- 5 Mayıs 2017
- 106
- 58
- 18
- 37
- Konu Sahibi esmergizmo
-
Ürperdim resmen4 ay önce yakın kız arkadaşım aşık olduğu musmutlu bir evlilik hayatı vardı. Sanırım 6 yıllık evliler.
Çocukları olmadı bir süre.
Sonra bir erkek evladı oldu.
Ay nasıl mutlulardı nasıl.
Böyle onlara bakınca sanki ben yaşıyorum,
Mutlu oluyordum.
Takiii o kaza olana kadar...
Aşkla yaptıkları büyütmeye çalıştıkları oğlulları,
Arkadaşımın yani annesinin gözü önünde,
Kamyonun altında kalarak can vermesi..
Tek düşündüğü 3 yaşındaki evladı.
Sadece o kaza anı.
Çocuğunun parçalanışı..
Anne olmayan bu kadar anlayamaz.
Ama varya bu acının üstüne acı yoktur diye düşünüyorum.
Sen el adamı için ölüyorum diyorsun ya,
Arkadaşım 9 ay karnımda 3 yıl göğsümde
Büyüttüğüm oğlum gözümün önünde can verdi.
Ve ben hergün ölüyorum. Diyor.
Ama ölmüyor yaşıyor.
Hayat böyle ve senin acın bir çok acının yanında
Su gibi kalır...
o senin kadar ölüyor mu bari?
Bu sizin düşünceniz.
Berbat bir durumda olduğunuzu anlattınız
Bizlerde size hayatta niceleri vardır dedik
Sizin beklentiniz ölüyorum dedikten sonra,
Ay evet gerçekten terkedilmişsin biran önce öl mü diyelim?
Yada gidin boynuna atlayın mı diyelim?
Kocası tokat atana kaldıramıyorsan boşa denir.
Aldatılan kadına kaldıramayacaksan boşa denir.
Meraklı olduğumuz bir durum yok.
Hayatta çok zor şeyler var yanlız değilsiniz.
Bunlar hayatın bir parçasıdır.
Ölmezsiniz diyerek bir kısa örnek vermektir.
Siniriniz bu yazdıklarıma olmamalı.
Ben sizin dar çaresiz düşüncenize veriyor.
İyi ölmeler mi demeli bilemedim.
Çok yanlış bir çıkışma olmuş.
Ama tabiki bu tarz çıkışmaya ortak olmayacağım.
Sağlıklı düşünmeye başladığınız anda.
Yanlışınızın farkına varırsınız.
Turkiye'de buyuklere korkunc bir saygi var, bu bazen iyi bazen kotu. Hindistan'da kast sistemi var diyoruz aslinda bu ulkemizde de var. Yasi buyuk olan daha ustun goruluyor, kim olursa olsun. Ve her yaptiginin hosgorulmesi bekleniyor. Durum boyle olunca biri senden buyuk olunca sana her istedigini soyleyebilecegini saniyor. Arkandan terbiyesiz filan da demistir simdi.kesinlikle benim düşünce yapım bu işte. ama çoğu kimse beni anlamıyor. dedim valla. saygı gösterene saygı gösteririm. bana kim nasıl gelirse öyle gelirim. iyi insan benim için çok iyi der. kötü insan çok kötü bu kadar basitim aslında.
4 ay önce yakın kız arkadaşım aşık olduğu musmutlu bir evlilik hayatı vardı. Sanırım 6 yıllık evliler.
Çocukları olmadı bir süre.
Sonra bir erkek evladı oldu.
Ay nasıl mutlulardı nasıl.
Böyle onlara bakınca sanki ben yaşıyorum,
Mutlu oluyordum.
Takiii o kaza olana kadar...
Aşkla yaptıkları büyütmeye çalıştıkları oğlulları,
Arkadaşımın yani annesinin gözü önünde,
Kamyonun altında kalarak can vermesi..
Tek düşündüğü 3 yaşındaki evladı.
Sadece o kaza anı.
Çocuğunun parçalanışı..
Anne olmayan bu kadar anlayamaz.
Ama varya bu acının üstüne acı yoktur diye düşünüyorum.
Sen el adamı için ölüyorum diyorsun ya,
Arkadaşım 9 ay karnımda 3 yıl göğsümde
Büyüttüğüm oğlum gözümün önünde can verdi.
Ve ben hergün ölüyorum. Diyor.
Ama ölmüyor yaşıyor.
Hayat böyle ve senin acın bir çok acının yanında
Su gibi kalır...
o senin kadar ölüyor mu bari?
E esmergizmo Konunun ilk mesajini duzenleyip "Daha kotu duruma dusemedim kusura bakmayin" de bence.
