Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

merhaba hanımlar oğlumun huysuzluğu yüzünden giremiyorummm
eylül oğluna maşallahhhhhh Allah nazarlarsan saklasın bebeklerimizi
eşimle kavgalıyım evde iş bırakma eylemi yapıyorummm ! hepinizi öptümm

Bu aradaaaa ben kızıma bu hafta deli gb alışveriş yaptım. Bütün alışveriş isteğimi törpüledim:))
Çok güzel kıyafetlerr, mayo:)) ( kaplıcaya gitmeyi düşünüyoruz da), mama sandalyesi ( cenacım seninkinden aldım ) aldım. Bu kız çocuklarına ne güzel şeyler var yahu gezdikçe vitrinlere yapıştım. Bunu da istiyorum, bunu da istiyorum! Diye:)) eşim zor durdurdu. Amaaa çooook mutluyummmm:))). Mayo çok yakıştı yaaaaaa! Giydirip giydirip ısırsam mı ki?:)

Pasana masallah eylul avartadaki sen misin benzettimde oglunu sana

Yok canım o ben değilim öylesine koymuştum profil avatari olsun diye ne zamandır oyle duruyor iyi hatırlattın aslında degistireyim

Sagolasin canım emir alpi uyuttum simdi insallah geceyi sorunsuz atlatiriz.gozleri esime benziyor benim gözler kahve ile ela arasında esimin gozleri Çakır ,beyaz ten rengini de benden aldı.Ama daha cok babasına benziyor.
Bebekler icin ayri tarhanami satiliyor valla Onu hic bilmiyorum.Tarhanayı ferikoy organik pazarından aldim.aslinda yulaf unu,ırmik,kekik,Mısır unu vs emir alp icin kullanmayı düşündüğüm her şeyi oradan aldım.tatlım muhallebi tarifini daha once yazmıştım ama senin icin yine yazayım bir yemek kasığı yulaf unu ile 40-45 cc kadar suyu küçük bir cezvede 2-3 dk kadar daha dogrusu un katilasip kivam alana kadar karıştırarak pişiriyorum.bu işlemi Ocagin en küçük gözünde yapıyorum.sonra pisen yulaf beklerken cam rendede çeyrek armut rendeliyorum.istersen elma ile de yapabilirsin.emir alpin kabizlik sorunu olduğu icin ben genelde armutla yapıyorum.sonra onu yulafa ilave ediyorum ayrica sagdigim 20-30 cc arası kendi şutumu ilave edip karistiriyorum.anne şutu yerine devam sütude kullanabilirsin.ayrica bugun iki kuru kayısıyı cezvede uç yemek kasığı su ile işitip bir miktar kayısı suyundan da ilave ettim aslında kayısı mikserle ezilerek verilebilir ama ona pek cesaret edemedim sadece suyundan biraz kattım muhallebiye.Bu kadar miktarları aysecigin yiyebilecegi oranda kendin degistirirsin canım.:)

tek maaşla geçinemeyeceğinizi sanmıyorum anlattıklarına göre
senin yol,kıyafet vb.masrafların..zaten kazandığın paradan eksiltiyor.
çalışma saatlerin kaldırılacak gibi değil..
eşin de çalışma diyorsa bence çalışma.
yavrunun bu zamanları geri gelmeyecek çünkü..
ben de mühendisim ama çalışmıyorum. hesapladık eşimle; eşi de kendi de çalışan arkadaşımın evine giren para bizden fazla. onlar geçinemiyor ama biz geçiniyoruz, hiçbirşeyimiz eksik değil. eşim hiçbirşeyden kısmaz. onlar aybaşını iple çekiyor.
ilerde ne olur onu kimse bilemez..bugünü yaşa.

