Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

gündüz yaptırdım. kalorifer yandığı halde klimayı da çalıştırdım..
öyle sıcaktıki, ben atletle oturdum salonda.. buna rağmen üşüttü yavrum..
midesi boş öyle sızdı kaldı 2,5 saat uyudu, uyanınca emzirdim.. baktım keyfi yerine geldi..
hamdolsun atlattık.. ama bebeği hasta anneleri şimdi daha iyi anladım..
Rabbim hastalıklardan kazalardan kuzularımızı korusun..

tüm cevap veren geçmiş olsun diyen arkadaşlarım, çook teşekkür ederim.. iyiki varsınız..

çook geçmişler olsun.. şimdi iyi inş oğlun:26:

ben de 1,5 ay emmişim.. sonra hep milupa-aptamil yemişim

saol canım benimm..
dün akşama doğru öyle kötü oldumki..
sürünerek bile ilerleyemedim yerde..
koltuktan kalkamadım, 5-6 kez denedim.. yok!!
eşimi aradım, acil çık gel hastaneye gidelim diye..

çıkmış işten, hastaneye gitmiş, çocuk doktoruna anlatmış durumu..
normalde kas gevşetici iğne ve krem kullanmalı ama bunlar her halükarda süte geçer tavsiye etmiyorum demiş..
zorda kalırsa krem kullansın, o daha az geçer.. eczacı da aynı şeyi söylemiş..
aradı anlattı eşim, ben de istemem dedim..
uzman tv de bi nöroloji prof bel tutulmasına ne yapılacağını anlatmış..
dediğini yaptım.. banyoya gittim dayanabileceğim son raddede sıcak suyu açtım..
hem belime masaj yaptım, hem oturdum suya.. resmen haşlandım ama değdi..
korse, iki yün atlet, kazak ve üzerine hırkayla yattım gece..
hakikaten akşamki kördüğüm halim sabah yoktu.. şimdi daha iyiyim..
inş birkaç güne iyice toparlanırım..

siz de kendinize dikkat edin.. valla o halde bile insan kendini değil bebeğini düşünüyor..
eşim dört dönüyor etrafımızda, ama yapabileceği kısıtlı..
gece de ayşecikle yattık yatakta.. eşim salonda..
şu soğuk hastalık günlerini bi atlatsaydık..

düşünüyorum da, iyi ki de temmuzda doğurmuşuz...
ya şimdi yenidoğan bebeğe nasıl bakardık

Bebeği hasta olan anneler hepinize gecmis olsun umarım yavrularınız en kisa zamanda toparlanirlar.

Cena ayseciklere nazarmi değiyor ne benimkide dün fışkırtarak kustu daha önce hiç böyle olmamıştı.hemen banyovyaptirdim zira kulaklarının ici yatak yastık üst başı saçı her yer battı. neyseki simdik iyi

Kızlar mama sandalyesi geldi, hala almayan varsa şiddetle tavsiye ederim çok sağlam ve renklerinde canlı guzel bir ürün

Kızlar aranızda bu ürünü kullanan varmı? Benim acil bebek telsizine ihtiyacım var bugüne kadar idarer ettim ama düşününce odasını ayirincadagerekli olacak.önerilerinizi bekliyorum.opuldunuz

tekrar merhabalar hanımlar biz aşımızı yaptırdık gelecek ay ası yok sanıyordum ama takvime 7.ay icin kızamık falan eklenmiş sanırım.Emir alp ilk bacaktan ası olurken önce bir homurdandı şaşırdım bağırmamasına ikinci bacağa geçince bagırdı ama hemen sustu erkek olmuş ya paşam baskalarının yanında ağlamıyorancak bana ağlar annesine tüm nazıdoktorumuz yavaş yavas corbalara, yoğurt ve kahvaltılara gecebilirsiniz dedi.Özellikle tarhana corbasını onerdi. Yarın az tarhana corbası vermeyi düşünüyorum.Yulaf unu ile muhallebi yaptığımı söyledim çok iyi devam et dedi ayrıca yoğurtu sordum normal inek sütüyle yap zaten mayalanınca inek sütü olmaktan cıkıyor dedi.Liste verdi ayrıca okuduktan sonra gözüme farklı ve faydalı olduğunu düşündüğüm bir şey çarparsa yine paylaşırım.
Yurutec konuşulmuş yürüteç konusu da her gün gündemime geliyordu acaba alsammı diye ancak ; ebebekte denemek için yurutece bindirdiğimde çok mutlu oldu ama parmaklarının üzerinde durdu ve geri geri gitti.Evde kendim yürüttüğümde ayaklarına tam olarak basıyor ve dik pozisyonda duruyor o yüzden kendim tutarak yürütmeye devam edeceğim.

cok geçmiş olsun canım bende bu geceden korkuyorum inşallah ateşi çok yükselmez.

