ölüyorum

buna eminim zaten. o kadını da belki o yok etti bilmiyorum çünkü kadın son 3 senede resmen çöktü bi tuhaf oldu nene gibi dolanıyor ortalıkta. belki 3 senedir kadının hayatında bilmiyorum ki, gittikçe çirkinleşti yanakları sarktı falan. bugün düşündüm benim yanağımdan sıkıştırarak makas alırdı çekiştirirdi, 3-4 sene önce yasakladım bunu çünkü resmen suratım sarkıcaktı artık abartıyordu. aklıma geldi dedim acaba ona çok mu yaptı da sarktı suratı :) ne saçma şeyler düşünüyorum.

bağlanmadığını biliyorum zaten ukraynalı bi kızla da görüşüyor.

haklısın canım. aslında bu dediğini önceki sevgilim de aldatmıştı o zaman yapabilmiştim ağlaya ağlaya sınavlarımı çalıştım geçtim büt'e kalırsam yazın boşuna işkence çekiceğimi biliyordum. çocukken nerdeyse yaptığımı şu an yapamıyorum gerçekten özgüven ve kişilik bırakmamış bende.

o karizmatikliği yalan ben biliyorum zaten içindekileri. evet ben de sindiremiyorum. özgüvenimi toparlıyorum biraz ama hala eksik. neşem bişeylerle uğraşırken var ama yalnız kalınca kafamı dağıtamazsam yine hortluyor.

senin dönemlerinden ben de geçtim. yemek falan ihmal etme. kendini toparla, spora yazıl ya da spor ayap.

erkek doktorlar gerçekten çok egoist ve insan kullanıyorlar. ben egoist olmadığım için dengeyi kuramadım ben de onun gibi olsam onu ben kullanırdım. başkası olsa eminim bırakmaz adama yapışır ve evlenirdi üstüne ama ben yapamam.

arkamı dönünce güvenemeyeceğim adama ömür veremem.

bir de erkeklerden tiksinmeseydim iyidi.

kadınların şefkatine ihtiyacım var ama duygusal olarak düzgün kadın da az. herkes toplum baskısından birbirini rakip olarak görüyor ve durduk yere uzaklaşıyor yani. bilmiyorum insanlara elimden geldiğince el uzatıyorum umarım benim iyi niyetimi görürler. ama sırf biraz dikkat çekiciyim diye benle arkadaş olmaya çekinen yeni insanlar tanımaya başladım soğuk duruyorlar bana çok üzülüyorum cidden. yani ben 2-3 adım geliyorum karşılığında 1 adım bile gelmiyorlar. gerçekten bıktım artık hayat için insanlar için çabalamaktan.

biraz da insanlar benim için çabalasın istiyorum gerçekten.

Nerde yasiyorsun ki sen

Çok yorucu bir hikaye olmuş. Ama gelişimin etkileyici. Bazı yerlerinde güldürdün hatta :)

Bu arada bugün üye oldum yalnız hissettiğim için. İnsanların yazdıklarını okumak yalnızlık hissinden uzaklaştırıyor. Bazılarına da dayanamayıp bir şeyler yazmak istiyorum biri de sensin :)

Öfke şu anda seninle ortak noktamız. Kırgınlıklarım ve yapılan haksızlıklar öfkeye dönüştü. O öfke içimdeki güven, sevgi ve merhamet duygularını katılaştırdığı için daha da öfkeleniyorum, yani kısır döngü, sen de bilirsin.

