ohh ne güzeeellTam bu sorunun cevabını düşünürken babam aradı akşama bizi yemeğe götürüyormuş
gece ağluyormu sizinkiler uykusunda
ne demek estağfirullah çok da güzel yazmışsın özellikle sdc farzları kılınabilecek namazlar konusuna dikkat çekmiş olmana sevindim kaldı ki o namazlarda da çok mecbur kalmak gerekiyor terk etmek için. Benim oğlum doğduğu ilk andan itibaren 24 saat hiç susmadan ağladı kırkım çıkana kadar zaten o ruhani bunaltımın iyice bir kuran okuyup namazlarımı kılamadğım için oldugunu düşündüp hep tabi Yüce Allah o zamanı bize bir dinlenme olarak vermiş ama namaz ne kadar huzur verici birşey hele ki en sonunda secdeye kapanıp şükür etmek istemek...kırkım çıkıp aklanıp paklandıktan sonra sürekli okudum yavrumun başında..yusuf suresi özellikle...ben de ya anakucağına koyuyorum ya seriyorum yatak yerde yuvarlanıyo ayrıca ağlasa da o anda namaz geçecek ise yapacak birşey yok...sonra ben namaz kılmadığım zamanlarda içim çok kararır biz oğluma şimdiden küçük seccadelerden aldık yavaş yavaş anladığı gibi onun üzerine koyacaz biz de eşim evde oldğnda cemaat yaparız hep çocuğun namaz kılan bir ailede yetişmesi kadar güzel birşey yok.Allah korkusu olan bir çocuk her zaman her yerde kendini belli eder inşallah Rabbim bizlere onları güzel güzel yetiştirmeyi nasip eylesin şunu da ekliyim abdestsiz emzirmezmiş dahi birçok alimlerin anneleri ben de tam hakkıyla olamasa da ona da dikkat etmeye çalışıyorum Rabbim tüm ibadetlerimizi kabul eylesin..
Allah tekrardan namaza başlamanı nasip etsin İnşaallah canım..Allah'a çok şükür hamilelikte o kadar çok bulantılarım olduğu halde namazlarımı hep kıldım.. hamileliğimin son zamanlarında eğilip doğrulmak zor olduğu için oturarak kıldım.. canım benim sen namaz kılmak niyetine kesin bir şekilde girdikten sonra Allah eminim sana yardın edecektir.. Oğlunun gün içerisinde sakin olduğu anlar mutlaka vardır.. o arada hemen kalkıp namazını kılabilirsin.. ben namaz kılacağım zaman onu ana kucağına yatırıyorum seccademin yanına getiriyorum ben namaz kılarken beni inceleyip gülüyor eğleniyor... ayrıca sabah namazı gerçekten çok önemli canım... takvimden bak sabah namazının vakti kaçta giriyor 5:45 demi 7:10 gibide vakit çıkıyor.. O arada uyanık oluyorsanız hemen kalk abdestini al 5 dkda kıl namazını sonra rahat rahat uyursunuz oğluşunla..
Benim inancıma göre eğer bir çocuk anne babasını namaz kılarken görürse ve zamanı geldiğinde namazın ne kadar önemli bir ibadet olduğu anlatılırsa eminim çocuklarımız namaz konusunda (bizim gençliğinizdeki gibi) gevşek olmayacaklar..Eşim evde olduğu zaman bana imamlık yapıyor ve beraber kılıyoruz.. kızımda biz namaz kılarken bir babasına bakıyor birde bana..
Birde şu var.. öğlen namazının sadece farzı kılınmaz.. sadece ikindi ve yatsıda böyle bir rahatlık var.. bazı insanlar yanlış bildiklerinden öğlen namazını da farzından kılıyor.. böyle kılmamak lazım..
Neyse hakkınızı helal edin çenem düştü yine.. çok konuştum.
