On sene önceki konumun gelişmesi 😁

Öncelikle çocuğun otizmli olmasına üzülmüş gibi bir halin yok. Bu çok çirkin bir düşünce. Yanlış düşünüyorsun. Ama allah gerçekten kalbi kırılan insanların bedduasını kabul edebilir. Belki o kadın bir sınavdan geçiyor belki de geçmişte yaptığı kötülüklerin bedelini ödüyor bunu bilemeyiz ama ne duası ettiğimize de dikkat etmeliyiz. Belki senin bedduan tuttu ve doktorluk yapamıyor çocuğu sebebiyle o halde sende bu haset düşüncen yüzünden bunun bedelini hayat sana da ödetir

adamın aldattığını bile bile hala adamın peşinden gidiyor, evine gizlice giriyor, adamla bu yeni ilişkis hakkında konuşuyor, adam baya evirmiş çevirmiş elinde bıçakla filan şikayet etmemiş
ama adam unutsa buna dönse kabul edecek

adam gidip o kızla evlenmese adama bir garezi yok, sıkıntı hep o diğer kadın. kocasına değil aldattığı kadına suç bulan teyzeler gibi bir vaka.

normalde bazı dualarda ellerin ters çevrilmesi vardır ama anlıktır bazı lafızlarda yapılır, geri yukarı çevrilir. (daha çok allahım ateşten beladan koru vb. denilen yerlerde ters çevriliyor)
sünnettir, bazı mezheplerde daha fazla var

beddua olarak özel yapılmasını ilk duyuyorum
Bacimsu bayiliyorum sana ya, vallahi cok aydinlatiyorsun beni her mesajinda 💕

Yani ben ellerin ters cevrilerek dua edildigini ismi lazim degil islemleri icin falan duymustum ama anlattigin sekillerde hic duymamistim.

Uyenin eski konularida beni sasirtiyor su an, şoktan şoka sürükleniyorum

Ben olsam üzülürdüm. Acaba benim ettiğim beddualar yüzünden mi o sabi hasta oldu diye. İçim içimi yerdi gerçekten. Tamam sizde o çocuğun hasta olmasını istemediniz aksine üzülmüş de olabilirsin. Ama bu nedenle de ahın tuttu diye sevinmeniz. Ben olsam keşke tutmasaydi derdim. Bu arada şu başlıktaki sırıtan emojiyi her gördüğümde sinirden deliriyorum. o çocuğun hastalığı yüzünden sırıttığın gözümde canlanıyor.

Bacimsu bayiliyorum sana ya, vallahi cok aydinlatiyorsun beni her mesajinda 💕

Yani ben ellerin ters cevrilerek dua edildigini ismi lazim degil islemleri icin falan duymustum ama anlattigin sekillerde hic duymamistim.

Uyenin eski konularida beni sasirtiyor su an, şoktan şoka sürükleniyorum
estagfurullah.

yavv yani bazı özel dualar var işte benim malımı çalan yese bile sıçamasın (çok kibarım) diye bile buna mahsus (bed)dua var ama yapılırken hiç görmedim belki o işlerde de ters çevirmek adetse? bilmiyorum.

konu sahibinin bunu konu açarken özellikle belirtmesi ise apayrı, illa ki özel bir şeyler okumuş yapmış yani bence, beni de çok rahatsız etti o ifade açıkçası.

sizin bedduanizi değil kendi karmasini yaşıyor o adam . İnsanların bir takım hastalıklar ile veya engelli doğan yavrucagina salak salak sebepleri kicinden 5. Element uydurursa böyle olur . Allah herkesin evladına akıl ruh beden sağlığı versin ve anasına babasına bağışlasın. Evlat konusu benim için bambaşka bir konu .

estagfurullah.

yavv yani bazı özel dualar var işte benim malımı çalan yese bile sıçamasın (çok kibarım) diye bile buna mahsus (bed)dua var ama yapılırken hiç görmedim belki o işlerde de ters çevirmek adetse? bilmiyorum.

konu sahibinin bunu konu açarken özellikle belirtmesi ise apayrı, illa ki özel bir şeyler okumuş yapmış yani bence, beni de çok rahatsız etti o ifade açıkçası.
Zaten su cocuklara dil uzatma cesareti gosteren insanlardan kotulukten baska birsey beklemem ben. Onuda yapmistir, adamin evine gizlice giren birinden herseyi beklerim

adama da kadina da kizabilirsiniz, beddua edebilirsiniz, lanet edebilirsiniz ama kucucuk, gunahsiz bir cocugun rahatsizligini boyle bir konuya meze yaptiginiz icin igrencsiniz. ne olursa olsun özne kucuk bir cocuk olmamaliydi. umarim bir gun sizinde aldiginiz ahlar olursa ileride yavrunuzu vurmaz cok can yakar diye tahmin ediyorum

Açıkçası konunun sonuna koyulan kahkalar korkunç.

