kara üzüm kompostosu falan yapsan ya da işte komposto veya kuru meyvelerden hoşaf,ona karıştırsan ya da ıhlamur çayını sever mı ıhlamuru balla tatlandırıp ilacıda ıcıne karıştırsan,o zamanda balla ılaç bır arada olur mu bılmıyorum ama aklıma bunlar geldı ılk olarak,ya da böyle pekmezı sulandırıp ıcecek kıvamına getırıp çaktırmadan versenCanım dayanamadık çorbayı döktük. Neme lazım; çocuk iyleşirken beter olmasın diye...
Efecim huzursuzlanmaya başladı yine kötü olacak diye korkuyorumilaçları da kullanamadım bana bi akıl verin ya. Eczacı bişilerle karıştırın öyle içirin demiş. İki ilaç da suya atılıp çözdürülen cinsten. E şimdi ben onları neye karıştırayım??? Meyve suyu zaten sevmiyodu oğlum bi de şimdi hasta olduğu için veremem. Bi de zaten iki üç kaşık yemek yiyen adamın yemeklerinin tadını bozarsam iyice yemez olur diye çorbaya da koyamam çıkamadım işin içinden.
2 orta boy armut koydum ben.
tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra öyleki zor karıştırıyordum.
armutları rendeleyince su gibi oldular. haliyle onu ekleyince hamura, cıvık oldu..
oldu da oldu.. sorun bende yaniii
İshali bire düştüyse iyi etmişsin vermemekle, mühim olan susuz kalmaması, yeterli sıvıyı alıyorsa problem olmaz inşaallah ..İlaçları hep şırınga ile vermiştim. Ama bunlar miktar olarak fazla :/ aslında bugün bi kere kaka yaptı o yüzden ishal ilacı vermiyim diyorum. Vücut kendini temizlesin...??
Boğaz derdi kızımmmmm; hiçbişiye benzemez
hmmm.. eveeeet, suçlu un olabilir.
şeker de olabilir.. belki de yağ.. yumurta da masum değil
ne kekmiş arkadaş?
koca temmuz topiğini bu derece meşgul etti..
yatıyoz kek, kalkıyoz kek :111:
belki de ütopik bi şeydir ve hiç var olmamıştır.
busmainin hayal dünyasındaki bi kavram olmadığını nerden biliyoruz
Bence senin tarif tutmaya en yakın olan, sanki un mu eklemeliydin dağılmaması için..Hahahha dalga mı geçiyosun kız sen benle??? :))) yok yok bu tarifte bişi var. Zaten cadı busmaicim kaç derece fırın, önceden ısıtılmış mı, tahmini pişme süresi, zeki mürenin bizi görme olasılığı gibi biçok can alıcı noktayı belirtmemiş :) kocam bayılmış keke. Ben uyudum yine bi saat kadar o sırada bana mesaj atmış :) gerçi tarifle birlikte nfkcım sende de sorun vaar; sürekli bişileri kısıyosun tariften
Risk almamakla iyi yapmışsınız. Zaten hasta ve hassas bir durumda yoksa sen kolay kolay yemek dökmezsinCanım dayanamadık çorbayı döktük. Neme lazım; çocuk iyleşirken beter olmasın diye...
Efecim huzursuzlanmaya başladı yine kötü olacak diye korkuyorumilaçları da kullanamadım bana bi akıl verin ya. Eczacı bişilerle karıştırın öyle içirin demiş. İki ilaç da suya atılıp çözdürülen cinsten. E şimdi ben onları neye karıştırayım??? Meyve suyu zaten sevmiyodu oğlum bi de şimdi hasta olduğu için veremem. Bi de zaten iki üç kaşık yemek yiyen adamın yemeklerinin tadını bozarsam iyice yemez olur diye çorbaya da koyamam çıkamadım işin içinden.
Olan oldu:))2 orta boy armut koydum ben.
tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra öyleki zor karıştırıyordum.
armutları rendeleyince su gibi oldular. haliyle onu ekleyince hamura, cıvık oldu..
oldu da oldu.. sorun bende yaniii
Çamur modunu sevsinler:))Yok yok tarifte var bişi (çamur mode on) yoksa bak tahinli kekin ne güzel olduydu dimi....???? Busmai gelince diyecekki size de kekinize de hahaha
ArmutSulu armut diye diye canımı çektirdiniz beeee yeter :) ne armutmuş!!
