- 15 Kasım 2016
- 17.146
- 52.866
- 598
- 33
- Konu Sahibi esmergizmo
-
Astoria
ya ben sanırım sağlam depresyondayım. ilaca başladım ama içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor bir tavsiyen var mı?
klasik spor yap arkadaşlarla buluş kısmı da işe yaramıyor.
Terapistinle bu durumu konuşmanı ve onun tavsiyelerini dinlemeni öneririm ilk olarak, benim vereceğim tavsiyeler çok genel olacaktır. Spor yapmak açık havada bulunmak ve hareket halinde olarak iyi hissetmenin bir yolu. Ama dışarı çıkmaya hiç mecalin yoksa ev temizleyebilirsin, sevdiğin yemekleri, tatlıları yapabilirsin. Kocaman bir kremalı çikolatalı pasta yapıp hepsini yiyerek serotonin içinde boğulabilirsin ehehe :) Yemek olarak da makarna ve balık yemek daha iyi hissettiriyor. Pişen yemek kokusu sakinleştirir ve mutlu hissettirir.
Sosyalleşmek de kafanı dağıtmak açısından iyidir aslında, yani tek bir kişiye kafanı takmaktansa arkadaşlarınla olmak, kahve içip fal bakmak, dedikodu yapmak vesaire bunlar toparlanmaya yardımcı olabiliyor. Ama sende olmadıysa bir hobi edinebilirsin, hocamın bir danışanı ebru sanatına merak salmıştı mesela ve hala yapıyor. Dediğim gibi terapistin daha sağlıklı öneriler sunabilir, benimkiler daha klasik.
teşekkürler görüşücem tekrar ama 2 hafta sonra.
yani işte bunları o kadar uzun süredir yapıyorum ki bi işe yaramıyor artık
Bir iş ya da bir hobi edinmen daha faydalı olabilir. Yani birilerine faydalı olabileceğin, mesleki doyumu fazla olan aktif bir mesleğin var aslında. Ne kadar imkanın var bilemiyorum benim aklıma gelen şeyler senin aklına çoktan gelmiştir eminim ama birilerine yardım etmek, "yardım alan" konumundan "yardım eden" konumuna gelmenin fayda sağlayabileceğini düşünüyorum yani.
evet aslında bu tam noktaya parmak basmak oldu. yapı olarak da sürekli destek veren konumunda bi insanım aslında. dolayısıyla sürekli öğüt almaktan cidden sıkıldım. meslek olarak elim kolum bağlı biraz. kafayı toparlamaktan başka çare yok sanırım napayım. hobilerim çoktur aslında ama işte istek yok içimde.
Yardım alan konumunda olmak zaten seni daha da umutsuz konuma sokan. Hep yardım eden rolündeydin çünkü bu zamana kadar. Umarım terapistinle beraber bir orta çözüm yolu bulabilirsiniz.
adamı tanımıyorum ama size neden yalan söylesin ki? yalan söylemek için bir sebebi yok gibi duruyor. zaten ayrısınız. ben kızın bugün katıldığını düşünüyorum. umarım öyledirzamanında uğruna 1 2 yalan söylediği bir kız vardı kendi iş yerinde.
gittiği kongreye o geldi mi diye sordum dün aradığında yok dedi.
bugün sosyal medyada fotolarını gördüm iş yeri ekibiyle çekilmişler o kişilerden biri koymuş.
o kız da var.
ya bana yalan söyledi. ya da kız bugün katıldı kongreye.
bilmiyorum. tek bir şey biliyorum uzun süre ağlayamadım bile nefes almaya çalıştım sadece. kalbimin çarpıntısını tişörtünden görebiliyordum.
beni bu kadar üzmeye hakkı yoktu.
adamı tanımıyorum ama size neden yalan söylesin ki? yalan söylemek için bir sebebi yok gibi duruyor. zaten ayrısınız. ben kızın bugün katıldığını düşünüyorum. umarım öyledir
Erkek arkadasiniz ayrilmak istiyor mu onu anlamadim. Bu kadar yilin verdigi aliskanliktan kurtulamamis da olabilir. Siz mesleginizi yapin. Bir kadinin isi varsa hicbir seyden korkmaz. Maalesef kacan kovalanir bir de. Biraz kacin bakalim. Ne yapacak?
Oncelikle sakin olun. Arayinca acmayin. Msj yazarsa cvp vermeyin. Cok zor ama dayanin. Bakalim ne olacak. Erkekler bunu istiyor ne yazik ki...
kiz kardesim canimin ici 27 yasinda dereceyle tip mezunu. once ms oldu, simdi ise tedavisi mumkun olmayan bambaska bir hastalik... bilmem belki mutluluk icin saglik bile tekbasina yeterlidir
Sizin konunuzu okurken diyecek söz bulamadim. Arkadaşın demiş ki çocuğunu kaybeden bu kadar Üzülmemistir?? Nedir sizdeki bu sevgili düşkünlugü ? Hamileyken aldatildim boşandım bu kadar olayı arabeske baglamadim. Adamın yanında o iş arkadaşı mi var yok adam iki gün önce aradı yok ölüyorum bitiyorum bu nedir? Sen oturup kendine acimak yerine git çalış. Herkes ayrılıyor acı çekiyor. Bu kadae da arabeske çevrilmez kardeşim ölüyorum diyorsun ya Allah sana öyle bir dert verir ki sen o zaman anlarsın. Sukret kendine gel
Aman allahım, senin derhal silkelenmek gerek. Sen kendine "hiç'liği" aşılamışsın. Bünyen bile sallamasyon takılıyordur. Bu doğru değil. Yapma. Olumsuz herşeyi kendine çekme, ilk önce ne kadar değerli olduğunu bil, hala yaşıyorsun ve sağlıklısın. Bak bu sabah güneş ne güzel doğdu günler uzun. Havalar muazzam olacak, herşeyi değerlendir. Kitap oku, kendini geliştir. İlk önce zoraki mutluluklar yaşa sonra onlardan tat al, alış ve öyle yaşamaya devam et..kızlar sınava hazırlanıyordum asosyaldim arkadaşlarımdan kopmuştum ailem de sorunlu
9 yıllık sevgilim benden ayrıldı
ölüyorum. sürekli ağlama krizindeyim. 28 yaşındayım hayatım boşuna geçmiş gibi hissediyorum. bi hayatım yok. sıfırım. yaşasam ne yaşamasam ne yokum ki ben.
ben bittim. sıfırda bile değil eksideyim. nasıl çıkılır bu durumdan?
nolur yardım edin çok kötüyüm.... cevap yazamazsam bilin ki can acısından ölüyorum
Aman allahım, senin derhal silkelenmek gerek. Sen kendine "hiç'liği" aşılamışsın. Bünyen bile sallamasyon takılıyordur. Bu doğru değil. Yapma. Olumsuz herşeyi kendine çekme, ilk önce ne kadar değerli olduğunu bil, hala yaşıyorsun ve sağlıklısın. Bak bu sabah güneş ne güzel doğdu günler uzun. Havalar muazzam olacak, herşeyi değerlendir. Kitap oku, kendini geliştir. İlk önce zoraki mutluluklar yaşa sonra onlardan tat al, alış ve öyle yaşamaya devam et..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?