ölüyorum

evet haklısın.

ama kötüye hazırlayınca ben kendimi normalde mutsuz oluyorum çok o da beni etkiliyor o zaman napıcaz?

benim sorunum bu sanırım beynimde hayallerde yaşıyorum biraz.

bu dediğini yaşamıştım, haksız yere bir stajım uzadı, hoca bırakmaz ya dedim kendi kendime haksızlık olurdu çünkü hocayı ikna etmeye çalışmadım ve bıraktı.

o bırakması da hayatımı mahveden olayların başlangıcıydı sonra dümeni doğrultamadım bir türlü.

bu dediğini kişilik özelliğim nasıl yapabilirim? sanırım bu konuda eksiğim gerçekten.

Başına geldiğinde yine mutsuz olmuyor musun zaten, tek fark zaman oluyor. Birinde önceden mutsuz olmuş oluyorsun, diğerinde realiteyle birleştiğinde iki kat mutsuzluk yaşıyorsun. Yani hem "öyle olmaz" beklentinin karşılanmamasından gelen mutsuzluk, hem de olayın mutsuzluğu birleşiyor. İki kat mutsuz olmayı önceden kendimi hazırlayarak mutsuz olmaya tercih ediyorum ben, daha az yıkıcı etkiyle atlatıyorum. Kişilik özelliği değil bu aslında, bakış açısı. Bakış açını da bu yönde değiştirebilmen daha kolay. Ha acıdan besleniyorsan belki bu bir kişilik özelliği olabilir. :)

acı bazen sinirle beni motive ediyor ama nadir

mesela bi dizi izliyordum tam dediğim şeyi kastetti

"gökyüzünün yıkılmasını beklemek gökyüzünün yıkılmasından daha kötü" diye

ben de şöyle bakıyorum. kötü sonuçlanacaksa bile gerçekleşene kadarki zamanı kötü geçirmekle elime bir şey geçmiyor. insan umuttan ve pozitiflikten beslenir daha çok. motive olmak için umut lazım biraz.

Doğru, güzel bir bakış açısı ama benim kastettiğim karamsar bir bakış açısı değildi. Daha çok olabilecek kötü bir olaya yönelik kendini hazırlama, yıkıma uğramayı engelleme. Yoksa "Her olayın sonu kötü bitebilir hep en kötüsünü düşünmeliyiz" demek istemiyorum. Daha çok seni yıkıma uğratabilecek, etkisi ağır olabilecek bir olasılığa hazırlıksız yakalanmamak. Anlaşılır olmuştur umarım. :)

evet anlaşılır ama ben pratikte uygularken sıkıntı yaşıyorum bunu

karamsar olmadan en kötüye nasıl hazırlanılır? o ince ayarı nasıl yapıcaz peki?

evet anlaşılır ama ben pratikte uygularken sıkıntı yaşıyorum bunu

karamsar olmadan en kötüye nasıl hazırlanılır? o ince ayarı nasıl yapıcaz peki?

Hmm yani bu her insanda nasıl olur bilemiyorum kendimden örnek vereyim en iyisi. Ben karamsar biri pek değilimdir, kimi insanların bakış açısı direkt en kötüsünü düşünmeye yöneliktir bende o olmaz çok. Ben de senin gibi iyi şeyleri hayal ederek kendimi mutlu etmeyi severim. Ama olabilecek kötü olasılıkları da düşünürüm.

Mesela benim için çok çok iyi olabilecek, mesleğimde baya iyi bir sıçrayış yapabileceğim bir iş yerine başvurmuştum. Mülakat mükemmel geçti, yapan hoca kapılara kadar uğurladı "Görüşmek üzere" dedi hatta falan dedim "Kesin alınacağım ya kesssin". Ama dedim "Ya alınmazsam?" Oturdum B planı yaptım işte, "Alınmazsam şuraya başvururum, şurada tanıdık vardı ona giderim" falan. Cidden de işe alınmadım. Torpili baya sağlam biri alınmış. Alınmama olasılığımı da düşünüp yapacaklarımı planladığımdan o kadar sarsıcı olmadı benim için. Üzüldüm tabi ama yıkılmadım. :)

anladım. işte benim sorunum bu bence. b planım yok.

ya plan yapmadan yaşıyorum ya da a planı olmazsa istemiyorum bi dengesizim o açıdan.

teşekkürler paylaştığın için farkına vardım resmen bazı şeylerin. haklısın kesinlikle.

duygusalım biraz sanırım ondan tek şeye kitlenip bağlanıyorum. biraz hayata karışmam lazım.

Tam senin örneğin olmadı farkındayım, işle duygusal ilişkide yapılan B planı bir değil. Yani sen "Hmm X benden ayrıldı geri dönmezse bana asılan bir çocuk vardı ona pas veririm" diyemezsin. Ama B planı olarak sana dönmezse hayatına onsuz nasıl bir yön vereceğini, o varken yapmak isteyip yapamadıklarını vs. planlayarak başlayabilirsin belki.

böyle diyenler var ama. ben demedim hata yaptım sanırım. hatta benim dangoz bile sanırım bir b planı yaptı benim yerime ki bu kadar kararlı. yoksa yapamazdı biliyorum.

duygusal ilişkilerde b planlı olmak çok zor ya ama devir o devir bence. ben fazla duygusalım bu devir için

İlla ikinci birini düşünmek zorunda değilsin ki. Hayatına devam etme planı bu. Sen kendini ona odakladığın için mutsuz oluyorsun ama hayat devam ediyor sen geride kalıyorsun. Hayatına onsuz devam etme planını yap, yeni bir ilişki olursa olur olmazsa olmaz. Hayatın sana ne getireceği belli değil.

evet ama ne bileyim onun gibi kafama uygun birini bulamazmışım gibi geliyor. benim kafa yapımda birini bulmak zor.

mecbur devam edicem tabi ki. onun da benim gibi birini bulamayacağına eminim.

ama kadın erkek ilişkilerinde kadınlara erkek gibi yaşla ve kariyerle aynı oranda talep olmaması büyük haksızlık.