Ama beni yatıştıran bir şey var. Ne zaman olaya bambaşka bir açıdan baksam yani tam tersi sevgiyle baksam yatısıyorum. Şu anda sana çok saçma gelebilir ama bence ne dediğimi anlıyorsun da. Kabul ediyorum. Bana bu öfkeyi veren tüm insanları kabul edip, oldukları gibi insan olarak sevdiğimde yatışıyorum. Kabul etmekten kastım taviz vermek değil. Yani böyle olduklarını kabul ediyorum. Bir anda gökyüzüne çıkıp tüm dünyaya insanlara göz attığını hayal etsene. Sana bana yapılan haksızlıklara devam eden milyonlarca insana bir göz at. Nasıl çabaladıklarına çırpındıklarına bi bak. İnsan olarak bak hepsine. Hatta bazılarını öz kardeşin gibi düşün hani atsan atılmaz satsan satılmaz ama yardım etmek mecburiyetinde olduğun bir insan gibi. Sana ihtiyacı olan, pisliği içinde debelenen, dışarı yansıtmayan ama içinde maffolan yardımına ihtiyacı olan, senin gibi insanların desteğine yol göstermesine ihtiyacı olan insanlar gibi düşün onları. Çaresizler. Kötü durumdalar ve durumlarının farkında bile değil çoğu. Kötülüğü kabul etmişler ama sen biliyorsun ne kadar fena bir durumda olduklarını.

Etrafımız böyle insanlarla dolu. Canımızı fena halde yakan bu "Kötü" dediğimiz insanlar fire vermeseler de aciz durumdalar. Onlardan kaçıyoruz, kendimiz için doğrusu bu. Ama başka bir yanlışı çok yapıyoruz, onlara kızıyoruz, öfkeleniyoruz, çıldırıyoruz. Fiziksel olarak uzaklarındayız ama aklımızı duygularımızı fethediyolar öfke yüzünden.

İşte diyorum ki hep sahip olduğun ve onların senden almaya çalıştığı duygu olan merhamet ve sevgiyle bak onlara. Üzül onlar için. Onlarda olmayan silahla vur onları. Sevgiyle. Bilmeleri gerekmez. Ama şunu hayal etsene, sana yaptığı onca kötülükten sonra seni arıyor ne kadar aptal olduğunu kötü olduğunu söyleyip özür diliyor bu ne kadar rahatlatırdı dimi? İçin soğurdu biraz. İşte ben sana diyorum ki aramasına veya intikama gerek yok. Affet. Onu bir insan, aciz bir varlık, kusurları olan, çırpınan bir insan olarak kabul et. Diğer olan iyi yanlarıyla birleştir onu affet. Sonra bir gun o telefon geldiğini hayal et senden özür dilese de dilemese de hala iyi de olsa kötü de olsa seni etkilemedğini ve sakince şunu söylediğini düşün "Seni affediyorum. Böylesin. Bir gün daha iyi bir insan olmanı dilerim." ve kapat telefonu.

İşte gerçek rahatlama ve kurtulma bu. Bugün yazdığım mesajlar hep uzun oluyor ne kadar dolmuşsam :)

Cok güzel yazmissiniz. Ama bu aci oyle bir aci ki. Evet dünyanın sonu degil. Ama inanin sonu gibi hissettiriyor. Belki gelse af dilese icimiz soguyacak ama geri donusunun olmadigini artik olamayacagimizi bilmek acitiyor. Bide bunu yasayan anlar demeyecegim. Bunu yasayan ama gecirmis bir insan bile anlayamaz. Bunu hala o aci icinde gecmemis olan kisiler anlayabilir ancak. Gercekten acitiyor.

çok ütopik :)

ama bu kadar merhameti hak etmiyor. ilişki içinde merhametli vefalı emek veren taraf benken o emek veriyormuş gibi gösterip kuyumu kazmış.

bazen negatif enerji de bi enerjidir ve intikam hırsı da hırssızlıktan iyidir. şu an bunları aşıp üzerine affedecek kadar yüce gönüllülükte olmak kulağa enayilik gibi geliyor çünkü düşmanım olmuş eski kankam ile iş birliği içinde. benim böyle şeylere taktığımı bilir canımı acıtmak için yapıyor. amacı bu olunca da aksine canım acımıyor benim öyle bi insanım ben :) yani geçmişte kaldı yoluma bakayım durumu yok. olayı diziye çevirdi yaptığı entrikalarla türk dizisine döndürdü aldatmasıyla düşmanımla kanka olmasıyla vs. ucuzluklar hep bunlar. dolayısıyla artık değer vermiyorum ona.

