Olum ok hasta :(

sizin zaten öle biri olmadığınız belli ablacım ama işin içinde çocuk olunca ben de bu bağnaz düşünceye karşı düşüncemi belirtmek istedim,cami hocasının okuduğu zaten Kitabıımızda yazanlar da kastedilen hocanın ne'idüğü belirsiz...
Ama zaten üstesinden geleceksiniz,gelmişsiniz..Allah bunu aratacak dert vermesin..:1hug:

konunu untmadım canım,herne kadar yazmasam da gelişmeleri sevinçle takip ediyorum.allahın izniyle

oğlun iyileşecek.zaten hasta değildi ki,hangimiz zaman zaman böyle korkular yaşamadık benimde

bir oğlum var.bende çok üstüne gitmiştim,okusun başarılı olsun diye.çok şükür şimdi

üniversite son sınıfta ama lisedeyken bizde buna benzer birşeyler yaşamıştık....sanırım tek

çocuklar bu sorunu daha çok yaşıyorlar.

bak doktor bana ne anlatti, bi grafik cizdi , bi insan stresse nereye kadar dayanir nerden sonra problem yasar, misal hassas insanlar belli bir cizgiden sonra bunalima girer. hasta demek istemiyorum hatta o hastaligin ismini dahi artik söylemek istemiyorum cünki zaten o hastaligin tehsisi konulmadi ogluma, tekrarlarsa konulacak. hassa insanlarin stressle nasil basedebilecegini doktoru ögretecek, nerede dur yeter demesini ögrenecek, sayet allah korusun tekrarlarsa aninda nasil fark edebilecegini ogluma ögretecekler tedavinin önemli kismi bu olacak.
doktor un dedigi, bir kere daha tekrarlayabilir yillar sonra, yada bidaha hic olmayabilirde.
ama artik ogluma daha anlayisli yaklasacagim icin eminimki bidaha tekrarlamayacak, bugün oglumda dedi ben eminim bidaha olmayacagina.
okadar güzel bilincli akillica konustuki bugün cok rahatladim
anne eve gelince biseyleri degistirmek istiyorum , insanlara yardim etmek istiyorum dedi, bende yardim derneklerinde gönüllü gencler grublari var oraya katilmak istermisin dedim evet dedi misal kizil hac var oraya gidebilir ilk yardim ögretiyorlar, sonra yemek pisiriyolar yasli ihtiyac sahibi insanlar , sosyal etkinliklerde bulunuyorlar.kaydirigubbakcemile5

amiinopuyorumnanaktan
cogu insan böyle korkular yasiyor bazisi cok bazisi az, bende misal ergenlik caginda cok korkardim hele bide böyle kizlar arasinda ücharfli konular konusuluncaakannehir gerci hala korkarimda firsat vermiyorum:1ninca:kaydirigubbakcemile3
gerci oglumun anlatigina göre onda öyle ücharfli korkusu yoktu, onun korkusu sadece devlet tarafindan takip ediliyoruz

heee kizlar aklinizda bulunsun soguk havalarda uzun yolculuk yapacaksaniz eger,
bir sala sarilmis ufak sicak bir sutorbasi tasimanizi tavsiye ederim.
rüzgar kar firtina viz gelir tarafimdan denenmistirkaydirigubbakcemile5

ogluna en buyuk ılac en buyuk destek sensın kırmızım unutma...
oglunda maşallah guclu cocuk dılerımkı hersey guzellesıcek erken onlem almanız bence bu hangımız strese ne kadar dayanıklıyız kı..elbette hekesın bı patlama noktası vardır..onemlı olan bunu fark etmekdır..ınsanın bı gunu streslı gecıyosa ertesı gunu muhakkak rahatlamalıdır..hıc bısı saglıgın yerını tutmıycaktır..

cok haklisin karcim, herkesin tahammül noktasi vardir, kaldiramayacagi kadar stress yüklememli :sinifsinif:
Şeniz