Benim aklima bu gelmisti :-Devet daha beterleri var, haklısınız ve eminim ki iyi niyetle yazdınız ama ben de böyle hikayelerden asla etkilenemiyorum mesela.
duygusal anıma denk gelirse 5 dakika "hayatta neler var, ben neye üzülüyorum" moduna geçiyorum ama maksimum 5 dakika sürüyor bu olay. sonra eski halime dönüyorum. daha kötüsünü yaşamadım diye şükredemiyorum.
eşekten düşeni eşekten düşen anlar. bana en iyi benim durumumu yaşayanlar geliyor.
ben de sevgilimden ayrıldım, sabah akşam aşk acısı çeken insanları ve unutma süreçlerini okuyorum.
diğer dertler ilgi alanımda değil. insan olduğumuz için de çok doğal bu bence.
son olarak aklıma gelen karikatürü eklemeden geçemeyeceğim;
Bu forumun binlerce uyesi var, cesit cesit hepsi dolayisiyla. Konu actigin zaman isine yarar yorumlar da geliyor, "Ne alaka?" dedigin yorumlar da. Bir cesit filtre yok maalesef, onune gelen istedigini yazabiliyor.ay sorma ya. hayır desem ki ohoo süperim doktorum gencim güzelim maddi durumum iyi bu sefer kafama atmadık taş bırakmazlar ay egoist diye.
kendi halime üzülüyorsam dibe batmış görüyorsam kime ne? bunun hesabını neden veriyorum ya? hocam mısınız müdürüm mü?
Turkiye'de buyuklere korkunc bir saygi var, bu bazen iyi bazen kotu. Hindistan'da kast sistemi var diyoruz aslinda bu ulkemizde de var. Yasi buyuk olan daha ustun goruluyor, kim olursa olsun. Ve her yaptiginin hosgorulmesi bekleniyor. Durum boyle olunca biri senden buyuk olunca sana her istedigini soyleyebilecegini saniyor. Arkandan terbiyesiz filan da demistir simdi.
Benim aklima bu gelmisti :-D
Demek istediğimi paylaştığımı düşünüyorum zaten.evet daha beterleri var, haklısınız ve eminim ki iyi niyetle yazdınız ama ben de böyle hikayelerden asla etkilenemiyorum mesela.
duygusal anıma denk gelirse 5 dakika "hayatta neler var, ben neye üzülüyorum" moduna geçiyorum ama maksimum 5 dakika sürüyor bu olay. sonra eski halime dönüyorum. daha kötüsünü yaşamadım diye şükredemiyorum.
eşekten düşeni eşekten düşen anlar. bana en iyi benim durumumu yaşayanlar geliyor.
ben de sevgilimden ayrıldım, sabah akşam aşk acısı çeken insanları ve unutma süreçlerini okuyorum.
diğer dertler ilgi alanımda değil. insan olduğumuz için de çok doğal bu bence.
son olarak aklıma gelen karikatürü eklemeden geçemeyeceğim;
4 yıllık ilişkim bittiğinde ben de ölüyorum sanmıştım. Ağlayarak uyu ağlayarak uyan 1 hafta geçirdim. Midemde saçma sapan hisler zihnimde sürekli o. Hayal kırıklıkları kurulan hayaller verilen sözler yaşanmışlıklar.. İlk 1 hafta pek bişey yiyemedim midem düzleşmişti.
Sonra zamanla göz yaşlarım dindi, yemek yemeye başladım, yavaş yavaş aklımdan çıktı. Unutmuyor, hatırlıyor hale geldim. Bi süre sonra eğlenmeye de başladım. Baktım aa onsuz da gayet iyi gidiyor. Artık sadece arkdaşlar arası laf gelirse hatırlar hale geldim. Ayrılığın ilk zamanlarındaki halime şimdi gülüyorum, güle güle anlatabiliyorum soranlara. Şimdi aradan 1 buçuk kadar yıl geçti. Başkasını sevdim, o ilişki de bitti şimdi ama en önemlisi başkasına da bir şeyler hissedebildiğimi görmek beni çok mutlu etti :) başkasını da sevebiliyordum, onsuz aslında ölmüyormuşum ben sadece öyle sanmışım.
Şimdi kafam rahat eski ilişkim bana çok şey kattı, yaşadıklarım sayesinde kafaya takmamayı, hissettiğim o iğrenç ruh halinin de geçeceğimi öğrendim.
Çok klişe gerçekten ama zaman gerçekten her şeyin ilacı, sadece kendinize değer vermeyi unutmayın, yaşadıklarınız aslinda size çok şey katacak ve diğer güne daha güçlü uyanacaksınız :)
9 senelik ilişki neden o kadar uzun tuttunuz ki ? Olmayacağı oradan belliymiş sanki neden bu kadar beklediniz ?
arkadaşlarımla güzel bir gün geçirdim sonra eve dönerken evlerimiz yakın önünden geçtim arabası da garajdaydı görünce ağlamaya başladım.
bu klişeyi de yaşadım ya arabada ağlamak gibi taman artık.
bugün aramadı kafamda sorular...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?