Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Nfk daha bizdede o düzen oturmadi. Sabah erken kalmışsa uyuyor öğlen yoksa uyumuyor ama akşamda 20:00 gibu uyumuş oluyor. Öğlen uykusuna ya 12-13 arası yatır yada hiç yatırma. Gece uykusu çocuk gelişiminde daha önemli diye biliyorum. zaten sen bir gün hiç uyutmasan akşam erken yatacak. Doğal olarak sabah erken kalkar ve erken öğle uykusuna yatar.

istanbulda çoğu camide kadınlar için var dini aktiviteler var. bu bana en yakın cami.
her gün öğleye kadar Kur'an-ı Kerim dersleri var, öğleyin de hatim okunuyor.
bazı günler tefsir dersleri var, cuma günleri de hanımlara vaaz var.
ona gidiyorum. bugün ayşecik sonlara doğru biraz cozuttu ama yine de iyi geçti..

şu uyutamamayı da anlamıyorum. bizimki de diyorki uyutamıyorum.
babaanneye gidince cozutuyorlar tamam, etrafa oyuna dalıp uyku istemiyorlar
ama az dirayetli davransalar uyuyacak yani.. ama nerdeee?! her istediklerini yaptıklarını düşünürsek..
bizimki babaanneden bi geliyor, evde kıyamet kopmuş gibi herşey her yerde..
çekmeceleri boşaltıyor, sebzelerle meyvelerle oynuyor, geçen bi poşet bademi salonun etrafına saçmış.

torun gittikten sonra bir iki saat evi topluyorum diyor.
kısa süreli birlikte oldukları için kural koyamıyorlar, resmen kadının tepesinde tepiniyor.
bize gelince kv, benim çocuk üstündeki etkimi görünce şaşırıyor. sen nasıl otorite sağlıyorsun diyor..

Şöyle canlarım, hep eşim evdeyken geldi gitti. Misafir gibi oturdu. Eşim varken benim ona ihtiyacım yok ki. Ayrıca elini işe sürmez zaten.
hay Allahım yaa! bu nasıl bi anlayış ya da anlayışsızlık?!
ama ne diyebilirim bir başka versiyonunu da biz yaşadık.
özellikle lohusayken yapılanlar unutulmuyor, ben unutmuyorum ve sanırım unutmayacağım da..

tamam gündüz uykuyu bırakacaksa bıraksın ama şöyle bi şey var.
diyelim 9da kalktı. ben de öğle uykusuna yatırmadım. saat 5te olduğu yere sızıyor.
bunu birkaç kez yaşadım. oyuncaklarıyla oynarken, çizgi film izlerken gözler kapanıyor, anında dalıyor.
öyle olunca 2-3 saat sonra uyandırdım, kıyameti koparıyor, nasıl mız mız anlatamam.
acaba kendi bu şekilde sızınca bıraksam sabaha kadar uyur mu?

Born adamın kariyerine Karışma bacim o mudur Yrd. Olsun sende bakıcı tutarsın
bu da başka bi fikir
Camları sildirdim şakır şakır yağmur yağıyor
bahtsız bedevi diyicem ama havalar malum.. neyse, yine de temiz oldu camların..
ben en son ne zaman sildiğimi hatırlamıyom

Evet sızma durumu kötü oluyor dün bende yaşadım zor uyandirdim. kısa kestirdigi için dinlenmiş saydı kendini yorgun olsada erken uyumadı.

Benim camlar da iki ay olmuştur silineli yagcagi belliydi de bukadar yogun beklemiyordum.

Nfk, ben de erken kalkarsa uyutuyorum yoksa uyutmuyorum. Benim sınırım 14.00. O saati geçerse uyutmuyorum. Bir de öğle uykusundan uyanmazsa en geç 15.30' da uyandırıyorum. Sızma olayı biz de çooooooook oluyor. 15-20 dk kestirmesine izin verip sonra zorla uyandırıyorum. Çikolata falan veriyorum. Bir şekilde uyandırıyorum. Öyle çok videomuz var hatta. Göndereyim size bir tane.

Slm kızlar bugün annecim geldi yüzmeye gittim artık haftada bir gidicem inş düzenli gelcek annem
Eşim otomatik araba alana kadar böyle annemin arabasını almam gerekiyor
Çok iyi geldi
Düşünüyorum da 2 çocuk olunca hem daha çok şey yapmak istiyorsun ve herkes de sana acıyıp yardım etmek istiyor :))

Neşe erberk anaokulunda cumartesi günleri anne-çocuk oyun grubu varmış 2-3 yaş için
Aradım yarın katılıcam inş kv ye Merti bırakıp. Keremle özel bi aktivitemiz olur seversem devam ederim
Atlasın bişey olmaz inşallah; Bizim koltuklar çok yüksek değil
Odanın kapısını kilitliyorum mert yan odada uyuyor ağlarsa duymak için Tv kısık sesli yalnız çok sevdiği bi çizgi film olmalı en fazla 1 saat vaktim var uyuyorum
Zaten sıkılınca başlıyor tepeme binip uyandırmaya beni
:)
Benim kv de anne kızar diye korkutuyor keremi :) kimse otorite koymayınca kötü polis biz oluyoruz maalesef
Born adamın kariyerine Karışma bacim o mudur Yrd. Olsun sende bakıcı tutarsın
Hahha :) evet o da bi alternatif
Belki oyun ablası ayağına sen de bakıcı aldırırsın borntobemother

Busmai hayranım kız sanaa:)) hem çocuk yaparım hem kendime bakarım diyorsun, bravo, takdir ediyorum. Git bacım git bence de yüzmeye, sürekli bu veletlerle hayat çekilmez.
Oyun grubu fikri de süpermiş, hem keremle başbaşa vakit geçirmiş olursunuz, hemde çocuk biraz sosyalleşir.

