kardeşimde vardı çok şükür geçti
ben 76 yla doğuma grdim şuan 55 kiloyum çok kötüyüm çok
yemek yapmaya bayılırım ama yemek yemek ölümmmmm
Eki Görüntüle 587274 şu tarhanadan var ben bol sarımsaklı tuzlu severim
ama çocuğa sala tuz yasak diyorlar anlamadım nasıl yapcam :44:
http://www.kadinlarkulubu.com/temmu...nneleri-paylasim-alani-3271.html#post25732561 doğum hikayemi okudum ağladım gece gece
bebeğimin gözleri dalıyor sarsarak kendine getiriyorum yada bir müddet sonra kendine geliyor sanırım şu absans epilepsi yarın olmadı ertesi gün doktora götürcem 3 saattir ağlıyorum
karakız hikayeni yeni okudum doğumun gerçekten çok zor gecmiş ama alah yardım etmişki bebeğinde sende atlatmışsınız...doğum gerçekten çok zor bi olay helede normalse benimde açılmam çok kolay oldu ama son 2saat fenadı ölüorm sanmıştım bagırmak ne kelime çığlık çığlığa inlettim heryerleri...ayyy aman ogünleri düşünmek istemıorm şimdi ama çektiğin acılardan sonra bebeğini görmek ona dokunmak çok başka bi duygu...pahabiçilemez...kızının epilepsi oldugunu hemen düşünme bence böle yapıp üzme kendini işalah öle bişi yoktur canım alah bütün bebişleri korusun hiçbirine bi zeval vermesin..bide geceleri bebişler uyurken aglıormu diye yazmışsın bizimkide bu ay başladı önceleri yoktu uyurkene rüyasında hep mızıldanıo aglıo bazen mırıl mırıl edıo bazen çığlık çığlığa bazende agu agu diye diye uykusunda aglıo içim gidiıo ama kötü düşünmüorm yaa diştendir ya rüya görüodr yada gazı karın agrısı vardır diyorum sabaha kadar emzire emzire bi hal oluorm..bakalım bu gece yatmadan önce tahıllı mama vercem gene mızıldıcakmı...
tatlımm bende aynı 1 ayım var bende evde olmaya ve daha çok oğluşuma çook alıştım ama şölede düşün işe başlamak çalışmak çok güzel çalışan anne kafasını dagıtıyor maddi kaygın olmuyorOfffff offfff iş deme bana.Evde olmaya çoooooooooooooook alıştım, özellikle de kızımla olmaya.Miniğimi nasıl bırakacağım.Son 1,5 ayım.Düşündükçe ağlamak istiyorum.
tuğce benım oğlumda ole çok sık uyanıyor emıyor ama 1 ayım kaldı dayanıcam ben kararlıyım 1 ay daha gece emzırmeye devam edıcem gece emzırmelerı cok onemlıymıs kılo alması ve gelısımı acısından.6.aydan sonra verıcem muhallebı.sık uyanması gazdan olabılrmı acaba rezene çayı versenkarakız hikayeni yeni okudum doğumun gerçekten çok zor gecmiş ama alah yardım etmişki bebeğinde sende atlatmışsınız...doğum gerçekten çok zor bi olay helede normalse benimde açılmam çok kolay oldu ama son 2saat fenadı ölüorm sanmıştım bagırmak ne kelime çığlık çığlığa inlettim heryerleri...ayyy aman ogünleri düşünmek istemıorm şimdi ama çektiğin acılardan sonra bebeğini görmek ona dokunmak çok başka bi duygu...pahabiçilemez...kızının epilepsi oldugunu hemen düşünme bence böle yapıp üzme kendini işalah öle bişi yoktur canım alah bütün bebişleri korusun hiçbirine bi zeval vermesin..bide geceleri bebişler uyurken aglıormu diye yazmışsın bizimkide bu ay başladı önceleri yoktu uyurkene rüyasında hep mızıldanıo aglıo bazen mırıl mırıl edıo bazen çığlık çığlığa bazende agu agu diye diye uykusunda aglıo içim gidiıo ama kötü düşünmüorm yaa diştendir ya rüya görüodr yada gazı karın agrısı vardır diyorum sabaha kadar emzire emzire bi hal oluorm..bakalım bu gece yatmadan önce tahıllı mama vercem gene mızıldıcakmı...
