On sene önceki konumun gelişmesi 😁

Siz şaşırmamış sevinmişsiniz. Kusura bakmayın geçen onca yıldan sonra buna seviniyorsanız bence sizde kötüsünüz.

Elleri ters çevirme?.. bayağı ritüel falan yapmışsınız siz. Cevaplarda bile göz kırpma emojisini kullanıyorsunuz ya ne kadar itici, ne kadar mide.... Neyse...

Kadına beddua etmişsiniz ve inandığınıza görede gerçelleşmiş ve seviniyorsunuz !!!
Farkındamısınız o kadın bir anne ve en değerli varlığı büyük bi bakım gerektiren bi hastalık içinde ??? Siz bu kadının nasıl üzüldüğünü empati yaparak nasıl anlayamazsınız???
Nasıl sevinebilirsiniz ???
Yıllar önce canınız yanmış beddua etmişsiniz de bilmem ne küçük çocuğu böyle oldu mesleğini bıraktı oh olsun nasıl dersiniz ?
Sizin gibilerle Allah karşılaştırmasın ya

Anladık, kötü birisin, seni üzmüşler, kadın mesleğini sorumsuzluğu yüzünden kaybedip sevinseydin hadi neyse derdik. Ama bir çocuğun sağlık durumuna sevinmek ah ne güzel zorluk yaşıyorlar demek merhametsiz, duyarsız dünyaya hiçbir faydası olmayan bir insanın bakış açısı olur. Bence ne yaşamışsan sonuna kadar hak etmişsin. Seni boşuna üzmemişler. Çocukları hasta olmuş böyle olsun istemezdim ama bana yaşattıklarını hatırladıkça onlara acımıyorum demek yerine bir çocuğun zorluk yaşamasına seviniyorsun sırf kendi duyguların incindi diye ne kadar bencilsiniz arkadaş ya. Var senin gibiler şaşırmadım ben.

Ne kadar hastalıklı bir düşünce yapısı bu, başkalarının mutsuzlukları ve acılarına sevinecek kadar kötü kalpli olmamalı bir insan. İlahi adalet böyle bir şey değil.

Ne kadar hastalıklı bir düşünce yapısı bu, Allah kimseyi başkalarının mutsuzlukları ve acılarına sevinecek kadar kötü kalpli olmamalı bir insan. İlahi adalet böyle bir şey değil.
nasıl bir şey ilahi adalet?

1- doktor olmadan 2. çocuğunu yapmış bu kadın

doktor değilim ama gayet tıbba yakın bir alanda çalışıyorum, onu da geçtim her gebe kalan kadın bilir ki her çocuğun engelli, özel ilgiye muhtaç vs. doğma ihtimali var.

kadın bu kadar mesleğim de mesleğim iyen bir kadın olsaydı doktorluk bu yani kasiyerlik değil, 30 bin liraya çalışmayacak hatta gider çocuk psikiyatrisi vs. uzmanlığı yapardı, çocuğa da aile, bakıcı bişeyler ayarlardı.

sandığınız kadar meslek diyen bir insan olsaydı emin olun bunun yolları var, bulurdu.

kadın meslekten ziyade evlat demiş gibi.

ha doktor olmadan önce anne olmadan önce bazı büyük laflar etmiş olabilir doktor olmak bi dolu insanın ideali, konuşmuştu,r olabilir 21-22 yaş yani.

2 "hakkını aramak" mı?

yav ne hakkı?
sanki ortak arsanız vardı gecekondu çıktılar

gönül ilişkisi bu neyin kimin hakkı? ha incinmişsinizdir üzülmüşsünüdür, tamam da hak arama ne !

ne yapacaktınız mesela?

İyi bir şey yapmışsınız gibi gelip bir de üstüne konu açmışsınız.Umutmayın ki ettiğiniz beddua gün gelip sizi bulur . Allaha havale etmek en güzeli...

Beddualarinizin tuttuguna bu kadar eminseniz, su yanginlari cikaranlara, sebep olanlara ve yanginlardan nemalananlara da beddua ediverin bi zahmette kem gözünüz bir ise yarasin.

Çünkü hasedinden çatlamış

Senin gibi bir kaç kişi tanıdım kendinin çok mubarek olduğunu her bedduasının tuttuğunu düşünen ama hiç birinin burnu bir türlû boktan çıkmadı neden acaba
ay ne güzel ama ya

valla benim tanığıdım bu kafar fitne kazanı kaynatan beddualar, hıh bir gözle deviririm diyenler (öyle bir nazarı var ki motorlar traktörler deviriyor- ha hakketen de yapanı var, gözümle gördüm)

hiç bir nane oldukları yok beyler paşalar gibi yaşadılar yaşıyorlar, en müslüman ben, en düzgün ben, en herşey ben benn bennn diye diye dolanıyorlar.
çoluk çocukları en şahane okullarda okudu en kral yerlere geldi (ha bizim sülalede okumayan da pek yok o ayrı) hiç üzülmediler ne hastalık bildiler ne ölüm ve ayrılık, mal derdi görmediler, sevdiklerinie kavuşamadılar gibi şeyler olmadı...ne aldılar değerlendi. gider bu böyle.

bilmiyorum keşke bu kadar da olmasa, bi karma adalet vs. olsa diyorum, ben göremiyorum çünkü.

Allah sizin gibi insanlarla denk getirmesin. O adam senin eşin olacak olmuş olsaydı önünüz de dağ olsa engel olamazdı. Hiç te ilahi adalet galan değil ilahi adaletin terazisi henüz kurulmadı. O terazi kurulduğundan ettiğin beduanın ağırlığının hesabını o sabıya nasıl vereceksin onu düşün. Bir de gelmiş marifet gibi burda yazmışsın, kibir mi görmek istiyorsun şu yazdıklarını oku, havalı birisini mi görmek istiyorsun şu yazdıklarını oku. 10 yıl içinde evlenmek istediğin insanı o muhteşem hafızanız nasıl sildi, 30 yıl geçti çocukken sınıfımda oyun oynamayı çok sevdiğim bir çocuk vardı hafızam onu silemedi. Siz bende dua edin ettiğiniz beddua dönüp dolaşıp sizi bulmasın

Adam bana şiddet uygulamıştı , elinde bıçaklarla. Polise vermek gibi hak arayabilrdim. Demi? Kadın bunları öğrendi ve dedi ki sen suçlusun . Çok iyi insanlar.

Karma tam olarak böyle bir şey. Her zaman direkt kişiyi bulmaz bazen o kişinin en sevdiklerinden de işler adalet. Konu sahibine hak vermiyorum bu arada ama bi şekilde ettiği beddua karşılığını bulmuş. Ha ama dikkat et konu sahibi beddua onu edeni de bulur. Sen detaya girmeden sadece yürekten bi ah etseydin, sabır ve tevekkül ile dua etseydin de ilahi adalet işlerdi ama dönüp dolaşıp seni bulmazdı.
Eski konunu okudum kadın seni üzecek şeyler söylemiş evet ama bence tövbe et ve kadın için dua et bol bol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…