- 23 Ocak 2013
- 8.104
- 10.540
- 248
- Konu Sahibi esmergizmo
-
Kolay olmayacak, ben de 3 yıllık ilişkimi bitirdim hala aklımın bir köşesinde, senin 10 yıla yakın yani elbette birden unutmanı beklemek, lay lay lom olmanı beklemek saçma. Ol diyen de saçmalar. Falcı seni umutlandırmış, falcılar zaten parayla umut veren kişilerdir. Onlara göre sevgililer er geç döner, dönmese de cezasını çeker. Ama ya dönmezse sana, ya başkasıyla mutlu olursa? Hayat toz pembe değil, zor ama kendini bunlara da hazırlamak zorundasın.
Kendini zora hazırlamanın hep avantajı vardır. Kendini toz pembeye hazırlarsan, umutlandırırsan kötüsü başa geldiğinde yıkılırsın, harap olursun. Ama kötüyü beklerken iyisi başa gelirse normalden fazla mutlu olursun, havalara uçarsın. Ha kötü bekleyip kötüsü olduğunda da "Ha bekliyordum zaten bunu" dersin, yani üzülürsün ama o kadar yıkıcı bir etkisi olmaz. Kötü senaryoları kafanda kurup kurup ağla, en iyi hazırlanma yöntemi bu.
evet haklısın.
ama kötüye hazırlayınca ben kendimi normalde mutsuz oluyorum çok o da beni etkiliyor o zaman napıcaz?
benim sorunum bu sanırım beynimde hayallerde yaşıyorum biraz.
bu dediğini yaşamıştım, haksız yere bir stajım uzadı, hoca bırakmaz ya dedim kendi kendime haksızlık olurdu çünkü hocayı ikna etmeye çalışmadım ve bıraktı.
o bırakması da hayatımı mahveden olayların başlangıcıydı sonra dümeni doğrultamadım bir türlü.
bu dediğini kişilik özelliğim nasıl yapabilirim? sanırım bu konuda eksiğim gerçekten.
Başına geldiğinde yine mutsuz olmuyor musun zaten, tek fark zaman oluyor. Birinde önceden mutsuz olmuş oluyorsun, diğerinde realiteyle birleştiğinde iki kat mutsuzluk yaşıyorsun. Yani hem "öyle olmaz" beklentinin karşılanmamasından gelen mutsuzluk, hem de olayın mutsuzluğu birleşiyor. İki kat mutsuz olmayı önceden kendimi hazırlayarak mutsuz olmaya tercih ediyorum ben, daha az yıkıcı etkiyle atlatıyorum. Kişilik özelliği değil bu aslında, bakış açısı. Bakış açını da bu yönde değiştirebilmen daha kolay. Ha acıdan besleniyorsan belki bu bir kişilik özelliği olabilir. :)
acı bazen sinirle beni motive ediyor ama nadir
mesela bi dizi izliyordum tam dediğim şeyi kastetti
"gökyüzünün yıkılmasını beklemek gökyüzünün yıkılmasından daha kötü" diye
ben de şöyle bakıyorum. kötü sonuçlanacaksa bile gerçekleşene kadarki zamanı kötü geçirmekle elime bir şey geçmiyor. insan umuttan ve pozitiflikten beslenir daha çok. motive olmak için umut lazım biraz.
Doğru, güzel bir bakış açısı ama benim kastettiğim karamsar bir bakış açısı değildi. Daha çok olabilecek kötü bir olaya yönelik kendini hazırlama, yıkıma uğramayı engelleme. Yoksa "Her olayın sonu kötü bitebilir hep en kötüsünü düşünmeliyiz" demek istemiyorum. Daha çok seni yıkıma uğratabilecek, etkisi ağır olabilecek bir olasılığa hazırlıksız yakalanmamak. Anlaşılır olmuştur umarım. :)
evet anlaşılır ama ben pratikte uygularken sıkıntı yaşıyorum bunu
karamsar olmadan en kötüye nasıl hazırlanılır? o ince ayarı nasıl yapıcaz peki?
Hmm yani bu her insanda nasıl olur bilemiyorum kendimden örnek vereyim en iyisi. Ben karamsar biri pek değilimdir, kimi insanların bakış açısı direkt en kötüsünü düşünmeye yöneliktir bende o olmaz çok. Ben de senin gibi iyi şeyleri hayal ederek kendimi mutlu etmeyi severim. Ama olabilecek kötü olasılıkları da düşünürüm.