bugün ne pişiricem derdi olmasa
evlilik dünyanın en güzel şeyii
çok haklısın vallahi yaaa :) ben ıspanaklı yumurta yapıyorum bugün bi de senin fix menü varmış ya benim fiximde de kesinlikle incir tatlım vardır denemelisin harika oluyor
portakal ağacı: Yeşil Mercimek Salatası ve İncirli Tatlı
:) ne güzel işte uyusun daa büyüsüüünn sen de biraz kafa dağıt :) afiyet olsun benim de yapasım geldi ağzım sulandı şimdi :)Ayy ben yaparım bu tatlıyı nefisssss birşey oluyor:))
Bu arada her lafa bişey yazıyorum oğlumun uyuduğu çok mu bellii
canım ben de bazen doktorun dediğini o anda soramıyorum sonra kafamda kuruyorum da kuruyorum sadece olabilir demiş du bakalım bi çıksın paşanın dişleri yavaş yavaş sonra zaten sen bi gariplik olursa en iyi yerlere götürüp baktırırsın bazen doktorlar da çok korkutuyo insanı ALLAH'ın izni ile güzel güzel çıkar dişlerislm kızlar bugün doktor kontrolümüz vardı sabahtan oğluşumun kilosu 8400 olmuş boyu 67 cm bu ay 3cm uzamış 600gr da almış.. doktor gelişiminin iyi oldugunu söyledi gece sık uyanıp emıor dedim ozaman doymuyordur dedi geceleri yatmadan önce muhallebi verebilirsin yada devam sütü verebilirsin dedi..mama verirsen su da vermen lazım dedi..gündüzleri bezide eskiye nazaran daha hafif daha az bez kirletiyor dedim oda gündüz meyve suyu hazırlayabilirsin kendn dedi birde yogurt kendin yapıp verebilirsin dedi.. sebzelere gecme dedi 6.aydan sonra başlarsın dedi..bende oğluşa muhallebi aldım arı gece kaşık maması 7 tahıllı diğeride sütlü muzlu devam sütümüzde var evde bakalım yatmadan önce günde 1kere mama yada devam sütü vermeyi denicem inşalah uyku düzenimiz degişir uykusuz kalmaktan yoruldum..en önemlisi dişi sordum baktı dişlerine kaşınan yeri gösterdim üstten ön dişlerin yanı diyim yanak kısmının oldugu yer çokkk kaşınıyor dedim baktı genelde alttan diş çıkar fakat üstten de çıkabilir ama yan taraflardan çıkanlar bazen diş olmayabiliormuş artık ne oluosa sormamışım ölee olursa ordan çıkarsa takip et getir bakalım olmadı diş hekimine götürmen gerekebilir dedi offf gene bi enterasanlık bizi buldu bilmıorm bizim durumumuzda olan varmı kızlar yorumlarınızı beklıorm...
hay maşallah!!
bu ayki kontrole gitmedik biz, eşim bi türlü imkan bulamadı, sağlık ocağı da yakın taksiyle gidip gelsem yine de olmaz..
kilosundan falan haberim yok yani..
ben de 3 sefer püre verdim, birkaç kez de 60 cc kadar sütlü pirinçli..
o kadar..
tarhanayı özel mi yaptınız? satın mı aldın?
kayınpeder 6-7 sene olmuş vefat edeli.
görümce de kocalinde üniversite okuyor..
nadir gelir..
iki oğlu var evde, hepsi bağımsızlığını ilan etmiş..
kimsenin kimseyi çektiği çevirdiği yok, herkes kendi odasında..
kv eşi öldüğünden beri hiç yatağında yatmamış. biz evlenene kadar eşimle birlikte salonda yatmış.
hala da salonda yatıyor
eşim dengeli biri,, ne onunla sorununu bana yansıtır, ne benle olan sorununundan kv'nin haberi olur..
çok ölçülüdür, iki cambazı aynı ipte oynatıyor 3 senedir
40 ölçer, 1 biçer.. her hareketi satranç gibi, 3-4 hamle sonrasını düşünüp eyleme geçer..
belki aslan burcu olduğu için, iyi yönetiyordur bizi, o da az değil kerata
bostancı civarında e5 üstünde hello diye bi bebek çocuk mağazası..
benim kayınpeder mübarek bi insanmış anlattıklarına göre, en büyük şanssızlığım onu tanımamak..
kızım da tanıyamayacakve belki o yaşasaydı kayınvalideyle başta olan sürtüşmelerin hiçbiri olmazdı..
bizim için katolizor olurdu.. hayatımız daha kolay olurdu, kader böyleymiş. cennette buluşuruz inşş
biz de eşimin maaaaaailesiyle aynı binada yaşıyoruz, gerekli gereksiz tüm yengeler, amcalar, gelinler, kuzenler.. hepbirlikte
ama kimseden bi kötülük, bi laf görmedim hamdolsun.. o da eşimin otoritesinden.. herkesle hem yakındır, hem de mesafeli..
ben de mesela aynı binadaki iki kuzenini severim, iyi kızlar, hoşsohbet.. ama özel bi ilişkim yok.
sebebi; eşim. gereğinden fazla samimi olma diye arada bi ayar çekiyor kerata
neyse işte böyle bizim içinde bulunduğumuz ahval ve şerait..
ne çok anlattım ya
senin kimsen mi yok bacım yaa?!eş, çocuk. aile önemli, kardeş özellikle..
ama arkadaşlar olmazsa olmaz.. herkesin yeri ayrı çünkü..
ayşecik hayırlı evlat olsun..
zeki olmasına gerek yok akıllı olsun.. yeter
her konuda mahir olmasın, birinci olmasına gerek yok, yaptığı işi iyi yapsın.. yeter
tek amacım, iyi terbiye almış, eğitimli, kaliteli, kendi kadar etrafına da hayrı olan sevgi dolu bi insan yetiştirmek..
