- 29 Kasım 2014
- 22.104
- 27.504
- 598
- Konu Sahibi esmergizmo
-
Benim icimden bi his var bilmiyorum bitemez gibi geliyor cunku somut bisey olmamis bi bunalim yaşıyor gibi hayatina baska birini almis olsa sana tamamen bitti derdi zaman demis zamanla seni özleyip gönlünü alir INŞALLAH ve cok mutlu olursun dualarimdasin.. 9 yil dile kolay suan bosluga düşmektede keske demektede haklisin belkide bu gecen zaman sizi daha guclendirir kim bilir zaten geri gelmesse sende bu zarf icinde kendinle yaşamayı öğrenirsin en cokta okuduklarımda evindeki esyalari bile onla yerlestrmissiniz her yerde o var unutmak cok zor...bende 10 yilik beraberlikten sonra cok şükür evlendim evlenmeden önce bizimde 9 yilliken skntilarimiz olmustu o zamanlar resmen bitik haldeydim nasipte varsa kismet oluyor canim ALLAH'IM sizi baristirsin hayirlisiyla hersey gönlünce olsun❤çok üzüldüm ve acı çektim bu 2 haftada. nasıl unutulur bunlar bilmiyorum tekrar bir olabilir miyiz bilmiyorum...
keşke 5 sene öncesine dönsem. herşeyi daha başka yapardım.
Onunla olan anilari silmek zorunda degilsin ki. Olaya olan bakis acini degistir. Mesela onunla gecirdigin vakit icinde deneyim kazandin..iyi kotu seyler yasamissindir bunlarda sana elbet birseyler katmistir. Yasanmasi gerekiyormus ki yasanmis demek. Aci cekmende normal tabiki..ama bu aciya tutunma omrun boyunca. Hayat devam ediyor dunya hala donuyor ve zamanin kiymetini bil her anini dolu dolu yasa..duraksama.. O gitti diye dunya durmadi sonucta. Sen istersen devam edebilirsin tekrar bir baskasiyla mutlu olabilirsin. İstersende oturup kendine aciyabilir hayatini durdurabilir ahlanip durursun...senin elinde. Aci cekme surecini uzun tutma :) devam et...hayatina devam ederken en azindan ara sira aklina gelir uzulursun vs ama kendine kostek olup aciyarak kapatma kendini hayata.
Bak bende suan ask acisi yasiyorum. Hayalkirikligi icerisindeyim. Ama olaya realist bakiyorum. Ara sira gokyasi dokuyorum ne yapacagimi bilmiyorum..ama bu acimi yasama sureci belirledim kendimce. Elbet duzelecek hersey..hersey yerli yerine oturacak. Herseyin bir anlami vardir hicbirsey bosuna yasanmiyor. Serrin icinde hayir vardir herzaman..
Benim icimden bi his var bilmiyorum bitemez gibi geliyor cunku somut bisey olmamis bi bunalim yaşıyor gibi hayatina baska birini almis olsa sana tamamen bitti derdi zaman demis zamanla seni özleyip gönlünü alir INŞALLAH ve cok mutlu olursun dualarimdasin.. 9 yil dile kolay suan bosluga düşmektede keske demektede haklisin belkide bu gecen zaman sizi daha guclendirir kim bilir zaten geri gelmesse sende bu zarf icinde kendinle yaşamayı öğrenirsin en cokta okuduklarımda evindeki esyalari bile onla yerlestrmissiniz her yerde o var unutmak cok zor...bende 10 yilik beraberlikten sonra cok şükür evlendim evlenmeden önce bizimde 9 yilliken skntilarimiz olmustu o zamanlar resmen bitik haldeydim nasipte varsa kismet oluyor canim ALLAH'IM sizi baristirsin hayirlisiyla hersey gönlünce olsun❤
ben yetişkinliğimde tanımadım onu. birlikte büyüdük zorlukları aştık hep. sonra benim aşamadığım zorlukta elimi bırakması çok koydu bana.
acı çekme süremi kısa tutmaya çalışıyorum ama elimde değil.
sarıştığım oyuncağım var gece kocaman bi köpek. çok tatlı dedim diye almıştı bana normalde sevmem. son zamanlarda o kadar sevgiye ihtiyacım oluyordu ki ona sarışıyordum biraz olsun iyi geliyordu.