onun anladığı dilden oynayacağım. ve hatta onların. kabuğuma çekilip yoluma baktım kimse kıymet bilmedi. kimse aaa ne güzel kişilikli iyi kalpli bir kız diyip de kötülere karşı benden yana saf olmadı.

madem öyle hodri meydan diyorum. en azından saflar belli oldu. düşmanımın yanında olması iyi oldu cephe sayım azaldı hedef kitlem belli.

valla acı olan o.

af dilese yalvarsa köpek olsa keşke.

ama işte. onu bile yapsa olmaz ki artık.

çok mutlu olabilirdik. ama olamadık. hepsi onun suçu. benim de hatalarım olmuştur ama bunlar büyük hatalar değildi en azından düzeltilebilen şeylerdir. beni soktuğu durumlar yüzünden yaşadıklarımdır. yine dolayısıyla onun suçu.

benim en büyük suçum bu ilişkiyi seneler önce bitirmemek hatta başlamak.

Canim eger tus olmazsa pratisyen olarak calis. Dogu olmak zorunda degil. Dogu gorevi gecen bir suru ilce var. Inan iyi gelecektir. Ayaklarinin ustunde durmak her zaman iyi hissettirir. Biraz iyi hissedince yine sinava tekrar hazirlanirsin. Ve yeni insanlar yeni cevre her zaman iyi geliyor. Zaten seni sen oldugun icin sevecek biri mutlaka cikacak karsina. Belki ondan daha iyisiyle bile karsilasabilirsin. Aile hekimligi falan dusunursun hic olmadi. Ama hastane ortamindan uzaklasma bence. Birak herseyi git bi hayat kur kendine. O da senin nasil guclu durdugunu gorsun en iyi intikam budur bence.

Yaşadım. Yaşadığım için ve o bitmeyen öfkenin tek çözümünün burada olduğunu da deneyimlediğim için yazıyorum. Onun gelip af dilemesine gerek kalmadan kendinde o gücü toplamak imkansız değil. Şu konuda katılıyorum içindeyken bunu başarmak çok çok zor ama mümkün.

Ben bundan yillar once birini cok sevmistim.6yila yakin konustuk. Hayatimin merkezi oydu. Sonra beni birakip arkadasimla sevgili oldu. Hirs oluyor sinir oluyor aci cekiyodum. Herseyimi ona gire planlamistim cunku. Her yerde animiz vardi.ne kadar etkilenmiyorum desem de etkiliyordu. Sonra unv kazandim. Ayaklarim geri gidiyodu. Yeni bir sehir hiv bilmedigim bir yer yeni insanlar korkutuyodu. Oraya gidene kadar agladim. Orda agladim. Sonra bir sene gecti ve ben artik yasadigim sehre donmek istemiyodum. Hicbir animin olmadigi bambaska bir yerdeydim cunku. Unuttum alistim. Tabi takipte biliyor benim nyeni cevre yeni insanlar. Ve beni aradi. Tekrar barsmak istedi.icim sogudu o gun. Tabi simdi cektigim aci cok baska. Ama simdi de burayi terk etmeye bakiyorum. Cunku bunun iyi gelecegini biliyorum. O yuzden sen de kendine guven. Git calis. Isini yap. Sonra bir gun aradiginda yeni bir hayatim var benim sensiz mutluyum de. Inan o gun sevgi asknefret hicbiri kalmiyor.

