- 31 Mayıs 2022
- 624
- 3.354
- 63
Siz şaşırmamış sevinmişsiniz. Kusura bakmayın geçen onca yıldan sonra buna seviniyorsanız bence sizde kötüsünüz.Ben onaların çocukları hasta olsun diye hiç düşünmedim hiçbir zaman, sadece o kız mesleğini hiçbir zaman yapasın diye beddua etmiştim. Çocuk adına üzgünüm çocuğun hiçbir suçu yok. Sadece o kızın doktor olmasına az kalmışken bu şekilde vaz geçmek zorunda kalmasına ve bundan sonra hiçbir zaman istediği gibi mesleğini yapamayacağına şaşırdım.
Elleri ters çevirme?.. bayağı ritüel falan yapmışsınız siz. Cevaplarda bile göz kırpma emojisini kullanıyorsunuz ya ne kadar itici, ne kadar mide.... Neyse...O zaman doktor olmak en büyük hayalı olduğunu görerek dedim ki en büyük hayaline ulaşamasın! Hiçbir şekilde gidip hakkımı aramadım o zamanlar. Sadece gece gündüz elimi ters çevirerek beddua etmiştim her gün o ikisine
Ne kadar hastalıklı bir düşünce yapısı bu, başkalarının mutsuzlukları ve acılarına sevinecek kadar kötü kalpli olmamalı bir insan. İlahi adalet böyle bir şey değil.Ben onaların çocukları hasta olsun diye hiç düşünmedim hiçbir zaman, sadece o kız mesleğini hiçbir zaman yapasın diye beddua etmiştim. Çocuk adına üzgünüm çocuğun hiçbir suçu yok. Sadece o kızın doktor olmasına az kalmışken bu şekilde vaz geçmek zorunda kalmasına ve bundan sonra hiçbir zaman istediği gibi mesleğini yapamayacağına şaşırdım.
Baya silmiş unutmuşsun ki maşallah tüm hayatlarından haberin var üstüne 10 sene sonra konu açmışsıno kadar silmiş unutmuşum kendim bile şaşırdım.
nasıl bir şey ilahi adalet?Ne kadar hastalıklı bir düşünce yapısı bu, Allah kimseyi başkalarının mutsuzlukları ve acılarına sevinecek kadar kötü kalpli olmamalı bir insan. İlahi adalet böyle bir şey değil.
Öfff uğraşamam sizle gerçekten, iyi günler.nasıl bir şey ilahi adalet?
1- doktor olmadan 2. çocuğunu yapmış bu kadınO zaman doktor olmak en büyük hayalı olduğunu görerek dedim ki en büyük hayaline ulaşamasın! Hiçbir şekilde gidip hakkımı aramadım o zamanlar. Sadece gece gündüz elimi ters çevirerek beddua etmiştim her gün o ikisine
İyi bir şey yapmışsınız gibi gelip bir de üstüne konu açmışsınız.Umutmayın ki ettiğiniz beddua gün gelip sizi bulur . Allaha havale etmek en güzeli...Merhabalar kızlar! On sene önce çok kötü biten bir ilişkim yüzünden burda bi konu açmıştım))) aklıma geldi o günler. Şimdi o hikayenin devamını yazayım diye karar verdim.
Benden çirkin bir şekilde ayrılarak annesinin seçtiği kızla evlenmişti, o kız da beni aşağılayıcı ve incitici çok şey sölemeşti o zaman. Çok acı çektim o zamanlar. Çok üzülmüştüm. Sonra geçti herşey unuttum gitti. Ama bunların hepsi olurken beddua etmiştim. O kız tıp okuyordu. Bende mezun olunca hiçbir zaman çok çaba göstemesine rağmen doktor falan olamasın, hiçbiri şekilde bu büyük hayalini gerçekleştiremesin diye beddua etmiştim içtenlikle. Allahın adaleti ne zaman tecelli eder diye ağlıyordum o zamanlar. Neysee yıllar geçti aradan ve geçenlerde öğrendim ki o kız gerçekten de doktor olmasına az kalmışken ikinci çocuğunun ağır bir otizm olduğunu ve herşeyi bırakıp çocuğuyla ilgilenmek zorunda kaldığını, ve başka şehre taşınmak zorunda kaldığını, kocası ise İstanbulda kalmak zorunda, para kazanmak için, kızının özel eğitim masraflarını karşılamak için. Çocuk için üzüldüm çünkü hiçbir suçu yok. Ama o ikisi o zamanlar o kadar havalı, kibirli, kendini beğenmiş ve acımasızca bir halleri vardı. Ve ben aklımın ucundan bile bu şekilde o kız hayaline kavuşamayacağını düşünmemişim. Sadece kavuşmasın diye beddua etmiştim.