Mesela benim için çok çok iyi olabilecek, mesleğimde baya iyi bir sıçrayış yapabileceğim bir iş yerine başvurmuştum. Mülakat mükemmel geçti, yapan hoca kapılara kadar uğurladı "Görüşmek üzere" dedi hatta falan dedim "Kesin alınacağım ya kesssin". Ama dedim "Ya alınmazsam?" Oturdum B planı yaptım işte, "Alınmazsam şuraya başvururum, şurada tanıdık vardı ona giderim" falan. Cidden de işe alınmadım.Torpili baya sağlam biri alınmış. Alınmama olasılığımı da düşünüp yapacaklarımı planladığımdan o kadar sarsıcı olmadı benim için. Üzüldüm tabi ama yıkılmadım. :)
anladım. işte benim sorunum bu bence. b planım yok.
ya plan yapmadan yaşıyorum ya da a planı olmazsa istemiyorum bi dengesizim o açıdan.
teşekkürler paylaştığın için farkına vardım resmen bazı şeylerin. haklısın kesinlikle.
duygusalım biraz sanırım ondan tek şeye kitlenip bağlanıyorum. biraz hayata karışmam lazım.
Tam senin örneğin olmadı farkındayım, işle duygusal ilişkide yapılan B planı bir değil. Yani sen "Hmm X benden ayrıldı geri dönmezse bana asılan bir çocuk vardı ona pas veririm" diyemezsin. Ama B planı olarak sana dönmezse hayatına onsuz nasıl bir yön vereceğini, o varken yapmak isteyip yapamadıklarını vs. planlayarak başlayabilirsin belki.
böyle diyenler var ama. ben demedim hata yaptım sanırım. hatta benim dangoz bile sanırım bir b planı yaptı benim yerime ki bu kadar kararlı. yoksa yapamazdı biliyorum.
duygusal ilişkilerde b planlı olmak çok zor yaama devir o devir bence. ben fazla duygusalım bu devir için
İlla ikinci birini düşünmek zorunda değilsin ki. Hayatına devam etme planı bu. Sen kendini ona odakladığın için mutsuz oluyorsun ama hayat devam ediyor sen geride kalıyorsun. Hayatına onsuz devam etme planını yap, yeni bir ilişki olursa olur olmazsa olmaz. Hayatın sana ne getireceği belli değil.
evet ama ne bileyim onun gibi kafama uygun birini bulamazmışım gibi geliyor. benim kafa yapımda birini bulmak zor.
mecbur devam edicem tabi ki. onun da benim gibi birini bulamayacağına eminim.
ama kadın erkek ilişkilerinde kadınlara erkek gibi yaşla ve kariyerle aynı oranda talep olmaması büyük haksızlık.
Dünyada, Türkiye'de hatta yaşadığın yerde milyonlarca erkek var sence senin kafana uyan bu kadar erkek içinden tek bir kişi mi? :) İkinci bir kişiyi şu an için hayal edememen, aklına bile getirmemen normal ama zaten yapman gereken bu değil. Ne zaman kendini düşünür, kendi hayatına endekslenirsen zaten işlerin yavaş yavaş yoluna girdiğini göreceksin. İleride belki cidden hayatına tekrar dahil olur, belki yepyeni insanlar girer ama hayatını akışına uyduramazsan yerinde sayarsın.
haklısın teşekkür ederim kafam aydınlandı biraz
kendi yoluma bakacağım. kendşme odaklanacağım evet. doğru yolun bu olduğunu biliyorum.
içim ferahladı astoria nası teşekkür etsem az.
Canım benim, az buçuk faydam olduysa bile ne mutlu bana. Sen zaten hep farkındaydın doğru yolun, sadece biraz destek ve motivasyona ihtiyacın var o kadar. :)
evet onun farkındayım motivasyonum düşük dopamin seviyem yerlerde sanırım. hayat demek motivasyon demek zaten ne kadar hırslıysan o kadar çalışkan başarılı ve mutlu oluyor insan.
psikiyatra giderken psikologa gitmek saçma mı olur astoria
evet ama 2 hafta sonra gel demiştiYoo olmaz da psikiyatrın psikoterapi yapmıyor muydu sana yanlış mı hatırlıyorum?
fala göre napıcam ki...
aramıyorum hayatıma bakıyorum.
bazen arayıp hesap sorma güdüsü geliyor ama emin olamıyorum
evet ama 2 hafta sonra gel demişti
ben sanırım bir an önce sorunlarımı çözmek istiyorum sabırsızım bu konuda çok uzun süredir kendi başıma çabaladım yıldım artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?