Senelerce değer ve emek verdiğin insanın seni aldatmasının ve ortak tanıdığın arkadaşlarıyla acımasızca bu konuda açıktan açığa seninle alay etmesinin hatta tanıştığın ailesiyle bir olup güç gösterisi yapıp seni fena incitmesinin ne demek olduğunu yaşadım. Hikayelerimiz farklı ama benim de nasıl cnaımın yandığını anlarsın. Tüm bu meseleler sıcakken bir yanım pişman olmasını, yaptığı kötülüğün onu yiyip bitirmesini, arayıp özürler dilemesini istedi. Diğer yanım beni durdurdu, sakinleştirdi ve ondan gelecek herhangibir şeye ihityacım olmadığını kendi gücümle bunu alt edebileceğimi bana gösterdi.

Şimdi üzerinden çok uzun zaman geçti. O bahsettiğim acı verme hırsının bana ne kadar zarar verdiğini anlatamam. Somut zararlardan bahsediyorum. Karar verme yetimi, başka insanlarla ilişki kurma yetimi ben farkında olmadan fena halde etkilediğini kötü sonuçlarla yaşadım. Senin şu anda hissettiklerini anlayabiliyorum tabiki ama tam anlamıyla ancak sen bilirsin. Lütfen kıyasladığımı düşünme belki sen çok çok daha derin bir acı içindesin.

Tüm hırsımdan arınıp ona sana burada anlattıklarım gibi bakmaya başladığımda işte o zaman kazandım. Enayi olmuyorsun inan. Aksine seni kötü anlamda etkilemek için üsütne gönderdiği tüm silahlara karşı baya baya dayanıklı oluyorsun. Onun sana öfkeyi, hırsı, çaresizlik duygusunu yaşatmasına izin vermemiş oluyorsun. Çünkü onu öyle kabul ettin, kapasitesinin şimdilik bu olduğunu, yapacağı ve yaptığı herhangi bir kötülüğün sadece onun karakterinden götürdüğünü ve şükür ki onu geçmişte bırakıp sana zarar vermesinin önüne geçtiğini biliyorsun artık. İstediği kadar debelenbilir. Budur güç. İşte bu şekilde onu görmeye başladıktan sonra onun kendinde bana etki edememe güçsüzlüğünü yaşaması... Asıl paha biçilemeyen o. Ondan sonra geldi bana özür telefonları. Helallik isteyen cümleler. Pişmanlık ve vicdan duygusu ondan sonra yedi onu.

Sana bu kadar zarar vermiş bir insana sevgiyle bak demedim, onun bu durumu için ancak ona acır ve üzülürsün. Evet negatiflik de bir enerji ama bu sana içerden zarar veriyor. Senin için istediğim şey o öfkeyi ve hırsı senin hayatına sokmasına izin verme, başkalarına da onun yaptığı pislikler yüzünden öfkeli olmanı sağlamasına izin verme.

Yine kulağa ütopik gelebilir bu yazdıklarım ama inan öyle olmadığını yaşadığım için yazıyorum :)

Sana bu kadar zarar vermiş bir insana sevgiyle bak demedim, onun bu durumu için ancak ona acır ve üzülürsün.

Şu anda ona sevgiyle bakman mümkün değil zaten. Bahsettiğim sevgi duygusuyla neyi kastettiğimi şu anda sana açıklamam çok zor ve çok ütopik geliceğinin farkındayım. Ama bir şekilde yukarıda anlatttığım gibi hissedersen bir gün sevgiyle yaklaşmak derken aslında ne demek istediğimi sen anlıcaksın.

Herkes hikayesini farklı yazar. Belki senin daha iyi bi yolun vardır.

Son düzenleme:
G gercekbiri ne gibi zarar verdi mesela?

ben sadece o hisse kanalize olmuş değilim. 1. amacım kendimim.

2. amacım onları da alt etmek.

oyundan çekilince ezilmiş sayıyor herkes buna izin vermek aptallıkmış şimdi görüyorum. amacım buna izin vermemek aslında.