#direnBusmai #direnArmutluIslakKek(protestolardaki gibi melodik söylediğimi hayal edin)
''buuuuusmai uyuma, ıslak kekine sahip çık!!!''
zaten ayşeciğin yürümesini kutlamak için pasta alacak babası.. onu yiyicez biz.
armutlu ıslak kek de neymiş?! hıhhh!
Çok güldüm:))) ilahi nfk yaa:))nfk-armutlu ıslak kek ilişkisi = tilki-uzanamadığı üzüm ilişkisi
Busmai'yi elinde kekiyle hayal ettim deBuradaki yazılarından bile anlaşılıyor kalp kıramayan, nazik biri olduğun,
Kvalide olunca da değişmezsin umarım
Estagfurullah cnm belli olmuyor ki , bazen aynı tarif ve aynı malzemelerle yaptığın kek bile tutmayabiliyor,
senin şanssızlığın ; unda hile olabilir ondandır diye düşünüyorum
Eveet ne yazık ki her yerimiz kimyasal dolu, bir yer temizliği için bile onlarca ürün mevcut.. Sonra onların üzerine yalın ayak bastıkça vücuda nüfus ediyormuş o pis kimyasallarben de sirke ile silerim yerleri ya da buhar makinesi ile
Şırıngaya çekip ağzına azar azar sıksan..
Vallahi
kekin şanını kurtarmalısın gelip busmaicim; oysa ki sen ilk anlattığında çok imrenmiştim, hayal ettiğim keke
Hayırlı uğurlu olsun, sağlıklı hayırlı çok günlerini görüp sevinin inşaallah ....
Busmai istanbula elinde armutlu keki ile gelecek
He he hepimiz food scientist olacaz bu kek için, o derece yani.hmmm.. eveeeet, suçlu un olabilir.
şeker de olabilir.. belki de yağ.. yumurta da masum değil
ne kekmiş arkadaş?
koca temmuz topiğini bu derece meşgul etti..
yatıyoz kek, kalkıyoz kek :111:
Ayyy nfkbelki de ütopik bi şeydir ve hiç var olmamıştır.
busmainin hayal dünyasındaki bi kavram olmadığını nerden biliyoruz
Gece bekletirsrn çeker o sütü. Ben de 2 kepçeden fazla koymuştum.armutlu kek tatamamdır
ama sütünü koyarkan biraz kantarın topuzu kaçtı
kara üzüm kompostosu falan yapsan ya da işte komposto veya kuru meyvelerden hoşaf,ona karıştırsan ya da ıhlamur çayını sever mı ıhlamuru balla tatlandırıp ilacıda ıcıne karıştırsan,o zamanda balla ılaç bır arada olur mu bılmıyorum ama aklıma bunlar geldı ılk olarak,ya da böyle pekmezı sulandırıp ıcecek kıvamına getırıp çaktırmadan versen
2 armut mu 3 tane rendeledim kocamnlardan,o kadar da cıvık olmadı havur ıyıydı,ama sütünü biraz fazla kaçırdım galıba sank bayağı ıslanmış.
İshali bire düştüyse iyi etmişsin vermemekle, mühim olan susuz kalmaması, yeterli sıvıyı alıyorsa problem olmaz inşaallah ..
ilahi nfk , sn bizi bol bol güldürüyorsun, Allah da seni güldürsün inşaallah
Bizim afacanlar ben balkonda çamaşır asarken ne yapmış - almış ablası bir kutu kırmızı simi koltuğa dökmüş. Ufaklık da durur mu çıkmış o da koltuğaOdaya girdiğimde ikisi de sime bulanmıştı tabii bana da onlardan bulaştı , allahtan koltukta çarşaf seriliydi de, üçümüz de yıkandık ama çıkmadı tam olarak, bi püf noktası var mı acaba bunlardan kurtulmanın:44:
evet canım çekmiş sütünü on numara bır kek olmuş,ben bardakla koydum nerdeyse 1,5 su bardağı su belkı bıraz fazlaBence senin tarif tutmaya en yakın olan, sanki un mu eklemeliydin dağılmaması için..
