifalar diliyorum. Sanada allah cok sabir ve güc versin.
Cok zor bir durum, kendimde depreyona cok yatkin bir yapim var.Bendede zaman zaman korkular oluyor. En büyük korkum (allah korusun) oglumunda piskoloji bozukluklari olabilmesi. Daha henüz 3 yasinda ama bunu okuyunca cok üzüldüm ve aglamamak icin kendimi zor tuttum.
Acaba desem mi diye düsündüm ama söylicem yinede.....oglunun kaldigi yerde baska hastalarda var tabi, hani zaten oglunda onlarla arkadaslik yapiyormus ve dertlesiyorlarmis...acaba onlardanda etkileniyormudur?
Benim piskologum bana cünkü "ruh sagligi bozuk insanlarla hastaliklari konusma, hastaliklari fazla arastirma, yoksa semptomlari üstüne cekersin" gibi bisey demisti. Yani en azindan ben biraz hassasim bu konuda, cidden biri bana ben kötüyken "ay su kisi aniden kafa agrisindan ölmüs" dese, hemen basim agrir ve korkarim ölcem diye. Anlatabildim mi acaba?
Tekrar allah oglunu sana bagislasin,kimseye evlat acisi cektirmesin!

saolun kizlaropuyorumnanaktan

baska hastaliklarin olanlar oglumla ayni hastaligi olanlar da var
nekadar konusuyor nekadar etkileniyor bilemem tabi
ayni hastaligi olan hastalarla konusmasi iyi gelir de öbürlerini bilemicembilmiyorumkismile

Merhaba kırmızılı;
Öncelikle çok geçmiş olsun temennilerimi sunmak isterim.ıyi düşünün iyi olsun.Birde bol bol dua tabiki.Ancak kendi tecrübelrimden size bir iki şey aktarmak isterim.
Öncelikle şizofreni için ailenizde böyle bir hastalık varmı onu bilmiyorum.ıllaki sizin veya eşinizin 1.dereceden olması gerekmiyor.2.3. kuşaktada olması bu geni oğlunuza taşımış olabilir.sesler duyma görüntüler görme bunlar şizofren belirtileridir. Şansınız oğlunuz çok küçük olmasından.Erken teşhisde 1 yıl süren tedavi ile tamamen iyileşme şansı oluyor. bu hastalık aslında doğuştan itibaren var. fakat belirtilerini 15 yaşında göstermeye başlıyor. 25 35 arası ise en üst seviyeye çıkıyor.Maalesfki hasta yakınları erken yaşta bu durumu fark etmiyor ve ömür boyu sürecek olan tedavi süreci başlıyor.ınşallah değildir ama öyle ise yapmanız gereken şey öncelikle üzülmemek. bu bir elmaydı gökten oğlumun başına düştü diyecek durumu kabulleneceksiniz.yapacak bir şey yok. Şizofreni beyin kimyasallarıyla alakalı bir rahatsızlık. psikolojik değil aslında. Hastalar ilaçlarını düzenli kullandıklarında beyin kimyaslaları olması gereken seviyeye indirgendiğine ve yükseltildiğinde sizin gibi normal inşasnlar oluyorlar. çaılışabilir hatta ayrı evde yaşayabilir evlenebilirler. Ancak toplumumuzda şizofren hastalarına deli gözüyle bakılıyor. Bu yanlış bakış hastaları daha da içe kapalı hale getiriyor. Çok yakınlarınız hariç fazla insanla bu durumumu paylaşmamaınızı öneririm. Okulunda güvendiğiniz bir veya iki öğretmene söyleyin onlar bilinçli olarak gözlemlesinle ve size bilgi versinler. bu rahatsızlıkta zaman zaman alevlenme dönemleri oluyor.Hastalar ilaç kullanmayı red etiyor. Tehlikeli süreç o zaman başlıyor kesinlikle uyanık olmalısınız.Oğlunu hastaneden çıktığında ilaç kullanma işini ona bırkmayın. Aynı hastanedeki gibi ilaçlarını saati gelince bir bardak su ile siz ona verin ve gözünüzün önünde yutmasını isteyin. Bunu en başta yaparsanız sonra zorluk çekmezsiniz. Onun insiyatifine bırakırsanız bir süre sonra sizden de şüphelenmeye kalkabilir .Hatta onu öldürmek isteyenler arasına sizide sokabilir. size olan güvenini yitirincede ilaçlarını kullanmaz. Yazdıklarım hoş şeyler değil biliyorum.Mümkün mertebe yumuşatarak yazmaya çalışıyorum.
Hastalığın tedikçisi stres oluyor. ailesi ayrı çocuklarda bu durum daha erken gözleniyor. Sınav zamanları özelikle üniversite sınavları türkiye de büyük gerginlik. yaşadığımız bu çağda da stresten uzak kalmak kolay değil kabul ediyorum.Ama oğlunuzun tahsilinionu daha az zorlayacak yöne kaydırabilirseniz onun için iyi olur kanaatindeyim. Ne bileyim müzik resim tiyatro.zavk alarak yapacağı bir meslek dalı olmalı.
Türkiye de olsa idiniz size Çapa hastanesindeki PROF.ALP ÜÇOK u tavsiye ederdim. Konusunda tek geçerim.Kendini şizofren hastalığına hasta yakınlarına adamış bir insan.Allah ondan razı olsun.Şizofreni hastasını 5 km den tanır. Ancak orada ki doktorlarda eminnimki iyidirler. Doktorlarınıza güvenin. Oğlunuzun rahatsızlığını çok güvendiğiniz kişilerin haricinde fazla yaymayın. ve ilaçlarını mutlaka sizin gözetiminizde yutmasını sağlayın.
ınşiallah oğlunuzun bir şeyi yoktur ve bunları boşuna yazmışımdır.Allah acil şifalar versin.