çünkü bana gerçekten zarar verebiliyorlar. öyle uzaktan bakayım duruma gibi bir şey yok. öyle olsa zaten uğraşmazdım.

bir de ben öfke ve hırsı kendime kullanıyorum.

mesela daha sosyal olmak daha başarılı olmak daha fit olmak gibi.

hırsım ve intikamım böyle oluyor. onlara kötülük ederek değil.

bir de ben öfke ve hırsı kendime kullanıyorum.

mesela daha sosyal olmak daha başarılı olmak daha fit olmak gibi.

hırsım ve intikamım böyle oluyor. onlara kötülük ederek değil.
Psikiyatrinin verdigi ilaclar ise yariyor mu? Ben de gitmeyi dusunuyorum da iyi hissettiriyor mu

Tüm söylediğim zamanla yaptıkları eylemler ne kadar kötü olsa da sana etki etmeyeceği. Sen buna izin vermemekten bahsediyorsun ya ben de aynı şeyden bahsediyorum öfkelenerek izin vermiş oluyorsun. Ama tamam şu anda söylediklerimden vazgeçiyorum çünkü herkesin yolu bir değil ve sen iyi ilerlediğine inanıyorsan iyidir. İnşallah kendini yeniden bulur ve güzel şeyler yaşarsın.

Psikiyatrinin verdigi ilaclar ise yariyor mu? Ben de gitmeyi dusunuyorum da iyi hissettiriyor mu

başladım ama gerek yok diyip bıraktırdı bana :)

ilacın yan etkileri çok kötü iyi geldi bırakmak. tabi bir derece iyi geldi o zor dönemde atlatmamı sağladı. ilk 1 ay çok kötüydüm çünkü. sevgim hala vardı ona karşı hayal kırıklığım çok fazlaydı. aldatıldığımı öğrenmek süreci hızlandırdı bende sevgim tükendi hemen. ara ara kafamdaki hayalimdeki adamı hala sevdiğimi hissediyorum hatta onu hala seviyorum ama o adam aslında benim kafamda gerçekte olmayan biriymiş. öyle olunca sakinledim baya :)

hayır. mesela o kıza benle ilgili anlattığı her şey bana somut bir kötülük olarak dönecek.

mesela o düşmanım bi kişiyi bana karşı döndürdü bundan eminim (ortak arkadaşıma itiraf etmiş o kızdan etkilendiğini)

istediğim bölümde amirim olacak kişiye beni anlatmış ki eminim kötülemiştir.

vs yani uzaktan yapabildiği şeyler bunlar. şimdi ex ten bilgi aldıkça çok daha abartı şeyler yapabilir. benim gardımı alma ihtiyacı hissetme sebebim o düşmanım.

exte de bana karşı bi düşmanlık var ona hakkımı helal etmiyorum. ona sadece iyiliğim dokundu halbuki. beni aldatan oyken kendinde ne hak görüyor bana kızmaya inanamıyorum. kesin tusu kazanıp onu eş durumuyla kurtarmadım zorunludan diye bana kızıyordur. pislik! bana çok emek verdi ya kazanmamı sağlıcak! ondan hakkı böyle düşünmek! ne kadar engelledi beni aldattığı kadın yüzünden ben kaç gece ağladım bi başıma şarap içtim...

iki yakaları bi araya gelemesin inş. kötülüklerinde boğulsunlar

Ben de kafamdaki insani unutamiyorum onu degil. Bide o kadar suclu hissettirmiski bana kendimi hep o hakliymis gibi.

Ben de kafamdaki insani unutamiyorum onu degil. Bide o kadar suclu hissettirmiski bana kendimi hep o hakliymis gibi.

ben de öyle. baksana adam beni aldatmış sonra beni suçlayarak ayrıldı ailesine bile beni suçlamış aytılınca annesi arayıp kızmıştı bana. sonra tabi ben arayıp anlattım yaptığı pisliği.

kısacası ''kadın yanlış erkeğe aşık olur erkek doğru kadına yanlış yapar '' peşinde değil iki yirmi iki doktor olsa kar etmiyor bazen gönül onları istiyor mu ki karşılıklı mı duygular ya da zamanla severim diyor musun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…