Ben 180 derece civarı 10 dk pişirdim, sonra ısıyı 150 ye düşürüp uzun uzun pişirdim. Meyveli kekler ne kadar pişse o kadar iyi.
Zeki müreni busmai cevaplasın
Risk almamakla iyi yapmışsınız. Zaten hasta ve hassas bir durumda yoksa sen kolay kolay yemek dökmezsin
Elinizdeki ilaç ne? Probiyotik toz mu? İshal kesici mi, reflor muydu?
Olan oldu:))
Çamur modunu sevsinler:))
Busmai gelince ne diyecek takipteyim
Armutyaşasın kötülük hahahha:))
#direnBusmai #direnArmutluIslakKek
:))
Çok güldüm:))) ilahi nfk yaa:))
Busmai'yi elinde kekiyle hayal ettim deyüzünde vakur bir gülümseme , başı dik.. Aynen şöyle
Bu arada kimyasallar konusunda haklısın. Sirke kullanmayı ben de severim.
Türkiye'de gerçekten çok kimyasal kullanılıyor. Temizlikle bozmuşuz biraz :)
He he hepimiz food scientist olacaz bu kek için, o derece yani.
Önce masaya armut yatırılıyor, yumurta göz altında
Ayyy nfkyerlere yatırma insanı
Işık yetersiz olmasa 1 dilimin fotosunu koyardım:))
Gece bekletirsrn çeker o sütü. Ben de 2 kepçeden fazla koymuştum.
İshali bire düştüyse iyi etmişsin vermemekle, mühim olan susuz kalmaması, yeterli sıvıyı alıyorsa problem olmaz inşaallah ..
ilahi nfk , sn bizi bol bol güldürüyorsun, Allah da seni güldürsün inşaallah
Bizim afacanlar ben balkonda çamaşır asarken ne yapmış - almış ablası bir kutu kırmızı simi koltuğa dökmüş. Ufaklık da durur mu çıkmış o da koltuğaOdaya girdiğimde ikisi de sime bulanmıştı tabii bana da onlardan bulaştı , allahtan koltukta çarşaf seriliydi de, üçümüz de yıkandık ama çıkmadı tam olarak, bi püf noktası var mı acaba bunlardan kurtulmanın:44:
En sevmediğim ve huylandığım şey ısırma benimde:/ayşecik, sürekli memede
doğru düzgün emmiyor da, kendini sakinleştirmek avutmak için meme hep ağzında.
dudak tiryakisi gibi. arada bi ısırıyor, mıncıklıyor, çekip uzatıyor, bırakıyor tekrar yakalıyor..
artık acımaya başladı
Evet canım bence de beyaz krema iyi gider. Sizin şu Kıbrıs tatlısının kreması gibi mesela? Çikolatalı bir sos ağırlaştırır sanki. Çok hafif bir kek, o yönünü sevdim ben. Yağı da az.Karbonatla yaptım canımcım. Kekin lezzeti vs süper amaaaaaa keserken parça pincik oldu. Yani misafire falan yapamam; ustalaşmam lazım :) bi de neyneysecim bence beyaz bi krema daha çok yakışır bu keke...??? Ama valla iki dilimi hüplettim bile
Yaşasınnn:))) ben kazandımAyy yediniz beni yaa aynı tarifle 5 farklı sonuç
1,5 su bar unla katı olması imkansız pembiş unu fazla mı koydun
Nfk cim işin sırrı karbonattaydı maalesef :) onu supangle yap sen, parçala kaselere üstüne de puding dök:)
Kazanan neyneyse
Sonu gelmedi ne alıntı yapmışsınselam kızlar
dün gece bı kabustu ya,9 da uyudu gece 12 de uyandı ama uykusunu almış gayte keyflı,hıc yapmazdı böyle.resmen oyun ıstıyor,saat 1 e kadar oynadık tekrar uyuttum uykuya zor daldı,sabaha kadar da yarım saatte bır uyandı.uykusuzum sersem sepelek bı halım var,üzerine ilaç sıkılmış sinekler gıbı.