çok geçmiş olsun cnm yaa,
yavrum yaşı çok küçük atlatacak inş.
allahım ona acil şifa,
sanada güç kuvvet versin cnm,:Saruboceq:
zor bilirim evladın hastalığı önce anneyi yaralar ama,
sende biliyosun,ona yardımcı olman için senin güçlü olup ona güç vermen gerek,:gitme:

Konunuzu yeni farkettim ve tüm yazılanları okudum ,ilk sayfaları okuduğumda inanılmaz üzüldüm kahroldumsenağlama.....Ama Neyseki tatlı oğluşun iyileşmiş kaydirigubbakcemile5 Allah tüm evlatları annelerine bağışlasın.....(gerçekten tüm samimiyetimle söylüyorum çoookk mutlu oldumkaydirigubbakcemile2)

tatlım gercekten durumuna uzuldum..

benım kardesım de senın oglunun yasadıgı sorunlarla bır donem karsılastı..suan ıyı allaha sukur..

çokk geççmiş olsun canımyaa çoküüzldüm
şizofren oldugu kesinmii ya başka bii rahatsızlıktır belkii geçiçidirr ayy köötü oldum...:bbo:

inanın 1 saatten fazladır topiğinizi okuyorum ilk önce allah yardımcınız olsun bir an önce oğlunuza şifalar versin dualarımız sizinle allah tan sabır dileyin sizde kendinizi asla bıakmayın inanıyorum hissediyorum oğlunuz bu durumdan kurtulacak

canım önce sana bol sabır sağlık ve kuvvet diliyorum bundan sonra oğlunun arkasında onu sımsıkı koruyup kollayabilmek için ve oğluna sağlıklı günler canım

kizlar coook tsk ederim hepinize.
dün oglumu sabah aldik aksam götürdük eve 7 saat kadar evdeydi, oglumu iyi gördüm ama cabuk yoruluyor misal tv bilgisayar uzun süre konusmak yoruyor . iste geldik kahvaltik ettik sonra arkadaslariyla chatlasti biraz tv baktik, sonra yemek yedik oturduk konusuyorduk anne yoruldum az uzanayim dedi uzandi biraz sonra kalkti arkadaslarini cagirdi disari cikti 1 saat kadar sonra geri döndük.
3-4 hafta sonra cikar saniyorum.
doktora da sordum sizofreni tanisi nasil koyuyorsunuz diye, oda dedi bu halusinasyonlarin en az 1 ay süreyle devam etmesi gerekiyor dedi senin ogluna bu taniyi koyamayiz dedi, psykolojik bir bunalim hafif sizfrofen belirtileri olan bisey yasadi . iste böyle kizlar. ins bu ilk ve son olur allahim yardimiyla:Saruboceq:

Rabbim şifalar versin arkadaşım eğer imkanın varsa en kısa zamanda bir tatile çıkın tabi babası ile beraber belki hepiniz bir arada olursanız kendine güveni artar ve mutlu olur ınşaallah eski sağlığındanda iyi olsun yavrumuz

Konuyu şimdi gördüm ilk kez, baştan sona olmasa da baya bir bölümünü okudum.
Öncelikle çok çok geçmiş olsun. Son yazdıklarınıza çok sevindim. Umarım son olur bu, gelir geçer. ıçiniz ferah olsun şizofreni tanısı öyle kolay kolay konmaz. Büyük ihtimalle bir buhran geçirmiştir, hem ergenlik hem stres.
Ama eve geldikten sonra da terapisini ihmal etmesin. Stresle başa çıkması için bir süre bu şart.
Tekrar tekar şifa diliyorum.

ablacım ınsallah bı an once duzelır oglun ama sızofrenı dıye hemen tanı koymak olmaz.ii dusun ii olsun.15 yasına gırcek dıyosun ohoooo sımdı onlar neler neler dusunuyo dunyaları ne kadar calkantılı tam gecıs donemı yasıyo ne genc ne cocuk.cok kotu bı donemden gecıyo ergenlıgın etkısıyle bazı sıkıntılar yasıyo olabılır.gecıcıdır ınsallah bu durum dualarımız sızınle :Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…