2 haftadır ona sarışıp uyuyordum çocuk gibi. çocukken bile devasa bi ayı almıştı babam hiç sarışmadım oyuncaklara. uyuyamadım sarışıp o aldı diye sarışmak istemedim.
kendime oyuncak at almıştım salonda kaybetmişim onu bulamadım diye oturdum ağladım. atı kendmle özdeşleştirmiştim. kendim gibi onu da kaybettim.
ve evet yaşım 8 değil 28. napıcam ben
Yapman gereken tek sey ozsevgini ozsaygini kesfetmek. Duygu durumunu objelere veya insanlara baglamamak. En sagliklisi ve dogrusu budur. Mutluluguda sevgiyide ilk once kendinde bulacaksin ki hayatina giren insan ciktiginda birsey kaybetmeyeceksin. Kendin mutlu olacaksin ve mutlulugunu insanlarla paylasacaksin.
Mutlulugunu sevgiyi insanlara baglamayacaksin ki onlar hayatindan ciktiklarinda bombos ve hayatin gitmis gibi kalmayasin ortada. Cunku dunya fani..ayrilik ölümle bile gelebilir.
Gecen sefer cocukcasin dedigime bakma kirilma..manevi anlamda oylesin demek istedim. Maneviyatini gelistir ruhunu olgunlastir, kendini tani ve bil.
Yazilarinin cogunu okudum aslinda gayet akilli bir kizsin ve ustesinden gelecegine eminim. Bilmedigin anlamadigin seyler olabilir gayet normal herkesin manevi gelisimi farklidir. İnsan 40 yasina kadar ogreniyor duse kalka cogu seyi.
çıktım ortak hesaptan.eski msn iletileri gibi birbirimize mesaj mı vericez bu yaştan sonra.
bugün güç bulabilirsem evindeki eşyalarımı da toparlayıp dönücem.
arabasının yedek anahtarını da bırakmak istiyorum eve ama arabası garajda ev de boş. hırsız girer de çalınırsa başıma iş alır mıyım?
napsam kızlar?
Şu saatte eve gelip eşyalarımı alıcam, arabanın yedek anahtarını nereye bırakayım
Seklinde bir mesaj atabilirsin. Ya da
Eve geldim esyalarimi aldim anahtari da suraya bıraktım yazip gonderebilirsin
gittim aldm eşyaları anahtarı bıraktım ama bişi yazmıcam sanırım
kendi de araba anahtarını bırakmış zaten
üzüldüm ya eve girince... temizlediğim evi görmek falan...
yastığını kokladımözlemişim çok...
içim buruldu. ama mecburdum. kendimi ezdirmeyeceğim
aramayacağım da. biterse bitsin.
Bravo tebrik ediyorum seni. Aynen devam et. Yeniden mutlu olduğunu güldügünü farkettikce kendine güvenin gelecek. Simdi bi böcek gibi hissediyosun ya bunlar hep geçecek onsuz da hayatın devam ettiğini gördüğünde.
Umutsuz olma. Sen hele bi tusa gir de, seninle ilgilenenleri gördükçe dikkatinin dağıldığını hatta yeniden heyecanlandığını göreceksin.
Inan bana :)
bilmiyorum umutsuzum keyifsizim.