iyi oldu söylediğin canım teşekkür ederm...öyle yaparımcanım onu 1 saat önceden ver çok hazımsızlık yapıyor
tatlımm bende aynı 1 ayım var bende evde olmaya ve daha çok oğluşuma çook alıştım ama şölede düşün işe başlamak çalışmak çok güzel çalışan anne kafasını dagıtıyor maddi kaygın olmuyor
tuğce benım oğlumda ole çok sık uyanıyor emıyor ama 1 ayım kaldı dayanıcam ben kararlıyım 1 ay daha gece emzırmeye devam edıcem gece emzırmelerı cok onemlıymıs kılo alması ve gelısımı acısından.6.aydan sonra verıcem muhallebı.sık uyanması gazdan olabılrmı acaba rezene çayı versen
erkek bebekler fena gazlı oluyo gazını cıkarsada canım 2ıncı 3uncu gazı oluyo erkek bebeklerde 6-7 ay gaz sorunu suruyomus bıttı sansakta.sık sık emdıkce gazı oluyo bazen gazdan uyanıyodur sen emzıryosundur gene gaz olluyodur gazı olan bebek emmeyıde severmıs emınce rahatlarlarmıs erkek bebeklerın sındırım sıstemlerıde çok geç gelısırmıs ay ne cektım gazdan bıtırdı benı bu gazziyi oldu söylediğin canım teşekkür ederm...öyle yaparım
1kere denicem canım ac kalmasıda içime sinmiyoo açmı degilmi anlamıorm ama bu ay baktım gene fena degl 600gr almş ama gece çokk emıo bilmıorm napcagımı şaşırdım hiç istemıodm mama muhallebi falan ama bayadr böleyiz dayanıorm ara ara verir ara ara vermem belki bakıcaz artık...gazını çıkarıoo rahat rahat ondan degildr diye düşünüorm
iki gündür işe geri döndüm ve inan yakında depresyona girerim benBırak işlere yetişememeyi, uykusuz kalmayı aklım hep evde, oğlum bikaç gündür biberonla savaş veriyo, 150cclik içen bebek 60cc içiyo bırakıyor, aç kalcak iyice zayıflıycak diye korkuyorum. Bi yandan çalışıp bi yandan ek gıda olayını nasıl çözcem diye kara kara düşünmekten uykularım kaçıyor. Işe başladım ya sanki kurduğum düzen herşey alt üst olacakmış istediğim gibi onu yetiştiremeyecekmişim gibi geliyor. Keşke çalışmamak gibi bi imkanım olsa, bi sn düşünmem oğlumun yanına koşarım. Eskiler nasıl yapıyormuş bilmiyorum ama ben yetişemiyorum hem fiziken hem psikolojik olarak çöküyorum gibi geliyor
http://www.kadinlarkulubu.com/temmu...nneleri-paylasim-alani-3271.html#post25732561 doğum hikayemi okudum ağladım gece gece
bebeğimin gözleri dalıyor sarsarak kendine getiriyorum yada bir müddet sonra kendine geliyor sanırım şu absans epilepsi yarın olmadı ertesi gün doktora götürcem 3 saattir ağlıyorum
bugün ne pişiricem derdi olmasa
evlilik dünyanın en güzel şeyii
Offfff offfff iş deme bana.Evde olmaya çoooooooooooooook alıştım, özellikle de kızımla olmaya.Miniğimi nasıl bırakacağım.Son 1,5 ayım.Düşündükçe ağlamak istiyorum.