cok gecmıs olsun..kendınızı bukarad yıpratmayın..oglunuzun sıze cok ıhtıyacı olacak..lutfen moralınızı yuksek tutun..dualarım sızınle..cok buyuk gecmıs olsun

yasemincim canim üsenmeden uzun uzun yazmissin cok tsk ederima.s.
oglum sizofreni belirtileriyle götürdük hastaneye, 3 aydir orda
doktoruna sordum benim kendim gittigim psyatira sordum oglum sizofren hastasimi simdi diye
herikiside, bu kaniyi koymak öyle kolay degil cok dikkatliyiz sizofren konusunda dediler.
oglumun doktorunun söyledigiyse sizofren tanisini bir hastaya ancak bu positif semptomlarin en az 1 ay sürmesi gerekiyor dedi. oglumun semptomlari 4 gün filan sürdü, bu yüzden ümitliyim. hatta bazen ilaclar bile etki etmeyebiliyormus:gitme: allaha sükürki oglumda ilaclar ise yaradi.
belkide hemen hastaneye götürdügümüz icin hemen ilac tedavisine basladigi icin kisa sürede iyilesti.
bir sene kullanicak ilaclarini sonra yavas yavas birakicak
bu hastane almanyada bu konuda en iyi hastaneymis bikac doktor söyledi, hatta internetde bile okumustum bir ara.
bu bir sene icinde kesinlikle hastaliginin tekrarlamamsi gerekiyormus, doktoru bu yüzden cok titiz davraniyor. hatta hastaneden cikinca doktoru rehabilitasiyona gitsin dedi bir üc ayda orda kalsin dedi.hele bi eve geleyimde bikac hafta sonra giderim anne diyor oglumda, pek istemiyor ama:ecrin_bebek:

stress büyük etken dogru , oglumda hastalandigi dönem cok stressliydi.
her haftasonu eve geliyor ilac saatlerine kendisi cok dikkat ediyor, bende tabiki.
ilerde tamamen eve geldiginde aksatabilir unutabilir cok haklisin burda ben dikkat etmeliyim.
doktoru hasteneden ciktiginda tatile gitsin demis babasina, oda götürücek
bu capa hastenesi hangi il de canim olmasa orayada bi giderlerbilmiyorumkismile

cok gecmıs olsun..kendınızı bukarad yıpratmayın..oglunuzun sıze cok ıhtıyacı olacak..lutfen moralınızı yuksek tutun..dualarım sızınle..cok buyuk gecmıs olsun