Seni mutlu edecek islerle uğraş istersen. Animeye baslayabilirsin kısa sürüyor onlar hem. Ya da ted konusmalarına bakabilirsin değişik konular dikkatini dagitabilir. Gibi gibi :)
üff annemlerle konuşuyordum bütün erkekler aynı tepesine çökceksin imasına gelen laflar ediyo
sinirim bozuldu
ablamın büyük yaşta arkadaşlarıyla görüştüm çoğu boşanmış zaten evliler de mutsuz
bu ne ya...
ben erkek peşinde ömrümü heba mı edicem?
Ya bunun okumakla ilgisi yok, milyon defa sahit oldum. Benim dedem ilkokul mezunuydu, ben doguluyum zaten herkes en fazla o kadar okurmus o zamanlar. Benazir Butto'yu anlatirdi bana. Kadina muthis saygisi vardi; hele de okuyorsa, uretiyorsa, calisiyorsa.evet farkındayım ufak ufak bişilere çabalıyorum.
zaten şu 2 haftada bomboş durmak bile delirtti beni.
olduğundan daha kötü geliyor herşey boş olunca.
özgüvenim ciddi zedelendi bu da ezikleşmeme sebep oldu ve insanlarla ilişkilerimin dengesi kaydı.
gerçekten hak ettiğini sanmıştım. dün geceye kadar da öyle sanıyordum hala. o facebook saçmalamasından sonra üzülmeme değmeyeceğini idrak etmiş bulunuyorum.
insan üzülüyor tabi. geçmiş güzel anlarımız geliyor aklıma.
ama o kaz gelcek yerden tavuk esirgememiş resmen. ben onu doğu hizmetinden kurtarırım diye tutmuş beni yanında. çıkar ilişkisiymiş bu. bu koydu bana.
bugün ananem anlattı. büyük dedem bile büyük ananeme iş yaptırtmazmış evde. 2 yardımcı kadın varmış yemek temizlik o yaparmış 1930lardan bahsediyorum! ananemin erkek kardeşleri hem tarlada çalışır gelir yemek hazırlar kendilerine yer sonra bulaşıkları yıkar kaldırırmış.
büyük dedem bildiğin evin altı kaya imiş kayayı kese kese içinden su çıkarmış kuyu yapmış
erkek dediğin budur ya. kendi g.tünü bile toplayamayıp en ufak zorlukta karşıdakini zorlamak nedir?
gittiği zorunlu bölgesinde tek başına çalışan kadın pratisyenler var bana onları örnek gösteriyordu bak ne zorluklar çekenler var diye.
asıl benim onları göstermem lazım. kurulu düzene yerleşti oraya eşyalı lojmana. beyimizin bi temizlik yemek yapması zor geldi de depresyonlara girdi anası da ağlandı oğlumun düzeni yok diye.
hay s.çayım onun düzenine ya. erkek dediğin bana yaslanarak ayakta kalacaksa beni ezerek yükselecekse kalsın dipte.
Benim cevrem de ayni, evlilerin hepsi mutsuz. Bir tane evli ve mutlu taniyorum, onun da kocasi Alman :-D Hic bilmiyorum bir alakasi var mi ama olabilir de.üff annemlerle konuşuyordum bütün erkekler aynı tepesine çökceksin imasına gelen laflar ediyo
sinirim bozuldu
ablamın büyük yaşta arkadaşlarıyla görüştüm çoğu boşanmış zaten evliler de mutsuz
bu ne ya...
ben erkek peşinde ömrümü heba mı edicem?
Birincisinde annen hakli ama. Bilmiyorum belki yanlis ama aile icindeki sorunlardan kimseye bahsetmeme taraftariyim. Ikincisinde sen haklisin. Zaten yeterince kostek olmuslar manevi olarak, bir de boyle demesi hic olmamis. Ama insanlar cogu zaman ne kadar hasar verdiginin farkinda varmiyor.annem bütün moralimi bozdu ya...
aileyle sorunları erkeğe anlatmamak gerekirmişmiş..
çalışan insan çalışmayan insan istemezmişmiş...
ulan huzur vereydiniz de çalışaydım o zaman.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?