inş muvaffak oluruzz..
slm kızlar bugün doktor kontrolümüz vardı sabahtan oğluşumun kilosu 8400 olmuş boyu 67 cm bu ay 3cm uzamış 600gr da almış.. doktor gelişiminin iyi oldugunu söyledi gece sık uyanıp emıor dedim ozaman doymuyordur dedi geceleri yatmadan önce muhallebi verebilirsin yada devam sütü verebilirsin dedi..mama verirsen su da vermen lazım dedi..gündüzleri bezide eskiye nazaran daha hafif daha az bez kirletiyor dedim oda gündüz meyve suyu hazırlayabilirsin kendn dedi birde yogurt kendin yapıp verebilirsin dedi.. sebzelere gecme dedi 6.aydan sonra başlarsın dedi..bende oğluşa muhallebi aldım arı gece kaşık maması 7 tahıllı diğeride sütlü muzlu devam sütümüzde var evde bakalım yatmadan önce günde 1kere mama yada devam sütü vermeyi denicem inşalah uyku düzenimiz degişir uykusuz kalmaktan yoruldum..en önemlisi dişi sordum baktı dişlerine kaşınan yeri gösterdim üstten ön dişlerin yanı diyim yanak kısmının oldugu yer çokkk kaşınıyor dedim baktı genelde alttan diş çıkar fakat üstten de çıkabilir ama yan taraflardan çıkanlar bazen diş olmayabiliormuş artık ne oluosa sormamışım ölee olursa ordan çıkarsa takip et getir bakalım olmadı diş hekimine götürmen gerekebilir dedi offf gene bi enterasanlık bizi buldu bilmıorm bizim durumumuzda olan varmı kızlar yorumlarınızı beklıorm...
ohh ne güzeeell
Bizi de kuzen yemeğe çağırdı. Ama çocuğu hastaymış..okulda mikrop kapmış, biz de korkumuza gidemiyoz
:) ne güzel işte uyusun daa büyüsüüünn sen de biraz kafa dağıt :) afiyet olsun benim de yapasım geldi ağzım sulandı şimdi :)
canım ben de bazen doktorun dediğini o anda soramıyorum sonra kafamda kuruyorum da kuruyorum sadece olabilir demiş du bakalım bi çıksın paşanın dişleri yavaş yavaş sonra zaten sen bi gariplik olursa en iyi yerlere götürüp baktırırsın bazen doktorlar da çok korkutuyo insanı ALLAH'ın izni ile güzel güzel çıkar dişleri
benim herbikimselerim var ama burada değiller işte memleketteler buradaki arkadaşlarımda hep uzak semtlerde ben zaten evlenince geldim buraya daha 2.5 sene oldu tam olarak da adapte olmuş değilim
ikinizede teşekkür ederim cevaplarınız için aynen canım doktorlar insanı telaşlandırmaktan başka bişi yapmıor aslında hiç gitmesek daha iyi olur diyorum bazen kuruntuya sebeb oluolar hele ben herşeyi didiklerim kafaya takarım eşim gene doktor verdi gazı sana didiklicek bişi buldun diye kızıo endişelenıorm elimde degilcanımm nadir durumlarda yanlardan da çıkabiliyormuş.hatta sanırım burda bir üye yazmıştı bebeğinin ilk dişi yandan çıktı diye.offff interneti oku, doktorları dinle ben de evham manyağı oldum.ufacık bişeylerden neler çıkarıyorum.annelerimiz hatta babaannelerimiz, anneannelerimiz ne rahatlarmış.bir de ben böyle evham yapınca millet sakınan göze çöp batar çocuğun başına bişey getireceksin diyor deliriyorum.şöylee rahat bir anne olmayı başarabilsem.bir de psikolojik danışmanım güyaa
bnde ücretsiz izindeyim ama evdeyken herşey bana daha çok batıyor gb geliyor sanki çalışsam ee napıyım çalışıyorum da yetemiyorum derim gibi geliyor bi de dışarıda kafam dağılır gibi geliyor tabi yorunluk olur ama tüm gün evde otur otur kendini çok dinliyor insan tabii çalışınca nsl olacak bilmiyorum ama evde oturunca da daralıyor insan eskiler herşeye nsl yetişiyormuş bilmyrmSelam kızlar,
cumadan beri evdeyim. çocuklu olup çalışmamak ne rahatmış. Gerçekten çalışan anne olmak çok zor. Kım ne derse dersin.
Hiç yorulmuyorum. Az önce kızımı yıkadım, sonra ben banyo yaptım. Kızım uyuyor.
Okul varken bazen 8 de , bazen 9 da yatıyorum. Ancak kendıne gelıyorum. Sımdı gece ıstedığım saate kaadr oturuyorum, kaçta kalkarsam kalkayım uykusuzluk yok. Evım hep derlı toplu...