saolcanım amın hepsını nazarlardan korusun rabbim
eşim sormadı cunku sayfayı kapatmıştım geldıgınde bir de sıgara almaya yolladım eve gırer gırmez,pinti kocam bende sigara olacağını dusundugunden sıgara almadan geliyor eve
ben gazide okudum canım
bugun temızlık gunun ha,çocukla zor oluyor be bacım,dun ceylını annanesı alıp götürdü Allahtan rahat oldu,varsa senınde bırakabılecegın bır yer bırak tavsıye ederım,
aha benım dünür:)
canım ıyı tatıller
tatil külfet artık bıze her anlamda ya,tatıl deyınce bı yoruluyorum önce
nasıl ya patlattı dudağını,öyle dikişlik falan mı allah korusun,geçmiş olsun ayşecike
kocam kk açsa da hangı başlıkta yazdığımı nıckımın ne olduğunu bılıp beceremez zaten,benım koca ınternet özürlüdür.zaten ben de çıkış yapıp gidiyorum kk den
senı anca malıkane paklar,şöyle asmalı konak gibim:)
kafana göre takıl bacım nema problema:)
eskıden annem de karbonat kullanırdı,şimdi kabartma tozu
ama bakıyorum da bazı tariflere sankı karbonata bı gerı dönüş var gıbı
kum da olabılır,sıcaktan da olabılır canım,bez bölgesinden başlamışsa en sıcak ve rahatsızlık veren yer orası.totosunu sık sık yıkayıver bi de bepanten gıbı bir şey sürsen ıyı gelır bence,tenlerı cok hassas herseyden etkılenmıs olabılır
geçmiş olsun bır nebze de olsa ıyı sanırım,çok sevındım.
naapsın anacığının memesınden medet umuyor ,dişleri rahatsız edıyordur kuzuyu
:)))Hahaha. Bence neyneysenin armutlarda keramet vardı
evet canım çekmiş sütünü on numara bır kek olmuş,ben bardakla koydum nerdeyse 1,5 su bardağı su belkı bıraz fazla
geçmiş olsun:)ışıl ışıl gezersiniz artık:) bildiğim bir yöntem yok hayatım sımlerı çıkaracak,zamanla gider yıkandıkça
armutlu kek tatamamdır
kara üzüm kompostosu falan yapsan ya da işte komposto veya kuru meyvelerden hoşaf,ona karıştırsan ya da ıhlamur çayını sever mı ıhlamuru balla tatlandırıp ilacıda ıcıne karıştırsan,o zamanda balla ılaç bır arada olur mu bılmıyorum ama aklıma bunlar geldı ılk olarak,ya da böyle pekmezı sulandırıp ıcecek kıvamına getırıp çaktırmadan versen
2 armut mu 3 tane rendeledim kocamnlardan,o kadar da cıvık olmadı havur ıyıydı,ama sütünü biraz fazla kaçırdım galıba sank bayağı ıslanmış.
Bence senin tarif tutmaya en yakın olan, sanki un mu eklemeliydin dağılmaması için..
Ben 180 derece civarı 10 dk pişirdim, sonra ısıyı 150 ye düşürüp uzun uzun pişirdim. Meyveli kekler ne kadar pişse o kadar iyi.
Zeki müreni busmai cevaplasın
Risk almamakla iyi yapmışsınız. Zaten hasta ve hassas bir durumda yoksa sen kolay kolay yemek dökmezsin
Elinizdeki ilaç ne? Probiyotik toz mu? İshal kesici mi, reflor muydu?
Olan oldu:))
Çamur modunu sevsinler:))
Busmai gelince ne diyecek takipteyim
Armutyaşasın kötülük hahahha:))
#direnBusmai #direnArmutluIslakKek
Çok güldüm:))) ilahi nfk yaa:))
Busmai'yi elinde kekiyle hayal ettim deyüzünde vakur bir gülümseme , başı dik.. Aynen şöyle
Bu arada kimyasallar konusunda haklısın. Sirke kullanmayı ben de severim.
Türkiye'de gerçekten çok kimyasal kullanılıyor. Temizlikle bozmuşuz biraz :)
Gece bekletirsrn çeker o sütü. Ben de 2 kepçeden fazla koymuştum.
Eveet sıra gündüzden kalan alıntılarda.