Takıntılı hasta bir kişilik sezdim.Konu sahibi sana olacaklar bence şu. Kendi gibi merhametsiz birini bulursun ama işaretleri farkedemezsin çünkü kendinde merhametsizsin. Belki karnında bebekle aldatılır belki kaynana evine zorla sürüklenirsin. Kocan gözünün yaşına bakmaz seni süründürür gibi.

Yani insanın büyük sınavı kendisidir. Ya zıttından gelir bela ya da kendinde olan red flagları normalleştirmesinden.

oohh böyle atomlarına ayrılıp seve seve üyelik iptali yapıp kaybolursun işte. kendini çok önemli sanmışsın ahım tuttu falan zırvalamışsın da Allah onlara imtihan vermiş, inşallah iyi bir eğitimle diğer çocuklar gibi topluma karışabilir. sen de düşün bakalım böyle bir şeye sevinecek leş kalpli biri olarak sen neler yaşayacaksın acaba ? kadını tıp okuyo diye salyaların aka aka kıskanmışsın o kadın çocuğu için her şeyi bırakıp hayatını ona adamış. sen olsaydın statü daha önemli olurdu yani ne yaparsan yap o kadının tırnağı olamayacaksın, şimdi dışardan burayı okuyup kudurabilirsin.

Ben size üzüldüm. Niye derseniz... 10 yıl olmuş bitmiş adamın arkasından hala böyle saplantılı şekilde düşünüp duruyorsanız karısını evliliğini çoluğunu çocuğunu takip edip kafanıza takıyorsanız siz "benim için bitti" deseniz bile bitmemiş demek ki. hala kalbinizde zihninizde sizinle yaşıyor. 10 yıl önceki sevgilim restoranda vs yan masamda otursa tanımam herhalde. O kadar bitik benim için. Hele hele evladı otizmli bir anneye işi bırakmak zorunda kaldı diye sevinmek ❌❌❌

Ne diyeyim Allah size de kalbiniz kadar güzel günler yaşatsın

Şimdi dısardan girip okuyorsaniz bunu okuyun. O kadın hiçbir zaman istese de doktor olamaz demişsiniz ya öyle değil kaldığı bıraktığı yerden tıp eğitimini tamamlama hakkına sahip.

O zaman doktor olmak en büyük hayalı olduğunu görerek dedim ki en büyük hayaline ulaşamasın! Hiçbir şekilde gidip hakkımı aramadım o zamanlar. Sadece gece gündüz elimi ters çevirerek beddua etmiştim her gün o ikisine
yuh yani Allahım beterinden saklasın saf kötülük değilde nedir bu? Beddua edersin de bu kadar da edilmez be kardeşim

Ben yazmak istediginizk gayet iyi anladim ,size cok cirkin davranmislar .kiz doktor diye hava da atildi muhtemelen sizde yapamasin demissiniz ve bedduaniz tutmus.Aslinda kizla bir ilginiz yokken oda ustunuze gelmis Eminim vocuklari boyle olsun istemezdiniz .bedduaniz tutmus . Benimde cok ahimi alan biri var hep beddua adiyorum arada diyorum ki ne çokluğundan cocugundan ciksin ne hayatinda baska birinden , kendinden ciksin .
Mazlumun ahı indirir şahı gerçekten .

Ben size üzüldüm. Niye derseniz... 10 yıl olmuş bitmiş adamın arkasından hala böyle saplantılı şekilde düşünüp duruyorsanız karısını evliliğini çoluğunu çocuğunu takip edip kafanıza takıyorsanız siz "benim için bitti" deseniz bile bitmemiş demek ki. hala kalbinizde zihninizde sizinle yaşıyor. 10 yıl önceki sevgilim restoranda vs yan masamda otursa tanımam herhalde. O kadar bitik benim için. Hele hele evladı otizmli bir anneye işi bırakmak zorunda kaldı diye sevinmek ❌❌❌

Ne diyeyim Allah size de kalbiniz kadar güzel günler yaşatsın
İnsanlar zaman zaman gecmiste bagini kopardigi insanlarin bu gunne yaptigini merak edebilir .gayet dogal .

Back
X