Son düzenleme:
Slm kizlar napiosunz baklm haftasonunuz nasil gecio:) bizz cokk iyiyz oglusma bizde bgn ciciler aldk oglusa mama sandalyemizi aldik yurutecmzi aldk oglusum hepsine bayildi mama sandalyesini bende siddetle tavsie ederim arkadaslr opuorm sizleri kizlar

canım ben ilk çocuğumda 3,5 aylıkken onu bakıcıya emanet edip çalışmaya başlamıştım,bu arada ev kredisi ödüyorduk.2 yaşına gelince işten ayrıldım,sonra baktımki çalışırken benim maaş bakıcıya,kıyafete makyaja ıvır zıvıra gidiyormuş.ben sadece çocuğumdan ayrı kalıyormuşum meğer.bunu işten ayrılınca anladım.Allah geçim kolaylığını veriyor canım.o zamandan beri çalışmıyorum ama bazen çalışma hayatınıda özlemiyor değilim,çünkü şuan ayrı bir şehirde oturuyorum ve hiç sosyal bir hayatım yok,komşu bile yok şu istanbulda

amin canım benim:) Erkek milleti iste her şeyin suclusu onlar ama bence iş bırakma eylemi yapma yine de sen .Hepsi sonrasında yine sana patlar hafiften hafiften işleri yapmaya devam et en iyisi:)

çok güzel ifade etmişsinkesinlikle katılıyorum

Kuzum noldu onemli bisi degldr heralde ufak tartismalar olur ole arada takma sekerm ev isleri gene sana geri doncegnden bncrde birakma tatlim omurude senide opuorm canm

MAsallah kuzuna:)

haklısın katılıyorum herkesin hayat standartını eve giren toplam gelirine göre ayarlaması gerekiyor. Gelir arttıkça ihtiyaçlar da artıyor ama daha cok lüks içerikli ihtiyaçlar.Misal burada hepimiz mama sandalyesine bakıyoruz kimimiz 40-50 liraya alırken kimimiz 300 lirayı veriyor daha kaliteli olsun diyor.Aslında tüm mama sandalyelerinin görevi aynı hepsi bebeğin yemek yerken oturması için tasarlanmış.Ama ihtiyaçlarımızı kazancımıza göre belirliyoruz.
Bu arada bende mühendisim bayağı mühendis varmış topiğimizde. Ben devlette çalışıyorum ve ücretsiz izin hakkımdan faydalanıyorum oğlumu 2 yaşına getirip başlamayı düşünüyorum.

yok hayatım tam aksine eşimin çalışma şartları bu kadar zorken o isyan etmezken ben bu şekilde düşündüğüm için kızıyorum kendime daha zor şartlarda çalışıp çocuk büyütenlerde var ama ben çocukluğu anneden ayrı geçmiş biri olarak kendi çocuğumada bunu yaşatmak istemiyorum off ne biliyim işte sağol iyi dileklerin için
tatlım kimya mühendisiyim ama bizim sektörde elemn alma yaşı maksimum 30 zaten 28 e girdim 7 yıllık tecrübem var iki yıl çalışmadımmı hiçe sayıyorlar daha evvel yaşadım çok yoğun iş temposundan bıkıp az dinleneyim dedim 5 yıllıkişimden istifa ettim yeniden iş bulmam çoook zaman aldı keşke öğretmen olsaymışım diyorum şimdi kendime özel sektör çok zor kpss desen kazandım atanamadım
maddi imknsızlıklardan korkuyorum bende zaten yoksa 1 dk durmam eşimin sabit geliri var ama ev geçindirmeye yetmez çocukla geçinebilirmiyiz bilmiyorumki yavrumuda herşeyden mahrum etmek istemiyorum ama bu kezde benden mahrum