Bole olsam ıkıncı hatta ucuncu cocugu bıle dusunurum. çalışınca yetmıyorsun, yetemıyorsun, yettıgıne ınanamıyorsun belkıde...
canımm nadir durumlarda yanlardan da çıkabiliyormuş.hatta sanırım burda bir üye yazmıştı bebeğinin ilk dişi yandan çıktı diye.offff interneti oku, doktorları dinle ben de evham manyağı oldum.ufacık bişeylerden neler çıkarıyorum.annelerimiz hatta babaannelerimiz, anneannelerimiz ne rahatlarmış.bir de ben böyle evham yapınca millet sakınan göze çöp batar çocuğun başına bişey getireceksin diyor deliriyorum.şöylee rahat bir anne olmayı başarabilsem.bir de psikolojik danışmanım güyaa
ikinizede teşekkür ederim cevaplarınız için aynen canım doktorlar insanı telaşlandırmaktan başka bişi yapmıor aslında hiç gitmesek daha iyi olur diyorum bazen kuruntuya sebeb oluolar hele ben herşeyi didiklerim kafaya takarım eşim gene doktor verdi gazı sana didiklicek bişi buldun diye kızıo endişelenıorm elimde degilofff ne zormuş anne olmak babalar ne rahat vala...arada sırf bu yüzden bizimkine çatıorm..hatoza vala baktım netten bakmazmıyım genelde alttan ilk diş çıkarmış yan dişler daha sonra diyor ama çokta tadmin edici bişilere rastlamadım oyüzden belki bu durumda olan yada bilgisi olan varmı diye buraya yazdım...hiçbirimiz rahat bir anne olamıcaz sanırım... :26:
Selam kızlar,
cumadan beri evdeyim. çocuklu olup çalışmamak ne rahatmış. Gerçekten çalışan anne olmak çok zor. Kım ne derse dersin.
Hiç yorulmuyorum. Az önce kızımı yıkadım, sonra ben banyo yaptım. Kızım uyuyor.
Okul varken bazen 8 de , bazen 9 da yatıyorum. Ancak kendıne gelıyorum. Sımdı gece ıstedığım saate kaadr oturuyorum, kaçta kalkarsam kalkayım uykusuzluk yok. Evım hep derlı toplu...
Bole olsam ıkıncı hatta ucuncu cocugu bıle dusunurum. çalışınca yetmıyorsun, yetemıyorsun, yettıgıne ınanamıyorsun belkıde...
Dün akşam kızarttığım karnıbaharın tavasını yıkarken mutfak lavabom mermeriyle birlikte aşağıya indi.Lavabo yapıştırmaymış.Halım yağlı su oldu.Yıkamaya gitti.Akşam açık mermerci bulamadık.Eşim sabah gitti.Akşama geliriz demişler.Mutfak alt üst.Lavabo ne kadar önemliymiş.Doğal olarak yemek de yapamıyorum.Buakşam dışarıdan yiyoruz.Lavabom olsaydı da ben yapsaydım, razıyım yemek yapmaya.Etli patates ve yeşil mercimekli bulgur pilavı yapacaktım.
Offfff offfff iş deme bana.iki gündür işe geri döndüm ve inan yakında depresyona girerim benbırak işlere yetişememeyi, uykusuz kalmayı aklım hep evde, oğlum bikaç gündür biberonla savaş veriyo, 150cclik içen bebek 60cc içiyo bırakıyor, aç kalcak iyice zayıflıycak diye korkuyorum. bi yandan çalışıp bi yandan ek gıda olayını nasıl çözcem diye kara kara düşünmekten uykularım kaçıyor. işe başladım ya sanki kurduğum düzen herşey alt üst olacakmış istediğim gibi onu yetiştiremeyecekmişim gibi geliyor. Keşke çalışmamak gibi bi imkanım olsa, bi sn düşünmem oğlumun yanına koşarım. Eskiler nasıl yapıyormuş bilmiyorum ama ben yetişemiyorum hem fiziken hem psikolojik olarak çöküyorum gibi geliyor
tatlım kötü bişey olacağını sanmıyorum.benim doktor benim evhamlı olduğumu anladı şimdi o beni panik yapmamak için daha temkinli davranıyor.bir de geçen gidişimizde kızdı bana.elimden gelse interneti annelere yasaklardım dedi.ne kadar felaket senaryosu varsa onları öğreniyorsunuz, çoğu da yalan yanlış şeyler, kendinizi üzüyorsunuz boş yere dedi.doğru söylüyor aslında ama annelik başka bir şey.bence bir tür delilik.
Kötü düşünme canım.İnşallah geçer.Annem nasıl deneyimli?Doktora götüreceksen doktor çok önemli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?