En sevmediğim ve huylandığım şey ısırma benimde:/
Çıkarsaydı şu dişi hayırlısıyla.
Evet canım bence de beyaz krema iyi gider. Sizin şu Kıbrıs tatlısının kreması gibi mesela? Çikolatalı bir sos ağırlaştırır sanki. Çok hafif bir kek, o yönünü sevdim ben. Yağı da az.
Ben de çok yedim. :/
Yaşasınnn:))) ben kazandım
Sonu gelmedi ne alıntı yapmışsın
Temizlik ekip işi bizde. Annem zaten demirbaş da bir de yardımcı ablamız vardı. Ya biz de oturmadık ama 3 kişi ancak bitti yine de..
Benim kocam internet işlerinde iyidir, zaten kullanıcı adımı da daha önceden biliyor:) genelde delil bırakmamaya çalışıyorum
:)))
Ankara armudu kızımm, şaka mı
Allahımmmm ne hasta gacılara tarif vermişim bennnn :))))
Çatlaksınız siz yaa yarıldım gülmekten okudum ama cevap yazamadım çok yoğundum bugün..
Destiny555 de başarmış yapmayı ,artık gerisini siz düşünün :)
Nfk senin tarifte tek sorun kabartma tozu kullanman.. Çünkü ben de denedim kabartma tozuyla, olmadı biliyorum.
Pembiş senin sorunun ne ben de bilmiyorum, eşin beğenmiş! :) Keki normal kek pişirdiğim ısıda pişirdim. Zor birşey yok, püf noktası yok. Ben armutları rendeledim suyuyla koydum.
Kekimin arkasındayım ülennnn
dağılın uleeeeyn!!:95:Allahımmmm ne hasta gacılara tarif vermişim bennnn :))))
Çatlaksınız siz yaa yarıldım gülmekten okudum ama cevap yazamadım çok yoğundum bugün..
Nfk senin tarifte tek sorun kabartma tozu kullanman.. Çünkü ben de denedim kabartma tozuyla, olmadı biliyorum.
Pembiş senin sorunun ne ben de bilmiyorum, eşin beğenmiş! :) Keki normal kek pişirdiğim ısıda pişirdim. Zor birşey yok, püf noktası yok. Ben armutları rendeledim suyuyla koydum.
dağılın uleeeeyn!!:95:
ne işim olacak, busmainin cevabını merak ettim tabiiiNfk ne işin var bakıyım senin bu saatte burda?? :)
sıralamayı açıklıyorum, öhö öhööarmutlu kek tatamamdır
amiiin, cümlemiziilahi nfk , sn bizi bol bol güldürüyorsun, Allah da seni güldürsün inşaallah
hasdag direnbusmai, işte bu kopardı beniiii#direnBusmai #direnArmutluIslakKek
Pamuk helva ve ışıl ailesi)
bugün benim de mantık ve izan eksenim kayık:86:Evet valla yolmaya gelmiş :)))
Bu arada pamuk helvacım sim maceranız süper :) valla simler zamanla yıkana yıkana çıkar. Derken aradan bir hafta geçer birinin yüzünde yine görürsün ve anıların canlanır gülersin :))) asıl örtü olmasaydı o koltuğa oturan herkesin totosuna yapışacak olan simi düşünüp gülüyorum şuan!! Dengem mi bozuldu?? Evet
ne işim olacak, busmainin cevabını merak ettim tabiii
eşimin yatsıya gitmesinin de bunda etkisi var
sıralamayı açıklıyorum, öhö öhöö
1inci neyneyseeeee
2inci destiny ve pembiş
...
...
...
6745inci nfk
amiiin, cümlemizi
sim illet bi şey.. bilmiyorum nasıl geçer. ama belliki öyle kesin bi çözümü yok. artık nur saçarak dolaşırsınız
hasdag direnbusmai, işte bu kopardı beniiii
hmm, hayal değil, gerçekten böyle bi kek var diyosun yani..
yakında kafayı bozucaz, benden söylemesi
bugün benim de mantık ve izan eksenim kayık:86:
Eveet sıra gündüzden kalan alıntılarda.
En sevmediğim ve huylandığım şey ısırma benimde:/
Çıkarsaydı şu dişi hayırlısıyla.