erkek bebekler fena gazlı oluyo gazını cıkarsada canım 2ıncı 3uncu gazı oluyo erkek bebeklerde 6-7 ay gaz sorunu suruyomus bıttı sansakta.sık sık emdıkce gazı oluyo bazen gazdan uyanıyodur sen emzıryosundur gene gaz olluyodur gazı olan bebek emmeyıde severmıs emınce rahatlarlarmıs erkek bebeklerın sındırım sıstemlerıde çok geç gelısırmıs ay ne cektım gazdan bıtırdı benı bu gazz
oo cnmm pazartesı yatıp çarşamba dogum yaptım demıssın nasıl oldukı o cok zor olmussun atllattık cok sukurİnşAllah kotu bısey cıkmaz canım..bende okumamaıstım dogum hıkayenı daha dogrusu hatırlamamak ıcın okumuyorum pek..benzer seylerı yasamısız dogumlarda..bende pazartesı yattım hastaneye carsamba dogum yaptım..sunı sancılarr offfffffffffff..neyse bıttı gıttı cok sukur saglıklı bebekler dunyaay getırdık..Allah korusun bebeklerımızı..ıyı dusun ıyı olur ınsallah dualarım senınle
evet canım bizimkide baya gazlıdır koca insan gibi yapıo maşlahhhh öteki odadan duyulur yaniama rahatca çıkarabilior ilk 2ay bizde çok çektk geceleri ne aglamak gazı geldimi gezdire gezdire bi hal oluodk gaz ilacıda kullanmştk bi işe yaramamştı ama 3.ayda bitti sıkıntılar şimdi iyiyiz belki gene oluodr geceleri sonuçta hareketsiz kalıolar ama genelde rahatca yapabilio bilemıormki
eet canım bızdede o sorun var gazını cıkartıyorum pat pat sırtına vurup ama gene gaz sancısı cekıyo ne zaman bıtıcek yaaaa hanı 3-4 aylıkken gececek bı surectı bızde nıye gecmedı 3.4.5 ıncı gazlarını cıkartıyorumgaz çıkarması gaz sorunu olmadığı anlamına gelmez..gaz sorunu demek, şişkinliğin yaptığı bağırsaklardaki ağrı demek yani sindirim sisteminin tam gelişememesinden kaynaklanıyor.
tarifi kaydettim, en kısa sürede deniceeeemçok haklısın vallahi yaaa :) ben ıspanaklı yumurta yapıyorum bugün bi de senin fix menü varmış ya benim fiximde de kesinlikle incir tatlım vardır denemelisin harika oluyor
portakal ağacı: Yeşil Mercimek Salatası ve İncirli Tatlı
afiyet bal şeker olsun..anlaşılan en rahatınız benim eşim şehir dışında annemin güzel yemeklerini yicem :) böylelikle oğlumla daha fazla vakit geçirebilirim hemde kocamın nazıyla niyazıyla uğraşmadan erken uyuma şansım olur
Aşkım beni duyuyorsan affet ama acı gerçekler bunlar
maşallah.. ek gıdaya da başlayınca toparlar o annesi..selam bebişlerinin güzel anneleri! oku oku anca gelebildim son sayfaya.bende kızıma banyo yaptırdım sonrada evi süpürüp sildim, sıra toz almaya gelince yoruldum valla onuda yarın yapıcam.Biraz size bakıyım dedim,şimdide zeynom uyandı. Bizimde dün doktor kontrolümüz vardı. kilomuz 5,780 olmuş ancak boyumuzda 63.5 cm.geçen aydan bu yana 250 gr almış sadece.Şimdiye kadar hiç bu kadar az almamıştı.Hala 6 kilo olamadık ama sağlıklıyız şükürler olsun önemli olanda bu.Doktor kilosuyla ilgili olumsuz birşey demedi,bu sıralar emmek istemediğini söyleyince ek gıdaya hazır olduğunu belirtti.ama ek gıdayla ilgili bilgi vermedi.Cuma günü toplu olarak ek gıdayla ilgili açıklama yapacakmış,bizide çağırdı,gıcık oldum.damaklarımızda kabartılar varmış,bir dahaki aya dişli gelecek bu kız annesi dedi :)ek gıdayla birlikte devam sütünede başlamamı ama asla biberonda vermememi,biberon kullanırsam 4 beslenmeden sonra beni emmek istemeyeceğini belirtti.kaşıkla besleyecekmişim.Bizden haberle bu kadar kızlar.biz 5 ayı bitirdik bu arada.