bu arada küçük paşam

cena tekrar geçmiş olsun canım .gülümserciğim seninde bebeğine geçmiş olsun şu anda iyi olmasına sevindim.Bende chicconun telsizi vardı eşim arkadasından almıştı hiç kullanmadık emir alpin bağırma desibeli o kadar yüksekki her yerden duyabiliyorum uyandığında:)

kızlar kafam çok karışık bana bi akıl verin nolur

işimde sorunlar yaşıyorum isteğimi hevesimi yitirdim çocuğuma evime eşime hiçbirşeyede yetişemiyorum bu durumda aklım işten çık evinle ilgilen diyor ama bu seferde imkanlar zorluyor eşimede üzülüyorum çok daha ağır şartlar altında çalışıyor o isyan edemezken sen sesini çıkarma diyorum kendime

ama akşamları eve geliş saatim 8 zaten oğlum 10-11 de uyuyor 2-3 saatte ne o bana doyuyor ne ben ona cumartesi çalışıyorum kalıyor pazar günü o tek gündede çamaşır ev toplama çocuğu yıka ilgilen oyna eşinle ilgilen hangisini yapacağımı şaşırdım :44:

bu çıkmazın içinde boğulucam kimden yardım isteyeceğimi bilmiyorum tek yapabildiğim dua etmek işten çık eşinin maaşı yetmiyormu derseniz ev kendi evim değil hem kira hem ev giderleri hem çocuk masrafları kaldıramaz ki illaki günümüz geçer ama bende çalışırsam ev alabiliriz kendimi bir yandanda çalışmak zorunda hissediyorum ama eşime kalsa her zaman söylediği tek kelime var ÇALIŞMA

napıcam çalışan arkadaşlar siz başedebiliyormusunuz bu zorluklarla bir yolu varmıdır bunun

,Canım işine karışmış gibi olmak istemem ama ben senin yerinde olsam isi bırakırdım.. Çünkü dediğin gibi yetişmek çok zor oluyor hepsine.. Eşin ne iş yapıyor.?
Bebeğin biraz daha büyüdükten, düzeni oturttukdan sonra çalışmaya tekrar başlayabilirsin bence.. ama yinede sen bilirsin..

canım ben daha başlamadım
ama ben haftada 3 gün gidicem onda da 2.30 da eve
gelicem inşallah
tek maaşla geçinmek zor ben şu an ücretsiz izinde olduğum için
zorlanıyoruz ama yetişiyo bişeylerden kısıyosun sonuçta
için rahat değilse o kazandığın parada sana hayır getirmez
diye düşünüyorum çalışma saatlerin çok sıkıymış
ben o şekilde çalışıyo olsaydım bırakırdım
ama iyice düşünmek lazım zor bi karar
mesleğin neydi canım

kimya mühendisiyim
evet alternatif iş bulayım diyorum ama daha iyisi yokki zaten kullanmaya kullanmaya ing de iyice zayıfladı şu anda kimya cihazları satan bir firmada eğitim ve satış sorumlusuyum maaşım çok ii ama hayatıma zaman ayıramıyorumki

haklısın hayatım eşim turizm otobüs şoförü jolly turda yaz aylarında çok ii kazanır ben doğum iznindeyken çalıştığım dönemden daha rahattım allahı var kazandığınıda eve verir ama kış aylarında geliri çok düşüyor oda sigarası var falan anca faturalara evin masraflarına yeter geçinemezmiyiz geçiniriz muhakkak zaten gelir arttıkça giderde atıyor ama çocukta olunca korkuyor insan ona gelecek sunamam die korkuyoum

işime karışmış gibi olmazsın ben zaten sizden bunu istiyorum çıkış yolu arıyorum ben kararsızım çünkü

canım öncelikle kendini eşim ağır sartlar altında calısıyor ben evde oturcam diye sartlama evde butun gun cocukla ilgilenmekte cok zor.maddi konulara da kafanı cok takma bu zamanda ev almakta zor zaten önemli olan sağlık ve ailece geçireceginiz mutlu günler:)

mbr cnmm .. çok geçmiş olsun yüce rabbim şifa versin . şu 3 ay çok dikkat etmek lazım havalar çok soğuk.bende kızı yıkarken kalorifer ve ufo var onu yakıyorum .inşallah çabuk atlatırsınız.

Çok sağol eylulcum geçti gitti şükürler olsun keyfimiz yerinde:) aysenin sesini duymakta zorlanıyorum doğrusu gündüz uyudugunda sürekli gidip bakmak zorunda kalıyorum o yüzden alicam bir tane.

Canım ilk önce mesleğini merak ettim eğer daha sonra dönebileceğini bir isin varsa ara verebilirsin ama bence çalış.ben öğretmenim 2.donem çalışmaya başlayacağım tabiki şartlarımız aynı değil ben yarım gun çalışıp haftasonunda evde olacağım .ama hayat şartları zor ve cocuk büyüdükçe harcamalarında artacak yani daha fazla paraya ihtiyacımız olacak insan bir kere cocuk oluyor o yüzden isteklerini karşılamak boynunu hükmetmek lazım.geçen gun pazara gittim.kadının biri çocuğuna balon alıyordu bunu gören başka bir cocuk nasil içli ağlıyor görmelisiniz annesine balonu alırsak dolmuş paramız kalmayacakvyurursek alabilirim dedi nasil içim burkuldu anlatamam.bence senin hissettiklerini geçici biraz sıkılmissinr anladığım kadarıyla sabret mutlaka işler yoluna girecektir.