O adamda bana birilerinin çocuğu engelli
doğmuş galiba karısı gençken onunla bununla gezmiş yani kötü bir geçmişi var galiba demişti. Annemin seçtiği kızla evlencem çünkü böyle bir evlilikte bereket var Allahın rızası var sense böylesin şöylesin diye her şey için beni suçlayarak hatta şiddet göstermişti bana. Bu kızda bunları öğrenmesine rağmen “iyi kızlardan erkekler gitmez” diyerek, sen bizi kıskanıyorsun demişti
Yani galiba gerçekten mazlumun ahı indirir şahı!
Bide bir kaç sene önce o adamı durakta gördüm, o da beni gördü, ama ben onu tanıyamadım, dedim ki çok tanıdık geliyor bu kim acaba diyeotobüse binip eve gidince anladım kim olduğunu o kadar silmiş unutmuşum kendim bile şaşırdım.
Siz de çok iyisinizSenin gibi bir kaç kişi tanıdım kendinin çok mubarek olduğunu her bedduasının tuttuğunu düşünen ama hiç birinin burnu bir türlû boktan çıkmadı neden acaba
Beddualarinizin tuttuguna bu kadar eminseniz, su yanginlari cikaranlara, sebep olanlara ve yanginlardan nemalananlara da beddua ediverin bi zahmette kem gözünüz bir ise yarasin.Adam adam gibi gelseymiş deseymiş ayrılalım, ailemin seçtiği kızla nişanlanıyorum diye. Nerdeee. O kadar kötü şeyler yapıyor söylüyorduki şaşırıyordum. Ne oluyor diye. Meğerse kendim onu hiçbir şey öğrenmeden bırakmam için uğraşmışO kızında kibrinden, havasından ve çirkefçe söylediği sözlerden yanından geçilmiyordu o zamanlar. Niye beddua etmiyim ki onlara ettim tabi
Çünkü hasedinden çatlamışkızın mesleğine dair hususi bedduayı nasıl ettiniz ya ? inş ayrılırsınız inş boşanırsınız vs dersini anlarım da. inş mesleğini yapamazsın ? çok ilginç geldi. otizm günümüzün sıkıntısı , bir çok aileyi etkiliyor. kötü insanların çocukları otizm tanısı alıyor gibi bir durum yok.
ay ne güzel ama yaSenin gibi bir kaç kişi tanıdım kendinin çok mubarek olduğunu her bedduasının tuttuğunu düşünen ama hiç birinin burnu bir türlû boktan çıkmadı neden acaba
Allah sizin gibi insanlarla denk getirmesin. O adam senin eşin olacak olmuş olsaydı önünüz de dağ olsa engel olamazdı. Hiç te ilahi adalet galan değil ilahi adaletin terazisi henüz kurulmadı. O terazi kurulduğundan ettiğin beduanın ağırlığının hesabını o sabıya nasıl vereceksin onu düşün. Bir de gelmiş marifet gibi burda yazmışsın, kibir mi görmek istiyorsun şu yazdıklarını oku, havalı birisini mi görmek istiyorsun şu yazdıklarını oku. 10 yıl içinde evlenmek istediğin insanı o muhteşem hafızanız nasıl sildi, 30 yıl geçti çocukken sınıfımda oyun oynamayı çok sevdiğim bir çocuk vardı hafızam onu silemedi. Siz bende dua edin ettiğiniz beddua dönüp dolaşıp sizi bulmasınMerhabalar kızlar! On sene önce çok kötü biten bir ilişkim yüzünden burda bi konu açmıştım))) aklıma geldi o günler. Şimdi o hikayenin devamını yazayım diye karar verdim.