çok geçmiş olsun ya.. mazallah, sana bi şey olmamış ya..Dün akşam kızarttığım karnıbaharın tavasını yıkarken mutfak lavabom mermeriyle birlikte aşağıya indi.Lavabo yapıştırmaymış.Halım yağlı su oldu.Yıkamaya gitti.Akşam açık mermerci bulamadık.Eşim sabah gitti.Akşama geliriz demişler.Mutfak alt üst.Lavabo ne kadar önemliymiş.Doğal olarak yemek de yapamıyorum.Buakşam dışarıdan yiyoruz.Lavabom olsaydı da ben yapsaydım, razıyım yemek yapmaya.Etli patates ve yeşil mercimekli bulgur pilavı yapacaktım.
benim de henüz yapılmış ev tarhanam var, iki çeşit. birini kv yaptı..Eki Görüntüle 587274 şu tarhanadan var ben bol sarımsaklı tuzlu severim
ama çocuğa sala tuz yasak diyorlar anlamadım nasıl yapcam :44:
neee!!! fırın makarna mı?ben oktay ustadan patates
püreli ıspanak graten yaptım ve fırın makarna birazdan
tadıcaz bakalım nasıl olduu
[/B][/FONT]
eet canım bızdede o sorun var gazını cıkartıyorum pat pat sırtına vurup ama gene gaz sancısı cekıyo ne zaman bıtıcek yaaaa hanı 3-4 aylıkken gececek bı surectı bızde nıye gecmedı 3.4.5 ıncı gazlarını cıkartıyorum
gaz çıkarması gaz sorunu olmadığı anlamına gelmez..gaz sorunu demek, şişkinliğin yaptığı bağırsaklardaki ağrı demek yani sindirim sisteminin tam gelişememesinden kaynaklanıyor.
tarifi kaydettim, en kısa sürede deniceeeem
afiyet bal şeker olsun..
öyle alışmışız ki diğer tarafta olmaya..
annem önüme hazır sofrayı koyunca, bi garip oluyom been
maşallah.. ek gıdaya da başlayınca toparlar o annesi..
ben de sütlü pirinçli veriyorum arada bir 60 cc kadar, epey uğraşıyorum.. kaşığa alışsın diye..
ama ek gıda hakkında açıklama yapmasını anlamadım..
ne sanıyor bu doktor kendini..sanki başbakan, konuyla ilgili açıklama yapacakmış..
töbe!!!bugün gidip yarın gelemem, bebeğim var hanııııım..
ne diyeceesen de diyeydin yaa!
çok geçmiş olsun ya.. mazallah, sana bi şey olmamış ya..
biraz eziyet olacak ama, hallolunur.. sıkma sen canını..
benim de henüz yapılmış ev tarhanam var, iki çeşit. birini kv yaptı..
baharıtı falan da fazla değil ama çekiniyorum ayşecike vermeye..:44:
neee!!! fırın makarna mı?ay duramicim,, ben de yaptım.. aha da resmi
Eki Görüntüle 587762
eşim henüz gelmedi, o yüzden paralanmadı dahabende çekseydim keşke resmini
ıspanak graten de güzel oldu tavsiye ederimmm
tam dönmüyor tatlım daha yarım dönüyor ayaklarını tutuyor tutarak yana dönüyor dönse evet gaz sorunu azalırmıs mesela şöle oluyo gece uyanıyo emzırıyorum uyuyo omzumda kaldırıyorum yınede gazı bazen cıkıyo bazen ne kadar beklesemde cıkmıyo uyuyo hala gerı yatırıyorum 1 saat sonra o cıkmayan gazı ıcın aglayarak uyanıyo pat pat cıkarıyorum sonra tekrar gerı sallıyorum uykuya devam edıyo sonra acıktıgında yıne aynıları tekrar edıyo gaz sorunumuz azaldı ama tam bıtmedıkendisi dönmeye başladı mı? o zaman geçmeye başlıyor canım
internette şunu buldum
"Bebeklerde doğal kabul edilen gaz sancısı ilk aylarda olur. Genellikle 3. haftadan sonra başlayıp 3,5-4 ayda biter. 4 aydan sonra olan gaz sancısını doğal kabul edemeyiz. Çocuğunuzun yaşadığı ağlama ve huzursuzlukların öncelikle ağrı kökenli olup olmadığının belirlenmesi gerekir. Diğer yandan ağrı-sancı sonucu ise bu sansının nereden kaynaklandığının belirlenmesi gerekir. Huzursuzluğun nedeninin gaz sancısı olduğuna kanaat getirmek için gaz damlası verildiğinde olmayıp vermediğinizde olmalıdır. Gaz sancısı olduğu kesinse o zaman bir çocuk gastro enteroloji uzmanına başvurabilirsiniz"
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?