Sagol canim sizede gecmis olsun bugun tonimer baby ile burun aspiratoru aldirdim
Cok zor hastalik valla artok iyilessin diye bakiyorum sanki ilac hic iyi gelmiyo siz ne kullaniyorsunuz?

Sagolasin atlatmissiniz insallah ates yapmaz bebegine kolau gecer geceniz

Cincon emin ol seninle aynı durumda olan insanlar var,Bebeğim gece uyumuyor ,vardiyalı calısıyorum,eşimle vardiyalarımız tutmuyor ,Bebeğe annem bakıyor,haftada bir gun izinliyim,Annemin evi evime 1 saat uzaklıkta,araba var ama ehliyetim yok :)
Ama yinede işten ayrılmayı düşünmüyorum(Cunku bebeğim emin ellerde) ben ne kadar zorlanırsam zorlanayım hiç birsey onun geleceğinden onemli değil diye düşünüyorum.O yuzden uzulme hersey gececek elbet ,bu gunlere geri donup baktıgımızda cok mutlu olacagız.Buna eminim :)
En azından iyi bir maas alıyorsun ,Asgari ucrete calısmak zorunda olan insanlarda var ,Yoksa zaten cekilmezdi galiba

Son düzenleme:
geçmiş olsun inş ateşi de çıkmaz paşanın..
zaten 12 saat gibi bi süre ateş çıkmazsa, bir daha aşıya bağlı ateş yükselmesi olmuyormuş, dr söylemişti..

maşallah, senin oğlan da tam paşa heee
bu yakışıklıyı rahat bırakmaz zamane hatunları
şaka bi yana, maşallah gözleri de iri iri mavi, Rabbim övmüş yaratmış..

ev yapımı tarhana var, acı olmasa da içinde baharat da vardır sanıyorum..
bebekler için satılan tarhanalardan mı almak lazım illa?:44:

bi de şu yulaflı muhallebinin tarifini yazaydın, çok ey olacağıdı. .

Son düzenleme:
çook geçmiş olsun ikinizede ALLAH şifalar versin yeni okudum ben dün okuyamamıştım yazdıklarını benim kızımda ara ara nerdeyse bir aydır öksürüyo ilaç vermemekte direttim ama geçmedi pazartesi inş.
götürcem doktora

sizede çook çook geçmiş olsun ALLAH şifalar versin...

Son düzenleme:
geçmiş olsun dileklerinde bulunan tüm arkadaşlara selamlar sevgiler.. çok sağolun dostlarımm

canancım, evli bi 'kadın' olarak yoğun şartlarda çalışıyorsun.
üstüne bi de 'anne' olunca, manen oğluna yeteri kadar zaman ayıramadığını düşünüyorsun.
haklısın da..

maddiyat önemli.. eşinin sabit bi maaşı olsaydı, belki daha kolay olurdu..
anlatıyorsun durumu, ama yaşamak başka, bambaşka..
o yüzden şöyle yap ya da ben olsam.. ..... ............ demicem.

lakin..
belki geri döndüğünde aynı imkanlara sahip olacağın bi işte çalışıyorsan; belki bir iki sene ara verebilirsin..:44:
oğlunun, sana belki de en muhtaç olduğu şu dönemde, olabildiğince onunla zaman geçirmen en güzeli olacaktır..

öte yandan çalışma şartları sana daha uygun başka bi iş de arayabilirsin.. :44:
maaşın belki daha az olur, ama evine bebeğine daha çok zaman ayırırsın..

sonuçta, çocuk olunca anne baba birçok şeyi ona göre yeniden düzenleniyor..
öğretmen olan arkadaşların işi, sen gibilere nazaran daha kolay.. sen de alternatifler düşün derim..
yine de en iyisini sen bilirsin ve verdiğin kadar mutlaka doğrudur..
ve bu doğru kararı da ancak ailenle verebilirsin.. istişare yapmanı tavsiye ederim

Son düzenleme:

Bende çalışıyorum ama öğretmenim canım. Evim okuluma çok yakın bi ayağım evde diyebilirim. Kızıma da annem bakıyor. Buna rağmen işe başladığıma ben pişman oldum. Ne gerek varmış ki hem kendimi yormaya hemde çocugumu minicikken bırakmaya diye düşündüm. Tek maaşla da geçinilirdi. Sonradan da izne ayrılamadım artık büyüdü kızım diye. Bence artık bebeğin büyümüş ama zorlanıyorsan o ayrı tabi değmezz parasına puluna.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…