Evet canım bence de beyaz krema iyi gider. Sizin şu Kıbrıs tatlısının kreması gibi mesela? Çikolatalı bir sos ağırlaştırır sanki. Çok hafif bir kek, o yönünü sevdim ben. Yağı da az.
Ben de çok yedim. :/
Yaşasınnn:))) ben kazandım
Sonu gelmedi ne alıntı yapmışsın
Temizlik ekip işi bizde. Annem zaten demirbaş da bir de yardımcı ablamız vardı. Ya biz de oturmadık ama 3 kişi ancak bitti yine de..
Benim kocam internet işlerinde iyidir, zaten kullanıcı adımı da daha önceden biliyor:) genelde delil bırakmamaya çalışıyorum
:)))
Ankara armudu kızımm, şaka mı
Allahımmmm ne hasta gacılara tarif vermişim bennnn :))))
anacım ankarayla ılgılı cumlenın altına ımzamı attımCanım komposto falan bağırsaklarını çalıştırır diye düşünmedim. Pekmez de sevmiyo uyuzcuk. Neyseki şırıngaya çektim öyle verdim. Tatsız bişidi ama iki dolu şırıngayı içti. Midesi rahatlar umarım.
Alıntı kraliçesiiiiii :)
Reflor vermiş ishal için. Ama bi kere kaka yaptı o yüzden vermedim. Gaviskon infant diye bişi bi de midesi için. Onu da 3 kaşık su ile yapıyosun zaten.
Valla tatlının üst kısmı keserken parçalandı. Sanırım kafam kadar konan cevizlerin de etkisi var :))) ama valla süper tadı var busmai sağolsun. Üzerine krema ile mikemmel kalorili olur ;D
Bu arada bir sürü değişiklik yapmışın tatlıda ve hiç söylemiyosun!!! Seni gidi senidemek iki kepçeden fazla koydun..? Bana iki yetti gibi geldi.
Yağı az diye löp löp yedik zaten. Sanki un falan masum :) afiyet bal olsun valla.
Ankara armuduuuuuuu <3 <3 Ankaranın herşeyi güzel zaten....
Kızımmmm hala neden derece cinsinden söylemiyosun fırın ısısını yaaaa?!?!? Devlet sırrı mı???? :)
Bence de oldu kek de işte dediğim gibi üstündeki kafam kadar cevizlerden dolayı kesilirken üstü dağıldı. Ben misafire bişi yaparken takığımdır; dağılmayacak ve löp diye çıkacak şeklinde
Hep dengeli dengeli nereye kadar canımmmm.
Busmai de geldi şarladı gitti :)))
Kesin kek görcem rüyamda!! :)
kendine haksızlık etme, sorun malzemedene işim olacak, busmainin cevabını merak ettim tabiii
eşimin yatsıya gitmesinin de bunda etkisi var
sıralamayı açıklıyorum, öhö öhöö
1inci neyneyseeeee
2inci destiny ve pembiş
...
...
...
6745inci nfk
amiiin, cümlemizi
sim illet bi şey.. bilmiyorum nasıl geçer. ama belliki öyle kesin bi çözümü yok. artık nur saçarak dolaşırsınız
hasdag direnbusmai, işte bu kopardı beniiii
hmm, hayal değil, gerçekten böyle bi kek var diyosun yani..
yakında kafayı bozucaz, benden söylemesi
bugün benim de mantık ve izan eksenim kayık:86:
pöfff ne yani, bolulu pembiş usta dedik tepemize çıkardıkBenim sorunum sensin adamım!!!!
Ya bunu az önceki alıntıda yazmayı unutmuşum artık kusura bakmayın hahahha
ben her zaman keki 150 de pişiririm annem 170 de,fırınlarımız farklı. artık orantıyı sen kurKızımmmm hala neden derece cinsinden söylemiyosun fırın ısısını yaaaa?!?!? Devlet sırrı mı???? :)
Bence de oldu kek de işte dediğim gibi üstündeki kafam kadar cevizlerden dolayı kesilirken üstü dağıldı. Ben misafire bişi yaparken takığımdır; dağılmayacak ve löp diye çıkacak şeklinde
en kötü günümüz böyle olsun napalımbugünkü gündem konusu belliydi armutlu kek
yarına allah kerim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?