haklısın benimkinede annem bakıyo ama serzenişler başladı bugün çok zoruma gitti işten geldim söyleniyo dert bir değilki hangisini savayım diye çok ağrıma gitti kadınıda bunaltmaya hakkım yokki ama öte yandan çalış bir an evvel ev alın diyede baskı yapan annem inş dediğin gibi olur ben çocukken annem babaanneme bırakırdı cuma akşamları alırlardı babamla annem pazar akşamları geri getirirlerdi babaanneme haftada 1 görürdüm bu durum bende öyle derin yara açmışki çocuğuma bunu yaşatmaktan ödüm kopuyor bir taraftanda senin gibi düşünüyorum onun geleceği için çalışmalıyım diyorum inş geçer bu günler desteğin için tşk
cenacım geçmiş olsun
tşk canım desteğin için ama malesef kaldığım yerden devam edebileceğim bir işim yok zaten bu zamanda iş bulmak çok zorr bulsan şartlar uymuyor hoş şu andada servis yok mesela hergün 3 araçla gidip 3 araçla dönüyorum tek tesellim maaşım yüksek bi yandan diyorum zaten aşdığımın bi kısmı yola gidiyor evime yakın daha sıradan bir iş bulsam düşük maaşlı çocuğuma yakın olurum hem ama yokki arıyorum inş bulurum eşimin maaşıda çok kötü değil ama ailemin evinde oturuyoruz annem ev alın die baskı yapıyor işten çıkarsam mecbur kiraya çıkıcaz o zaman geçinmek çok zor olur
alyacım evet bebeğim büyüdü ama daha zor her sabah gözlerimin içine bakıp kucak istiyo gözlerim dolarak bırakıp çıkıyorum geceleri uyumak istemiyo kuzum beni özlediğinden bunu yapmaya hakkım yok diye kendimi suçluyorum
haklısın ne kadar kazanırsak o kadar harcanıyor ben izinden işe döndüm evin giderleri tavan yaptı mesela çalışmıyor olsam daha az harcardık sonuçta eşim kış aylarında haftaiçi evde oluyor dolayısıyla ben yokken dışardan yiyip içiyo iki maaşın verdiği rahatlıkta var tabi benim yola verdiğim para zaten aylık 250 tl bjunları düşününce şeytan diyo otur evde çocuğuna bak az harca sıkıntı çek gerekirse ama çocuğunu kendin büyüt

hayatım ben annemle 1 sokak mesafedeyim büyüdüğüm semtte otuuyorum arkadaşlarım hep yanımda yani evde kalsam hiç sıkılmam nitekim doğum iznimde sıkılmadım şükür ama çalışma hayatında dediğin gibi gelir kadar gidrde artıyor ne kazanıyorsan harcanıyor bazen düşünüyorum evde otursam miniğim biraz büyüyünce birde küçük çocuk bulsam evde bakacak azda olsa bir gelir olur oda hiç değilse oğlumun ihtiyaçlarını karşılarım yada evde kendimi oyalayacak bir iş bulsam hem çocuğumu büyütürüm hemde üç beş bişeyler kazanırım ama sonra diyorum o kadar cesur olma hayat zor pişman olmakta var ya geçinemezsek yaş 28 yakında 30 olacak o yaştan sonra iş bulmak mucize vs vs vs

kızlar hepinize çok tşk hepiniz aslında duygularıma tercüman oldunuz bi süre deneme süresi verdim kendime bu süreçte hem eşimlede mutabakat yaparız hemde ben artılarını eksilerini iyice ölçüp tartarım hem bellimi olur bakarsınız daha iyi bir iş bulurum İNŞALLAHHHHH dua edin bana nolur rabbim yardım etsinde kurtulayım bu ikilemden uzun zamandır bu çıkmazın içindeyim işimdende soğudum verim alamıyorum yaptığım işlerden inş herşey yoluna girer

hepinizi seviyorum allaha emanet olun

Kızlar bebeğini yatarak emziren var mı? ben sabahları öyle emziriyorum. sağ omzumun üstüne yatarak sol göğsümü, sol omzumun üstüne yatarak sağ göğsümü veriyorum. o emerken ben biraz daha uyuyorum, süper oluyor.

Bir de bugün oğlum biberondan mama içmek istemedi ,eline verdim.biraz da benim desteğimle, elleriyle kavradı.dişlerine sürte sürte ağzında evire çevire hepsini içti. artık kendileri mi içmek istiyor ne

hepinizi seviyorum allaha emanet olun

canım sen de aynı şeyleri yaşamışsın çocukken.. insan yapmayacağım dediği şeyi yapıyormuş sonunda.. çocuğun büyüdükçe daha da zorlaşacak "anne ne olursun bugün işe gitme" diyecek. belki annene senden çok alışmış olacak.zor..
annemiz bile olsa çocuğumuza bir yere kadar bakıyor ben de bunu hissediyorum. onlar da artık dinlenmek istiyorlar ,yaşları ilerlemiş..
eşinle de konuş bakalım ev meselesini.. inşallah gönlüne göre olur herşey.
bu arada kendini eşinle kıyaslama. erkeklerin bünyesi daha sağlam. annelik ,ev kadınlığı da hiç kolay değil. ki üstüne iş kadınlığı..
Allah yardımcın olsun.