tsk ederim canimkaydirigubbakcemile5. ilk zamanlar dünya basima yikildi tabiki ama simdi alistik artik, iyilesdi yasiyor ya allaha sükrediyorum.
iste bide oglum moralini yüksek tutsa of of
at terapisine gidiyor, tahtadan oymalar filan yapiyor bunlar iyi geliyor ona.olumunekankayizsmile

canım çaba istanbul fatihte,çok iyi bir yer,arkadaşımın kan hastalığı vardı tedavisi kesin olmayan,doktor riske girip ilaçları tek tek denedi kızda,2. tedavi işe yaradı ve iyileşti 2 sene oldu atlattı ama kontrole gidiyor hala,gerçekten türkiyenin en iyi hastanelerinden biri

canım arkadaşım ya şimdi gördüm bu konuyu ben...
meğer neler gelmiş başına :teselli:

allah acil şifalar versin, umarım ciddi bir şey de yoktur.

belki de o 4 gün görülen belirtiler arkadaşların dediği gibi stresten veya bu yaşlardaki hayal gücünden kaynaklanıyor olabilir.
bir de doktorlar bazı ilaçları kullanabilmek için tanıyı biraz abartıyorlar canım, bu da aklında olsun
yani şizofreni hastası olmayan birine bir depresyonda kullanmasını istediği ilaç için şizofren teşhisi koyabiliyor.

umarım bir an önce sağlığına kavuşur oğlun canım... kusura bakma ya hiç haberim yoktu, yanında olamadım mafoldumben

saol canim arkadasimŞeniz
bende iste domuz gribi sarkisini söylicektim oglumda bitbox yapacakti istemedi sipa:umursamaz::ecrin_bebek:

Canım çook geçmşiş olsunRabbim acill şifalar versin .Bu gecenin hürmetine hastalığını alsın birdahada geri getirmesin inşalah çok üzüldüm ama bişeylerden korkmuş gibi geldi bana ben oğlumun doğumundan sonra yalnız bile yatamıyodum biri beni uyutup kalkması gerekiyordu ama daha sonra tevekkül ettim Alla birşeyi istemezse bu iyi yada kötü olsun s
bana yaklaştırmaz bunun bilinciyle Benim Allahım hep yanımda dedim ve korkularımdan uzun bir süredir uzağım.
Bol bol dua etmeni ve okuyabilirsen türkcesinden olsun Kuran-ı Kerim okumanı tavsiye ediyorum ve tabii
Felak -Nas sureleri.