Dünyada, Türkiye'de hatta yaşadığın yerde milyonlarca erkek var sence senin kafana uyan bu kadar erkek içinden tek bir kişi mi? :) İkinci bir kişiyi şu an için hayal edememen, aklına bile getirmemen normal ama zaten yapman gereken bu değil. Ne zaman kendini düşünür, kendi hayatına endekslenirsen zaten işlerin yavaş yavaş yoluna girdiğini göreceksin. İleride belki cidden hayatına tekrar dahil olur, belki yepyeni insanlar girer ama hayatını akışına uyduramazsan yerinde sayarsın.

haklısın teşekkür ederim kafam aydınlandı biraz

kendi yoluma bakacağım. kendşme odaklanacağım evet. doğru yolun bu olduğunu biliyorum.

içim ferahladı astoria nası teşekkür etsem az.

haklısın teşekkür ederim kafam aydınlandı biraz

kendi yoluma bakacağım. kendşme odaklanacağım evet. doğru yolun bu olduğunu biliyorum.

içim ferahladı astoria nası teşekkür etsem az.

Canım benim, az buçuk faydam olduysa bile ne mutlu bana. Sen zaten hep farkındaydın doğru yolun, sadece biraz destek ve motivasyona ihtiyacın var o kadar. :)

Canım benim, az buçuk faydam olduysa bile ne mutlu bana. Sen zaten hep farkındaydın doğru yolun, sadece biraz destek ve motivasyona ihtiyacın var o kadar. :)

evet onun farkındayım motivasyonum düşük dopamin seviyem yerlerde sanırım. hayat demek motivasyon demek zaten ne kadar hırslıysan o kadar çalışkan başarılı ve mutlu oluyor insan.

psikiyatra giderken psikologa gitmek saçma mı olur astoria

Yoo olmaz da psikiyatrın psikoterapi yapmıyor muydu sana yanlış mı hatırlıyorum?

Yoo olmaz da psikiyatrın psikoterapi yapmıyor muydu sana yanlış mı hatırlıyorum?
evet ama 2 hafta sonra gel demişti

ben sanırım bir an önce sorunlarımı çözmek istiyorum sabırsızım bu konuda çok uzun süredir kendi başıma çabaladım yıldım artık

bu bir süreç aslında ölmüyorsun acı çekerek yeniden doğuyorsun. o çektiğin acılar sana ilerde deneyim sağlayacak çünkü hayatın bir gerçek yanı da bu ,ayrılıklar . evet çok zor herşeye başlamak çok zor ama arkadaşlarınla buluşman ,gttiğin terapi bile güzel adımlar.
yaşadıkların zor ama atlattığın takdirde seni dünyanın en güçlü kadını yapabilir farkında mısın ? hergün kendine ben bunu aşarım diyip bunu hayal edebilmelisin. çünkü bir gün aşacaksın.
kendine artık yatırım yapabilirsin. spor yapsan bile spora gidebilirsin alakasız bir kursa yazılabilirsin yeter ki uğraş biraz da çevre olsun. bol kitap okuyabilirsin.
en önemlisi artık kendine yeni hayaller kurabilmeyi keşif et. bu yeni bir ilişki asla demicem ama yepyeni atanmış bir hayat,yepyeni bir ev yepyeni sıyrılmış bir çevre hep bunlara odaklanmayı dene. o frekansta kalmaya çalıştıkca onla bağdaşırsın .
yeni ilişkiye gelince zaten yaşanacaklardan kaçılmıyor. sen istesen istemesen bile kısmetse eğer olacağı varsa oluyor bir süre ilişkiye dair küçük büyük hiçbişi düşünmemeye çalış en azından rafa kaldır soraya bırak . kendine baktıkça daha sağlıklı düşüneceksin eminim kendinin güzelliğinin ,gülücüğünün farkına var keşfet .

fala göre napıcam ki...

aramıyorum hayatıma bakıyorum.

bazen arayıp hesap sorma güdüsü geliyor ama emin olamıyorum

Fala gore mesela Temmuzda kopek olup donecegini beklersin. Hayatinda biri olmadigini dusunursun. Hayatinda kesinlikle birisinin olmadigini kahve fincanindan onem oluyorsunuz. Eger varsa butun topladiginz umutlarinizi biranda alacak. Siz yine de herseye hazirlayin kendinizi.

evet ama 2 hafta sonra gel demişti

ben sanırım bir an önce sorunlarımı çözmek istiyorum sabırsızım bu konuda çok uzun süredir kendi başıma çabaladım yıldım artık

Devlet hastanesi olunca aralar uzuyor herhalde çok detaylı bilmiyorum oradaki terapi sürecini ama normalde ihtiyaca göre haftada 2-3 görüşülebilir. Terapistinle bir konuş bakalım seansları sıklaştırabilir belki ekstra belli bir ücret alıp.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…