eylülcm oğluşuna kocaman bir maşallah
cinconcm bence oğlunum bugünleri geri gelmez en azından kreşe başlayacak yaşa gelene kadar çalışmak yerine onunla ilgilenebilirsin. Tabi maddi yönünü sen biliyorsun , sizi çok zorlamayacaksa işini şimdilik bırak kuzunla ol derim ben:)

Bizede bugün doktor balgam söktürücü şurup verdi ismî prospan, tamamen bîtkiselmiş. İnşallah faydasını görürüz.

süt neden kaçsın ki ama zaten, kucağımda da yataktayken de kendisi aynı pozisyonda,hep yatıyor. tam sırt üstü değil,hafif yana dönük.. zaten artık büyüdüler..
ben de şunu okudum internette :
Yatarak emzirmenin hiç bir sakıncası yok, eğitimde de görselleriyle anlattı hocalarımız. Hatta gece uyku arasında annelerin çokca başvurduğu bir pozisyondur yatarak emzirmek. Emzirme sırasında anne sütünün kanallara kaçması ve bebeğin orta kulak iltihabı olması durumu söz konusu değildir, aksine anne sütü bebekte oluşabilecek tüm enfeksiyon risklerini azaltıyor. Mama ise kimyasal formülle oluşturulduğu için ve yatarak biberonla verildiğinde yutma şekli anne sütüne göre farklılık gösterdiğinden kulak kanallarına kaçma durumu var ve içerdiği kimyasal bileşim nedeniyle enfeksiyon riskini artırıyor. (Bebek mama ile besleniyorsa, biberon verilirken bebeğin başı mutlaka yüksek tutulmalı)
Bebekler ilk doğdukları andan itibaren yatarak emzirilebilir. Bu pozisyon annenin de dinlendiği bir pozisyon olduğu için tercih edilebilir, unutmayın ki dinlenmek sütünüzü arttırıyor. Aynı zamanda yatarak emzirme, bebeklerin reflekslerinin daha hızlı geliştiği bir emme pozisyonudur.

evet en doğrusu oturarak emzirmek.Ben o halde bile uykuya dalabiliyorum,sonra irkilip uyanıyorum

bak işte otururken de uyuya kalabiliyorsun. değişen birşey yok..

Son düzenleme:
Gece gece uykum kaçtı valla
Bugün kızıma mama sandalyesi aldık chicco polly eve getirdik gercekten Cokda büyük değilmiş iyi ki almışız dedik. Bakalım kullanirkende aynısını diyecek miyiz?
Bir de e bebek de kızımı hoppalaya oturttuk bayildiiiiiiii. Esim alalım dedi. Yokkkkkk dedim kızlara sormam lazım kızlar kim diyo sen bilmezsin dedim)
Kızlar hoppala kullananlar ama kapıya asılanlardan degil yürütece benzeyenlerden kullananlar hangi markayı nerden aldınız. Hemen almak istiyorum . Lütfen lütfen hemen yazın uyanın hadi :)))) gece gece hoppala askım tuttu iyi mı:)

evet ama ayağım bi kayıyo uyanıveriyorum:)

:) diyosun.
pek bi fark yok..yatarken de insan tetikte oluyor. nasıl bebeğimizin sesiyle uykudan sıçrıyoruz, aynen öyle..
bana kayınvalidem "uyurken emzirme" demişti ve o gün aklıma soktu:) denedim. gerçekten çok rahatmış. :kv ne derse tersini yapan gelin:

merhaba hanımlar oğlumun huysuzluğu yüzünden giremiyorummm
eylül oğluna maşallahhhhhh Allah nazarlarsan saklasın bebeklerimizi
eşimle kavgalıyım evde iş bırakma eylemi yapıyorummm ! hepinizi öptümm

kız senin işleri zaten kocan yapmıyor muydu

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…