Merhabalar ben pek sık internete girmiyorum.Şimdi gördüm yazını.Canım bu hastanede istanbulda çapa hastanesi .Üniversite hastanesi.doktor da eğitim görevlilerinden. Fakat ben senin kafanı karıştırmayayım.Oradaki doktorlarda mutlaka iyidirler.Bu hastalık milyonda bir görülen bir hstalık değil.Doktorlar bu konuda çok bilinçliler. Kesinlikle doktorlarınıza güvenin.Her kafadan bir ses çıkar böyle zamanlarda.Özelliklede gaipten gelen sesler hemen 3 harflilere yorulur ve hacıya hocaya götürmenizi isterler.
(Ayrıca şizofrenler gerçekle hayali ayırt edemediklerinde hocaya götürüldüklerinde onu nasıl anlayackları da tam bir soru işareti.Ona kötü bir şey yaptığınızı zannedebilir .Ona zarar vereceğinizi orada uyutmaya çalışacağınızı vs.vs. tüm bunlar onda başka duyguların gelişmesini sağlar. Sonrada sizi düşmanı gibi görmeye başlar.Ama bunu size farkettirmez. Kendince uyanık davranmalıdır. Sinsi sinsi bakar size iyi davranır hatta hiç beklemediğiniz zamanlarda teşekkür eder. Anneceğim ablacığım diye hitap eder. Kendince ona oynanan oyunun farkındadır.Ama bunu belli etmiyordur.Size inanıyormuş gibi davranır. GErçekten çok riskli bir durum. Şizofren hastasıyla yaşayan herkesin her hareketini bilerek ve hesaplayarak atması gerekir.
Fakat tekrar söylemek istiyorum.İlaçlarını kullandıkları takdirde ne kendilerine ne de başkalrına zarar verirler. Tehlikeli süreç bıraktıklarında başlar. Ne zaman bıraktıklarını anlayamazsını.Çünkü size içiyormuş gibi numara yaparlar.)
Orayı bilmiyorum ama burada böyle oluyor. Ve hastalar doktora götürüldüklerinde maalesef çok geç kalınıyor. Artık hastalık yerleşmiş oluyor. Böyle şeylerle vakit kaybetmeyin.Ne paranızı harcayın nede gereksiz umutlara kapılın. Ha iyi bir hocanın nefesi sizi psikolojik olarak rahatlatabilir.Ona itirazım yok ama sadece hocaya gidipte ilaçlarını aman bıraktırmayın.Bu ilaç konusu inan çok çok önemli. Gerçi sen hemen sabahında careyi bilimde arayanlardansın böyle saçmalıklara kanmayacaksındır. ama bu yazıyı başka okuyanlar olursa diye özellikle yazmak istedim. Eğer bir yakınınız ben ses duyuyorum diyorsa veya ciddi ciddi takip edildiğini sanıyorsa evde elektrikleri kapatıp beni dinliyorlar diyorsa buna benzer belirtiler veriyorsa aman gözünüzü seveyim bu üfürükçülerle vakit kaybetmeyin hemen en yakın hastanenizdeki pskyatıra gidin. Bizler tabiki dualarımızı edeceğiz. Dünya duaların sayesinde ayakta duruyor.Ama allah insanlara akıl vermiş bu akıl sayesinde bilim bu kadar ilerledi. Peygamber efendimizde ilim Çin de bile olsa gidip alınız buyurmuyor mu? Geç kaldığınız takdirde çok zorlu bir süreç başlıyor maalesef.Allah tüm şizorfen hastalarınada yakınlarına da sabır versin inşallah.

Birde söylemeyi unuttum.Mesela Türkiye de ŞıZOFRENı DOSTLARI DERNEĞı var. Orada da vardır mutlaka.Gidin.Görüşün.Oradaki hasta yakınları ve doktorlardan bizzat bu durumu yaşayanlardan bilgi alın.Size müthiş destek olacaktır..Türkiyedeki derneklerin durumu içler acısı.Isıtıcıları bile yok.Ama hasta yakınları elinden geleni yapıyorlar.Hstalar orada diğer hastalarla buluşuyor. Toplumun soyutlamsından bir nebzede olsa kurtuluyorlar. Bir birlerine destek oluyorlar. HAyvan derneklerine haitiye yardım yapanlara duyrulur. ınsanlarımız var hayvanlardan daha kötü yaşamak zorunda kalan.Bizler evlatlarımıza en iyi eğitimi aldırmaya çalışırken onlar eğitimsizliğin yanı sıra birde hastalıkla açlıkla mücadele etmek zorunda kalıyorlar. Sonra o mükemmel yetiştirdiğimiz evlatlarımızla aynı sokakta yürüyorlar. Bu toplum bizim herkes kendi toplumunu bir adım öne taşımalı.SAdece aile içindeki bireylerle ilgilenip diğerlerinden banene dersek Taksim meydanındaki bir eğlencede bir maganda kurşununa feda edebiliriz sevdiklerimizi veya yoksulluğa canı tak etmiş birinin hırsızlık girişiminde bir kaza çıkar elinden... Allah korusun. Ama çevremize kulaklarımızı tıkamayalım lütfen.Kırmızı donluyla alakası yok bu yazdıklarımın farkındayım.Fakat senin açtığın bu topick sayesinde bir iki şey yazmak istedim müsadenle.Şizofrenler ilgilenilmediklerinde maalesef büyük acılara neden olabilirler.Hem kendi aileleri için hemde toplum için.Bu yüzden lütfen onlara arkamızı dönmeyelim. Evinize alışveriş yaprken 1 kavanoz fazla kahve alın ve bir derneğe gidip bırakın. Hiç olmazsa bu kadarını yapabiliriz değilmi?
ılgilenen ve bu duyarlılığı gösteren herkese şimdiden teşekkür ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…