Nfk cım kv konusunda başlarda pek becerikli olmadığı için bunu da beceremiyor diye düşünüyordum. Ama artık art niyet arıyorum bazen. E benim annem nasıl uyutuyor, yediriyor yani? Aynı snlattığın durum bizde de var, heryer dağıtılmış,dökülmüş oluyor gidince. E kızsın canım böyle çocuk yetiştirilmez ki.

Öncelikle bence anne baba toruna hiç kızmamalı. Onlar sadece sevmek için varolmalılar. Bizde de kötü polis hep benim malesef ama olsun; anneden vazgeçilmez

Busmaicim o uyuma aklını verirken lütfen Keremimin o sırada tvyi kırdığını da ekler misin ??? Ben hayatta oğluşun yanında uyuyamam. Kesin bana vurur :)

Canselim temiz cama yağmur yağsa da leş gibi cama yağmış gibi olmuyor boşver acaba nerden biliyorum

Nfk sultan bence senin kızn cadı şaka bi yana Efe 7-8 gibi kalkıyo, 3-4 gibi uyuyo ve 1-2 saat sonra uyanıyo. Gece de 9:30 gibi odaya seansa gidiyoruz (süt, masal ,ninni ,dönerek uyuma :)). Yani düşününce senin kız ya öğlen çok uyuyo yada kodu böyle yani :)

Aryamm sağol cicimm :) kafayı yememek için her fırsatı değerlendirmece :) önce bennn sonra onlar
Hahaha yok kız o zaman kırmadı :)

pembiş kreple yaptığın tatlı tarifine ihtiyacım var en acilinden...siz yazarken hep kıskanırdım ben de yazayım..yarın akşam yemekten sonra sık görüştüğümüz arkadaşımız çaya gelicek...yanına pembişin krepleri adını verdiğim tatlı ve maş fasulyesinden salata yapıcam...yeter mi diye sormıcam sizin menüler için yetmez ama yetmez diyen olursa adresi veririm kargolar valla yalnız altı kendiliğinden çizildi yazının hem de tam yerinde...takdiri ilahi

Aryamm sağol cicimm :) kafayı yememek için her fırsatı değerlendirmece :) önce bennn sonra onlar

Hahaha yok kız o zaman kırmadı :)

Benim balık hafıza ozaman kırdı diye hatırlıyor benden asla sözelci olmaz.

Yeşilsalata sitesinden yapmıştım. Yemekten sonra geliyorsa salata bile yapma kızımmmm :)
http://www.yesilsalata.com/blog/?p=3867

Ha bu arada senden korkulur valla bak kk bile altını çiziyo yazdıklarının

Bugün bi kakaolu kek yaptım damla çikolatalı. Oğluşla yaptık yani neyse bir güzel oldu ve koktu; dayanamadım koca bir dilim yedim :/ ben ki bebek görmeye gittiğimde ikram edilen pasta böreğe elimi sürmedim. Pişmanım ama çok değil neyse size de yazmak istedim. Çikolata seven olur belkim diye

3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
3 kaşık kakao
1 vanilya
1 kab tozu
3-3,5 bardak un (bana 3 yetti)
Damla çikolata

180 derece önceden ısıtılmışta 40-50dk.
Keki nasıl yapıyoruz biliyosunuz zaten :) ben damla çikolatayı içine karıştırmadım. Kalıba döktükten sonra bolca serpip spatula ile azıcık gömdüm. Yoksa gidip tabana yapışıyolar tarif nefis yemek tariflerinden.

Geç uyanıyorsa uyutmuyorum. Saat 13 e kadar uyudu uyudu uyumadıya ugrasmıyorum

Aynı ya off. Hıc oturtmuyor beni.
Ceylin de öyle sızma girişiminde bulunuyor hemen ellerımızı yıkıyalımı dıyorum. Banyoda taburenın ustune cıkıp el yıkamya bayıldıgından hemen koşuyor banyoya. Suyla oynarken uyku da acılıyor.
Kötu polisiz biz evet.
Oyun grubu super iş valla. Keske ben de calışmasam ben de gitsem öyle aktivitelere
Bu tvlerin nasıl kırıldıgı anlasıldı :)
Ay cok alemsin pek guldum. Maş fasulyesi ne kız.
Yeter yeter. Önemli olan guler yuz tatlı dil:)

Hahha
Bi de kuru pasta alıp koyabilirsin bence
Mesela BİM'de yağlı gevrek var; çubuk şeklinde tuzlu kuru pasta. Çok lezzetli
İlkler yağlı gevrek yazarsan çıkar google görsellerde

Benim balık hafıza ozaman kırdı diye hatırlıyor benden asla sözelci olmaz.

Yeşilsalata sitesinden yapmıştım. Yemekten sonra geliyorsa salata bile yapma kızımmmm :)
http://www.yesilsalata.com/blog/?p=3867
Hayırrr tv yi ben ve babası yanındayken gıcık olduğu çizgi film pepe başlayınca kırdı :)
Tekrar ediyorum sen uyurken en sevdiği çizgi film açık olacak :) ve normalde izlemediği
Mesela kerem scooby doo yu çok seviyor ama izletmiyorum canavarlar var diye
Onu açarsam kılını kıpırdatmadan izler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…