Benden çirkin bir şekilde ayrılarak annesinin seçtiği kızla evlenmişti, o kız da beni aşağılayıcı ve incitici çok şey sölemeşti o zaman. Çok acı çektim o zamanlar. Çok üzülmüştüm. Sonra geçti herşey unuttum gitti. Ama bunların hepsi olurken beddua etmiştim. O kız tıp okuyordu. Bende mezun olunca hiçbir zaman çok çaba göstemesine rağmen doktor falan olamasın, hiçbiri şekilde bu büyük hayalini gerçekleştiremesin diye beddua etmiştim içtenlikle. Allahın adaleti ne zaman tecelli eder diye ağlıyordum o zamanlar. Neysee yıllar geçti aradan ve geçenlerde öğrendim ki o kız gerçekten de doktor olmasına az kalmışken ikinci çocuğunun ağır bir otizm olduğunu ve herşeyi bırakıp çocuğuyla ilgilenmek zorunda kaldığını, ve başka şehre taşınmak zorunda kaldığını, kocası ise İstanbulda kalmak zorunda, para kazanmak için, kızının özel eğitim masraflarını karşılamak için. Çocuk için üzüldüm çünkü hiçbir suçu yok. Ama o ikisi o zamanlar o kadar havalı, kibirli, kendini beğenmiş ve acımasızca bir halleri vardı. Ve ben aklımın ucundan bile bu şekilde o kız hayaline kavuşamayacağını düşünmemişim. Sadece kavuşmasın diye beddua etmiştim.
O adamda bana birilerinin çocuğu engelli
doğmuş galiba karısı gençken onunla bununla gezmiş yani kötü bir geçmişi var galiba demişti. Annemin seçtiği kızla evlencem çünkü böyle bir evlilikte bereket var Allahın rızası var sense böylesin şöylesin diye her şey için beni suçlayarak hatta şiddet göstermişti bana. Bu kızda bunları öğrenmesine rağmen “iyi kızlardan erkekler gitmez” diyerek, sen bizi kıskanıyorsun demişti
Yani galiba gerçekten mazlumun ahı indirir şahı!
Bide bir kaç sene önce o adamı durakta gördüm, o da beni gördü, ama ben onu tanıyamadım, dedim ki çok tanıdık geliyor bu kim acaba diyeotobüse binip eve gidince anladım kim olduğunu o kadar silmiş unutmuşum kendim bile şaşırdım.
Adam bana şiddet uygulamıştı , elinde bıçaklarla. Polise vermek gibi hak arayabilrdim. Demi? Kadın bunları öğrendi ve dedi ki sen suçlusun . Çok iyi insanlar.1- doktor olmadan 2. çocuğunu yapmış bu kadın
doktor değilim ama gayet tıbba yakın bir alanda çalışıyorum, onu da geçtim her gebe kalan kadın bilir ki her çocuğun engelli, özel ilgiye muhtaç vs. doğma ihtimali var.
kadın bu kadar mesleğim de mesleğim iyen bir kadın olsaydı doktorluk bu yani kasiyerlik değil, 30 bin liraya çalışmayacak hatta gider çocuk psikiyatrisi vs. uzmanlığı yapardı, çocuğa da aile, bakıcı bişeyler ayarlardı.
sandığınız kadar meslek diyen bir insan olsaydı emin olun bunun yolları var, bulurdu.
kadın meslekten ziyade evlat demiş gibi.
ha doktor olmadan önce anne olmadan önce bazı büyük laflar etmiş olabilir doktor olmak bi dolu insanın ideali, konuşmuştu,r olabilir 21-22 yaş yani.
2 "hakkını aramak" mı?
yav ne hakkı?
sanki ortak arsanız vardı gecekondu çıktılar
gönül ilişkisi bu neyin kimin hakkı? ha incinmişsinizdir üzülmüşsünüdür, tamam da hak arama ne !
ne yapacaktınız mesela?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?